Ce stiti de Cresa Jiului, Sector 1

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Daca mai are cineva vesti despre cresa, va rog sa scrieti aici.
Voi vizita si eu zilele urmatoare. Sa speram ca va fi totul ok. Promit sa revin cu informatii la randul meu.

Mergi la inceput

presupun ca intre timp ati si "absolvit" cresa, acum vad ca eu scriam la un subiect din 2010.

anyways, am intrat la cresa. mergem din septembrie. sunt uimita de ...lipsa de obstacole; cautasem mult pe internet informatii despre aceasta cresa si peste tot gaseam chestii care ma descurajau, ba mi s-a si spus "ah da, faina , dar nu cred ca incapi, fii serioasa, e singura cresa de stat din sector, mai au si fondurie UE si am facut-o mai aratoasa etc"

nici la telefon n-au fost mai incurajatori, am sunat in mai, mi s-a spus ca nu mai prind locuri in vara - ceea ce era de inteles - dar nici in TOAMNA in octombrie, cica erau luate toate.

am decis sa ma duc totusi. chiar ma gandeam sa imi calc pe principii si sa ma duc cu o "atentie"; n-a fost cazul, am ramas atat de leftera incat m-am dus numai cu copchilul in spate si o cartela de metrou la mine in ziua respectiva si niciunul din aceste "assets"nu putea fi o atentie :P

spre surpriza mea a fost totul f rapid si simplu, habar n-am daca asa e de obicei. Ce dotiti, pai, copilu, ok, iata cererea de inscriere, ok am completat-o, ok pai veniti in august dupa formularul pt analize si incepeti din septembrie.

Great!

Locatia e faina, cladirea e curata, incaperile luminoase, n-am vazut picior de copil pt ca dormeau.
in august am sa vizitez si copiii si salile de joaca etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Chiar, e mare cresa? Ca da, asa este, este singura cresa de stat din sectorul 1... Dar banuiesc ca e destul de mare, din moment ce poate acoperi totusi un sector intreg, ca prin alte sectoare sunt cate 2-3 crese. Chiar saptamanile trecute, aparusera niste fluturasi electorali "contra" candidatului la primarie "unde-s cresele, ca-n sectorul 1 nu-i decat o cresa de stat".. in fine

Si pe mine ma interesase subiectul, pana la urma n-am mai apelat la varianta asta, am mers direct la gradi de la 3 ani. Stiu ca sunasem undeva prin parimavara-vara lui 2010, mi s-a parut amabila dna cu care am vorbit atunci, mi-a zis sa completez o cerere+ ce acte sa aduc, si ma pune pe lista (nu era locuri fix atunci).

Ma bucur sa aud ca aceasta cresa a fost renovata/modernizata, ca e curat; de prin subiectele mai vechi, mult inainte sa ma intereseze pe mine (2005-2007) se spusese ca e o fosta casa de copii, sau ca functionaza si ca si casa de copii, si conditile sunt proaste. Ulterior, mamicile cu copii nascuti mai "incoace" au dat review-uri mai bune despre cresa.

Sa ne tii la curent, multa bafta!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

3 etaje, 250 copii in total (cu tot cu cresa, gradinita si programele sociale)
am si programe sociale, pt prevenirea abandonului, insa sincer nu vad nici o problema in asta. poate si de unde si eu am facut asistenta sociala si desi nu am profesat macar am invatat una alta in facultate. Nu pot sa simt decat compatimire si compasiune pentru familiile aflate in situatii atat de dificile si pentru micuti. Ma bucur ca li se ofera sprijin si chiar ma gandesc ca as avea unde oferi hainute si jucarii de-ale lui Alex.
Ofera masa calda gratuita pt copii in situatii financiare grave.
Si chiar daca i-ar tine si la cresa cu tot cu al meu, sunt totusi tot copii....au intre 1 si 3 ani, sunt copii. Probabil si eu m-as ingrijora daca Alex ar fi in clasa a 5a si as afla ca urmeaza sa aiba colegi 25 de copii de la centrul de plasament. Dar asa, la cat sunt de mititei, nu vad ce riscuri ar putea avea.
Grupele cica sunt de cate 10 copii, la cresa.
Astept si eu sa vad in august mai exact ce si cum. Ma inteereseaza in special daca am voie sa ii suplimentez meniul sau sa inlocuiesc unele gustari cu produse de la mine. Teoretic da, insa pe usa cresei scria mare ca e interzis accesul cu alimente sau bauturi. Probabil ca sa nu pice pocinogul pe ei daca se imbolnaveste vreun copil de la ceva adus de acasa.

Mergi la inceput

Da, cu mancarea de asta le e teama, ca daca Doamne fereste se intampla ceva de la mancarurile aduse de parinti, sa nu pice vinovati.
Si la noi la gradi, de ex. daca vrei sa aduci ceva din afara (cel ma adesea e vorba de vreun tort cand e ziua vreunui copil), vor bonul fiscal sau certificat de calitate, la fel mi-au zis, ca nu e raspunderea lor pt produsele alea (ceea ce e corect pana la urma)

Vis a vis de ce ai spus tu, cu programale sociale, este ok, si ma bucur ca exista grija pt categoriile mai defavorizate, dar stii ce conditii erau pe vremuri pana acum vreo 7-8-10 ani, era nasol, si asa auzisem ca era si aici. Ma bucur ca acum este bine
Stiu ca au si grupe de "saptamanal" pt categorii de oameni care lucreaza in ture de noapte etc...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Mergi la inceput

eu am doar problema gustarilor de la ora 17:00 / 10:00
Din cate am citit, principalul feedback negativ era referitor la calitatea acestor gustari, care constau in dulciuri din comert, bomboane, ciocolata.

Cum eu am vreo 5 diabetici in familie pe linie directa paterna, as prefera sa evit consumul de dulciuri in exces (si da, ciocolata / turta dulce zilnic mie mi se pare exces) si sa aduc fructe / iaurt, dar acu ma rog, nu stiu daca merge. Voi intreba.

Mergi la inceput

Da, inteleg. Nu e ok cu dulciuri in fiecare zi, la ambele gustari. Poate totusi n-o fi asa, s-or mai fi schimbat lucrurile de atunci.

Mergi la inceput