Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (5)
Raspunsuri - Pagina 15
crina-s spune:
buna dragikor
azi noapte nu am dormit absolut deloc
mi-a fost cam rau, m-a durut burtica in drapta, am avut frisoane, apoi am transpirat...
de dimineata m-am trezit f devreme, am mancat un pic si am adormit apoi la loc.... parca eram in transa
cand m-am trezit era sa cad din picioare cand am vrut sa ma duc la baie
aveam niste meteli si nu aveam deloc putere
am mancat ceva dulce si mi-am mai revenit. cred ca mi-a scazut glicemia
deabia acum am apucat sa citesc ce ati mai facut azi
mie mi-a prescris doctora azitromicina sandoz 500mg si am luat asa cum mi-a spus :una la trei zile.
va pup dulce
nike cred ca esti o gospodina desavarsita
eu ador supa de rosii, defapt rosiile sub orice forma...
madutza_bra spune:
In legatura cu dublul si triplul test eu sunt de parere ca tb facute doar daca recomanda dr si daca te incadrezi in categoria de risc. Rezultatul la aceste teste este defapt un procent de risc. faci dblul test, iti iese risc, faci si trimpul apoi si amniocenteza si iese ca bebe e ok. Dar pana sa faci amnio este deja prea tarziu pentru a mai face ceva-in jur de 17-18 sapt de sarcina.Amniocenteza are risc mare de avort spontan.
Daca nu imi recomanda dr nici nu ma gandesc sa o fac, in nici un caz nu as sta mai linistita cu ea facuta, din contra.
Sper sa nu mi-o luati in nume de rau. O colega a stat ffff stresata dupa un rezultat pozitiv la dublu test, a facut apoi direct amniocenteza , a costat 23 mil si bebe esre ok. A fost un strez inutil pentru ea mai ales ca nu se incadra in categoria de risc.
Pup 
Mada
5+ si mami fericita de
Cristian - 29.12.2008
ariciu80 spune:
Nu e tarziu la 17-18s sa mai faci ceva.
Am o prietena care a intrerupt sarcina la 20s pt malformatii grave.
Ariciu
in 5+ si mamica de
de 3 ani
Pity27 spune:
da, fiecare mamica face ce simte, cum simte si ce isi permite
eu am sugerat ca ar fi indicat ca aceste teste sa fie facut de catre toate mamicile, doarece am citit in niste studii recente ca in ultimii ani s-au intensificat malformatiile la copii, iar cauzele sunt necunoscute.
eu am sa fac toate analizele si toate testele posibile ce se fac la gravide, deoarece din punct de vedere medical niciodata nu stii cu certitudine ca tie nu ti se poate intampla.
vreau un copil sanatos, vreau sa fiu linistita ca el se dezvolta armonios si nu vreau sa-mi reprosez ceva mai tarziu.
nike974 spune:
eu stau relaxata.
pity ai dreptate,dar cum amniocentaza nu pot face...................
Pity27 spune:
stiu, nike dar ce ai face daca ai descoperii intre 10-14 sapt ca bebe are o problema? crezi ca ti-ar fi mai usor sa suporti durerea la 20 si ceva de saptamani?
Clabuc spune:
Mada, si eu gandesc ca si tine. Atata timp cat nu ma incadrez la grupa de risc, pliul nucal este in regula si doctorul nu imi recomanda, nu voi face nici dublu, nici triplu test, pentru ca, in loc sa te linisteasca, iti poate provoca mult stres (de care e clar ca nu avem nevoie), cu rezultate fals pozitive. Chiar in odiseea cu randunici au fost cazuri de rezultate fals pozitive, si nu va zic prin ce a trecut mamica aceea pana cand a reiesit faptul ce nu acea de ce sa-si faca griji. Parerea mea este ca, pana nu se vor face niste teste cu rezultate clare, stresul unui rezultat fals pozitiv poate face mult rau, ca sa nu mai vorbesc de amniocenteza care este o operatiune destul de riscanta pentru fat. Asta e doar parerea mea, ca poate face mai mult rau decat bine.
LALY, CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUME CU
MARIA CLARINDA (18 MARTIE 2008)
http://picasaweb.google.com/laura.holznagel/Clarinda#
Anca Micaela spune:
Eu am 31 de ani. Daca ma intrebi, nu m-as incadra la risc... Daca intrebi statisticile, m-as cam apropia... Prefer insa sa nu ma stresez acum cu asta. Sa le iau pas cu pas :D. Primul stres a fost sa fie prinsa sarcina unde trebuie, in uter. S-a adeverit ca este! Buuun. Acum urmeaza sa se vada la echo embrionul si sa ii bata inima. Si tot asa, stress dupa stress, sa treaca vara si sa nastem copii sanatosi si sa ne bucuram de ei! Stabilitatea emotionala e f importanta - m-am suparat rau acum o saptamana si simtit pe pielea mea, credeam ca sunt exagerari... am avut junghiuri, contractii, palpitatii. O zi intreaga nu am fost om. De cum m-am linistit, mi-am revenit!
Data trecuta mergeam cu lista de intrebari adunate din lecturile de pe net si dr ii zicea sotului: "nu o mai lasati sa citeasca toate cele pe internet! isi face rau singura, intra la tot felul de ganduri". Si asa e, e asa de usor de intrat in panica...
Anca Micaela, mama Emei Ioana si
6+
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png