Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *65*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Am azut si poze:
Selen, Ebru e superba, o adevarata domnisoara...Superba!!
Monica: Dragoselu e un frumos, imi place de el ca face atatea lucruri: isi prinde picioarele cu manutele, rade mereu, se invarte in pat, in somn, isi tine singur biberonul.... (nu cred ca ai motiv de ingrijorare)

Eu nu m-am prins de gluma devvylei. De fapt nu am inteles cui e adresata, cine a suparat-o. Faza cu sushi m-a dat gata

Uitati aici un site cu jucarii, poate sunteti interesate:
http://www. eurekakids. net/en/toy

Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)

Asa s-a nascut Loris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Stateam acuma si ma gandeam la partea cu vasele ptr facut mancare la bibe, oare dc am vas din ala de gatit la abur si blender din ala de mana, ma descurc, sau imi trebuie si mie gadget din ala scump?

Serios, astept pareri de la mamicile care au inceput diversificare, ba chiar o lista cu cele necesare, ca eu sunt in plop.

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Devylla suuper mama asa. Pai fata este mare gata.
Monicuta am vazut poze cu fiul cel mic si pufacios. Este un frumusel si ce pulpane are el..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui devylla

Si la noi diversificarea merge incredibil de usor,rapid si fara prea multe batai de cap.
Dar nici nu pot sa-mi inchipui de ce eram atat de ingrijorata si de ce imi faceam atatea griji,cand totul a decurs atat de NATURAL si SIMPLU!
Sa va spun cum?
Bineinteles,ca vreau neaparat sa luati aminte si sa va ganditi bine,poate chiar vi se pare o metoda de diversivicare buna.
Eu una,o recomand cu mana pe inima,pentru ca m-a scos din belea si din alte griji,cum sunt eu ocupata toata ziua cu copii,munca,casa,curatenia si forumul,sigur a venit la fix.
Si ce m-am mai chinuit cand era Erika bebe.Eheee...ce faceam eu totul ca la carte.Auzi si tu,diversificare inceputa la 6 luni FIX si intr-un ritm de melc impiedicat...o leguma la 4-7 zile nou introdusa,si totul pasat ca la bebelusi.Cand ea era deja mare si putea chiar sa manance si bucati mai mari,fara sa ma mai chinui eu sa ma omor in bucatarie cu pasatul si gatitul.
Dar hai sa revin la Lisa.Dupa cum bine stiti,am inceput acum circa o luna,cu cereale FARA GLUTEN(ca inca nu avea 6 luni!) si apoi mucilagiu de orez FARA GLUTEN(ca inca nu avea 6 luni!).Si am fost in ritmul asta pana acum doua saptamani.Adica,Lisa a primit pe parcursul primelor doua saptamani doar orez,morcov,banana!
Ei,asta pana intr-o dimineata,cand s-a infipt cu mainile in mancarea Erikai si si-a indesat cu pumnii piurea de cartofi,amestecat cu lapte si unt si condimentat cu sare.Atunci mi-a picat fisa,cand am vazut-o cu cata POFTA si FERICIRE inghitea pumn dupa pumn de piure!Am fost in culmea fericirii,la drept vorbind cine a fost proasta sa stea sa se gandeasca si sa verifice(vezi chipurile) bebelina daca e fericita,daca ii prieste mancarea...cand ea manca cu atata pofta din portia Erikai.
Asadar,am inceput sa ii las farfurii cu mancare la indemana,sa se poata servi cand are pofta.Sa nu-mi pese ce ma sfatuiesc altii,ce stiu ei mai bine decat mine?Imi cunosc ei mai bine copilul decat il cunosc eu?Ce ma enerveaza oamenii astia,pe voi nu?Eu una sunt atat de indignata cand vin unii sa imi faca observatii,sau sa imi dea sfaturiCe conteaza ca Lisa a fost nascuta prematur?Cica ar avea stomacul mai sensibil!!!Atunci de ce e asa fericita cand suge dintr-o bucata de pulpa de pui la cuptor!Sau de ce se lumineaza la fata cand ii dau din sucul Erikai?Ce daca are portocala,gref si lamaie?Cica ar strica flora intestinala...ce idioti cu astfel de idei!Zau asa!DAca asa face fata kk mai bine.
Hai ca mi-am amintit si m-am lasat dusa de val in randurile de mai sus,cu sfaturile oamenilor!
In concluzie,Lisa pentru ca a implinit 6 luni de ceva vreme,am trecut-o la diversificare de copil mai mare acum.
Ea se diversifica la fiecare masa si nu ii mai dau lapte decat foarte rar.Ce rost mai are?Cand ne descurcam doar cu mancare!Poate doar seara,inainte de nani,ca i-o fi sete,un bibe cu lapte.
Deja ma gandesc sa arunc si biberoanele...sa o trec pe cana direct.
Ii fac supe cu majoritatea legumelor,ii fac sucuri naturale,ca ale Erikai cu de toate.Ii dau chiar si cereale cu GLUTEN,ca e fetita mare,ce naibi!Si in curand vreau sa ii introduc si sashimi si sushi...ca si asa vroiam sa mergem saptamana viitoare la un restaurant.Asa va putea si ea sa manance cu noi,si mi-am amintit,au aia acolo si o budinca de ou,delicioasa!TRebuie sa ii introduc si oul pana atunci,peste crud si ou...astea sunt ultimile pe LISTA si am copila diversificata complet!

