Pepenasi de iulie-august 2008 (170)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

BOBITA, mi-am amintit, pentru muci exista si ceva picaturi care se pot da la varsta lor, Vibrocil se numesc, noi personal nu le-am incercat pt. ca n-a fost cazul dar stiu ca merg si la asa varste mici.

TECKY, suntem o multime de filoloage pe aici, si eu mi-s una, tot pe engleza principal, dar pe mine sincer nu ma tin nervii sa intru in invatamant...

MIKY, ufff, tare greu trebuie sa-ti fie tie, si din punct de vedere financiar si emotional...

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 24+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

DARA,MONI...merci frumos!!!

MONI...asa simt si eu.Ai mei saracii nu s-ar putea acomoda,tata nici macar in alt cartier nu s-ar muta...ce sa le fac ?asta este..sunt parintii mei si ma simt responsabila. Toti parintii s-au chinuit,dar eu am impresia ca ai mei mai mult decat toti ceilalti..La fel ca si la tine,mama ta a trecut cu tine printr-o operatie pe cord...nu cred ca a fost simplu. La mine au fost mai putin severe problemele dar foarte multe pana la 4 ani. Am stat in ghips 9 luni de zile...perioada in care am facut o gramada de boli ale copilariei.Apoi am tot fost internata prin spitale..la 2 ani singura fara mama...am suferit o interventie chirurgicala pe u uretera...am avut un cheag de sange care se plimba pe acolo.. Iti dai seama ca si mama si bunica s-au chinuit groaznic. Bunica a renuntat la serviciu pentru mine,asa ca simt ca le sunt datoare...
Si ai mei ma ajuta enorm,mama sta cu Irina...pot sa ii cer orice,nu spune niciodata nu. Poate si pentru mine e un confort...ar fi greu sa fiu singura cu ea printre straini...

