Nasterea la Medlife (15)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Am uitat sa va spun...nu va dati cu crema antivergeturi cu o saptamana inainte de ecografie!!!! Nu se vede clar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinab2 spune:

Buna fetelor,

Cami, ma bucur ca totul e bine. Cum mai stai cu durerile, au mai trecut? Ce a zis profesorul de ele?
Stiu ca e greu sa faci repaus total, gandeste-te ca alte gravide stau in repaus total toata sarcina, din diferite motive. Eu am o colega care de prin luna 4 sta la pat, pt ca are colul deschis. Iti dai seama ce inseamna asta, atatea luni?
Si mie mi-e greu sa ma gandeasc cum as face, mai ales ca sunt o persoana activa. Dar asta e...
Mersi de sfatul cu crema inainte de eco, bine de stiut:)

Stim ceva de Cristina, daca a nascut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Fetelor eu am stat de la 3 luni tintuita la pat..abia prin luna a 7-a ma scoatea sorul in wee in parc in herastrau si stateam la o terasa care avea canapele sa ma pot intinde.. dar a meritat efortul..aveam sanse de 30% sa tin sarcina..dar am reusit..
2 luni m-am ridicat din pat numai sa merg la toaleta..papam in pat..etc..ma plictiseam e adevarat..dar am citit am stat pe net..la tv etc..si timpul a trecut.
daca doctorul spune asa..asa trebuie

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor,
Durerile au trecut, profesorul a zis ca probabil ma durea mai tare mijlocul si durerea iradia in fata. A spus ca fiecare organism iti spune cata miscare trebuie sa faci. Dar ce e cel mai important: nu trebuie sa stau in pat!!! Colul are 38 mm si e inchis. Deci, pana in prezent, nu sunt probleme.
Mi-a zis ca bebe e un pic mai mare si ca daca merge in ritmul asta o sa aiba 3700-3800 g la nastere! Culmea e ca de mancat nu mananc mai mult, cel putin pana acum. Am luat pana acum 5,5kg.
Vineri seara merg la o petrecere de servici a sotului. Sper sa rezist pe tocuri pentru ca nu am mai mers cu incaltari inalte de cand am ramas insarcinata.
Voi cum va mai simtiti?
Oare ce face Cristina? Cred ca ar trebui sa fie acasa deja. Poate are putin timp sa ne impartaseasca experienta ei. Sunt convinsa ca ne-ar fi de un real folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Cami, ma bucur ca esti mai bine si ca e totul inregula! Ti-a zis dr. cu cine o sa nasti daca el e in concediu? Lasa, ca e bine ca bebe creste si e maricel.
Stiam de faza cu crema, dar multumim ca ne-ai reamintit. Si eu merg la eco saptamana asta, sa vad ce mai face placenta din zona fibromului, merg la Dr. Radulescu-Botica. am emotii, sa vad cum mai este bebe.

http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui e_cami

Am uitat sa va spun...nu va dati cu crema antivergeturi cu o saptamana inainte de ecografie!!!! Nu se vede clar!

Whaaaat?
Cami de unde stii tu asta si cum poti sa sfatuiesti femeile gravide da nu se dea o saptamana intreaga cu ceva pt vergeturi??
Doamne fereste. Eu de dinainte sa fiu insarcinata -de cand incercam numai-prima oara si pana in prezent , insarcinata a doua oara, nu am 'sarit' o zi fara sa ma dau cu bio oil dimineta si seara( eu asta folosesc, fiecare se da cu ce vrea) dar am o piele mai frumoasa ca la 16 ani. Nici unei dusmance nu i-as spune sa nu se dea cu nimic o sapt. Pote tu nu stii cum arata pielea unei femei care a rams cu vergeturi. Cicatrice langa cicatrice langa cicatrice , ca taiata cu cutitul...Si da o sapt e suficient sa apara. Mai laes daca sunteti in luna mare.
Fiecare face cum vrea, sper insa sa nu faceti experimente din astea pe care sa le regretati mai tarziu...

