Nasterea la Medlife (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Ce sa zic Cristela...s-or da sfaturi astea in Romania, eu nu zic ca mintiti voi.
Am facut echografii in UK si la una din cele mai renumite clinici din lume (in Singapore) sunt la a doua sarcina nu am auzi asa ceva.
Repet, stiintific nu inteleg cum se explica... Poate ma lamuriti voi.
Vorbim aici de o sapt inainte si nu de un strat gros de untura chiar inainte de echo...Asta sa zicem ca ar interactiona cu gelul ...dar cu o sapt inainte cand e totul absorbit in pielea si pielea elastica....nu inteleg.

Si iarasi repet...tot in Romania se spune ca nu se naste vaginal dupa cezariana si alte povesti.Profesori, mari gincologi / obstetricieni toti debiteaza asta.
La asta ce mai spuneti?

Cum se face ca in alte tari se vede bine la eco si se naste vaginal dupa cezariana...?Nici macar nu concepe vreu doctor sa propuna cezariana doar pt ca asa a fost prima nastere...
Parerea mea, pana la o explicatie stiintifica, ramane ca sunt babisme.

Treaba voastra pana la urma.
Dar am vb serios , chiar vreau sa stiu concret , stiintific, cu date, cum se explica asa ceva. Pare SF...SORRY

P.S E cineva care a urmat sfatul asta si a facut echografii frecvente si are pielea ok?

Lara w22+ Jamie and Errie 19mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Nu vreau sa intru in polemica cu tine, pentru ca sunt convinsa ca nu merita si ca nu suntem pe acest site pt a intra in discutii lungi si fara sens.
Bineinteles ca am sa-l ascult pe "profesorul ala" pentru ca e unul din cai mai renumiti si buni din Romania.
Repet, fiecare face cum considera de cuviinta!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui e_cami

Nu vreau sa intru in polemica cu tine, pentru ca sunt convinsa ca nu merita si ca nu suntem pe acest site pt a intra in discutii lungi si fara sens.
Bineinteles ca am sa-l ascult pe "profesorul ala" pentru ca e unul din cai mai renumiti si buni din Romania.
Repet, fiecare face cum considera de cuviinta!!!!

Nici eu nu vreau sa intru in polemici.
Ti-am zis insa ce alte povesti se spun in Ro , tot de catre cei mai renumiti.
Ai spus ca ma inveti cum functioneaza echograful si am astepat sa o faci.
Lasa...asculta bineinteles de medicul tau, sarcina usoara si nu iti doresc sa arati ca amica mea cu aceleasi conceptii ca si tine( ' faci oricum daca e sa faci...'.
Eu ii ascult pe medicii mei, care, repet NUMAI pt ca vad ca tot insisti cu ' profesorul ala cel mai renumit' sunt unii dintre cei mai renumiti din lume...Altfel nu as fi facut drumul pana acolo , as fi putut sa ma duc acasa, in UK.
Ar fi auzit si ei daca era asa. Sunt convinsa.
Si discern si singura unele lucruri, citesc, ma informez,nu iau ceva de bun doar pt ca cineva e cel mai renumit daca nu ar avea logica. Pt ca e vb de MINE si de corpul MEU.
Nu de faima lor.

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinab2 spune:

Sincer, nu inteleg de ce atata tevatura pt niste crema cu care iti dai sau nu iti dai timp de o saptamana. Zici ca vorbim de sanatatea copiilor nostri, Doamne iarta-ma.
Eu, personal, nu cred ca 1 saptamana fara crema poate afecta atat de mult aparitia sau nu a vergeturilor (eu pana sa raman gravida nu mi-am dat niciodata cu nici o crema pe corp si acum imi dau doar pt ca ma bate lumea la cap, ca altfel...). Dar de, eu traiesc in Romania, nu in UK sau in Singapore, si deci se poate sa nu stiu cum e mai bine pt mine si pt vergeturile mele.
Scuze Lara, dar pana una-alta noi traim in Romania si ascultam de ce ne spun medicii nostri, nu de ce ne spun diversi oameni pe internet. Cand o sa ne hotaram sa emigram in alta tara, probabil ca o sa ascultam de medicii de acolo.

