Scutul american anti-racheta

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

LadyJ, nu, nu mi-a trecut! N-o sa intelegi in veci, ptr. ca nu poti simti "feeling-ul" dupa povestiri, dar il poti simti mai bine cand traiesti printre ei ... asa ca nu ma lua cu istoria. Tot asa pot sa-ti spun ca nici dupa mai mult de 60 de ani de la incheierea razboiului, francezii nu-i au la suflet pe nemti ... ca-i pupa Chirac mana lui Merkel e normal, e un mare domn, asta nu-l face sa o si iubeasca. Cum spuneam, politica si relatiile diplomatice nu-s tot una cu prietenia adevarata.
Nu mi-a transmis nimic profu meu, povesteam aici cum vad unii lucrurile ... si cum le-au simtit si o mai fac.
Ce nu ma face pe mine sa nu-i plac pe americani ... asta a facut-o ei mereu cu politica lor de indobitocire a populatiei (si a restul lumii) si a politicii de expansiune.

Si cred ca-i un forum liber ... asa cum iti expui tu aici opiniile, o pot face si eu ... sau crezi ca daca ai mai multe mesaje la purtator te face mai "citita la istorie" - ca exemplu - decat mine? Ca nu inteleg cum stau lucrurile?!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Irinusca, gata cu rasul, ti-a trecut?
Cand bunica ta il avea pe Hans in gazda, era razboi. Si americanii erau contra nemtilor. Si i-au bombardat. Mult. Si apoi, americanii, castigatorii razboilului laolalta cu rusii, au purces la impartire. Ne oprim la Germania, ok?

Si uite asa s-au trezit nemtii din VEST cu germanii in ograda. Nu se mai stie exact care gazduia pe care .Stim si noi ca dupa razboi prezenta americana era luata ca ´´pedeapsa´´, imagineaza-ti ca ne-am gandit la asta si fara sa facem liceul la nemti.

UNII nemti au un cui si azi impotriva americanilor. ALTII au trecut demult peste faza cu ´´pedeapsa´´ si au ales calea aia prieteneasca de care-ti ziceam. Ei, uite pe aia-i cunosc io:-)) Americanii prezenti in Vestul Germaniei s-au comportat absolut normal si prietenesc cu cetatenii germani.

Iar proful tau de istorie, treaba lui ce sentimente il incercau fata de americani.Ti le-a transmis insa cat de bine se poate, observ. Doar ca el, proful tau de istorie, nu reprezinta majoritatea.

Oricum ma bucur tare ca ai venit sa ne spui cum sta treaba cu prieteniile astea, o adevarata noutate. Eu zic sa mai citesti putin despre relatiile diplomatice dintre cele doua tari din ultimii 60 de ani si ai sa gasesti mai multe pe tema asta.

Hai sa luam istoria in ultimii 60 de ani.Ce avem mai recent si de amploare, razboiul in Irak. Germania, Franta, Belgia chiar si neutra Austrie au fost impotriva, s-a tinut cont de parerea prietenilor? Eu nu vorbesc de faptul ca americanii sunt vazuti prost in vechiul continent si daca vezi un american pe strada il iei la bataie.Toti avem o relatie buna cu ei si suntem friendly(reciproc). Dar nici nu-i vedem ca pe salvatorii umanitatii. Si America inca n-a simtit un razboi la ea in tara. Ca-ti trimiti trupe in staga si-n dreapta e una, soldatii se bucura de un salariu bun, un trai decent si eventual cetatenie americana.Mai rau e cand sunt trimisi pe campul de lupta atunci vin acasa,daca au noroc, cu tot felul de sindroame.Noi aici in Europa, mai bine zis (doamne ajuta ptr. noi) bunicii nostri au trait razboiul ca civili.E o mare diferenta. Una e sa auzi toata ziua la radio ca suntem in razboi si una e sa-ti pice bomba-n cap. Nu-i nimeni pe aici din Iugoslavia, poate mai auzim o parere?

Mergi la inceput

Acuma, pe bune, lasand nemtii la o parte. Ce avantaj direct va avea Romania de la scut. Ca vor fi cateva cartiere de vile inchiriate pe mii de dolari in zona ,3 supermarketuri care vor avea super-vanzare si aparitia catorva discoteci si baruri in zona am inteles. Ce nu o sa inteleg, va fi, cum o sa incalzesti restul de populatie pe timpul iernii cand vor taia rusii gazele? Sau se va incalzi, stiindu-se aparata militar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Irinusha
Ce nu ma face pe mine sa nu-i plac pe americani ... asta a facut-o ei mereu cu politica lor de indobitocire a populatiei (si a restul lumii) si a politicii de expansiune.

