Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *149*
Raspunsuri - Pagina 19
mireal spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui PetraTudor www.youtube.com/user/ba939#p/a/u/0/PjFtYzTOv04" target="_blank">Bogdan la joacaDaca nici acum nu mi-a iesit ca link , va prindeti voi care este partea la care trebuie sa dati copy-paste Bogdan (09.03.2009) |
Mi-ai dat o idee,sa scot si eu cadita, sunt curioasa ce o sa faca.
petrean spune:
Floric..asa sunt ai mei..insa ei au diagnostic clar..rinoadenoidita acuta...mucii nu vor disparea..decat..spera dr cu venirea caldurii...pana atunci..aerosoli..al greu..Colargol(

Monica)si nazomer, apa de mare la greu.Inceara aerosoli cu ser fiziologic, ca totusi..dc nu e nicio boala..nu ai dc sa bagi dexametazona, adrenalina,sau altceva
Vlad si
Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
petrean spune:
Ramona..fierbi burta cu un morcov, o ceapa, patrunjel telina..cam o ora...pana e moale.Strecori supa..calesti un morcov si-l pui in zeama respectiva, pui burta felii, dregi cu ou+smanatana+faina...si sare, usturoi otet. Sper ca m fost ..cat se poate de explicita. Eu sunt maestra in ciorba de burta..m-a invatat tata![]()
Vlad si
Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
PetraTudor spune:
Georgiana, inca o data mi se confirma adevarul vorbelor: "Drumul spre iad e pavat cu intentii bune."
Poate vei reciti din urma, poate nu, dar eu chiar am constiinta impacata ca nu am incercat sa conving pe nimeni nici sa ia suzeta copilului, nici sa intarce. Nu am venit cu argumente de niciun fel, ci doar cu experienta proprie. Buna, rea, this is in the eye of the beholder, vorba lui Shakespeare - de fapt a grecilor :-P
Am spus ce am observat eu jucandu-ma cu Bogdan. Bogdan, copilul meu care este absolut demential dar cu care nu ma laud decat foarte rar (spre deloc) aici pe forum, iar asta numai cand apare un context favorabil: de ex., am pus filmulet cu Bogdan mergand atunci cand ni l-a aratat si Provista pe Dragos, etc. Asta pentru ca nu vreau sa gandeasca nimeni "dar al meu de ce nu face?" cum am mai vazut ca se intampla, desi este bine cunoscut ca fiecare copil are ritmul lui.
Repet, eu ziceam cum voi proceda eu cu Bogdan. Si am lasat sa se inteleaga ca acolo unde este teren favorabil pentru a face ceva, ar fi pacat sa nu se faca, atata tot.
De aceea m-am intristat citind ceea ce a urmat, mie una mi se pare facil sa am satisfactii doar pentru simplul motiv ca pe net se gasesc argumente linistitoare.
Ironia mea a fost una amara. As fi putut, desigur, sa nu raspund - le fel ca si acum - poate ar fi indicat sa nu intru in alte polemici in afara de cele vis-a-vis de candidatii la preseditie
....
Si Georgiana, la fel cum ai scris tu once ca o lasi pe Bris sa planga, asta daca e hranita, schimbata, curata, asa mi-am permis si eu sa spun ca am sa incerc treptat sa-l dezobisnuiesc pe Bogdan de suzeta. Nu il va marca pe viata faptul ca in loc sa-si ia suzeta i-am intins o jucarie de silicon ca sa o roada. Nu inseamna ca el a plans fara ea si eu nu i-am dat-o. Fetele care ne-au vazut la Moeciu si la Verde Cafe stiu ca Bogdan a primit suzeta atunci cand a devenit plangacios. Insa nu ma bucura deloc faptul ca-l linisteste o bucata de cauciuc/silicon si ca EU am ales, cand era mic, o varianta usor comoda. Din moment ce sunt copii care nu stiu de suzeta, devine foarte evident ca s-ar fi putut si fara.
Sunt copii aici la club care nu stiu ce-i aia suzeta. Pai .... cum isi administreaza - sa zicem asa, ca nu gasesc acum alt cuvant - instinctul suptului? Ma refer la copiii care nici degetelele nu sug, si le baga in gura, desigur, dar nu le sug.
Si ei se joaca, baga orice prind cu manutele in gura, mananca, sug (la san sau din biberon), dorm, adica au o viata la fel de OK ca a celor care stiu si de suzeta (ca Bogdan al meu).
Eu nu sunt incantata de mine ca i-am dat-o, mai ales ca nu a vrut-o mult timp. Dar de la asta pana la a face pe cineva sa nu se simta o mama buna sau mai stiu eu ce, este un pas enorm.
Trimit mesajul asa cum este, merg sa mai dorm si eu putin langa Bogdan el meu, desigur insa nu inainte de-ai scoate suzeta din gura. Asta daca nu a scapat-o el singur. ![]()
olishka spune:
Multumesc mamici pentru sfaturi 
Novus multumesc pentru mesaj 
David a dormit foarte putin caci s-a trezit tusind.
Ramona imi place foarte tare cum te pregatesti de venirea sotului, de abia astept si eu sa vina
Sa nu ne uiti dupa ce apare si sa ne povestesti cum a fost revederea 
Olga, mamica lui David iepurasul 

