Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (143)
Raspunsuri - Pagina 10
Lilly79 spune:
Buna dimineata.
Sunt si eu pe-aici dar nu mai am timp sa scriu.
Am intrat intr-o perioada in care-as opri timpul in loc din cateva motive: nu vreau sa ma intorc la lucru, as vrea sa mai citesc, sa invat cate ceva, sa ma ocup si de sufletul meu si cel mai important Julia.E asa de scumpa si din ce in ce mai vorbareata incat as opri timpul sa savurez cat pot de mult momentele astea.
doloress, adriana, msbb multa sanatate puilor vostri.
desiree eu ma abtin de la cumparaturi.Cumpar doar ce ne este necesar si f rar chestii de care nu avem nevoie.Mai am momente cand dau banii pe lucruri pe care apoi nu le folosesc(masina de cusut ), dar imi spun ca poate intr-o zi...
Am achizitionat un ergo baby carrier(cumparat pe net, trimis la frate-meu in Madrid, adus de parintii mei cu avionul.Complicat daca nu livreaza astia in Romania ).Deocamdata Julia sta in el doar in pozitia sold, dar sper ca atunci cand vom fi nevoite sa parcurgem drumuri mai lungi sa stea si in spate.
Daca nu mai scriu curand sa stiti ca sunt ocupata cu Julia si cu ceva care-ar putea deveni un hobby
Sigur voi mai intra dupa ce ne intoarcem din Madrid (luna viitoare) sa va spunem cum a fost.Asa ca, va rog sa scrieti aici numai vesti bune, da?
V-am pupat pe toate si toti M&M .
Lilly, mami de Julia (30.05.2008)
Simonix spune:
Salutare fetele
Am scapat de mama Am dat-o afara tocmai ieri ... de-abia a ajuns, cu intarziere mare in tara, cu emotii uf - bine ca a ajuns cu bine. A fost trist, am bocit si eu si piticul Au plecat la aeroport (mama cu Bobo) si eu cu Robert am ramas acasa, amandoi plangeam in pat, micutzul imi scotea ochii incercand sa imi stearga lacrimile :) Uf ... greu cu distantele astea. Desi a fost greu si cu mama in casa De data asta mi s-a parut cel mai greu, ne-am certat destul de des, nu stiu, o fi fost iarna de vina, mutarea, schimbarea de mediu ... in fine. Am zis ca iarna nu mai chem pe nimeni la noi - e drept ca te ducicu capul daca nu muncesti, vecini/prieteni nu ai, copilul e bolnav, TV nu prea ai ... o inteleg si pe maica-mea, ca era mai nervoasa; Lasa ca vine vara (SPER) si daca mai vine in vizita o sa stea cu piticania afara toata ziua.
Dolores - tare rau imi pare - dar sa stii ca nu e ceva neobisnuit - asa a tinut-o si Robert in primavara, dintr-una in alta, saptamani de-a randul cu febra mare (la noi era petrecere daca ajungea la 38 - lux nene), chiar dupa antibiotic. Eu i-am facut odata analizele, dar mare lucru nu a iesit. Si doctorul imi explica: e normal , deoarece e dus in colectivitate, unii copii au ghinionul sa culeaga toti virusii de prin zona, indiferent ca sunt refacuti sau nu dupa o boala anterioara. Ca tratament: antitermice, apoi depinde de restul simptomelor. Pentru linistea ta, cere cu tupeu analize complete. Stai pe capul lor, accentueaza simptomele si or sa ti le faca. Te inteleg perfect, eu am avut o perioada tare nashpa atunci, ma gandeam nnumai la scenarii de groaza, nu imi venea sa ma culc seara. De atunic Robert a invatat sa adoarma cu mine, ba chiar sa doarma asa, nu imi venea sa il las.
