Fulgusori Noiembrie - Decembrie 2009 (20)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Diana multumim Esti o comoara la casa .... fulgusorilor!

Coque eu fac botezul prin aprilie chair mai. Totul este in functie de sanatatea mamei.

Mie dr mi-a spus sa incepem diversificarea pe la 4 luni jumate. Eu paraca as mai astepta pana la 5 luni si ceva. Dar, o sa vad, daca "cere" puiul diversificare mai repede.

Simina am vazut fotografiile de la botez. Foarte reusite! Ai o adevarata papusica.

Mami de amazoana

My Perfect Baby - poze de la 6 saptamani(nascuta in 09.12.09)

www.youtube.com/watch?v=eAQj284jG3o" target="_blank"> Varul Zbuciumix iubeste pe verisoara Atomix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Buna dimineata

Am terminat si noi cu botezul, mai ramane sa ne revenim cu somnul.
A fost senzational, mai bine decat m-am asteptat (si m-am asteptat sa fie bine ) si acum pot sa spun ca am si experienta, as putea organiza unul si mai bine.

Si noi am fost la biserica abia la ora 3 ca slujba a tinut mai mult sambata ca au fost Mosii de Iarna si au fost foarte multe pomeniri. Am ajuns acolo pe un mega frig, cel de sambata de dinainte de zapada, in biserica era ceva mai cald decat afara, dar nu cu mult mai mult , bine ca era masa de pus copiii la imbracat / dezbracat langa un mare calorifer...
A fost destul de emotionant la slujba, dar nu mi-au placut grozav preotii (3 la numar)... adica unul a fost ok, unul nu se intelegea ce zice si unul a intarziat si a venit pe la jumatate . Noroc cu copilul meu cuminte care a dormit linistit la nas in brate... s-a apucat de plans abia dupa ce l-au scaldat . Era in cristelnita pe jumatate si se uita mirat pe pereti, insa cand a primit apa pe fata, a uitat sa se mai mire si a tipat o vreme . Dar dupa infofolire si-a revenit si iar casca ochii mari, mai ales cat l-a inchinat preotul la icoane si cat l-a plimbat prin altar.
Una peste alta a fost foarte bine, doar ceva cam aglomerat ca a mai fost un baietel in acelasi timp cu noi (macar am intrat primii in cristelnita ).

Daca as face din nou acum, as face urmatoarele (poate foloseste cuiva care nu a facut inca):
- as alege mai cu grija biserica (copilului nu i-a fost frig, dar toata lumea era cam crispata ca daca o sa-i fie - inclusiv eu dar mai ales nasa )
- as incerca sa fie singur copilul la botezat, desi am vazut ca sunt zile in care sunt si cate 5-6 la gramada, nu pentru ca m-a deranjat celalalt copil, ci pentru ca era multa lume care se amesteca in stanga dreapta
- as ruga invitatii sa nu faca poze si as pune 1-2 oameni sa faca poze de la care vor primi ulterior cu totii. Asta a fost de fapt cel mai aiurea, ca toti se vanzoleau care cum sa faca poze, au creat mare haos mai ales la inceput, au orbit copiii la greu cu flash-urile (noi rugasem un prieten cu flash de ala indreptat spre tavan ca sa nu dauneze la copii... nu ca a mai contat ). In plus nici unii nu au reusit sa faca poze daca toti fugeau pe acolo de zici ca erau ziaristi si iata asa si-au stricat toti cadrele
- as ruga nasii sa se streseze mai putin, sa ia mai putine haine, sa fie lumanarea si mai simpla, pentru ca totul e simbolic pana la urma, si din tot botezul, cel mai bine imi amintesc acum si probabil, imi voi aminti peste ani, cand l-au bagat in cristelnita (si era cu pielea goala) si cand l-au inchinat la icoane (si putea sa fie imbracat cam in orice)...

Mi-a parut f bine ca nu a lipsit nici un invitat de la biserica, ba chiar ne-au onorat cu prezenta si Remus cu mamica lui Raluci - exact cum zicea cineva, importanta e slujba... nu-i prea inteleg pe cei care sar peste slujba la nunta sau la botez si ajung doar la restaurant...

