Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Buna seara burtici!
Abia ce ati terminat voi cu discutiile de sindrom Down, translucenta nucala, bi test, triplu test, sa va zic si eu parerea mea (din propria experienta)

La sarcina cu Vladi am facut morfologia fetala de semestru 1 care este extrem de importanta tocmai prin masurarea translucentei nucale. Se face pana in 13 sapt, atunci e cel mai concludenta. Eu am facut-o la 12 sapt si 6 zile si a iesit bine. Ulterior am facut triplul test care mi-a iesit dezastruos, risc de sindrom Down de 1:50. Aveam 35 de ani atunci. Insasi morfologia fetala de sem. 1 si increderea in masuratorile corecte m-a salvat de amniocenteza...asadar n-am facut-o.

La a doua sarcina, pierduta anul trecut la 20 de saptamani, la morfo de sem. 1 mi-a iesit translucenta nucala putin peste 2. Eram in grafice, pana in 3, dar totusi a fost un motiv de stress. Am facut triplu test, mi-a iesit mai bine ca la prima sarcina, riscul de sindrom Down de 1:273 dar nu sarisem pragul la care sa-mi spuna doctorul ca e ok. Mi-a spus ca e decizia mea cu amniocenteza dar el ma sfatuieste sa o fac. Am facut-o in 15 sapt... lichidul amniotic era tulbure in loc sa fie limpede cum ar fi trebuit. Doctorul mi-a spus ca nu e normal dar ca a mai avut cazuri asemanatoare si a fost totul ok. Rezultatul amniocentezei a fost bun, aveam baietel. Ma linistisem. Riscul de avort spontan la amniocenteza e de 2 %, deci in nici un caz foarte mare.
La 19 saptamani am facut morfo de sem 2 si atunci a venit bomba: Flux diastolic inversat in cordonul ombilical, ceea ce insemna oprirea din evolutie a sarcinii, ceea ce s-a si intamplat 5 zile mai tarziu. Bb a fost scos ca o nastere provocata.

Acum, la a treia sarcina sunt absolut convinsa ca o sa ajung iar la amniocenteza, deja am programat morfologia de sem 1 si bi-test pe 23 februarie. Doctorul imi spune sa nu gandesc negativist ca poate acum n-o sa mai iasa riscul asa mare. Daca iese eu sunt ok cu amniocenteza. Inainte eram speriata de ea dar acum, dupa ce am facut-o o data, nu e chiar asa de rau.

Acum trag linie si va zic:

Da, consider ca morfologia fetala de sem 1 e importanta pentru toate categoriile de varsta.
Da, o intrerupere de sarcina pe motiv de malformatii sau alte cele (Doamne fereste) se poate face oricand, niciodata nu e tarziu. Cand am pierdut sarcina am avut colega de rezerva o doamna care urma sa faca intrerupere de sarcina in sapt 28 pe motiv de malformatie.

Nu vreau sa va sperii ca nu e nimic de speriat. Sunt cazuri si necazuri...

Importanta intotdeauna mi s-a parut gandirea optimista, convingerea ca o sa fie totul bine.
Va doresc si voua asa cum imi doresc si mie sa fie totul bine.

Nike, de ce spui ca "in caz de", tu oricum n-ai voie sa faci amniocenteza? Se face fara anestezie (eu asa am facut-o), nu se introduce nici o substanta in organism ci doar se scoate lichid amniotic.

Andreea, in 10+ si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonaelena

Sunt cea mai fericita din lume fetelor. azi am fost la ecografia de 6 saptamani si am vazut embrionul si i-am vazut si inimioara. saptamina trecuta cind eram in 5 saptamini nu se vedea nimic si eram ingrijorata rau. Dar acum sunt extrem de fericita si imi vine sa opresc fiecare om pe strada sa ii spun ca o sa am un bebe mic. Medicul a zis ca o sa ramin sub supraveghere din 2 in 2 saptamini dar e ok pina acum. Si unde ma plingem ca nu am nici un simptom pina acum... de vreo 3 zile mi-e greata de mor si imi vine mereu sa vomit (din dim si seara)... dar atita timp cit e pt o "cauza" nobila nu indraznesc sa ma pling. Voi cum scapati de greturi?
Va pup!

Felicitari pentru inimioara!

De ce tb sa te vada la 2 sapt? In legatura cu greata nu pot sa te ajut, pt ca nu am avut pana acum si nici la prima sarcina

Mada 5+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anca Micaela

Mi-ar placea sa ne cunoastem! Am putea chiar sa avem intalniri de burtici... am vazut multe fete din Ploiesti, dar si Bucurestiul e bine reprezentat :D iar pentru fetele de pe alte meleaguri, postam cu drag pozele si le asteptam in vacante sa ne vedem.
Pup si noapte buna!

Normal ca o sa organizam intalniri, eu la Odiseea mea de sept-oct 2007 si ulterior la scutece eram singura din Ploiesti dar semnam condica la tot ce se organiza. Am amintiri dragi cand ne-am adunat vreo 20 de mamici toate cu burtile imense de am speriat o sefa de sala si am fost senzatia terasei la care a avut loc intalnirea.
Acum continuam intalnirile, au fost organizate deja aniversarile de 1 an si 2 ani ale mititeilor, suntem deja multe dintre noi prietene si in viata reala.