Daca tot vorbim de din astea, am si io niscai intrebari la Cleo si la alte fete care au trecut prin asa ceva: cum s-a manifestat otita la bebelushii vostri ? caci il suspectez un pic pe Robert, nu stiu daca e cazul. Explicitez:
Copil racit de cam 2 saptamani - fara febra (asta e mirare mare), dar mucios si un pic tushit. Mucishorii normali, uneori groshi, alteori mai lichizi, insa nu s-au inverzit deloc, de aceea nu i-am pus picaturi cu antibiotic. Tratament: scos muci si atat, dar nu prea am insistat, caci aveam impresia ca se duc. Okiii... vineri seara vaz ca cupilul are 39. Stare generala buna, un pic matzunit. Bag Nurofen. Scade usor si nu e nevoie de mai mult. Insa remarc ceva diferit de alte dati: sta numai cu mainile in urechi. Mucii s-au dus aproape, mai curg dar nu rau. La urechi, daca il apas plange si imi arata ca il doare. Insa nu plange mult - unii imi zic ca otitele sunt f dureroase si ar trebui sa urle efectuv ore in sir (!!!!). Cum stiu ca otita e cam parshiva il urmaresc prin casa Si il apas mereu, il hartzuiesc - mereu face la fel. deci se vaita asa nitel, imi ia mana. Asta la una din urechi - ailalta e ok. In fine, febra mai face sambata si atat - azi si ieri a fost ok cu febra, desi ieri am vazut ca au revenit mucii, ii curgea si un ochishor un pic - e racit frateee (si a stat in casa, da ? ).
Azi oricum il sun pe dr, dar eram curioasa voi ce ziceti, cine stie. As evita un dus la doctor - o sa fie cu cantec rau, mai ales ca nu ii place faza cu urechile (o sa il zgandare rau). Insa nu e de gluma cu otita... Ar fi prima oara la noi.
Trebuie sa fug... Am sedintza
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
belleane spune:
salutare,
Sa va povestesc ce am mai facut si noi. Vineri seara am fost la control la Orl si ne-a felicitat doctora ca suntem toti bine. Sambata am iesit afara sa vedem un loc de joaca nou. Piticul a fost imbracat bine, cu fular la gura si nas, cu gluga. Dupa somnul de dupa-amiaza au inceput mucisorii. Buluc. Deci a reinceput. Abia scapasem dupa 1 luna de muci, tuse, nas infundat. Acum si eu sunt la fel de varza. Sper de data asta sa trecem mai usor mai ales ca e in grija noastra si noi gestionam altfel problema. Ma gandesc ca antibioticul ala dat de bunici dupa ureche sa nu-i fi deschis poarta catre un lung sir de boli .....
Doloress: uff ce nasol, trebuie sa faceti ceva sa reconsiderati tratamentul. Poate faceti niste analize. Eu pentru tuse noaptea i-am pus un saculet cu sare mare si calduta pe piept seara la culcare care i-a facut foarte bine ca incercasem multe siropuri de tuse si nu-i mai trecea. Cred ca sarea aia a facut minuni ca n-a mai tusit.
Ylari: Bine ca te-ai mai relaxat un pic. Si mie imi place mult CK mai ales ca au chestii din bumbac. Erau la Pandorf cu 25 euro 2 buc la alegere.
Danicris si Monik.
Lorich bine ca n-a patit nimic.
copilasilor bolnaviori: Andra, Anika, Lara
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
belleane spune:
Simonix: A mea a avut de 2 ori otita dupa fiecare raceala de pana acum. Desi nu o durea la palpare, nu o manca. Doctora s-a uitat si a zis ca are si otita incipienta care se va trece in momentul in care vor disparea mucozitatile. La noi nu a fost purulenta sau dureroasa. Dar se pare ca a fost si eu cred ca este imposibil sa nu faci un pic de otita daca are multe mucozitati si mai ales mai vascoase sau purulente. Nu stiu daca la voi pediatrul se uita si in urechi ca la noi doar o palpeaza. In schimb la ORL se uita in urechi si nas cu niste cornete speciale. Dar de fiecare data cand e racita mai rau pediatra ne da trimitere si la Orl( pentru ca ii cerem noi).