ps:sper sa nu se simta nimeni lezat,e doar o gluma serioasa!
Sa stiti ca n-am nimic cu nimeni,din contra!De aceea am si scris cu putin umor pentru cine crede ca merita sa citeasca printre randuri

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

"Babies can't be spoiled...only nurtured."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

SI ca sa vezi ce blonda sunt m-am prins ca-i gluma abia la faza cu sushi, sashimi cand am lesinat de ras

Cat despre fructele introduse... aici sunt putin pierduta pentru ca daca citesti 15 carti despre diversificare, fiecare zice altceva.
Eu nu0i pot da cereale pt ca e grasan. Despre mar aici e o mare controversa intre scolile de medicina. De ce copt? CA pierde toate vitaminele. De ce crud? Ca poate disturba flora intestinala. Cum o fi mai bine? Aici as fi tentata sa o arunc pe aia ca noi am crescut cu mar ras si cu biscuiti pe deasupra . EU banana iar nu-i pot da ca si la banana e discutabila treaba. Se pare ca ar avea fond alergen iar zgatix are dermatita atopica. Nu m-as risca.
Asta este parerea mea din ce am mai citit pe ici pe colo. SI atunci cine hotaraste ce-i mai bine pt bebe?

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Monica dai marul crud daca nu are probleme cu scaunul, marul copt cand este deranjat. E logic nu

Mergi la inceput

buna seara,buna seara,

eu inca nu ma pot opri din ras cu mesajul Sabinei,Sabina ai fost de coma

Andre,daca-i tii piciorusele inauntrul X-ului atunci vor trebui sa fie intotdeuna departate si cu genunchii indoiti(asta va veni natural de la aranjatul materialului).Deci pana cand n-o s-o mai porti in wrap,adica tot timpul va trebui sa le tina asa pt ca 1.e cea mai naturala si mai comoda pozitie si 2. e cea mai sanatoasa pt soldurile/coloana lor

selen,e su-per-ba Ebru

monica ce scump e Dragoselul! felicitari pt progrese !

am vrut sa mai zic ceva dar am uitat

Mergi la inceput

da,Monica nici noi nu stam pe coate inca,daca-l pun pe burta in maxim un minut urla,dupa ce se agita un pic pe acolo.

