*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (101)*
Raspunsuri - Pagina 7
bertha spune:
Bebecris, fara faina le-am facut, eu nu folosesc faina nici cand le prajesc in tigaie. Si eu le-am intors, cum zice Anca, dar asta am uitat sa spun, scuze.![]()
Malinas, hai cu vestile de la dr!
Mav, La multi ani smecherasului tau!
Sa fie sanatos!
Ramo, ai trecut cumva recent de la pasat cu blenderul la pasat cu furculita? Unii copii fac figuri la faza asta. E bine ca doar la pranz face figuri.
M-ati omorat cu retetele alea.
Nu pot sa ma apuc de nimic, toate au ba unt, ba lapte, ba ou. I-as face baiatului biscuiti, daca ziceti ca-s atat de buni.
Sper sa nu ma trezesc cu o portie imensa, ca se va lupta singur cu ei.![]()
Bertha, mami de frumuseti rare -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Amalia spune:
Anca multumesc de intrebare!
Noaptea e inca ok, ca suge la discretie
Practic, singurele momente cand mai suge e noaptea....si are grija sa stea la "Lactobar" pana dimineata
.
Il mai las asa o vreme si incep apoi sa-i reduc mesele...si sa incerc sa renunt de tot la ele apoi.
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
malinas spune:
lauramiron, multumesc. Ma gandesc sa cumpar ceai de macese de la plafar, ca am sanse mai mari sa gasesc fructe uscate, nu pliculete.
aleinad.g, lui david nu-i place baby calm.Am incercat de multe ori.Azi l-am pacalit si i-am facut combinat insa cu cel de afine.
fluturasha, felicitari pt reusita scoaterii suzetei.E bine ca ati scapat de ea si e bine ca nu a fost f greu.
bebecris, multumesc de idei.Ce baiat cuminte e David al tau, bea o multime de ceaiuri. Eu nu am dat chiftelele prin faina, am pus gramajoare din compozitie pe hartia de copt cu lingura.La sfarsit, dupa ce s-au copt, aratau ca niste fursecuri, ca eu nu le-am mai intors.
Ramo, as vrea sa-ti iti spun ceva fara sa te superi sau sa o iei in nume de rau, dar nu mai lua totul asa in tragic.Doamne, ai un copil sanatos si o relatie frumoasa, nu te mai crampona de fiecare data cand Sara nu papa supita, cand nu bea apa, etc.Stiu, toate facem la fel, ca de aia suntem mame, dar am senzatia ca tu vezi mereu doar partea goala a paharului.Incearca sa fii un pic mai optimista si o sa treci mai usor peste toate, crede-ma ca stiu ce spun.Iar Sara o sa-si revina cu mancarea, las-o, are si ea momentele ei, probabil ii dau niste dintisori si ii face mai bine sa roada ceva, decat sa bea supita.Multi pupici.
elilov, imi pare rau ca ceapa nu a reusit decat sa va "parfumeze" casa, nici la David nu s-a inegrit, doar ca el s-a simtit mai bine.
cameliam, nici eu nu as fi insistat cu ceaiul daca nu eram nevoita sa-l hidratez, iar acum daca tot a prins gustul as vrea sa ii mentin interesul.
mav, multumesc mult.O sa incerc si eu cu fructe de anason.Parca stiu ca ceaiul de la Fares, baby calm, are in compozitie si anason, dar o sa iau si separat.Incerc de toate.La multi ani lui Sebi, sa fie sanatos, fericit, sa va aduca numai impliniri si bucurii.
anca,bertha, am fost la doctorita si am venit asa...un pic dezumflata.A aruncat o privire scurta pe hol la bubitele lui David si a zis ca sunt o alergie la ceva ce a mancat.M-a intrebat daca i-am dat ciocolata, pufuleti, mezeluri, etc.I-am explicat ca nu i-am dat nimic din toate astea, iar noi mezeluri nici nu avem in casa, nici nu cumparam, de s-a uitat la mine patrat.Dar a ramas pe pozitie ca e o alergie, nu stie la ce, dar nu e grav.Am intrebat-o daca ar putea fi la branza de vaci, fiindca i-am dat in disperare de cauza, ca nu papa nimic altceva si mi-a zis ca nu, sigur nu e de la branza de vaci.Scaun verde cica este de la ceai, sa nu-mi fac griji.Astept sa luam maine rezultatele la analize, sa vad si cum evolueaza bubitele si joi ne ducem din nou.A zis sa nu ne ducem maine, ca e prea devreme.La noi la cabinet sunt 2 doctorite, una batrana, care a fost azi, si una tanara, pe care am prins-o cand am fost sa luam trimitere pt analize.Cea batrana mi se pare sufletista, draguta si amabila, dar obosita, arunca doar o privire si pune diagnosticul, nu mai are rabdare sa intrebe, sa faca sapaturi, daca incerci sa-i dai amanunte te usuie.Cealalta tanara este tot ce-mi pot dori de la medicul lui David, dar nu m-am prins dupa ce program vine, ca m-as duce doar cand e ea.Sper sa nimeresc cu rezultatele analizelor la ea, ca macar stie de ce mi le-a dat. Ma gandesc ca bubitele ar putea sa-i fi aparut de la glucoza, ca i-am indulcit ceaiul cu glucoza.Medicul pediatru pe care l-am avut pana sa ne mutam aici ne-a zis sa nu-i dam zahar pana spre un an jumatate - doi, sa-i indulcim ceaiul cu glucoza.Prin urmare aveam glucoza in casa si i-am pus in ceiut, fara sa ma gandesc ca e posibil sa fie veche.O aveam de cateva luni.A stat intr-o cutie inchisa ermetic, dar...cine stie.E singurul "aliment" nou pe care i l-am dat in perioada asta.
