Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *151*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Hi hi Petra si al meu se uita sub pat dupa mingi sau masinute.

Eu nu-i spun niciodata "nu" simplu. Poate gresesc, poate nu, habar n-am. Ii spun nu-i voie la aragaz, ii spun nu-i voie la prize si il iau de acolo, la calorifer ii spun ca nu-i voie sa puna mana, sau daca se duce dupa vreo jucarie ce a intrat sub el ii spun ca i-o da mama si el ma asteapta. Asta dupa ce la inceput ii spuneam asta in timp ce i-o si dadeam, ca sa se prinda ce ii spun.

In legatura cu incaltamintea: intr-o revista de-a mea, medicul recomanda ca la inceput copilul sa mearga pe cat posibil neincaltat pe diferite tipuri de suprafete (ex: parchet, gresie, covor, iarba, nisip etc).

Problema: Keutu are pe fata niste bubite, ca niste cosulete cred, nu stiu exact cum sa le descriu. De astea cum scapam? Am dat de cateva ori, nu foarte des, adica o data pe zi poate, cu Crema ce o recomanda si Pisik de la Avene. Ori nu dam noi destul de des, ori nu e eficienta pt asa ceva, nu stiu. De la ce apar? Care pot fi cauzele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns provista spune:

am vazut pana acum toate filmele si toate pozele a tuturor ghioceilor, am avut de recuperat fff mult, frumosi/frumoase toti copii nostri... cand ii vad pur si simplu imi vine sa plang de bucurie, cand descopera/ realizeaza ceva, sunt minunati...

eu merg la noapte buna

www.youtube.com/watch?v=L3xQ7t4n8Oc" target="_blank">mergem
Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

buna seara

am citit si eu pe diagonala si incerc sa raspund la teme:
1. trezit noaptea cu plans. asta la noi a devenit o obisnuinta, ca se practica de la 5-6 luni. nici nu mai stiu ce motive are: vise, dat aer afara, frig, cald, dinti, cornite de berbecuta...

2. vorbit cu diminutive...
urasc chestia asta. am incercat pe cat posibil sa vorbesc corect cu andrei, chiar si soacra a facut la fel. singurul diminutiv era "andreiuta". andrei cand a inceput sa vorbeasca a vorbit destul de corect.
imi aduc aminte ca odata cineva i-a vorbit lui andrei cu diminutive (asa cum au unii impresia ca trebuie vorbit cu copiii mici). se uita andrei la persoana respectiva cu o privire de genul "uite-l si pe asta! cred ca-i lipseste o doaga!"
si cu ioana vorbim tot normal. doar pe ea o alintam ionuta.

3. denumit partile intime...
eu pe andrei l-am invatat ca baietii au putza si fetele pasarica. si am insistat pe chestia asta putin inainta sa o nasc pe ioana, ca sa-l pregatesc pe andrei ca sora lui e diferita de el. (nu va spun cat de crizat a fost socrul meu cand a vazut ce-l invat pe copil).
pe ioana o spalam de fata cu andrei, chiar il puneam sa ma "ajute", ca sa nu se simta neglijat.
cand avea ioana vreo 2 luni, odata la baie, andrei exclama "mami, da ionuta nu are putza!", desi pana atunci ma ajutase de multe ori sa o spal pe ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Ilinca, asa vorbesc si eu cu Alexandra , ca si cu o prietena adica chestii de oameni mari !
Sotul cand ne aude vorbind asa (pe mine adica ca ea asculta mai mult) vine sa vada ce musafiri avem

Ce ma enerveaza e cand vine cineva si vorbeste cu ea doar in super diminutive si cuvinte pocite ca sa para bebeluseste eu le tot explic ca ei retin cuvintele acum, sunt ca un burete, si vreau sa le retina corect !

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Da, si eu incerc sa ii vorbesc cat mai normal, pe principiul treat children and friends equally. Faza cu diminutivele ma scoate din sarite la bunica-mea, care numai asa ii vorbeste. Bine, si eu ii zic ca ne spalam pe manute sau la curuletz... Dar nu orice lucru e -etz.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

chatonel -e crema pt bust de la palmers. ma uit mai tarziu ce scrie exact pe ea, dar e speciala pt dupa nashtere si scaderi drastice in greutate. pe bune ca a facut treaba. o sa o iau si pe cea pt corp ca nici eu nu sunt multumita de tonusul pielii deshi aici cred ca e treaba de gimnasticanu de creme

25 martie 2009

Si de unde se poate cumpara?

