Nasterea la Medlife (15)
Raspunsuri - Pagina 8
NicoletaB spune:
O sa merg pe varianta STEM SURE, ce sa fac, dansam dupa cum ni se canta.
Insa nu stiu daca trebuie sa fac rost de kit inainte sau il gasesc la spital. Trebuie sa scriu la STEM SURE
25+
Lavie spune:
Buna dimineata!
In legatura cu recoltarea de celule stem, am primit un raspuns de la Medlife, avand in vedere ca am incheiat contract deja cu Cord Blood Center, din decembrie 2009, la acel moment nu aveau tarif de 1200 de lei pt. oricine altcineva decat Stem Sure.
Raspunsul lor a fost ca daca am incheiat deja un contract cu alta firma decat Stem Sure, inainte de 1 martie 2010 (data la care au schimbat politica), recoltarea costa tot 300 de lei .
Asadar, cine a incheiat un contract inainte de 1 martie, cu alta firma decat Stem Sure, se pare, din raspunsul lor, ca va plati doar 300 de lei. Ramane sa vedem si la spital, unde sistemul de facturare e pe baza de biletele scrise de mana, nu sistem informatic civilizat...
Mie mi-au raspuns prompt la e-mail.
La revedere!
ancalorelei spune:
Si eu voi alege pana la urma tot varianta Stem Sure. Nu am chef sa le mai dau 1200 de ron pentru recoltare. Am vazut ca vor fi la targul de saptamana aceasta de la Kidex, asa ca voi intreba acolo cum trebuie sa procedez cu contractul, kitul...
29+
NicoletaB spune:
Pe site la Romexpo nu apare Kidexul in acest weekend, dar pe google Da, deci este sau nu in acest weekend targ pt copii la Romexpo?
26+
iubu77 spune:
Buna
Am impresia ca este targul acolo in Tineretului nu la Rompexpo..dar nu bag maina in foc..:)
tsianina spune:
Buna Oana,
eu am nascut pe 6 martie ma medlife; traseul meu a fost putin diferit pentru ca mi s-a rupt apa si eu voiam sa nasc normal...oricum am facut drumul targoviste-bucuresti cu doctorita mea la telefon, pentru ca intrasem in panica ca nu o sa mai ajung la spital...
cand am ajuns m-a consultat medicul de garda care era un pusti..i-am zis ca o astept pe doctorita mea dar a insistat ca trebuia sa o tina la curent cu evolutia mea pana ajunge ea la spital...
apoi m-a dus in camera de travaliu unde au stat pe langa mine o asistenta si inca o doamna, care imi monitorizau contractiile si...ma tineau de vorba; apoi a venit tipa cu anestezia epidurala...mi-a facut intai o anestezie locala care am simtit-o ca pe o intepatura de albina si apoi la anestezia propriu zisa nu am mai simtit nmic...
m-am mai chinuit vreo 3 ore cu contractiile, care la dilatatie 5 dor ca naiba cu epidurala cu tot...si apoi doctorita mea m-a sfatuit sa nu mai continuam ca nu merge nastere naturala, asa ca in 10 minute m-au dus la sala de operatii...unde am stat goala pe o masa vreo 20 de minute pana si-a facut anestezia efctul...eram vopsita cu chestia aia maro...si cred ca au trecut vreo 10 oameni in total pe acolo, din fericire inafara de doctorul de garda erau toate femei...dar oricum ma simteam groaznic, desi toata lumea incerca sa fie draguta si sa ma incurajeze.. eu ma gandeam la chestii de genul daca nu functioneaza anestezia si simt tot...
in sfarsit au inceput sa taie...si chiar am simtit tot, mai putin durere; adica simteam cum trag, imping.. a fost groaznic pentru mine si dupa ce l-au scos pe bebe si l-am vazut putin, mi se parea ca nu se mai termina...imi venea sa fug de pe masa, ma durea spatele si incepusem sa intru in panica...cand mi-au zis ca au terminat am zis ca e primul si singurul copil pe care il fac...
apoi la terapie intensiva am fost singura din salon si din jumatate in jumatate de ora venea asitenta sa ma intrebe cum sunt...si pana am iesit de la terapie nici nu am simtit operatia pentru ca eram pe calmante..
a doua zi a urmat ridicarea din pat care afost chiar ok pentru ca inca eram amortita de calmante...am nascut sambata la 18.00 si marti dupa amiaza am plecat acasa...iar timpul petrecut in rezerva a fost ok...vizite cam multe ..imi placea asistenta cu calmantele :) dintre toate...bebele in aduce cand vrei, eu l-am tinut si noaptea si nu prea am dormit din cauza asta...
la plecare vine un doctor pentru bebe care iti explica tot ce trebuie sa faci si iti da o lista cu ce trebuie sa cumperi...si iti face si o baie demonstrativa la bebe...
partea cu lactatia a fost mai dura pentru ca atunci cand am plecat din spital incepuse sa-mi vina laptele si ma dureau sanii...si asistentele de acolo una imi spunea ceva, alta altceva...am incercat cu pompa dar nu mergea...abia dupa inca o zi, acasa, am reusit sa desfund canalele cu o pompa electica si sa fie totul ok...
si e adevarat ca nu ai nevoie de nimic de acasa, inafara de cosmetice si hainele cu care iesi tu si bebe din spital...
oricum, cand l-am vazut prima data pe bebe (cand am iesit de la terapie), mi se parea un strain...nu reuseam sa vad legatura dintre el si mine...
si daca ma intrebi acum, dupa 2 saptamani si ceva..zic ca o sa fac si al doilea copil :)...desi nu prea am dormit in intervalul asta si ne supara rau colicile...
NicoletaB spune:
Tsiana- felicitari mamico!
Ma bucur ca ti-a mai crescut moralul!
Of, of, marti ma duc la un eco si vreau sa vizitez si maternitatea! Trebuie programare? Se viziteaza in anumite zile?
26+
iubu77 spune:
Deci te duci acolo la receptie..si spui ca esti pacienta Dr.X si ca ai vrea sa vizitezi maternitatea spitalul pt ca intentionezi sa nasti la Medlife, adica la ei:))
Eu nu am avut nevoie de programare..M-am dus acolo si m-a preluat cineva de la receptie..am vizitat un salon..mi-au aratat acvariul cu bebelusi si am mai pus io intrebari..
Arata ok si o sa fie bine o sa vezi..
NicoletaB spune:
Ieri am vizitat si eu maternitatea.
Exact cum a zis Iubu77. Am vazut o rezerva silver cu un pat, cele cu 2 erau toate ocupate. Nu m-au interesat rezervele gold si diamond care erau la etajul 2.
Erau 6 bebei la acvariu.
Mi-a placut ce am vazut!
27+