Ilinca_M. spune:
Tufete, iar e rost de zazanie pe la club? Hai ca nu-s motive, io zic ca toate suntem impecabile pe de-o parte si pe de alta chiar nu-i nicio problema ca nu cantam toate-n cor la unison, ar fi cam plictiseala fara un pic de "incontrari", dar asa, soft, tufete, n-o mai luati personal, please!
Io-s tare mandra de mine ca am incaput in niste jeansi in care credeam ca nu voi mai intra decat eventual intr-o alta viatza
. Io-s omul extremelor, ori cad in viciu si delasare (11 ani de fumat, cand m-apuca bag haleala ca porcu', tot ce ingrasha etc.) ori is de-a dreptu' un ascet (n-am mai pus gura pe paine de la Craciun, de dulciuri ce sa mai zic...)
Millie, si io am 1,65 m...cand imi pun tocuri!![]()

Ramona, ai un entuziasm molipsitor, imi vine sa ma prefac in musca sa vad filmul palpitant al revederii voastre!! Ciorba de burta zici?! Cred ca nu mai merge sotzul inapoi la cate surprize ii pregatesti...
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
9luni
ramona7575 spune:
| citat din mesajul lui petrean Ramona..fierbi burta cu un morcov, o ceapa, patrunjel telina..cam o ora...pana e moale.Strecori supa..calesti un morcov si-l pui in zeama respectiva, pui burta felii, dregi cu ou+smanatana+faina...si sare, usturoi otet. Sper ca m fost ..cat se poate de explicita. Eu sunt maestra in ciorba de burta..m-a invatat tata Vlad si Catalin-17.03.2009 Andrei Luca -15.12.2006 |
Burta asta e fiarta si taiata deja - asa scrie pe punga ... deci , strecor supa si nu mai pun celelalte legume... numai alt morvoc ras si calit... se pune usturoi in supa sau isi pune fiecare in farfurie separat? Oul se pune intreg sau numai galbenusul ? offf, eu nici nu gust asa ceva...
olishka- pai cum sa nu ma pregatesc vertiginos, el este finantatorul familie, in plus este un om minunat, in 9 ani de casnicie nu ne-am culcat nicioadata suparati, nu ne-am adresat cuvinte urate sau sa ne certam serios... dar certuri usoare si trecatoare... nu-mi refuza nimic si imi cumpara tot ce vreau. Cand a fost incidentul cu masina l-am pacalit spunandu=i ca eu am lovito si a zis "da-o naibi ca doar e tabla, bine ca nu ati patit nimic"... la sf.i-am zis ca am gasito lovita in parcare... deci, un om ce merita iubit.