Cami, ma bucur ca bebe e bine, si tu la fel. Mai am si eu 2 saptamani pana la urmatorul eco, abia astept. Si apoi in 24 am programare la Dr. Predoi...acu mi-am dat seama ca in 24 e zi oficial libera, ma gandesc ca la Medlife nu:)

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

Alina, si eu am programare tot pe 24 la Dragos Albu, deci se lucreaza.

Cami, sa ne tii la curent cu cine o sa nasti, ca suntem curioase.

Lara, ai intervenit total off topic. Daca nu ai citit titlul aici se vorbeste despre nasterea la Medlife si medicii de acolo (presupun ca nici de de aceasta clinica nu ai auzit - nici nu ai fi avut cum din moment ce stai in UK). Observatiile tale cred ca ar fi fost bine primite daca ar fi fost si pertinente.
Cred ca ai avea mai mult succes pe site-urile din UK sau Singapore, deci le poti sfatui pe fetele de acolo cu atata ardoare. Si sa le spui si cum functioneaza ecograful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubante spune:

e_cami dna parfene e super ok (desi ne-am vazut doar de 2 ori, mi-a facut o impresie buna). Am 2 prietene care au nascut cu ea si au numai cuvinte de lauda. E tanara si a fost rezidenta lui Pelinescu.
Eu cu ea nasc dar abia in octombrie.
Fiind abia la inceputul relatiei doctor-pacient, inca sunt un pic nelinistita, pentru ca la Medlife nu se face antecontract pt. nastere. Probabil ca dupa inca vreo 2-3 vizite la doctor, o sa mi se calmeze neuronii

Mergi la inceput

Alina B, nu e nici o tevatura. Am inteles ca tu nu iti ingrijeai pielea inainte si acum o faci de gura altora( le vei multumii dupa nastere, crede-ma). Dar nu toata lumea e ca tine si cineva poate lua de buna o asemenea afirmatie. De ce te deranjaza pe tine ca e dezbatuta, doar pt ca tu nu folosesti creme?
Plus incearca sa vezi mai departe de piele, cu toate ca daca cauti poze cu gravide cu vergeturi e de ajuns sa te ingrozesti.
Sanatatea copiiilor nostri iarasi nu e afectata de crema. Sper ca nu asta ai sugerat. Si este pe primul plan , tocmai de aceea nu poate fi lasata pe mana cuiva care 'nu vede' la echograf din cauza unei creme de acum o saptamana.Sau eu nu as lasa-o.
Melaniam nu am fost chiar TOTAL offtopic, am inteles eu ca vb de o clinica din Romania.Sa inteleg ca nimeni care nu naste la Medlife nu are voie la o opinie , pe un forum PUBLIC? Mai ales cand se aduce in discutie ceva de interes general.
Eu sincer mi-as pune intrebari serioase daca un profesor, un medic, om de stiinta pana la urma ar spune ca lotiunea antivergeturi cu care te-ai dat acum o sapt. ii afecteaza echograful si nu vede bine. Tocamai ca vb de o clinica privata, cum puteti sa acceptati asa ceva fara macar sa cereti lamuriri concrete. Spui va voi traiti in Romania. Si ce daca traiti in Romania tb sa va fie frica sa intrebati ceva, tb sa va asteptati din start la servicii slabe si superioritatea docrorilor ( care stiu ca este caracteristica)pana si la cinici private?. Dar macar la privat faceti abstractie ca traiti in Romania si aveti pretentii nu doar sa ii acultati asa orbeste chiar daca nu are logica.
Si nu tb sa invat eu pe nimeni sa foloseasca ecograful. Tb sa ii intrebati voi cum naiba functioneaza de il poate afecta o crema de saptamana trecuta. Sincer, EU AS INTREBA. Deci nu e offtopic daca la Medlife se spune ca o crema le afecteaza echograful si cinva vrea sa stie de ce chiar daca nu naste acolo.
Fetelor, acolo faceti si amnioceteze, ce faceti daca nu vede bine?Doamne fereste sa nu vada bine unde e copilul in caz de amnio... Nu e cumva vreo 'portita' in caz ca ceva nu e ok... 'n-am vazut ca e vina ta...te-i dat cu crema...?' Nu stiu...e o ipoteza..
Lasand la o parte vergeturile( ca vad ca nu se pune asa mare pret pe cum veti arata dupa) , asta mie mi-ar da de gandit.

