Scutul american anti-racheta

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ah saracii nemti, trebuie sa inghita prezenta americana in zona...sper ca zecile de milione de dolari pompate in economie sa le usureze inghititul!
Si in Italia sunt urati americanii cu bazele lor dar cand au spus ca ar pleaca din Gaeta, s-au cufurit toti ca le moare economia din zona...

Adriana 11w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Ah saracii nemti, trebuie sa inghita prezenta americana in zona...sper ca zecile de milione de dolari pompate in economie sa le usureze inghititul!
Si in Italia sunt urati americanii cu bazele lor dar cand au spus ca ar pleaca din Gaeta, s-au cufurit toti ca le moare economia din zona...

Eu nu le iau apararea nemtilor, dar nici cu americanii nu mi-e rusine. Chiar asa caritabili nu sunt si daca "pompeaza" intr-o parte, au ei grija sa scoata indoit pe de alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

De ce tot ai o problema cu americanii. Poate ca nu fac ce fac din largimea inimii lor, insa spre deosebire de rusi au o gandire mai deschisa si realizeaza ca daca nu ridica un pic economiile tarilor pe care pun ochii nu le pot folosii. Rusii sunt precum lacustele, papa tot ce pot si cand nu mai au nevoie de tine te dau la schimb ca sa le fie bine.
Are dreptate blackpanterro acolo unde s-au deschis bazele americane economia zonei s-a ridicat. Cand au inceput sa impacheteze au cam bagat-o pe maneca. Si ar trebui sa fii fericit ca Romania in afara de pozitia geografica nu detine nimic de care americanul sa fie interesat asa ca daca scoate indoit, nu scoate de la tine.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ar fi culmea sa nu scoata nimic din asta, doar nu vrei sa fie one way profit, exista asa ceva??

De exemplu, daca pleaca armata din Kaiserslautern moare tot orasul ca e ticsit de americani ce platesc chirii grase, cheltuie in restaurante, etc...se simte in economia locala unde sunt baze.
In zona STR unde suntem noi sunt vreo 60k trupe(cred), majoritatea locuind in orase si nu in baze, platind mii de euro pe chirii(noi platim aproape 2000 pe casa cu 4 dormitoare), numai aici se fac milioane de euro, daca pleaca americanii nu o sa se simta?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Ar fi culmea sa nu scoata nimic din asta, doar nu vrei sa fie one way profit, exista asa ceva??

De exemplu, daca pleaca armata din Kaiserslautern moare tot orasul ca e ticsit de americani ce platesc chirii grase, cheltuie in restaurante, etc...se simte in economia locala unde sunt baze.
In zona STR unde suntem noi sunt vreo 60k trupe(cred), majoritatea locuind in orase si nu in baze, platind mii de euro pe chirii(noi platim aproape 2000 pe casa cu 4 dormitoare), numai aici se fac milioane de euro, daca pleaca americanii nu o sa se simta?

Probabil ca ma insel si am gandire mai ingusta. Cateodata ma gandesc ce bucurie e pe americani cand vin arabii si le cumpara hotelurile si cheltuiesc o gramada de bani, ridicandu-le economia. E adevarat ca mai cheltuie si-n afara bazei lor desi majoritatea cumparaturilor le fac in magazinele proprii din interior, ca sa nu se europenizeze prea tare. Au si scoli proprii, asistenta medicala etc. salariul in dolari si toti din jurul lor trebuie sa vorbeasca engleza.
Venirea lui Obama a declansat o euforie generala, tocmai pentru intentiile lui pacifiste, daca va mai amintiti.
Eu gasesc ca in ziua de azi, o amplasare a scutului la granita cu rusii nu este decat o provocare. Daca maine ar aparea un scut la granita cu Moldova ,pe partea moldoveneasca indreptat spre noi ce ati spune? E una sa ai o baza strategica undeva si alta e sa indrepti niste rachete spre o tara vecina.
Si inca ceva, americanii se simt mereu siguri, pentru ca ii despart atatia kilometri de adversarii directi. Abia dupa 11 septembrie au realizat ca lumea s-a mai micsorat un pic si au si bagat articolul 5 in Nato.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirchea

Eu gasesc ca in ziua de azi, o amplasare a scutului la granita cu rusii nu este decat o provocare. Daca maine ar aparea un scut la granita cu Moldova ,pe partea moldoveneasca indreptat spre noi ce ati spune? E una sa ai o baza strategica undeva si alta e sa indrepti niste rachete spre o tara vecina.

Care "rachete indreptate spre o tara vecina"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mirchea, stii care-i diferenta dintre scut si sabie?

