Scutul american anti-racheta
Raspunsuri - Pagina 3
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ica 1975 iileana, e dreptul sa nu fii infuriata asa cum e al meu sa fiu. Nu trebuie sa-mi impartasesti parerea. |
Nu, dar daca ti-o expui atit de vehement pe un forum public, am dreptul sa o comentez nitel, nu? Sau macar sa incerc sa o inteleg.
Tu de ce-ai deschis topicul?
xenocid spune:
citat din mesajul lui iileana Ajuta-ma sa ma infurii si eu. |
Pot sa te ajut eu?
In cazul unui razboi intre Rusia si NATO daca scutul va fi amplasat in Romania o sa mori cu 30 pana la 90 de milisecunde inaintea...restului omenirii.
iileana spune:
Inca n-am reusit sa ma infurii.
Pentru ca stiu ca scutul n-are nici o treaba cu Rusia.
Si pentru ca mai stiu ca deocamdata nu sint informatii privind o eventuala implicare financiara a statului roman.
Eu am incercat sa aflu cite ceva, pe intelesul obstesc, cu privire la cine e scutul asta si ce vrea el de la noi, de aici: Strategia anti-racheta a Pentagonului. Ce trebuie sa stim & www.hotnews.ro/stiri-politic-6879964-scutul-antiracheta-cum-primit-romania-decizie-istorica.htm" target="_blank">Scutul antiracheta. Cum a primit Romania o decizie istorica
Voi?
Ica 1975 spune:
iileana, tot nu mi-ai raspuns - cate atacuri teoriste au fost in Romania? Chiar crezi ca e necesar Romaniei scutul asta? In cazul in care vor fi atacuri cu rachete balistice, ce tara crezi tu ca va fi atacata mai intai? Moment istoric
Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunile tale, pentru ca atunci cand Il vei uita, Domnul sa-si aduca aminte de tine. (Sfantul Marcu Ascetul)
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
iileana spune:
Ica 1975, cita vreme tu intelegi ca e vorba de o umbrela mica (si scumpa :) pe care si-o procura Romania si nu ca e vorba de o participare la o stategie extinsa si de perspectiva care priveste Romania ca teritoriu de amplasare a unor elemente ale unui scut ce nu o deserveste exclusiv, ce as putea sa mai zic?
A, da, incearca sa citesti macar primul text al carui link l-am pus. Ca sa stim despre ce vorbim.
Ca asa, numa' cu indignari gen "", nu avansam prea mult.
Si ramin neinfuriata.
ladyJ spune:
Ica, e vorba de mai mult decat atacuri teroriste, cu kamicaze si rachete lansate din tufisuri.
Citeste link-urile IIlenei.
mirchea spune:
De ce va faceti atatea griji? Romania oricum nu poate sa decida. Daca americanii vor sa puna scut in Ro., il pun si gata. La fel si rusii. De cand are Ro. ceva de zis?
avion american, trage bombe cu salam
iileana spune:
citat din mesajul lui mirchea De ce va faceti atatea griji? Romania oricum nu poate sa decida. Daca americanii vor sa puna scut in Ro., il pun si gata. La fel si rusii. |
N-a negat nimeni.
De altfel, nu era nici un fel de festivism la topicul asta, nu era vorba de atirnat floricele si fundite roz de scut. Era vorba de a intelege contextul si daca in acest context e cazul sa ne infuriem sau nu.
Din pacate/din fericire (nu stiu sigur :), Romania nu se poate ascunde in munti/retrage din istorie (niciodata nu a putut). Si, privind, asaaa, sirul de "tabere" in care si-a ales/s-a nimerit sa fie, sa zicem in ultima suta de ani, asta de-acuma mi se pare o alegere mult mai putin nefericita ca celelalte. Zau. De aia nici nu ma infurii acuma.
Astea-s vremurile, asa merg lucrurile.
Care era alternativa?
Despre "context", o prezentare concisa si pe inteles si care mi-a placut: Razboaiele viitorului.
sirimie spune:
Eu cred ca nu e nici un motiv de furie. As zice ca si CTP-ul, ca e o pleasca pentru Romania.
Auzisem o chestie ca noi sintem printre putinele tari NATO care nu sint sub un scut american.
Dar daca s-ar face referendum pe chestia asta pun pariu pe orice ca ar iesi ca mai bine nu
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
astrojunkie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
N-a negat nimeni. De altfel, nu era nici un fel de festivism la topicul asta, nu era vorba de atirnat floricele si fundite roz de scut. Era vorba de a intelege contextul si daca in acest context e cazul sa ne infuriem sau nu. Din pacate/din fericire (nu stiu sigur :), Romania nu se poate ascunde in munti/retrage din istorie (niciodata nu a putut). Si, privind, asaaa, sirul de "tabere" in care si-a ales/s-a nimerit sa fie, sa zicem in ultima suta de ani, asta de-acuma mi se pare o alegere mult mai putin nefericita ca celelalte. Zau. De aia nici nu ma infurii acuma. Astea-s vremurile, asa merg lucrurile. Care era alternativa? Despre "context", o prezentare concisa si pe inteles si care mi-a placut: Razboaiele viitorului. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Sunt de acord. Nici pe mine nu ma infurie, doar ca am o strangere de inima...
De pe Rompres, acum cateva ore (nu pot pune linkul, am user)
Punerea in functiune a unei instalatii antiracheta amplasata in Romania ar putea fi confundata de catre Rusia cu un atac asupra teritoriului sau si ea ar putea raspunde cu un atac nuclear, a declarat joi, in cadrul unei videoconferinte Chisinau-Moscova, Aleksandr Pikaev, seful sectiei Dezarmare si reglementare a conflictelor de la Institutul pentru Economia Mondiala si Relatii Internationale din cadrul Academiei de Stiinte a Rusiei.
El a mai spus ca instalarea scutului antiracheta in Romania poate crea probleme si Republicii Moldova, deoarece rachetele de interceptare ar putea lovi eventuala tinta deasupra Republicii Moldova.
Am editat, ma enerveaza de mor diactriticele astea, mereu uit de ele...