_
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr.10 luni, 76 de cm si 9700 gr. 11 luni, 76 de cm si 11,00 kg, 1 AN, 76 de cm si 10,60 kg.
mav spune:
Va multumesc pentru urarile adresate lui Sebi! 
Laura, nu, nu va merge Sebi la scoala la toamna. Pe de-o parte, acum e la gradi la grupa mare si nu vrem sa rateze "pregatitoarea". Pe de alta parte, recunosc ca nu ma vad in stare, la toamna, in acelasi timp, sa-l am pe Sebi clasa I, sa-l dau pe Antonio la cresa (n-am alternativa mai buna) si eu sa-mi caut un nou serviciu (din pacate, firma la care am lucrat are probleme serioase si se pare ca nu prea voi avea la ce ma intoarce), toate astea, pe langa problemele de sanatate ale lui C. (speram sa-si revina pana atunci si sa poata merge la munca cu drag si spor, dar... )
Mi-era asa dor sa va citesc si sa va scriu....
... dar inca imi vine greu...
Ami, asa ma cuprinde nostalgia fata de alaptat, cand citesc ce frumos scrii tu despre cum procedezi cu intarcatul... 
...La noi a fost asa brusc, de cosmar si pt mine si pt Anto, bine ca s-a dus...
Acum, puiul meu a ramas cu placerea de-a pune obrajorul oriunde gaseste descoperit un peticel de piele, pe corpul meu... Il iubesc atat de tare, imi rupe inima cand face gestul asta, dragul de el, cauta acea apropiere de mami....
...Si s-a facut un pupacios
si-un lipicios, si danseaza cu mare bucurie cum aude muzica si desi e cam mutulica (ma rog, zice si el "alo", "apa" si in rest vorbeste doar pe limba lui), ne arata ca intelege ce vorbim cu el... il paraste pe fra-su ca nu-i da jucaria lui, ne trage de mana catre baie, sa-l spalam, atunci cand e kkcit, vine cu cutia de lapte praf in brate cand vrea sa bea... ne duce/aduce lucruri la comanda, face "glume" cu noi (cu scopul de-a ne face sa radem!) si "cucu-bau"... etc, etc...
...Deja am scris cam mult... ma duc si eu la nani...
Va imbratisez cu drag!
oceanborn spune:
Neata!
La multi ani, Flowers! Multa sanatate si numai bucurii iti doresc!
La multi ani(cu intarziere) si pentru Sebi, flacau mare, destept si frumos
. Mav, ma bucur sa te "vad " pe aici
.
Eu ceai i-am dat cand a fost racit, am vazut ca-i place si ii dau din cand in cand, nici Thomas n-a servit ceaiuri pana acum decat pe la inceputuri ceai de fenicul, pt colici.. am incercat sa-i dau pana acum tei , soc, cimbrisor si macese(toate culese de catre tata, la munte, inafara de tei)
De cateva zile, am inceput si noi operatiunea intarcatul vitelusului
. nu atat intarcat , cat reducerea supturilor, pentru moment, el refuza laptele de orice fel.. azi dimineata i-am pus in bibe laptic si se pare ca mai ia cate o inghititura..suntem pe drumul cel bun.. intr-o perioada ajunsese sa reduca supturile dar o data cu ultimele masele iesite le-a indesit iar, ajunsese sa ma traga de bluza din 2 in 2 ore...pai asta ce treaba e.. asa ca in 3 zile am reusit sa-l dezvat de suptul dinaintea somnului,si de trasul bluzei.. deja s-a impacat cu ideea.. si cand o prinde pe titi nu se mai satura dar nici nu ma mai trage de bluza, ca stie ca nu mai cedez, il iau in brate , ii explic anumite treburi
, si cu greu, dar e impaca cu ideea ca nu mai e disponibila titi tot timpul, chiar daca adoarme dupa o ora..doua..deja se vad progrese dupa 3 zile, nu ma asteptam..
eu sincer nu mai rezistam ..