Pe de alta parte, din 1945 americanii sunt prezenti in Germania si e totul bine mersi, nimeni nu se basica .Germania e tara prietena cu America si orientata spre vest. Multe generatii in Germania de azi sunt crescute cu cultura americana.(ma refer evident la vestul germaniei)
Daca nu iti place, poti oricand sa te muti in DDR.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Pe de alta parte, din 1945 americanii sunt prezenti in Germania si e totul bine mersi, nimeni nu se basica .Germania e tara prietena cu America si orientata spre vest. Multe generatii in Germania de azi sunt crescute cu cultura americana.(ma refer evident la vestul germaniei)

Stiu care e diferenta intre scut si sabie.
Poate-mi explicati voi cum functioneaza un scut antiracheta, e un fel de zid?
Nu stiu de ce-i ridicati atata pe americani in slavi. Ca nemtii sunt crescuti cu o cultura americana...asta chiar e ceva nou pentru mine si nu pot decat sa zambesc. Americanii sunt prieteni cu toata lumea atat timp cat le canta in struna.
Sa nu ma intelegeti gresit, eu nu iau apararea nemtilor si nici nu sunt indragostit de ei, de rusi nici atat, bunicul meu a fost prizonier la ei. Am dat decat un exemplu, fara sa ma gandesc ca o sa-mi sara pro-america-n cap. Spuneti-mi si mie cate baze germane au nemtii in America, daca sunt asa prieteni, sau francezii, sau orice alta natiune?
Americanii nu au baze in Germania pentru ca sunt prieteni ci dimpotriva, ca au fost dusmani si si-au impus dreptul invingatorului, pe drept, in '45. Ca acum exista o relatie de parteneriat si respect reciproc, este altceva. Romania nu face parte dintre aceaste tari privilegiate si la o adica, vom fi iarasi decat carne de tun. Eu nu sunt militar, dar daca as vrea scut contra Iranului, atunci l-as pune la Turci. Sau, poate-mi spuneti voi, de ce tari ne-ar apara scutul de fapt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eu nu-s nici pro scut nici contra ... ca nu-mi pasa. Oricum n-am nimic de spus, Romania nici atat ptr. ca politicienii sunt asa de "infometati" dupa subventii (care ajung evident in buzunarul lor), ca o sa taca cu mana-ntinsa. Sincer, sper ca intind mana, decat sa taca.

Insa imi vine sa fac asa:
De unde le aveti pe astea ca-s nemtii prieteni cu americanii? De la bunica, care il avea pe ofiterul Hans in gazda (impusa) si se mai uita si pe cer dupa avioanele americane, ca tot sunt nemtii asa prieteni cu americanii.
Eu am facut scoala la nemti, istoria nemteasca ... si sa stiti voi ca prezenta americana a fost luata ca "pedeapsa" pierderii razboiului, nicidecum ca gest de prietenie. E adevarat ca Americanii au pompat in Germania (vezi Marshalpakt), dar asta nu-i face mai iubiti ... chiar nemtii se fofileaza rau sa recunoasca asta. Si binenteles ca au avut si americanii de profitat, doar si-au impartit lumea dupa cum au vrut.
Povestea proful de istorie si germana (copil pe timpul razboiului) ca le pica pachete cu alimente din cer ... dar o spunea cu o mare tristete, ptr. ca asa-si cumpara America loialitatea ... e clar ca atunci cand iti e foame nu te mai gandesti de unde vine, dar ramane in suflet un gust amar. Eu barem asa am perceput toata discutia.
Iar Merkel e "prietena" cu America (indiferent de presedinte) ca se comporta dupa culoarea partidului ei ... Schröder era (si mai e ca papa si el de la gazul rusesc) in schimb prieten cu Putin. E vorba de politica, nu de prietenie, daca nu stiati.

Blackpanthera, au plecat americanii de la mai multe baze ... nu vad ca a murit Germania de foame ca ati plecat voi ... mai degraba au suspinat satisfacuti. Unu in minus, Doamne ajuta!
Mai tin minte stirile de pe vremea aia ... nimeni nu era trist. :D

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Irinusca, gata cu rasul, ti-a trecut?
Cand bunica ta il avea pe Hans in gazda, era razboi. Si americanii erau contra nemtilor. Si i-au bombardat. Mult. Si apoi, americanii, castigatorii razboilului laolalta cu rusii, au purces la impartire. Ne oprim la Germania, ok?

Si uite asa s-au trezit nemtii din VEST cu germanii in ograda. Nu se mai stie exact care gazduia pe care .Stim si noi ca dupa razboi prezenta americana era luata ca ´´pedeapsa´´, imagineaza-ti ca ne-am gandit la asta si fara sa facem liceul la nemti.

UNII nemti au un cui si azi impotriva americanilor. ALTII au trecut demult peste faza cu ´´pedeapsa´´ si au ales calea aia prieteneasca de care-ti ziceam. Ei, uite pe aia-i cunosc io:-)) Americanii prezenti in Vestul Germaniei s-au comportat absolut normal si prietenesc cu cetatenii germani.

Iar proful tau de istorie, treaba lui ce sentimente il incercau fata de americani.Ti le-a transmis insa cat de bine se poate, observ. Doar ca el, proful tau de istorie, nu reprezinta majoritatea.

Oricum ma bucur tare ca ai venit sa ne spui cum sta treaba cu prieteniile astea, o adevarata noutate. Eu zic sa mai citesti putin despre relatiile diplomatice dintre cele doua tari din ultimii 60 de ani si ai sa gasesti mai multe pe tema asta.

Mergi la inceput