Abia astept si noi sa ne cunoastem iar apoi bebelusii nostri sa se cunoasca, sa ne imprietenim, sa ne incuscrim...ehe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pity27 spune:

aniast, la ce medic ti-ai facut programarea?
banuiesc ca si la prima amniocenteza ai fost la un medic de incredere. stiu ca nu toti medicii se aventureaza sa faca asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Aniast, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva . De data asta cu incredere in Dumnezeu tb sa fie bine.

Mada 5+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput

Eu trebuie sa recunosc ca, de cand am ajutor de baza pe Mihutza, m-am cam lenevit cu listuta...si trebuie sa recunosc si ca fi-miu imi ocupa destul de mult timp.
Daca la sarcina cu Vladi eram vioaie si fasneata, acum am o lene in mine, o stare de somnolenta si o moleseala de zile mari. M-as muta incontinuu dintr-un fotoliu in altul insa nu prea am ocazia ca ma solicita Vladi. ...da' cu toata lenea mea sa stii Nike ca tot te-alerg pentru poftele pe care mi le faci cu retetele.

In alta ordine de idei astazi am mai fost la o echo la Giulesti si bb era in forma, dadea din maini si picioruse, chiar l-a salutat pe dl. dr.

Scuze fatza de gravidutzele nou venite ca n-am apucat sa le salut, sa le urez sarcini usoare si sa le trec pe listuta, scuze pentru unele greseli (neintentionate) din lista, daca nu le corecteaza mihutza o sa incerc eu sa mai rasfoiesc din urma. Nu ma supar totusi daca imi mai atrageti atentia, chiar si pe PM.

Pupici, o seara placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinatxxx spune:

buna seara! sunt si eu noua pe acest forum si vreau sa ti legatura cu voi, caci si eu am sa fiu o mamica de septembrie 2010:) acum dupa ultima ecografie unde i am vazut si inimioara lui bebe cum bate sunt in 8 saptamani:) dupa calculele de la penultima eco trebuia sa am 9 sapt acum nu mai stiu nici eu..deci nu stiu exact cand am sa nasc:). spun asta ca nu stiu pt ca ultimul ciclu al meu a fost pe 14.11.2009 si aveam un ciclu la 40-50 de zile ff deraglat(atunci am luat branca ursului, cred ca de la asta am si ramas) ca dupa calculele doctorului, dupa ce a vazut la eco am ramas cam pe 20 decembrie:)...oricum cred ca si doctorul asta am sa l schimb, e cam superficial si am vazut pe forumuri ca a facut cateva greseli iremediabile si m am speriat.(spun asta ca mi e mi a arata cum bate inimioara, mi a dat poza cu bebe si atat, fara nici un alt detaliu legat de dimensiunile lui bebe). la voi cum a fost??? aa si mi a dat sa iau duphaston inca din saptamana 3 cand am fost prima data la el si iau si acum cate 2 pastile la 12 ore(am luat si nospa tot asa ca aveam dureri mari pana acum 2 saptamani) acum iau doar la nevoie, iar acid folic am luat eu asa fara sa mi spuna...caci nu mi a zis nimic, doar acum ca trebuie sa merg la medicul de familie sa ma ia in evidenta si sa mi de a analizele de facut(care le am si facut am rh pozititv si eu si sotul...si calciu, glicemia, sumarul de urina sunt bine) cam astea mi le a dat de facut. voi a ti facut si altele pana in saptamana 8 de sarcina??? va multumesc si va rog sa ma adaugati si pe mine acolo ...sunt din constanta si sunt nacuta pe 19.01.1984:) v am pupat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kamy13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniast72
Se face fara anestezie (eu asa am facut-o), nu se introduce nici o substanta in organism ci doar se scoate lichid amniotic.

Buna Andreea, deci tu ai facut amniocenteza la calalta sarcina pierduta (imi pare sincer rau pentru tine, mai ales ca erai deja la jumatatea sarcinii ...) Vei face si acum? Tu ai 38 de ani, ca si mine deci cred ca e recomandabil sa o facem, nu? Am citit ceva ca mai nou ca in loc de amniocenteza s-ar face eco Doppler, ce sti tu?

9 +

Camelia

"Daca dragoste nu e, nimic nu e "

Mergi la inceput

Pity, o sa fac morfo de sem 1 si bi-test la Clinica Academica, la dr. Cristina Maria Bradeanu. Mi-a fost recomandata de dr care imi urmareste sarcina, prof. Vladareanu.
In cazul in care va trebui sa fac amniocenteza, mi-o va face prof. Vladareanu impreuna cu (probabil) dr Bradeanu. Anul trecut (de fapt in 2008) tot dansul a facut-o.

madutza, sigurt o sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pity27 spune:

si eu am aceeasi stare de moleseala,combinata cu lene si somn. Cum ajuns acasa de la birou la instalez in canapea si acolo zac pana ma ia somnul si ma duc in pat.
noroc cu sotul meu care imi aduce saracutul tot ce poftesc la pat. in seara asta l-am trimis sa-mi cumpere penene verde.

Mergi la inceput