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
Simonix spune:
Belleanne - in primul rand sanatate si voua Merci de raspuns, da, asa am zis si eu, la catzi muculoshi a tot avut. neinfectati, dar au fost. Si sunt La noi pediatrul se uita si el in urechi, ba chiar pe Robert il curatza, ca are dopuri si nu vede bine din cauza lor. Ultima oara a zis ca e asa "astupat" ca nu vede deloc urechea - a incercat sa ii scoata ceara cu un instrument ceva (o chestie moale, nu il ranea) - dar nu a reusit si a zis ca ori ii pun solutie din aia de dizolvat, ori il duc la ORL si il zgandare nenea ala, cu instrumente adecvate si cu nu stiu ce lupa. Of, mie de asta imi e, ca e plin de chestii acolo si o sa trebuiasca sa il duc pana la urma la un control mai zdravan .. in fine, ma duc sa il sun pepediatru sa vaz daca ma cheama pe la el.
Cleo - merci mult, am citit mesajul tau pe gmail dar eram in sedintz iar acum nu mai esti mata online :p
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
gabitzam spune:
Chiar urgie alba afara, frate! Adevarata incalzire globala Andrei a stat acasa azi, am primit mesaj aseara de la educatoare ca azi e inchisa gradinita.
Sora-mea a plecat ieri pe la amiaza din Constanta cu autocarul si azi la 8 dimineata inca nu ajunsese. Au stat blocati undeva intre Bucuresti si Lehliu peste noapte. Ieri i-am dus grija si lui frate-miu, care venea din Republica Moldova, cu masina personala. Dar s-a orientat, nu a luat-o prin sud, a ajuns cu bine.
Alaturi de SEBI
aldaesme spune:
Salutare tuturor,
sanatate maxima tuturor bolnaviorilor si insanatosire grabnica!
Din ciclu "cum facem rezerve de somn". Sambata Lorelei a fost in ziua somnului, cred. S-a trezit dimineata pe la 8.30, mic dejun, excursia la supermarket care a fost cam lunguta, fugit acasa ca aparusera primele semne de oboseala.
Facut mancare si hranit cu repeziciune fatuca ca era bai. La 12.30 era intinsa in pat, cred ca pe la 13.00 adormita copmlect, pana atunci le-a povestit ceva diverselor animale de la ea din camera...la 17.00 inca nici urma de copil treaz.
Aproape ca intrasem in panica.Noroc ca pana am instalat noul ( superbul, frumosul si mai ales capabilul) robot de bucatarie s-a trezit...asta era in jur de 17.30. La 20.30 dormea din nou. Duminica dimineata la 9.00 ne-am dus sa o trezim noi...ca ne gandeam
ca exagereaza...prin urmare duminica toata ziua nu a mai dormit. Deh, avea resurse de sambata. La 19.30 insa, in timpul cinei, oare cine avea capul pe masa aproape sforaind. Asa dulce era cu fata aia ultrasomnoroasa care pica dintr-o parte in alta. Am chinuit copilu' cam un minut
ca ne prapadeam de ras nu alta...insa am hotarat ca decat sa o vedem dormind cu capul in farfurie mai bine o ducem la somn. Noaptea a fost foarte interesanta, eu cred ca ea a simtit diferenta dintre cum a adormit ieri si cum adoarme de regula...si s-a trezit de x ori...ba ca ii e sete, ba ca cica ar fi facut caca
, ba ca vrea poveste... Lectia mea, de acum daca vad ca da semn de adormire in secunda urmatoare o duc spre pat...macar adoarme si ea in pat si apuc sa ii zic si povestea. Asa a adormit in baie in timp ce o spalam pe fata .
Avand un mixer nou ieri am facut o clasica prajitura cu mere intr-un fel complect neclasic...doar ca sa incerc mai multe functii alea minunatului, extrabolantului mixer. Prajitura cu mere, aluat nisipos, pandispan si martzipan. E buna, interesanta...prea dulce, spun eu...super buna juma de tava gata intr-o ora si cealalta
jumatate pusa la servici, zice al meu.