. Al tau sot pe ce perioada pleaca de acasa? Tot asa mult ca plimbaretul meu ?http://community.webshots.com/album/571784515YijojX?start=96
emilia2008 spune:
si eu am i-am dat suzeta fetitei mele din primele saptamani de viata din considerentul la vremea respectiva ca mai bine suzi decat degetul pe care atunci cand l-a descoperit nu l-a mai lasat nici pana azi, suge degetul atunci cand ii este foame sau cand adoarme sau cand s-a plictisit. si faptul ca ea este o foarte mare vorbareata de pe 5 luni ( in afara de deget nu baga nimic altceva in gurita doar se uita le intoarce pe toate partile si taca taca taca ) chiar nu cred ca este un rezultat si al faptului ca a refuzat suzeta. pai prietena mea cand a auzit-o cum trancane a mea pe la 7 luni mi-a spus uite eu cred ca ea va vorbi foarte repede fata mea nici cand avea 1 an si cateva luni nu spunea atatea ( fetita ei nici nu stie cum arata o suzeta ).
legat de anemie si de formula - iarasi din toate cunostintele mele care au copii si i-au alaptat exclusiv pana peste un an, toti copii ( sunt 6 la numar cu mame diferite bineinteles ) fara nici o exceptie au dezvoltat anemie intre 8-12 luni, desi studiile spun ca fierul se absorbe de doua ori mai mult din laptele matern decat din formula.
pe de alta parte eu nu am putut alapta din cauza tratamentului pe care a trebuit sa-l urmez imediat dupa nastere asa ca fetita mea a prrmit numai lapte formula
de la 6 luni eu tot insist cand mergem la control sa-i fac analize iar pediatra nu si nu ca s-ar vedea daca ar avea carenta de fier, oricum eu vreau sa-i fac analize acum la 10 luni si nu la 1 an cum m0a sfatiut. iar faza cu anticorpii la fel nu o cred si pace, noi chiar nu am avut nici o problema de sanatate pana acum si nici nu vreau sa fac comparatii cu alti copii alaptati, parerea mea este ca mamele care alapteaza ar trebuit o data la cateva luni sa-si faca analize sa vada cum mai stau cu Fe, Ca.... eventual o hemograma, si de ce nu analiza laptelui matern, adica de ce sa astepti sa vezi o carenta la copil si apoi sa iei masuri.
Floric spune:
Sa inteleg ca, carvol e una colargol e alta...Bogdana, colargol se pune in aparat la aerosoli sau in nas? Nu e ala de zicea Ilinca ca ustura? Si apropo ILINCA mai zi o data pentru baba surda din biserica
cum se cheama solutia ceea pt uscarea mucilir care NU ustura.
Bogdana si tu crezi ca o data cu venirea primarii...rasare si soarele, adica nu o sa mai aiba mucii aia vascosi? Nu stiu cum sa ma exprim ca sa intelegi...dupa parerea mea zic ca totusi nu sunt muci, ca daca ar fi ar iesi, macar cand stranuta el, dar nu e...si totusi, uneori se simte din respiratia lui ca aia cad cumva spre gat ca se ineaca si tuseste si uneori chiar ii tremura ceva in gat. Cu siguranta ni s-a intamplat tuturor treaba asta urata insa noi printr-un "dres" de voce si un tusit am rezolvat, eventual am expectorat dar la bebei cum se rezolva treaba asta.
Si inca ceva explica-mi te rog cum e procedura cu aerosolii? Dupa ce inhaleaza mai tragi cu pompa sau se duc ei pe campii si copchilu e fericit?
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
emilia2008 spune:
| citat din mesajul lui Galushca Sa zic si eu despre subiectu fierbinte. Fetita mea mare isi suge degetele numai la culcare. Are 3 ani jumate si de 3 saptamani ne-am dat seama (dentistul, nu noi) ca face ocluzie inversa pe dreapta (baga in gura aratatorul si mijlociul de la stanga). Incercam sa adormim fara degete, dar e greu. Nu are rani pe degete ![]() O fi normal suptul degetului, insa in cazul nostru a dus la o aliniere proasta a dintilor. Mergem la ortodontist sa vedem cand si ce se poate face. Cea mica nu-si suge degetul, iar suzeta o scuipa. Cred ca poate fi bine sa fie incurajati copiii sa evolueze, iar trecerea de la stadiul oral la cel anal e o evolutie. Copiii sunt si ei oameni, nu masinarii perfecte. O sa prefere zona de confort in locul viitorului nesigur. Instinctele exista, dar instinctul de supt nu e un scop in sine, sentimentul de siguranta, calmarea sunt scopurile, instinctul de supt e aproape singurul instrument posibil pentru copiii foarte mici care, stimulat, poate persista. Singurul organ pe care si-l controleaza la nastere e gura. La cateva luni, degetele. In momentul in care copilul poate sa vorbeasca ori sa comunice cumva, isi poate satisface nevoia de siguranta cerand compania altora. Pe scurt, daca as fi din nou la un an cu cea mare, as dezvata-o de atunci de bagat degetele in gura, la 3 e mai greu. Nu generalizez, vorbesc doar de experienta mea cu copilul meu mare. Poate cu suzeta i-ar fi fost mai bine, nu stiu, atunci mi s-a parut nenaturala. |
Galushca spune-mi te rog cum te-ai gandit sa o faci pe fetita ta sa nu mai suga degetul ? eu chiar nu am nici o idee deocamdata si la fel m-am gandit ca daca il va suge si dupa un an ar fi bine sa iau niste masuri, repet nu stiu care

(09.03.2009)