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Salutari tuturor

Discutii foarte interesante aici , am citit , amvrut sa si scriu dar nu am mai apucat pe motiv de copil care se agata de mine,cu motiv ca i-au dat si primele maselute sus, ambele odata ca sa fie......... si-a modoficat ora de trezire de dimineata in loc de 8.30-9 acum la 6.30-7.30 e in picioare in patut si ma striga sa vin apoi imi cere lapte. Denisa e o mare vorbareata , mai frate ,de cateva zile voebeste din ce in ce mai bine si leaga si propozitii simple, plus ca imi spune cu insistenta ca face caca sau pipi , dar nu am timp sa ajung la wc sau oala asa ca tot la pampers este, o sa facem trecerea curand, dar pe moment nu am eu chef , mama denaturata
Tecky bafta la noul loc de munca!
Diarux sa fie ok cu steriletul si vad ca tot la se ajunge.Eu nu am curaj sa imi pun , AC nu mai vreau sa iau asa ca pentru moment suntem pustani ca si Bobita si preferam "guma".
ANKA superbe pozele, vrem si noi sa ajungem in Spania in concediu probabil la anul , sunteti o famile superba si tu ce slaba esti
MADA MAX , MADA IRL, BIRI apropo de situatia din RO si cea din alte parti asa este si pe mine ma oftica ca se poate si in alt mod doar am vazut si eu cand am fost plecata si totusi desi multi accepta ca e mai bine ca la altii noi romanii daca preluam ceva aplicam in stil propriu si in final iese o varza, a se vedea birocratia si autoritatile plublice locale si centrale de la noi.Oricum de mult aveam ideea cu emigratul , sotul in special in ultima perioada, pentru moment nu o sa plecam , eu sunt destul de legata de parintii mei ( ei au nevoie sa ma stie aproape si mai ales de cand e deni ar fi terminati fara ea) si nu vreau sa ii las singuri fiind singurul copil, dar daca voi avea probleme cu job-ul la revenire nu e exclus sa imi reconsider opinia si sa ne mutam prin alte parti.
MAI3 am urmarit cu atentie postarile tale si sincer am inteles destule despre religie,credinta, manifestare a acestora.Chiar vad ca ai reusit sa ai o anume toleranta, rabdare poate le aveai si inainte dar eu una la capitolele astea stau prost rau, trebuie sa mai lucrez, cred ca ai inteles tu ce vreau eu sa zic .
Moni OR burtica care creste si asteptam sa ne spui cum a reactionat Luca la mobila noua.
Sunt rupta de oboseala ieri am facut curatenie in toata casa cu frecat dulapuri baie si bucatarie, aspirat, sters praf, lustruit parchet, iar aziam gatit doua feluri de mancare si pe seara desert, am obosit rau si ma doare spatele.
Apropo de libertatile copilului : Deni e destul de libera, face cam ce vrea prin casa, umbla peste tot inclusiv tv, dvd, dulapuri sertare, butoneaza telecomada dar ii opresc tv si ea se oftica , se joaca cu minia-mingea in casa, da gol dar mai incet,deseneaza pe usi cu creta(i-am dat voie eu ), scrie uneori si pe sertarele de la dulapul din camera ei cu culori cerate, o las sa pape singura dar nu vrea mult si apoi imi da mie lingurita sa ii dau eu, ia tel fix/ mobil si vorbeste cu mamaie sau cu tati, imprastie jucarii peste tot mai frate ii place sa le vada insirate, se joaca cu apa si legumele din castroane in bucatarie cand gatesc eu. Dar desi o las sa faca "multe prostii " in opinia unora nu face mare deranj in activitatile ei sau poate m-am obisnuit eu si sincer nu a stricat nimic pana acum. O sa se conformeze ea mai traziu la program si cerinte stricte ale educatiei cand va fi cazul mai incolo si eu am crscut la fel si nu am ajuns asa rau , totusi sunt un adult responsabil.
SUN multa rabdare si putere sa treci peste problemele de moment , tu esti o fire puternica asa ca sigur vei reusi cu succes sa depasesti situatia actuala.
Ce nu imi place la mine in relatia cu deni e ca desi imi propun sa nu ii cedez cand vrea ceva cu incapatanare ,cedez ca nu suport sa o aud ca plange sau maraie, stiu ca nu e bine si ca ma speculeaza dar am o slabiciune trebuie sa mai lucrez cu mine sa depasesc asta, de fapt se intampla asa numai cand nu o pot lua sa ii distrag atentia cu altceva, adica sunt singura cu ea si gatesc de exemplu sau fac dus si vrea ceva din baie, sau am mainile bagate la spalat vase pana la cot si chiar nu am cum sa o distrag catre alta activitate.Si in situatiile astea o las sa faca sai sa ia ce vrea, cand eram foarte obosita si stresata de cateva ori am vorbit mai ferm cu ea si se uita ciudat la mine, nu va imaginati ca am tipat dar am ridicat vocea, mama ce m-am ofticat pe mine dupa imi venea sa mor de ciuda , dar am si eu nervii la limita uneori pentru anumite probleme pe care desi ma stradui nu reusesc sa le rezolv> Da stiu clar ca ea nu are amestec in asta , dar am si eu scapari ca orice om , gata m-am descarcat de apasarea asta.
Aropo de rezolvarea prin nepotism/ bani/pile /relatii de catre parinti a problemelor copiilor : parerea mea este ca peste tot exista numai ca la noi spre deosebire de alte tari lucrurile astea se fac prea pe fata si sunt usor de observat de toata lumea si pana la un nivel ridicat ca sa nu spun chiar la nivelul cel mai ridicat si mult prea des aproape au ajuns sa devina regula in anumite domenii si asta cred ca e tragedia noastra si a sistemului totodata, prin tarile occidentale sau America/ Canada/ Japonia se practica metodele astea dar clar nu sunt pe cale sa devina regula, nu se ajunge la nivele ridicate ca exista regului stricte care se si aplica si apoi acolo daca faci o plangere se respecta termenul de rezolvare si daca ai dreptate se recunoaste adevarul , la noi aici e buba dureaza mult , se tergiverseaza(vezi justitia RO)sihiar daca ai dreptate s-ar putea sa nu castigi procesul/ plangerea ca se intervine. Eu spun asta pentru ca sunt o persoana care stie sistemul bine si pentru ca lucrez in domeniu cum s-ar zice , norocul meu ca nu la stat, si pentru ca daca am dreptate nu cedez si nu ma las calcata in picioare daca stiu ca e dreptul meu legitim , la treaba cu rabdarea stau prost dar pe bune daca nu pe viitor nu o sa imi scape nimic si o sa invat sa am mai multa rabdare.
Gata va las ca am aberat destul ma duc sa ma spal si sa ma bag in pat ca sunt obosita.