Tu ai habar cine a inventat Internetul pe care-l folosesti acum ca sa arunci cu noroi in inventatorii lui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

LadyJ, ... sau crezi ca daca ai mai multe mesaje la purtator te face mai "citita la istorie" - ca exemplu - decat mine? Ca nu inteleg cum stau lucrurile?!

[size=1][center]Mami de pereche: [url="http://by.lilypie.com/m9

Sa nu imi spui ca nu stiai! Aici pe DC, cum treci de 3000 de mesaje, primesti prin posta de la Mirela si Florin carti de istorie. Si daca nu le citesti te baneaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Nu stiu altii cum sint, dar eu una, cind m-apuca cheful sa ma infurii, imi amintesc de Ucraina, de ce au sperat ei acum 4 ani si unde au ajuns astazi, si-mi trece.
Definitiv.
Cheful de mofturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Da, Mirchea, nu cunosti destul de bine ce se intampla in baze, da avem anumite facilitati dar in nici un caz nu ajung, se cheltuie ENORM inafara(am explicat numai pe chirii cat se cheltuie, oare cat de fericiti ar fi proprietarii sa nu mai gasesca clienti care pot plati intre 1700 si 3000 de euro/luna pe chirie),apoi sunt sute de joburi deschise catre nemtii care vor sa lucreze in baza, toate constructiile sunt facute de nemti...ma rog, daca tu nu crezi ca e diferenta enorma cu americanii aici sau nu, eu nu te voi convinge.

Adriana 11w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

[quote]citat din mesajul lui ladyJ
Eu am facut scoala la nemti, istoria nemteasca ... si sa stiti voi ca prezenta americana a fost luata ca "pedeapsa" pierderii razboiului, nicidecum ca gest de prietenie. E adevarat ca Americanii au pompat in Germania (vezi Marshalpakt), dar asta nu-i face mai iubiti ... chiar nemtii se fofileaza rau sa recunoasca asta. Si binenteles ca au avut si americanii de profitat, doar si-au impartit lumea dupa cum au vrut.
Povestea proful de istorie si germana (copil pe timpul razboiului) ca le pica pachete cu alimente din cer ... dar o spunea cu o mare tristete, ptr. ca asa-si cumpara America loialitatea ... e clar ca atunci cand iti e foame nu te mai gandesti de unde vine, dar ramane in suflet un gust amar.

Irinusha, cu tot respectul, dar eu credeam ca gustul amar pe vremea celui de-al doilea razboi ar fi trebuit sa vina din regretul si vinovatia pentru milioanele de oameni nevinovati ucisi de germani. faptul ca au primit pachete cu mancare arata generozitate, nu dorinta de cumparare. ce sa cumpere americanii de la nemti, ca doar americanii au fost invingatori de razboi!! proful tau de istorie pe ce lume a trait, oare? americanii ar fi putut lua ambele germanii cu totul si sa le numeasca...hm, oare cum? alabama, desigur.

nemtii sa zica merci ca au fost salvati ca natiune de catre americani, cu banul cetateanului simplu care a platit la taxe sa reconstruiasca o natiune razboinica. daca germania ar fi fost privita dupa conducatorul ei de moment, ar fi fost pierduta pe vecie. dar a fost perceputa ca o great nation, cu un trecut si o cultura impresionanta, dar aflata intr-un moment de ratacire paranoica si megalomana. fara planul marshall, germania ar fi fost toata un rdg decazut sub tutela ruseasca, asa ca macar putin respect si un gram de gratitudine s-ar cuveni.

sa nu mai zic ce tradare jenibila cu razboiul din irak. sau afacerea eurodolarului. in fine.

america e intr-un no.2 imens, cu deficite incredibile - de unde si pana unde profita ea de europa de vest? cand interesul principal a fost sa creeze macar juma de europa democrata care sa poata tine piept rusiei comuniste si pe picioarele ei, for a change, nu mereu strigand dupa ajutor la americani. daca-s asa idioti, inchideti calculatoarele, televizoarele, lumina si gata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Da, Mirchea, nu cunosti destul de bine ce se intampla in baze, da avem anumite facilitati dar in nici un caz nu ajung, se cheltuie ENORM inafara(am explicat numai pe chirii cat se cheltuie, oare cat de fericiti ar fi proprietarii sa nu mai gasesca clienti care pot plati intre 1700 si 3000 de euro/luna pe chirie),apoi sunt sute de joburi deschise catre nemtii care vor sa lucreze in baza, toate constructiile sunt facute de nemti...ma rog, daca tu nu crezi ca e diferenta enorma cu americanii aici sau nu, eu nu te voi convinge.