Lui David ii este iarasi rau Acum doarme, dar tuseste ingrozitor. Are o tuse de om tare bolnav si nu este chiar productiva. Cand tuseste se aude de zici ca il zgaraie cineva in gat, foarte nasol. Mi-e asa mila de el Nu am avut nici cum sa pleca in seara asta la farmacie sa-i iau sirop. I-am dat unul de la plafar caci asta aveam in casa (dar am intrebat dr daca este ok) si maine neaparat trebuie sa-i cumpar un sirop special. Trebuie sa cumpar si acel aparat de aerosoli. Fetele care ati cumparat, mai spuneti-mi inca o data va rog care este cel mai ok. Si daca stiti din ce magazin pot sa-l iau, ar fi si mai bine, caci nu mai vreau sa stau dupa comanda pe net

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Citat:
citat din mesajul lui aris26

chatonel -e crema pt bust de la palmers. ma uit mai tarziu ce scrie exact pe ea, dar e speciala pt dupa nashtere si scaderi drastice in greutate. pe bune ca a facut treaba. o sa o iau si pe cea pt corp ca nici eu nu sunt multumita de tonusul pielii deshi aici cred ca e treaba de gimnasticanu de creme

25 martie 2009

Si de unde se poate cumpara?

Lui David ii este iarasi rau Acum doarme, dar tuseste ingrozitor. Are o tuse de om tare bolnav si nu este chiar productiva. Cand tuseste se aude de zici ca il zgaraie cineva in gat, foarte nasol. Mi-e asa mila de el Nu am avut nici cum sa pleca in seara asta la farmacie sa-i iau sirop. I-am dat unul de la plafar caci asta aveam in casa (dar am intrebat dr daca este ok) si maine neaparat trebuie sa-i cumpar un sirop special. Trebuie sa cumpar si acel aparat de aerosoli. Fetele care ati cumparat, mai spuneti-mi inca o data va rog care este cel mai ok. Si daca stiti din ce magazin pot sa-l iau, ar fi si mai bine, caci nu mai vreau sa stau dupa comanda pe net

Olga, mamica lui David iepurasul

Crema Palmers eu am luat din DM, trebuie sa ma si dau cu ea, bine ca mi-ati amintit de ea !

Imi pare rau pt David, stiu cum tusea si Alexandra ca dupa2 pachete de tigari
Eu dupa ce ii dadeam Eurespal mi se parea ca nu mai tusea chiar asa, doar ca noaptea nu statea ea sa-i dau sirop, abia ii dadeam cateva puf-uri in nas
Multi si sa va faceti bine !

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Davidutul bolnavior, sa se faca bine repejor! Aparat de aerosoli gasesti la marmacii, vezi ce-ti recomanda fetele si cauta pe site-urile farmaciilor (HelpNet, Sensiblu, Dona) ca iti zice si la ce sediu au produsul respectiv.

Ce canta Luana... Fiu-meu canta "Hai la groapa cu furnici" (in varianta lui: aaaa aaaa aaaaaaaaa aaaaaaaa aaaaaa). Zilele trecute am fost si eu cu el la o vecina cu un bb de 1 an. Dupa 10 min de plans isteric - si al meu reactioneaza ca Sophiphi - a inceput sa trosneasca jucariile. Am constatat ca bebicul celalalt danseaza, al meu canta, cre' ca punem de-o trupa cu care mergem la metrou, sa depasim cumva criza asta...

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Problema: Keutu are pe fata niste bubite, ca niste cosulete cred, nu stiu exact cum sa le descriu. De astea cum scapam? Am dat de cateva ori, nu foarte des, adica o data pe zi poate, cu Crema ce o recomanda si Pisik de la Avene. Ori nu dam noi destul de des, ori nu e eficienta pt asa ceva, nu stiu. De la ce apar? Care pot fi cauzele?

Keutu cheliutu

Pai cred ca trebuie lamurit de la ce sunt ca sa stii cu ce crema sa dai.Cand au aparut ?

Noua dermatoloaga ne-a mai dat o crema, Protopic pt bubite care zicea ea ca e dermatita, dar pe crema scrie ca nu e indicata la copiii sub 2 ani asa ca am dat-o fff putin, au trecut dar nu stiu daca de la crema
Mai am Elidel, tot pt asa ceva

Mergi la inceput

Ayla, am ascultat-o si noi pe Luana si Alexandra cand te-a auzit cum zici ma-ma-ma s-a apucat si ea repede sa zica

Mergi la inceput

Eu merg la culcare ca maine incepe o noua saptamana de munca !!

Mergi la inceput