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

"La multi ani!, Delia.
...si noi votam aproape zilnic.

Despre bona:

o avem de 7 ani si chiar daca nu ar fi venit bb2 cred ca am mai fi tinut-o.Calitatea ei nr.1 este ca tine foarte mult la copii...in rest mai trecem cu vederea.Am mai avut inainte si niste experiente nefaste.
As avea ceva reprosuri( ii rasfata prea mult pe copii, il leagana pe cel mic daca plec de acasa, ii da sa "roada" in afara orelor de masa, ii pune prea mult in farfurie celui mare si "se cearta" de la asta, ii aminteste cam des ca el e mai mare si trebuie sa cedeze in fata "printului" etc), probabil si ea se uita ciudat la mine in unele situatii, dar una peste alta ne straduim amindoua.
Am fost nevoita sa iau bona cind avea cel mare 9 luni si apoi am preferat gradinita cu program normal.
Nu cred ca exista bona perfecta, dar cred ca cel mai important e sa puna suflet.NU am preferat rude pentru ca risti sa nu asculte deloc de regulile tale.

Despre alaptat:

Copiii vostri se mai trezesc noaptea sa suga?Ii adormiti la sin la prinz?
Cum decurge practic operatiunea "scos suptul de dimineata si prinz"?
Dimineata al nostru suge pe la 5-6 si nu am cum sa evit( nu primeste biberon, suzeta), iar la prinz nu adoarme decit la sin.
As vrea sa-l mai alaptez pina in mai -iunie, desi maninca foarte prost.Depinde totusi si de rezultatele pe care le vom primi la analize.
Cu rusine mentionez ca doarme cu noi in pat, desi are pat si la frate-sau in camera si patut linga patul nostru.Cred ca aici e problema, dar nu am taria sa incerc mutarea.

maitrey, dupa ce termini studiile sa-mi dai si mie adresa ta.Mi-ar placea sa te cunosc ca medic.Mereu am suferit la medici ca te expediaza prea repede, sunt prea reci si superficiali.Este vorba doar de cei la care merg eu, mai ales cel de familie si pediatrul.

Anka, superbe fetele tale!

Ina, mami de doi baieti minunati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

MICKYCRIS...La multi ani Deliei!!! am si uitat sa va urez...mucii astia ai Irinei m-au dat peste cap.
Eu votez in fiecare zi...imi doresc mult sa castige!!!
Ma gandesc ce greu trebuie sa iti fie...

TECKY...Succes la scoala!!Si mie mi-ar fi placut in invatamant...era o pasiune veche,dar dupa ce am terminat cu practica pedagogica am zis pas. Si eu ca si ANKA alegeam ca orele sa le fac fara scris pe tabla,fara dictat. Doar povestem cu ei si le placea...numa ca profa care m-a asistat mi-a spus ca asta nu e invatamant si ca isi iau lumea in cap.Dar eu incercam sa le captez atentie cat de cat.Mai ales ca eu am terminat psihologia si elevii nu-s asa interesati de materia asta...sau cel putin nu erau acum ceva ani...si trebuia sa le starnesc curiozitatea cumva..

MONI...am vazut tel de la tine,dar eram cu Irina la baie si la nani. Acum 10 minute am terminat...

MADA(IRL)...multa sanatate prietenei tale...Doamne ajuta sa treaca peste nenorocirea asta!!!

DIANA...bine ca esti ok acum.

S-o fi intors DIDI de la munte???tocmai am vazut la tv niste imagini destul de naspa...in sesnsul ca am vazut un Colt ca al meu picat intr-o rapa.
Aseara am fost si noi plecati si cand ne-am intors am condus pe o zapada...de fugea masina in toate directiile. Se pare ca asta a fost examenul final la condus. Am reusit sa ajung acasa ,si sa si parchez!!!

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul-aug2008 spune:

171

Mergi la inceput