Adriana 11w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Ok, e diferenta enorma, economia infloreste. Se pare ca din cearta(disputa) noastra am gasit cum va iesi America din criza: lasand constructia de baze straine pe teritoriul Americii.
Acuma las un pic sarcasmul la o parte. Bazele americane au fost un beneficiu pentru zonele respective, nimic de zis. Ele erau un punct de control asupra nemtilor dupa razboi si strategic pe vremea razboiului rece, de acord. Ca America a cheltuit si continua sa cheltuie enorm in strainatate, de acord. Ca nu stiu ce se intampla in baze si ce propaganda vi se face, e just, presupun ca e Top Secret.
Dar ca sunt doriti de populatie si ca nu se poate fara ei, asta e un pic exagerat. Repet, nu ma refer la cei catziva cu magazine in zona si vile de inchiriat. Sa generalizezi pentru o tara intreaga e un pic cam mult. La fel de mult cheltuie si nemtii, englezii, francezii care-si traiesc anii de pensie in Spania si asta (comic,nu?) fara blindate.
Si noi vorbim de Romania, care pentru un sfert de americani inca mai are capitala la Sofia si e un fel de Moravia, in estul Europei.Si in caz de ceva, vom primi ce am primit si la al 2-lea razbel, un sut in "scuzati expresia"....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

[quote]citat din mesajul lui ladyJ
Eu am facut scoala la nemti, istoria nemteasca ... si sa stiti voi ca prezenta americana a fost luata ca "pedeapsa" pierderii razboiului, nicidecum ca gest de prietenie. E adevarat ca Americanii au pompat in Germania (vezi Marshalpakt), dar asta nu-i face mai iubiti ... chiar nemtii se fofileaza rau sa recunoasca asta. Si binenteles ca au avut si americanii de profitat, doar si-au impartit lumea dupa cum au vrut.
Povestea proful de istorie si germana (copil pe timpul razboiului) ca le pica pachete cu alimente din cer ... dar o spunea cu o mare tristete, ptr. ca asa-si cumpara America loialitatea ... e clar ca atunci cand iti e foame nu te mai gandesti de unde vine, dar ramane in suflet un gust amar.

Irinusha, cu tot respectul, dar eu credeam ca gustul amar pe vremea celui de-al doilea razboi ar fi trebuit sa vina din regretul si vinovatia pentru milioanele de oameni nevinovati ucisi de germani. faptul ca au primit pachete cu mancare arata generozitate, nu dorinta de cumparare. ce sa cumpere americanii de la nemti, ca doar americanii au fost invingatori de razboi!! proful tau de istorie pe ce lume a trait, oare? americanii ar fi putut lua ambele germanii cu totul si sa le numeasca...hm, oare cum? alabama, desigur.

nemtii sa zica merci ca au fost salvati ca natiune de catre americani, cu banul cetateanului simplu care a platit la taxe sa reconstruiasca o natiune razboinica. daca germania ar fi fost privita dupa conducatorul ei de moment, ar fi fost pierduta pe vecie. dar a fost perceputa ca o great nation, cu un trecut si o cultura impresionanta, dar aflata intr-un moment de ratacire paranoica si megalomana. fara planul marshall, germania ar fi fost toata un rdg decazut sub tutela ruseasca, asa ca macar putin respect si un gram de gratitudine s-ar cuveni.

sa nu mai zic ce tradare jenibila cu razboiul din irak. sau afacerea eurodolarului. in fine.

america e intr-un no.2 imens, cu deficite incredibile - de unde si pana unde profita ea de europa de vest? cand interesul principal a fost sa creeze macar juma de europa democrata care sa poata tine piept rusiei comuniste si pe picioarele ei, for a change, nu mereu strigand dupa ajutor la americani. daca-s asa idioti, inchideti calculatoarele, televizoarele, lumina si gata.

nimic

Vezi ca si tu citesti printre randuri si doar ceea ce-ti place sau nu-ti convine. Iti spune fata ca nemtii nu vor sa recunoasca sau ca ocolesc subiectul cu planul Marshall, nu ca-i iubeste si nu mai poate de dragul lor si tu o tot dai inainte cu ce destepti sunt americanii si ce bine fac ei peste tot. Si din cata istorie stiu(sorry n-am trecut de 3000 de mesaje)americanii au intervenit cand au fost atacati de aliati si nu pentru binele umanitatii, un pic mai devreme cand isi anunta Hitler intentiile, si-si consolida armamentul.
Nu-i considera nimeni pe americani idioti si nici nu li se contesta importanta istorica. Li se reproseaza decat aceasta mentaliatate de we are the best and f. the rest.(cum zici tu : inchideti calculatoarele, televizoarele, lumina si gata)
Apropos, nu nemtii au facut razboiul ci nazistii, cum nici la noi(45 de ani lumina) nu au fost romanii, semenii nostri, ci comunistii. Dar asa se scrie istoria.
p.s. Curentul nu trebuie sa-l inchidem, inca vine de la rusi.Pe calculatorul meu scrie IBM (made in China).

Mergi la inceput