Pandemia porcina s-a terminat
Raspunsuri - Pagina 5
musetto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariel_7000 o pune cercel de o porcina noua si proaspata la toamna? ca mai are cu ce! |
Nu cred ca e nevoie. Nu stiu cum va fi in Ro, dar in State, din cate stiu, vaccinul obisnuit antigripal va incepe sa contina si aceasta tulpina si nu va mai fi nevoie de un vaccin separat.
Am citit recent un articol pe yahoo news unde scria ca h1n1 a devenit "the predominant circulating virus of influenza" si ca e posibil sa ramana asa multi ani de-acum inainte, inlocuindu-l pe cel care predomina pana recent, nu-i mai stiu numele. Asta e si ca raspuns la intrebarea cuiva care nu stia unde a disparut gripa obisnuita.
Faptul ca Toni Tecuceanu (pt care imi pare bineinteles foarte rau) nu a murit de gripa porcina, NU inseamna ca aceasta gripa nu a pus in pericol vietile a mii de oameni. Si nu face vaccinul mai putin eficient. Eu nu pot sa imi scot din minte chipurile catorva copii si gravide care au murit aici in State din cauza gripei porcine. Daca ar fi fost vaccinati, poate astazi ar fi fost in viata...
Irinusha spune:
citat din mesajul lui Tisina Irinusha, oftica nu vine de la faptul ca producatorii farmaceutici castiga, ci de la modalitatea parsiva prin care o fac (daca nu iei vaccinul mori! - ma rog, mai pe ocolite). Nu cred ca producatorii de arme (acu' nu ca as fi de acord cu producerea lor) te iau dupa copac cu ceea ce pot face armele. E clar pentru toata lumea ca acestea ucid. Pe mine m-a revoltat (sau ofticat, cum vrei tu) si virulenta cu care eram amenintati ca daca nu ne facem vaccinul anti AH1N1 si ne imbolnavim de aceasta gripa, vom fi nevoiti sa suportam din buzunarele proprii investigatiile, eventuala internare si tratamentul (in pofida faptului ca platim cu totii asigurari de sanatate, pentru ce... nu stiu). Tisina |
Tisiana, iti eram datoare un raspuns ... nu te-am neglijat, a fost din lipsa de timp.
1. Deci nu stiu cum functioneaza casele de sanatate din Ro., dar mi se pare logic sa fie asa cum ai spus tu (cu toate ca nu-mi vine sa cred ca te lasa sa mori pe strada). Din simplu motiv ca daca ei iti ofera posibilitatea sa te aperi de ceva, tu nu o iei in seama, de ce sa mai cheltuie cu tine, ca tu ti-ai ales soarta.
2. Ptr. ce-ti trebuie ingrijire medicala la gripa noua? Am citit pe aici ca-i asa de usoara, o duci pe picioare ...
3. Vaccinul nu a fost obligatoriu, deci nimeni, nici statul roman (sau altul), nici industria farmaceutica nu ti-au pus pistolul la tampla sa-l faci. Si daca te vaccinezi nu inseamna ca nu mori tu, ci ca epidemia/pandemia nu se raspandeste ... cumva facandu-ti vaccinul il aperi si pe cel de langa tine. Asta n-au inteles-o multi!
4. Zi mersi ca traim totusi intr-o regiune sigura (ma refer la Europa) si ca nu trebuie sa ne fie frica de producatorii de armament ... ca nu se stie ce metode ar folosi. Atunci sigur doar te-ai oftica (sa-ti para rau de ceva si sa nu poti face ceva) ca de revoltat (a face ceva contra unui lucru, care nu-ti place - definitia mea barem) n-ai mai apuca ...
Eu nu ma oftic ca industria farmaceutica a castigat, chiar ma bucur. Din simplu motiv ca ei barem fac ceva cu castigurile astea, cerceteaza sa descopere noi medicamente ptr. bolile lumii ... evident ca o fac tot din dragul profitului, dar important e ca o fac si asa mai scapa un copilas (doar un exemplu) cu nu stiu ce tumoare. Eu una sunt bolnava cronica, le multumesc in fiecare zi ca au ptr. mine un medicament cu ajutorul caruia pot trai frumos. Si sper din suflet ca vor cerceta in continuare (chiar si ptr. boala mea) sa mai descopere cateva.
Conspiratiile astea sunt doar facute sa tina multimea (sa spun chiar prostimea?) in frau, dandu-i tema de cearta/ofticare, asa sa musamalizeze lucruri mai importante.
Sanatate va doresc!
Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni
alessia2005 spune:
citat din mesajul lui avstef Vaccinul a fost creat ca: 1. Sa se imbogateasca unii 2. Sa moara altii 3. Sa polemizeze toti. |
Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)
Gabi_K spune:
bine ca am si uitat de vaccin si de porcina, Cantacuzino a fost pus sub lacat... si azi ne-au chemat la scoala sa semnam "da" sau "nu" referitor la vaccinarea copiilor impotriva ah1n1. Oare ce le-a apucat??? De ce nu ne-au oferit vaccinul cand mai era epidemie? Sau de frica sa nu le ramana pe stoc, mai bine fac si ei o ultima fapta buna, inainte sa intre in somaj cei de la Cantacuzino?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
iarina spune:
Cei de la Cantacuzino lucreaza bine merci de cativa zeci de ani, n-o sa intre ei chiar acum in somaj. Sa ne luam noi grija lor si s-o avem mai bine pe a noastra.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Gabi_K De ce nu ne-au oferit vaccinul cand mai era epidemie? |
Daca vaccinarea incepe la timp, nu-i bine pentru ca nu-i testat suficient. Daca se testeaza mai mult, iara nu-i bine pentru ca nu iese vaccinul la timp. Nici asa, nici asa. Dar cum altfel?
buli spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Daca vaccinarea incepe la timp, nu-i bine pentru ca nu-i testat suficient. Daca se testeaza mai mult, iara nu-i bine pentru ca nu iese vaccinul la timp. Nici asa, nici asa. Dar cum altfel? |
1 - vaccinarea Nu a inceput la timp
2 - nu a fost testat suficient vaccinul pt copii
3 - nu a iesit la timp
astea sint realitati. nu e ok sa fie scoase in evidenta, sau cum?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Gabi_K spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Daca vaccinarea incepe la timp, nu-i bine pentru ca nu-i testat suficient. Daca se testeaza mai mult, iara nu-i bine pentru ca nu iese vaccinul la timp. Nici asa, nici asa. Dar cum altfel? |
In afara de cativa copii din familii sarace din Arad si vreo 3 soareci de laborator s-a mai incercat vaccinul undeva?
Oricum, problema mea nu era daca s-a testat vaccinul o saptamana sau 10 ani, ci alta... de ce acum ne da gratis, cand nu-l mai vrea nimeni? Si mai ales, cand nu se mai aude nimic de epidemie?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
xenocid spune:
citat din mesajul lui Gabi_K de ce acum ne da gratis, cand nu-l mai vrea nimeni? Si mai ales, cand nu se mai aude nimic de epidemie? |
Din acelasi motiv pentru care, atunci cand te sui pe motocicleta, iti pui casca de protectie pe un cap in general nespart.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui xenocid
Din acelasi motiv pentru care, atunci cand te sui pe motocicleta, iti pui casca de protectie pe un cap in general nespart. |
Exista insa capete nesparte care sustin ca
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1781413/" target="_blank">purtarea obligatorie a castii de protectie este un atentat la drepturile fundamentale ale omului!
By the way, aceeasi organizatie multhulita pe acest topic, OMS, este implicata si in vararea pana la gat a castii de protectie.