A si apropos, la ambele sarcini am fost la eco la 6 sapt si s-a vazut perfect.So bineinteles si urmatoarele. Si am si doppler acasa ( functioneaza pe aprox. acelasi peincipiu numai e vb doar de sunet fara imagine) si il folosesc aproape zilnic de la 8 sapt. Se aude inimioara perfect.

Care e logica totusi, ca sunt curioasa? Si ce folosesti tu de nu se vede la eco? Nu te supara ca te intreb, tu stii cum functioneaza eco???

Lara w21+ Jamie and Errie 19mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Lara,
Nu-mi permit sa dau sfaturi. Am transmis numai ce mi- azis profesorul Pelinescu. Eu ma dadusem cu crema speciala pt gravide (luata de la mother care) cu o zi inaintea ecografiei si medicul mi-a zis de doua ori ca nu se vede clar din cauza cremei. "Sunteti slaba si ar fi trebuit sa se vada f bine, dar din cauza cremei nu se vede clar". Atunci a vb si cu asistenta careia i-a spus sa faca in asa fel incat sa anunte toate pacientele ca nu trebuie sa se dea cu crema cu o saptamana inainte de eco.
Asa ca Lara, fiecare face cum crede de cuviinta, eu am transmis ce mi-a spus profesorul!!!
Oricum, a mai zis ca si cu si fara crema e acelasi lucru. Daca e sa faci vergeturi le faci, daca nu, nu.

Si, da, eu stiu foarte bine cum functioneaza eco, daca vrei te pot invata si pe tine!!!!

Mergi la inceput

Cristela,
Nu am apucat sa vb multe cu prof pt ca avea o nastere. Dar am intrebat-o pe asistenta si mi-a zisca, de regula, lasa pacientele dr Caliope Parfene.
La urmatoarea intrevedere o sa discut mai multe cu prof.
Bafta la eco si astept sa dai vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Lara, imi pare rau dar n-ai dreptate, aceeasi atentionare am primit-o si eu de la ultimul medic care mi-a facut eco, ca inainte cu o saptamana de urmatoarea eco sa nu folosesc crema sau ulei pentru vergeturi, pentru ca mie si la 12 saptamani mi s-a facut numai eco abdominal(intravaginal nu a fost posibil pentru eu am avut in acea perioada dureri, din cauza unor fibroame, motiv pentru care am fost si internata) si erau momente in care nu se vedea bine, explicatia fiind ca se creeaza un fel de "ecranare" din cauza cremei care uneori, in functie si de constitutie probabil, nu permite cea mai buna vizibilitate.
Pana la urma fiecare face cum crede de cuviinta, eu personal am primit aceasta recomandare si prefer sa se vada mai bine la eco, cu riscul de a nu folosi o saptamana crema respectiva.

http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui e_cami

Lara,
Nu-mi permit sa dau sfaturi. Am transmis numai ce mi- azis profesorul Pelinescu. Eu ma dadusem cu crema speciala pt gravide (luata de la mother care) cu o zi inaintea ecografiei si medicul mi-a zis de doua ori ca nu se vede clar din cauza cremei. "Sunteti slaba si ar fi trebuit sa se vada f bine, dar din cauza cremei nu se vede clar". Atunci a vb si cu asistenta careia i-a spus sa faca in asa fel incat sa anunte toate pacientele ca nu trebuie sa se dea cu crema cu o saptamana inainte de eco.
Asa ca Lara, fiecare face cum crede de cuviinta, eu am transmis ce mi-a spus profesorul!!!
Oricum, a mai zis ca si cu si fara crema e acelasi lucru. Daca e sa faci vergeturi le faci, daca nu, nu.

Si, da, eu stiu foarte bine cum functioneaza eco, daca vrei te pot invata si pe tine!!!!

