Buna,
La 1 martie vreau sa ma intorc la servici pentru ca baietelulk meu va implini 2 ani pe 24 martie.
Va rog sa imi spuneti ce drepturi amsi mai ales daca anagajatorul ma poate da afara .
Multumesc
Angajatorul este obligat sa te primeasca dar daca vrea sa te dea afara o poate face ulterior.
inainte era stipulat in lege, ca angajatorul e obligat sa te tina 6 luni dupa reintoarcerea din concediu crestere copil, acum te poate da afara imediat dupa ce te reprimeste ;).
Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
Timp de 6 luni de la reintoarcere la job angajatorul nu are voie sa te dea afara pe motiv de incompetenta profesionala - cu alte cuvinte, iti da 6 luni sa fi facut acea reobisnuire cu locul si viteza de lucru.
Pt orice alt motiv, din a2a zi de reintoarcere te poate anunta ca iti da preaviz, cu toate drepturile ce decurg din asta. Acolo unde vor sa te dea afara, pot s-o faca pe diverse motive (reorganizare a postului - nu au voie sa ma angajaeze pe cineva cu aceeasi titulatura in firma este un motiv pe care l-am intalnit eu). De obicei, se poate ajunge la o intelegere intre parti cu oferirea unei sume compensatorii pt angajat - ilegal, dar posibil in aceasta perioada de criza.
Va doresc sa nu fie cazul!
Editez ca sa completez: Ca drepturi la reintoarcerea dupa cei 2 ani de CIC, acestea sunt identice cu cele avute inainte de a pleca in concediu. Legal vorbind, ca in realitate e posibil sa se fi schimbat multe. La fel si obligatiile tale, nu au de ce sa se fi schimbat intre timp. Poate doar datorita unor schimbari in regulile interne.