Simonixul dupa 19 februarie...pana atunci cresc morcovi la posterior [:d]
O zi buna,
Esme
Adriana_78 spune:
MsBb, nasol cu virusii astia! Insanatosire grabnica!
La noi nu stiu daca e vreun virus sau vreo indigestie, poate n-o fi fost carnea facuta ca lumea.
Simonix, si la noi a fost la fel (cand a stat cu noi la Viena) -- mama ma ajuta mult, insa daca stam prea mult impreuna, incepem sa ne calcam pe nervi
Lara cand a facut otita nu prea avea dureri mari (surprinzator), insa avea febra f. mare.
Luminel spune:
Vai, cati copilasi bolnaviori!
Doloress, cred ca esti la captul puterilor cu atat febra. Sa dea Domnul sa gasiti un doctor cu "har" care sa-i dea de capat lui Patrick cu febra asta...e o lupta continua in trupusorul lui cu cine stie ce infectie sau virus...fa-i niste analize mai amanuntite totusi, poate se va vedea ce-l sacaie...
Adriana, si fie-mea a vomat aseara in somn...m-am speriat groaznic...dar ieri a mancat mult (m-am mirat si eu cat a putut sa manance, ca o stiu oricum ca e mancacioasa)...poate si la voi a fost o simpla indigestie, le-a cazut greu mancarea...
MsBB, imi pare rau ca sunteti toti virusati...sa dea Domnul sa va reveniti repede...
Simonix, si Cristi a avut otita iarna trecuta, tot de la muci abundenti (zice ca e frecventa la bebelusi si copii mici pana in 2 ani, pentru la ei trompa lui Eustachio parca este orientata orizontal si mucozitatile intra foarte usor din nas in ureche), dar nu urla in continuu, o durea numai daca apasam in spatele urechii...in schimb facea febra mare si era apatica...ne-a dat d-ra Ospamox si a trecut repede... urechiusa de Robertrix
Multa sanatate tuturor!
Vorbeati de cheltuit...bine ca aveti de unde (ca refuz sa cred ca va dati si ultimii bani " de paine" pe prostii) ...si poate sotii sunt mai temperati in privinta asta...
La noi e invers, eu nu sunt cheltuitoare deloc (uneori exagerez cu cumpatarea) spre deosebire de sot care e dependent de cumparaturi (pe el sa-l trimiti in hipermarket, e cel mai fericit)...el chiar mai glumeste ca daca administram eu bugetul familiei, nu ar mai fi fost nevoit acum sa se duca sa munceasca in Germania...si ma bucur ca fiu-meu ma mosteneste, la varsta lui e foarte cumpatat si niciodata nu cere ceva decat daca are neaparat nevoie...chiar daca-l rugam noi sa-i cumparam ceva, refuza...
imi cer scuze la fetele cu probleme, dar eu m-am simtit foarte bine zilele astea, am luat pastilele la timp, sotul a preluat multe din atributii, el a dat facut curatenie, a spalat vasele, a hranit fata, eu doar am gatit si m-am odihnit...m-am invatat cu binele si prevad ca-mi va fi greu cand va pleca
Esme, sa stapanesti sanatoasa mixerul! spor la bucatarit!
hai ca m-am intins si-am scris un ditamai mesajul
O saptamana reusita si mai calda va doresc!
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
Reallaura spune:
MsBB, Belleane, Simonix, Dolores, Adriana si multa sanatate!
Luminel as amult mananca?? Incat sa vomite...
Simonix noi am facut otita tot dupa un episod de muci. Tot asa, ducea degetul la ureche si a spus orlista ac e otita. I-am pus picaturi caldute de Otipax cateva zile si a trecut...poate e bine sa mergi la dr.
Esme ce somnoroasa, maama, maama! Eu nu am asa noroc cu zvarluga asta. Imi ia 2 ore sa-l culc mereu! Hmmm. Sa stapaniti sanatosi mixerul...o sa aiba multa treaba!!!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 28+ Ilinca Sabina