La restaurant a iesit brici. Ca dovada, la 11 jumate seara cand au inchis aia cosmelia, toti invitatii sub 45 de ani au plecat in Barfly la Unirii cu mic cu mare ca sa continue petrecerea, ca erau toti cu chef .
Am fost 30 de oameni (fara sa-l numaram pe Santiago ) si am avut comandat bufet suedez. In rest, bauturile au fost cumparate de noi din metro si am luat ce stiam ca bea gasca de obicei; vinul de la cramele Recas, bun de tot; am mai luat fructe si tort (am luat 4 kg de tort la 30 de persoane si a mai si ramas...). Pot zice ca bufetul suedez este o alegere de exceptie. Inafara de alte avantaje pe care nu le numesc acum, la sfarsit tot ce a ramas a fost ambalat frumos in caserole transparente si pus la pachet. A ramas cam 1/3 din toata mancarea, in conditiile in care s-a mancat de cand am ajuns si pana la plecare. Imaginati-va ca acea treime din mancare ajungea toata la gunoi daca era vorba de portii individuale, nici macar de pomana nu ar mai fi putut fi data.

Santiago mic si dragut a stat o vreme cu noi, apoi a stat sus, in biroul sefului de restaurant, cu toata lumea, pe rand. L-am mai luat o tura prin restaurant cand am papat tortul, ocazie cu care s-a plimbat din brate in brate cam la toate fetele... era usor nauc de ce i se intampla, dar nimic nu a zis toata seara. In fine, la 12 noaptea am ajuns cu el acasa prin super zapada si am plantat masina pe care ma duc imediat s-o scot din namete . Saracul copil era epuizat, pentru prima oara de cand avea 1 luna, a plans inainte de somn de nu stiam ce sa fac mai repede sa-l culc. S-a trezit de dimineata in mare forma si am inceput o noua zi . O noua zi cu Iulian crestin .

Aseara au fost nasii la baita, am pus eu una-alta in apa de baie mai mult pentru distractia noastra, nu ca as crede f tare in lucruri de astea (flori ca sa fie frumos etc etc stiti voi) si pe langa altele am pus si 3 pietricele (asa am citit eu pe net ) si cand m-a intrebat tata-su de ce - i-am spus ca sa ajunga des pe plaja in Grecia (de unde erau pietricelele)
A vrut saracu' nas cand a auzit ca trebuie pus si ban, sa scoata 100 de lei si pur nu l-am mai lasat sa mai cheltuie si alti bani, am pus in schimb monede de argint de pe vremea Regelui in apa... plus ca nu mai stiu in ce poza am vazut bani in apa copilului.... abia aia mi se pare ciudat, prin ce maini trec banii si ce urati imi par...

Cam asta a fost la noi, mie mi-a placut f tare, am facut o petrecere super, unde am ascultat numai muzicile noastre - a facut tati un playlist special zilele trecute - numai spuma din cele 13.000 de mp3-uri pe care am descoperit ca le detinem (n-a fost usor deloc). Adevarul ca secretul unei petreceri sta in muzica f buna si vin macar bun daca nu exceptional

Am citit usor pe sarite din spate, dar va marturisesc ca nu din lipsa de timp, ci din lipsa de chef. Pentru ca s-a vorbit mult prea mult despre detergent si altele asemanatoare... nu vreau sa fac pe desteapta, dar daca eu scriu acuma ca spal la program 8 la 60 de grade si nu calc rufele - sincer, cui va folosi asta? Sau ce relevanta are? Iar cand a scris cineva nu de mult de ce activitati face cu copilul si cum sa-l strimuleze, a primit unul sau 2 raspunsuri... in rest nimeni nimic. Ce vreau sa spun de fapt este ca sunt usor dezamagita de comunicarea de la noi...

Acum va las, ma duc sa-mi dezapezesc partea mea de trotuar... eu sunt astenizata de astia de la stiri care prezinta totul ca pe o catastrofa care va tine 3 ani de acum incolo... vai ce zapada, vai ce frig, vai ce, vai ce. Noi am iesit ieri pe afara si da, era mare zapada, da era tare frig, dar era pur si simplu genial, nu am vazut asa iarna de cand eram copil. Si mi-e teama ca mai incolo, copilul meu nu o sa vada asa ceva nici macar rar... Inafara de asta, cred ca e treaba fiecaruia sa-si dezapezeasca cate un pic macar in fata intrarii in casa, nu cred ca exista undeva administratie care sa care zapada cu masina, in mijlocul viscolului, afara din oras...
Aici mi se pare ok, au trecut plugurile zi si noapte cam din ora in ora, au trecut si lopatari (a se citi maturatori), au iesit si oameni... ce e mai trist intr-adevar e pe stradutele laterale si inguste, unde daca nu a trecut macar un tractoras, e mai greutz.
Dar miercuri ploua asa ca de ce sa ne agitam. Ma duc sa scobesc doar putin pe langa masina ca oricum n-o scot, dar mai mult pentru placerea de a sta afara.