Acolo o sa si natesteti aveti dreptul sa cereti mai multe lamuriri. Nu luati de buna orice afirmatie spusa cu superioritate de un doctor.
Asa ca tevatura nu am facut, am vrut si eu sa ma lamureasca cineva cum se explica asa ceva.Stiintific.
Vad ca nimieni pana acum nu a facut-o.
Am cautat si pe google si in romana si in engleza. Nu am gasit nimic. Cum Dumnezeu numai la Medlife va spune asa ceva si nici macar nu va explica ce legatura are un cu alta? Deci nu e offtopic.
Plus ca daca e intr-adevar asa ma intereseaza si pe mine, chiar daca nu traiesc in Romania...

Nu mai insist insa ca nu am eu de gand sa va conving pe voi ca tb sa folositi creme. Pana la urma e o discutie din care invatam indiferent unde nastetem.Doar ca pana sa scrii ceva de genul asta pe un forum public unde citesc mii de femei la prima nastere eu zic ca tb sa te documentezi un pic.
Mai important decat asta este cum spunea Alina , sanatatea copiilor, de aia e bine sa cereti mai multe informatii mai ales ca nu riscati sa va 'repeada' cum aud ca se face la stat.
Va las sa discutati in continuare, dar daca totusi cineva chiar are o explicatie ( pe bune vb nu la misto) chiar as vrea sa stiu care e. Aici sau pe privat...

Melania, daca nu consideri pertinenta postarea , ignor-o si du-te la Medlife in continuare cu inima usoara si nu cere nici o lamurire. Eu nu as putea si poate o mai fi cineva care citeste si isi pune intrebari. Atata tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Lara,
Imi propusesem sa nu-ti mai raspund, dar vad ca persisti intr-o discutie a carei idee, marea majoritate, nu o sustinem. Stii de fapt ce este ecografia si care este principiul executarii ei? Cred ca daca ai sti, nu ai mai insista atat cu aceste comentarii, evident rautacioase si insinuante.Documenteaza-te, apoi poate iti schimbi opinia. Sunt suficiente articole (chiar si in limba romana!!!) care te vor lamuri de ce nu e indicat sa folosesti creme inainte cu 7, 8 zile de ecografie.
Si nu mai insista atat pe amniocenteza, pentru ca sunt multe pe aici care au facut-o, dar din fericire au avut inspiratia de a nu se da cu crema inainte.
Mi-as dori sa inchei acest subiect, se pare ca sustinatori nu prea sunt si, da, mergem la clinici private din dorinta de a avea conditii umane si a avea siguranta ca totul va decurge normal. O facem pentru noi si pentru sanatatea copiilor nostri.
Sa ai o sarcina si nastere usoara!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui e_cami