Vineri am avut programare la ecocardio, programarea aia facuta asta-toamna
. Din pacate s-a zbatut, a urlat, n-am reusit nicicum sa-l tinem linistit sa i se faca eco, cardiologul spunandu-ne ca mai ales daca eco facut la 3 luni e bun, el nu-i mai vede rostul la asta si ca recomanda efectuarea unui eco peste cativa ani, cand o intelege Thomas ca acolo trebuie sa stea cuminte![]()
O zi frumoasa va doresc!
trimiteti-ne si noua niste zapada, nu fiti!
mami de Thomas
ginye55 spune:
Intrebare: in cazul in care nu gasim un loc de munca la iesire din crestere copil, se poate sa intram in somaj?xx
Flori, mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Mirtha spune:
Buna dimineata mamici !!
Laura incerc sa spun repede modificarile pe care le-am facut retei originale. Nu de alta dar nu ma simt deloc , deloc bine(ieri cred ca a fost punctul culminant

) si risc sa uit mesajul tau pina imi revin. Cartoful si ciupercile le-am copt in tava de metal la cuptor pina am innabusit legumele. Apoi l-am mixat cu lapte si cu legumele innabusite. Am taiat ciupercile feliute sau patratele in functie de marime. Le-am folosit in loc de crutoane , smantana am adaugat-o ultima .In general cand am nevoie sa leg un sos , o mincare cam asa procedez : coc la cuptor in tava de metal cartofii si rosiile si le mixez. Daca e vorba de o mincare care presupune rosii. Daca nu , mixez cartofii coptii cu orice altceva - supa , lapte , smantana sau unt etc.
Problema este ca Eva mi-a "scuipat" toate ciupercutele si a acceptat doar supa desi ciuperci la gratar a mai mincat.
Supa a fost insa extrem de apreciata de tot familionul. 

Daniela joi te sun si stabilim detaliile.
Ma bucur ca s-au comportat bine cei de la clinica. Cam ce te nemultumeste la analize sau ce ti se pare ca nu e in regula ???
Nebunica azi gatesc crepe verzi cu brinza - felul II .Mi-a placut la nebunie reteta iar "expunerea" este bestiala !!
Mav sanatate si numai bine va doresc tuturor !!
Cu prima ocazie tort de iaurt scrie pe mine .
E super lejera reteta.
Corina stiu ca esti suparata , si eu as fi dar as face un efort sa trec peste. Intra macar si spune-ne ce mai face Arianna ??? Cum ati trecut de infectie ??
Hai mai ca se apropie deadline-ul cu vacanta de vis si ne lasi in suspans.
Alra
! Sper ca sunteti bine si tu si fetele !
Sa aveti o zi cat mai buna!! 
Ma duc sa gatesc si apoi sa bolesc. Cretina de raceala abia astept sa treaca.
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
Amalia spune:
Neata fetelor!
Mav sa-ti traiasca baietii si sa te bucuri de ei!
La multi ani cu intarziere pentru Sebi
!
Sa creasca mare, sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii!
Ce dulce e Anto cu peticul lui de pielicica
....cred ca asa o sa ajunga sa faca si Luca, la cat de indragostit e de tzitzi
...
Oceanborn multa bafta la intarcat!
Sa mearga cat mai usor si fara probleme! Ma bucur ca incepe sa primeasca si alt laptic!
Bine ca ati scapat si de stresul cu eco si e ok acum!
Al meu continua sa se dea in spate cand simte mirosul altui lapte
. Singura metoda prin care am reusit sa-i dau de 2 ori cate 100 ml lapte praf a fost atunci cand l-am pus in castronel cu o manuta de cereale si l-am dat la lingurita.
Malinas nu ma pricep la alergii, dar ma bucur ca nu e nimic grav! Multa sanatate puiului!
Fluturasha felicitari ca ati reusit sa scoateti suzeta!
E bine ales momentul!
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
Amalia spune:
Mirtha multa sanatate!
Pacatoase racelile astea!
La multi ani Flowers!
Muuuulta sanatate si tot ce-ti doresti sa ti se indeplineasca!
poze aniversare 1 an
Mirtha spune:
Amalia multumesc ! Sanatate si vou si spor la intarcat.
Sper sa treaca repede raceala
ca ma cam lasa nervii.

Fetelor trebuie sa incercati crepele postate de Nebunica. Sunt be-sti-a-le !!! Pina nu am incorporat spanacul nu reuseam sa imi dau seama de ce se numesc ...verzi.....

Carmendu cred ca zilele astea fac si chiftelute. MI-a mai rams niste carne carne tocata si ma incata o reteta noua.
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.