Va salut

PS Nu am inca pozele de la botez, or sa apara zilele viitoare.

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

In my apron I carry nails, pliers, a heavy hammer, and pride.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavours spune:

buna fetelor,

si eu fac botezul prin aprilie, desi nu am stabilit inca nimic... nici nu stiu exact ce trebuie sa fac... sa ma duc sa vb cu un popa... se plateste, se programeaza?

legat de diversificare... eu o voi amana pentru dupa 4 luni, poate 6. daca nu avea bebe alimentatie mixta si ii dadeam doar san, cu siguranta o lasam pentru dupa 6 luni.
cu alimentele pt diversificare eu am o problema in sensul ca nu vreau sa ii dau lui bb cereale, fie ele si fara gluten... cereale poate dupa 2 ani si foarte rar si nici sucuri de fructe (piureuri da).

ca alimente de inceput avocado (chiar daca sunt de import nu stocheaza f multe chimicale si au grasimi sanatoase), galbenus, ulei ficat de cod, ulei de cocos, banana (pentru amilaza) si dupa 6 luni carne... abia mai tarziu anumite legume si alte fructe. sper ca dr pediatru sa nu se sperie... pana acum a reactionat ok la alte decizii mai atipice.

iar eu... ma voi programa la un RMN pentru ca ceva dubios se intampla cu spatele meu si nu cred ca e vorba doar de ligamentul ce troznea in timpul sarcinii.

mami de Tudor (04.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Dymomo,imi pare rau ca si voi aveti aceleasi simptome....Dar va fi bine,stai linistita.
Noi am fost la d-na doctor Munteanu, o stim de la Pedilife,unde am facut contractul pt serviciile de pediatrie. Ti-o recomand cu caldura,este un doctor dedicat meseriei si se vede ca ii place sa lucreze cu copii. Daca vrei,iti pot da si nr ei de telefon.
Sper sa va rezolvati si voi problemele,multa sanatate!
Mama a ajuns la alt cabinet stomatologic,dar multumesc foarte mult pt recomandare!

Monis,felicitari pt micutul crestin! Asteptam cu nerabdare pozici!

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Monis, felicitari pentru Iulianul crestinat si petrecerea reusita

Lili fericita de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes

Mergi la inceput

Despre diversificare sunt intru totul de acord cu Diana,nu vreau sa o incepem mai devreme decat trebuie,dar nici prea tarziu:voi tine cont de semnele pe care le da fetita(intruneste toate conditiile,cu exceptia ca se satura din mai putin decat ar trebui sa pape-deci nu se pune in discutie,inca). Oricum,mai am o luna la dispozitie sa ma documentez si consult cu pediatrii si med de familie. Si mie mi se pare normal ca,dupa lapte,sa trecem la `lapte ingrosat` si hranit bebelul cu lingurita,dar si aceste decizii se iau in functie de fiecare bebel in parte.
Temerea cea mai mare este ca,daca medicamentul pt reflux nu da rezultatele scontate, va trebui sa recurgem la ingrosarea laptelui,pe care eu tot o diversificare o consider....Sper sa nu fiu nevoita sa fac asta inainte de 5 luni....Annabelle a crescut foarte frumos,si la 4 luni are 7 kg,e chiar putin cam grasunica si nu vreau sa o fac obeza....
Acum vorbesc doar despre noi,fiecare mamica face cum crede ca este mai bine pt puiul ei si pt ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Am revenit din zapada... e genial afara acu ca nu mai bate nici un vant. Ma duc sa citesc din urma ca nu am reusit nimic din capitolul asta, dar pana atunci, vroiam sa felicit si pe ceilalti fulgusori care au avut botezul odata cu noi si sa zic sarbatoritilor de azi
Intre ei e unul special

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

In my apron I carry nails, pliers, a heavy hammer, and pride.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Salutare!
Am o durere de cap fantastica...
Simina, am vazut pozicile..frumosi ati fost. Sa va traiasca Maya!
Monis, felicitari micului crestin. Multumiri ptr sfaturile in legatura cu botezul.
LumiRichard, sa stii ca si al meu are simptomele astea...numai ca am ramas fara diagnostic...
Coque, noi avem botezul pe 18 aprilie.
Flavorus, am dat un acont la biserica si ne-au facut programare.

------------------------
Proaspata mamica de baietel!

Albume foto

Mergi la inceput

Am pus o pozica cu noi doua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lumi_Richard