Lara,
Imi propusesem sa nu-ti mai raspund, dar vad ca persisti intr-o discutie a carei idee, marea majoritate, nu o sustinem. Stii de fapt ce este ecografia si care este principiul executarii ei? Cred ca daca ai sti, nu ai mai insista atat cu aceste comentarii, evident rautacioase si insinuante.Documenteaza-te, apoi poate iti schimbi opinia. Sunt suficiente articole (chiar si in limba romana!!!) care te vor lamuri de ce nu e indicat sa folosesti creme inainte cu 7, 8 zile de ecografie.
Si nu mai insista atat pe amniocenteza, pentru ca sunt multe pe aici care au facut-o, dar din fericire au avut inspiratia de a nu se da cu crema inainte.
Mi-as dori sa inchei acest subiect, se pare ca sustinatori nu prea sunt si, da, mergem la clinici private din dorinta de a avea conditii umane si a avea siguranta ca totul va decurge normal. O facem pentru noi si pentru sanatatea copiilor nostri.
Sa ai o sarcina si nastere usoara!

Pai Cami si eu im propusesem sa nu iti zic nimic de amniocenteza.
Am citit despre cum ti s-a facut tie. Ori ai sarit tu niste etape cand ai povestit ...ori sorry dar Dr respectiv nu e chiar asa bun cum crezi tu.
Cat despre echografie tocmai asta te intebam eu in a prima postare , daca stii cum functineaza si ai sarit in sus de 3 m ca ma inveti tu pe mine.
Vad ca tot nu ma inveti nimic , ca tot n-am inteles CU CE AFECTEAZA CREMA DE ACUM O SAPTAMANA?!! 8 zile?LOL
De cat sa o tii tot pe a ta fara nici un argument de ce nu spui exact cum afectaza crema / lotiunea/ uleiul cu care te-ai dat in ultima sapatamana , 8 zile.
Chiar inainte de echografii si amnio nu m-am dat din simplu motiv ca te da cu gel si apoi te sterge , la amnio te dezinfecteaza si te dai degeaba , nu pt ca ma gandeam ca nu se vede la echograf.

P. S. Nu vroiam sa te sperii cu amnio,am facut si eu acum 12 zile, deci stiu despre ce vorbesc. Dr tau a sarit etape si anestezie cu xilina nu se mai recomanda de multi ani....ca tot zicea Alina ca binele bebeilor primeaza pt voi..de parca pt mine n-ar prima numai pt ca ma nu vreau sa raman cu vregeturi.....Dar lasa n-are sens sa continuu. Citeste tu singura.Ca sunt multe articoloe pe net, nu stiu daca in si romana.
Oricum o sa se spuna ca 'ce...in Romania asa ase face...Si noi traim in Romania...'
Si ultimele discutii s-au transformat in razboi intre cine naste in Romania si cine in strainatate( adica eu). Si normal ca au sarit toate. Parca asta ar conta...
Nu am nimic cu clinica asta, nu incerc sa va descurajez,nu lucrez la concurenta si nu vand creme. Doar ca ceva nu e ok acolo si citind vad ca nu se reduce la creme pt vergeturi care afecteaza echograful.

Subiectul nu are sustinatori pt ca nu aduceti argumente.

Dar eu o las balta ca nu are sens, atata timp cat dialogul se reduce la....noi suntem in Romania....cel mai renumit doctor...du-te tu pe alte forumuri...Fara nici cea mai mica explicatie logica ..Nu are cum sa iasa nimic constructiv de aici.Si am pierdut timp suficient.

Inchei totusi prin a spune ca aceasta informatie este la fel de stiintifica ca si cele de genul ' daca ai burta tuguiata faci baiat'....'daca vezi un om stramb faci copil urat' ect Doar ca astea vin de la babe nu de la doctori...
E parerea mea , am dreptul la ea si am cerut argumente in vreo 4 postari, nu mi s-au adus asa ca mi-o mentin.

Pa! Si sarcina usoara si tie si tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaMar spune:

Buna dimineata fetelor.
Din cate intelesesem eu, acesta era un subiect despre cum decurge nasterea la medlife. Haideti sa lasam discutiile despre cum afecteaza crema o ecografie si sa discutam mai bine despre conditiile din clinica, medicii de acolo etc.
Nu va suparati pe mine, dar cred ca asta e mai important de discutat.

Mergi la inceput