cu mango si banana eu zic ca e discutabil..cel mai bine e pe incercate.daca nu sunt alimente puternic iritante(cum sunt citricele de ex) atunci eu zic ca merge s ale dai un varf de lingurita,dupa care urmaresti reactia.mai dai un pic,mai urmaresti..si tot asa.mango,banana si avocado din cate stiu eu sunt singurele care nu se coc,restul se fac la aburi la inceput.nu ma intreba pt cata vreme pt ca mai am de cetit

imi pare tare rau sa aud ca are dermatita atopica:(( cu banana stiu ca trebuie avut grija la asta dar cu mango inca n-am auzit.intra pe wholesomebabyfoods,mie mi se par rezonabili cu diversificarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

In prima faza am fost socata . Ajunsesem doar la jumatatea postului, m-am apucat sa recitesc, am zis ca am pierdut eu ceva . Ma bufnea rasul, apoi imi venea sa plang. Cunoscandu-te si stiind parerea ta despre diversificare si cresterea copiilor nu imi venea sa cred ce citesc. Cum sa-ti schimbi brusc parerea??? SI atat de exagerat... auzi copan de pui la cuptor pfuuuu deja o vedeam pe Lisa mergand in picioare cautand farfuriile cu mancare prin casa, sa mai ia un snack . Si doar un bibe de lapte??? Sa mor si alta nu .

Oricum, cand am citit finalul mi-a revenit inima la loc

Anyway, daca tot esti pe aici si daca ai 2 secunde timp. CE parere ai despre mango? Ca dupa ce i-am dat azi dimineata, am citit pe ici pe colo cum ca ai nostri copilasi caucazieni, albi etc nu ar trebui sa primeasca fructe exotice ca nu sunt de prin locurile de bastina si ar putea avea ceva factor alergen... evident ca mi-a sarit inima si am inceput cu mustrarile de constiinta...

Povestea noastra
Ingerasul Andrei

Monica incearca mar,banana!
Mango eu zic ca e mult prea parfumat pentru ei si il va refuza!Insa e destul de soft pt stomac,ai putea incerca sa vezi cum il accepta.
Lisa banana mananca din cand in cand,insa marul ii place!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

DEci copilul meu doarme de 2 ore jmate si nu are niciun gand sa se trezeasca . Acu zic si eu ca alex, oare nu o dormi prea mult???
EU i-am facut si supita si se raceste de tot

Vreau si eu in parc

EU m-am indragostit de masinuta lui Ebru si nah, acum normal ca vreau si eu pt Zgatix

Alex, nu sta in fundulet singur, decat sustinut. Acolo, pe picioarele mele statea asa cumva cu fundul in gaura dintre picioare si era oarecum sustinut. DAr de ridicat ar cam vrea sa se ridice. Si cand e la orizontala ridica singur capsorul si asteapta mainile mele sa-l ridic. CHiar radeam cu injineru aseara ca asta nu o sa stea nici pe burta,nu o sa se intoarca de pe burta/spate pe spate/burta, nu o sa mearga nici de-a busilea, o sa se ridice direct in picioare si osa mearga . SI fetita prietenei mele cea mai buna la fel a facut. Nu statea neam in fund, nu putea, nu avea echilibru si la 9 luni a mers in picioare S-au dus cu ea la diversi doctori de teama sa nu aiba fata ceva... acum nah, sper si eu sa patesc la fel

Povestea noastra
Ingerasul Andrei

moni - ti-am citit ultimile mesaje si zau ca am ras cu lacrimi. eu zic sa lasi copilu' ca nu are nimic. sa te duci la doc si ce sa-i spui? ca sta copilu' ca "rastignitu'" sau ca e prea moale, sau ca nu face ce vrei tu, adica flotari ?
pe bune, cred ca-ti faci griji degeaba. uite vezi, el o sa mearga direct in picioare si va merge fix si din prima la facultate .

nici maia nu face vreo manevra d-asta. nu te panica.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput