Fulgusori Noiembrie - Decembrie 2009 (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Citat:
citat din mesajul lui tinonino81

Cine ma ajuta si pe mine?va rog

Nu stiu sa mai incarc poze pe fulgusori,nu imi apare optiunea incarcati.
Oare de ce?

Tina de Radu Stefan(04.11.2009)

poze poze mai noi

poate nu esti logata pe cont

Lili fericita de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Lylyana, tocmai am admirat pe Alexandru in blugi...e super!

Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
BOTEZ
MINUNEA NOASTRARARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinonino81 spune:

Liliana multumesc mult,nu mi-a dat prin cap

poze poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

lavi, multumesc
Tino, cu placere

Lili fericita de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Aoleu! Dar unde va grabiti cu diversificarea???? Daca nu va numarati printre putinii parinti fericiti de copii care mananca orice si oricum diversificarea inseamna o gramada de bataie de cap...
Recomandarile moderne spun sa se astepte pana la 6 luni, in special la copii alaptati, dar si la cei pe mixt/formula. Daca va decideti sa incepeti totusi mai devreme, asteptati macar pana la 4 luni. In engleza diversificarea=starting SOLIDS, ptr ca ideea e sa inveti copilul cu alimentele crescand consistenta treptat, asta inseamna sa oferi alimentele cu lingurita si nu cu biberonul. Diversificarea clasica romaneasca incepea cu lichide de f devreme oferite cu biberonul (gen supa strecurata, sucuri de fructe), in timp ce schemele moderne recomanda alimente de consistenta unui lapte mai gros la inceput dar oferite cu lingurita. Daca unui bebelus i se dau cerealele cu lapte in biberon exista riscul sa-l transformati intr-un mic obez ptr ca nu depune nici un efort ptr a manca din biberon (ii curge in gura prin tetinele cu gura larga folosite de obicei) si mamanca mult mai mult decat daca i se da cu lingurita. Mancatul cu lingurita presupune efort, coordonare, dureaza mai mult asa ca va manca cat are strict nevoie si nu exista riscul sa-l hraniti in exces.
De ce sa nu incepem devreme:
-aparatul lor digestiv nu este inca pregatit ptr alte alimente decat laptele,
-nu au inca reflexele si abilitatile necesare ptr a manca cu lingurita. Datorita faptului ca reflexul de supt este cel dominant, au tendinta de a arunca afara orice aliment cu consistenta diferita de a laptelui, e si propietate care ii protejeaza de riscul asfixierei prin aspirare
-trebuie sa isi tina bine capul si sa poata sta sprijiniti in fundulet perioade mai lungi de timp
-odata cu diversificarea creste riscul de infectii digestive si alergii = bataie de cap
trimit si mai revin. Si cu articole of course.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Lumi aceleasi simptome le are si Danut. Si el face scandal la masa o zi da si doua ba in rest e identic ca la voi. Cand ai timp poate imi scrii si mie la cine ai fost la Sfanta Maria, daca nu pe forum atunci poate imi dai PM.. Apropo fu multumita mama de stomatolog?

mami fericit de Dan Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov.dec2009 spune:

DianaR, am sarit cu porcu` pe tine!!!! Update la mamicile in actiune!!!

Mamici de fulgusori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Cum ne dam seama ca bebe e pregatit ptr diversificare:
-sta in fundulet sprijinit, isi tine bine capul, e curios de ce se intimpla in jurul sau, apuca lucrurile si le duce la gura
-va urmareste cand mancati, urmareste lingura cum se deplaseaza spre gura voastra, si chiar deschide si el gura odata cu voi
-atunci cand ii oferiti mancarea: un bebelus de 5-6 luni va poate da de inteles daca vrea sau nu sa manance sau daca ii place sau nu: deschide larg gura cand vine lingurita: clar vrea sa manance/ii place ce-i dati, intorce capul si tine gura stransa nu doreste.
-daca atunci cand mamanca nu reuseste sa transporte alimentele spre partea posterioara a limbii ca sa le inghita ci mai degraba le scoate afara inseamna ca inca mai are reflexul de care am spus de a scoate alimentele din gura si mai puteti astepta
-daca pare ca nu se mai satura cu laptele si cere tot mai mult/stagneaza in creterea in greutate sau chiar scade in conditiile in care mananca bine lapte poate fi un semn sa se inceapa diversificarea
Buuun, revin

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

DianaR, undi`s pozili di la botez?????

Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
BOTEZ
MINUNEA NOASTRARARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

DianaR, eu nu ma grabesc, mi se pare complicat mai ales ca eu nu stiu ce e aia sa pregatesti biberoane... imi faceam griji pentru dupa 6 luni.
Dar tu trimite info

mami de bebe MATEI (10.11.2009)

Mergi la inceput