Cami, scuze ca insist si il contrazic pe profesorul ala. Nu am auzit de el, oricum.
Eu iti dau exemplul meu concret: sunt f f predispus la vregeturi. Intre 14-16 ani am pus doar 2 kg ( greutate pe care am mentinut-o pana la 28 cat am acum). Si am facut vergeturi - cele specifice adolescentei.Ma daceam cu lapte de corp Nivea si ulei Johnson in fiecare zi. Sigur ca nu erau pt vergeturi , de aia mi-au si aparut.
Cum se face ca dupa o sarcina si peste jumatate din a doua nu mi-a mai aparut nici cea mai mica si mi-au trecut in proportie de 99% si cele pe care le aveam daca e asa cum spune profesorul ala ca le faci oricum ?De aia am si spus ca am pielea mai frumoasa ca la 16 ani, pt ca atunci mi-au aparut vergeturi acum nu . Dar ma dau cu sfintenie de doi ani jumatate de doua ori pe zi.
O fi el profesor , dar nici eu nu sunt asa 'necitita' si in plus sunt femeie, am trecut printr-o sarcina care nu a lasat ravagii absolut deloc. Si de aia imi permit sa sfatuiesc pe cine vrea sa asculte. E f important sa te dai cu ceva de 2 ori pe zi si e ff imp cu ce te dai.
Ultimele doua eco le-am facut la una dintre cele mai bine cotate clinici de genetica din LUME si nu a mentionat nimeni asa ceva. Plus ca s-a vazut tot timpul f bine.Ba am facut si amnio, tu crezi ca imi baga acul ala in uter daca nu vedea bine pozitia copililui la eco??. Nu ma trimetea acasa sa vin peste o sapt nedata cu nimic??
Poate tu te-ai dus cu vreun strat de crema f f gros si ti-a zis sa te stergi, nu stiu.
Nu cred ca ti-a zis sa nu te dai o sapt inainte de fiecare eco. Si daca ti-a zis nu e altceva decat un mit urban care nu se bazeaza pe nimic stiintific.
Si sa nu te superi pe mine, dar in Ro se spune si ca nu se naste natural dupa cezariana si ca toate femeile tb sa faca epiziotomie si alte povesti.Tot mari profesori debiteaza asa ceva.
Fiecare face cum vrea, desigur.

Nu iti zic cu rautate , dar daca vei fi plina de cicatrici profesorul ala poate o sa balbaie ...scuze si cam atat. Si tu ramai cu semenele...
Mai ales daca esti la prima sarcina, te rog eu nu crede asa ceva.Macar mai intereseaza-te. Intreaba de ce, cu ce afecteaza o pile hidratata si elastica eco si o piele f uscata , gata sa plezneasca ( asa apar vergeturiele la gravide) favorizeaza?
Am prietene care au facut vergeturi numai pt ca mai uitau cate o zi doua sa se dea. .Nu o sapt. Si nu erau nici macar predispuse, cum sunt eu si altele. Erau convinse ca nu vor face pt ca nu facusera in adolescenta ...si pt ca mamele lor nu aveau!!!!! Alta preconceptie.
Ba chiar asa si spunea una dintre ele..ca cine face face oricum.Si uite ca ea afacut. Nu facea, bag mana in foc, daca se dadea constiincios cu ceva de buna calitate toata sarcina si macar 6 sapt dupa.
Si le e jena sa poarte un costum de baie...si cea mai tanara nu a implinit 25 de ani. I-am vazut abdomenul si iti zic sincer ca imi e mila de ea.

Repet, faci cum vrei. Si iti doresc sa arati la fel de bine si dupa sarcina.
Eu stiu ca se poate dar cu efort.

Scuze de off topic, dar nu m-am putut abstine, ma gandesc ca sunt fete la prima sarcina care din dorinta de a-si vedea bebeii cat mai bine pot face o adtfel de gresala.

Edit: acum am vazut ulimul comentariu al tau... eu nu ti-am zis nimic cu rautate. Cand ai sus asa ceva NU ai dat dovada ca stii cum functioneaza echograful. Profesorul ala nici atat. Se presupune ca el ar fi tb sa fi stusiat ceva fizica , chimie mai multa...
Da...chiar asa invata-ma.
Concret ce treaba are pielea elastica cu neclaritatea la eco.Date cooncrete, stiintifice, nu povesti BABESTI.
Sunt tare curioasa.

Esti la prima sarcina banuiesc.....as vrea sa vad ce scrii dupa o nastere.....Sincer daca ai de gand sa iei sfatul lu nea' profesoru' ala si al asistentei lui sunt curioasa ce abdomen o sa ai....probabil unul brazdat de cicatrici .
Bafta!

Lara w22+ Jamie and Errie 19mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput