Nasterea la Medlife (15)
Raspunsuri - Pagina 7
zarala spune:
buna
aceasta firma cord blood center si-a intins antenele si la medlife pana acum ceva timp doar euroclinic "obliga" , recomanda aceasta firma
ideea e ca sunt cam singuri competenti pt asa ceva
mlta sanatate si nastere usoara tuturor
iubu77 spune:
Ceau fetelor..
eu am 2 copii dar nu am recoltat celule stem pt niciunul...o fi bine o fi rau...vom vedea..
Insa eu am inteles ca acest sange placentar este valabil numai 20 de ani..deci dupa ce copilul are 20 de ani si doamne fereste ar avea nevoie..nu mai este valabil..
plus ca domeniul este la inceput si nu toate bolile pot fi tratate..asa ca depinde de noroc..dar sanatosi sa fim ca asta e mai important decat orice..plus medicul cu care am discutat eu..mi-a pus urmatoarea intrebare: ai sangele dar interventia ar costa cam 100.000-200.000 euro...ceea ce ar fi pt mine imposibil de strans:(
asa ca eu sper ca nu voi avea nevoie niciodata..si nu am mai dat banii si pe kit sau recoltare...
Cine urmeaza sa nasca cel mai curand? emotii?:))
OanaMar spune:
neata fetelor.
Intrevin si eu cu o rugaminte pt cele care au nascut de cuarnd sau nu neaparat la medlife. Ma intereseaza si pe mine toate detaliile de cand intri in clinica sa nasti pana iesi. Cum este?Cu cat timp inainte te duci. daca in timpul in care iti face anestezia esti dezbracata (asa am patit eu la nastere la spital de stat si mare rusine pe mine ), cand iti monteaza sonda urinara, cat stam la terapie intensiva, daca pana vine lapticul, dau ei lapte si de care, cum sunt neonatologii etc etc etc.
va rog mult nu ma ocoliti ca sunt tare curioasa si probabil ca si cele care urmeaza sa nasca acolo ar vrea sa stie lucrurile astea!!!
Va multumesc mult si astept povestiri
ancalorelei spune:
Dar oare cand ti se face anestezia pentru cezariana, ti se face si o anestezie locala ca sa nu te doara?
28+
iubu77 spune:
Pei eu la medlife am avut cam urmat traseu...
la ora 8 m-am prezentat la camera de garda la memorial hospital..mi-au facut fisa de internare..apoi m-au epilat doamnelor ca nu eram facuta complet... apoi am fost intr-o camera langa sala de operatii mi-au pus o perfuzie..apoi am intrat in sala unde da goala mi-a fost montat cateterul pt anestezie in coloana..apoi am fost asezata pe masa de operatii si acoperita cu un camp steril de sub san in jos..am fost anesteziata..eu eram constienta..mai vb una alta si eu..am scos bebele..au venit neonatolgii au controlat copii mi l-au pus pe piept aoi au plecat cu bebele iar eu a ramas sa fiu cusuta...
Am fost transportata dupa la terapie intensiva unde am fost conectata la un aparat de tensiune cred..am avut un pat super comod cu telecomanda care se ridica sau facea ce vroiam eu..:))) m-am apucat sa dau telefoane.intre timp anestezia trecea insa cand a fost nevoie mi-au fost adm calmante..orice ceream mi se aducea..deci nota 10 personalului de la terapie intensiva..seara am primit un iaurt..
a doua zi..gata am papata un alt iaurt parca si mobilizarea..m-au ajutat 2 asistente si pana la urma am reusit primii pasi singura..si apoi cu mine in salon..unde m-am bucurat sa regasesc acelas pat comod:)))
Nu am avut nevoie de nimik de acasa..decat clama de par:)) in rest am primit mancare si tot ce trebuia de acolo, inclusiv apa, ceai de chimen si anason..
Mie lactatia mi-a aparut la 2 zile dupa nastere..
Bebele astat acolo intr-o camera cu copii..si cand sunam sau la alaptat mi-l aduceau..il poti tine daca vrei si cu tine tot timpul..
nastere usoara!!!
aniellaaa spune:
La stem sure stocarea este 70 euro + tva /an iar la cord blood 140 ron, asta ar insemna o diferenta de cel putin 4000 ron in 20 de ani, deci nu merita sa faci contract sub nici o forma cu firma lor. Oricum n-as fi facut contract cu ei sa le stochez in Danemarca.... Sunt chiar sub orice critica, 1200 ron pt 2 minute cat dureaza recoltarea. Desi am dr la medlife ma ved nevoita sa nasc in alta parte
Fetelor, daca am trimite toate care vrem sa nastem la ei mailuri prin care le-am aduce la cunostiinta ca colaboram cu ei doar daca scot aceasta taxa aberanta, ce parere aveti?
happyjoy spune:
Dragi mamici, revin cu intrebarea legata de analize bebe:
Cat de important e pachetul optional ( cel de 400 ron, care se prelucreaza in Germania) si care contine urmatoarele: efectuarea testului pentru depistarea FENILCETONURIEI si HIPOTIROIDIEI ,Galactozeniei, hiperplaziei adrenaliene congenitala, deficitului in biotimidaza, homocistunirei, boala urinei cu miros de artar, triozinemiei, homocistinuriei si hipernetioniei, grupul bolilor acidemii organice, tulburari in oxidarea acizilor grasi, acidemiei argininosuccince, anemiei drepanocitare, fibrozei chistice?
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns azi, ar fi super!!! Maine nasc : )
38+
aniellaaa spune:
Daca la pretul pe care l-a platit blu silver respectin 9084 ron pt un pachet silver cu doua paturi adaugam taxa pt celule stem ajungem la 10.284 ron. Ce parere aveti? Credeti ca vor sa renunte la taxa de 1200???
NicoletaB spune:
Happyjoy-nastere usoara! Sa ne povestesti cum a fost! Referitor la analize nu stiu, asteptam de la tine pareri!
25+
melaniam spune:
Aniellaaa, eu le-am scris deja acum 6 zile si n-au binevoit nici macar sa raspunda. Eu trebuie sa nasc in jur de 25 iunie si trebuie sa iau o decizie. Chestia asta chiar m-a pus pe ganduri.
Cred ca daca ar primi mai multe plangeri, poate s-ar gandi sa faca ceva.
Nicoleta, stiu ca si tu ar trebui sa nasti tot prin iunie. Sa ne tii la curent cu decizia ta.