"Abdomen extra-plat: Beachbody (15)"

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ema nu-i vorba sa nu-i dai dulciuri la copil si eu am copil care vrea dulce dar depinde cum il obisnuiesti. Nu trebuie sa considere ca fiecare masa trebuie sa se termine cu un desert dulce! Devine un drog in timp si este nociv fiindca si daca le faci in casa folosesti zahar sau miere si este tot nociv din cauza cantitatilor. Eu nu-i refuz la copil dulce dar daca eu nu fac, nu mananc tot timpul atunci el crede-ma trec zile si nu cere. Am fost la mare, caldura mare si el mi-a cerut in 12 zile de 3 ori inghetata. Nu-i obisnuit nu considera ca dulcele este un lucru obligatoriu de mancat.Bea apa multa, mananca iaurturi sau fructe intre mese(gustare).Are 5 anisori si inca nu a baut nici un suc acidulat. Daca pe noi nu ne-a vazut cu ele el de unde sa se obisnuiasca? Si eu fac(rar) orez cu lapte sau gris cu lapte dar in rest mananca prajituri la evenimente: zile de nastere, sarbatori.

Am in jurul meu cunostinte care-s dependente de dulce, exact ca si tine mama lor tot timpul le facea prajituri, mancau deserturi si acuma cand nu sunt la mama acasa isi substitue nevoia de dulce cu ce gasesc. Dulcele daca se poate ar trebui tratat ca un drog.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codrina13 spune:

Ema, sa stii ca Deus are dreptate la faza cu dulcele. Eu si fratele meu suntem dovezi vii . Toata viata mama ne-a facut dulce, exact pe motiv cum zici tu ca e "de casa si stiu eu ce am pus in el". SI acuma eu sunt, recunosc, dependenta de dulce, ma tratez , dar am inca dependenta asta. iar fratele meu, norocul lui ca e slab ca o scandura, chiar ne rugam de el sa manance sa puna un pic de carne pe el ca-l bate vantul, el mananca zilnic dulciuri, dar muuulte. SI ceaiul noi il putem bea doar cu 3 lingurite la o cana!!! Enorm. Eu beau ceaiuri de plante si alea le beau neindulcite, dar un ceai negru sau de fructe fara 3 lingurite nu pot si pace. Atunci mai bine bag de plante.
Clar praji facute in casa sunt mai sanatoase decat cele de magazin, dar in cele din urma tot zahar au. Nu zic ca ar trebui scos de tot din alimentatia copilului,dar nici exagerat. De exemplu, prajitura ca desert la mesele de amiaza de sambata/duminica, pe motiv ca e weekend, mi se pare ok. Dar mai mult, nu (Ei, eu sunt lupul moralist, dar inca ma lupt cu dependenta de zahar)

Conchita, o scoti tu la capat pana la urma Stiu cum e cand tre sa stergi si ti-e mila de munca ta SPor!

In alta ordine de idei, azi am papat kefir+juma de litru de suc stors de mine+ceai de sunatoare si, totusi, m-am umflat/balonat. Deja ma enervez!!!

Lumi, shaun al tau danseaza??? Adica rutina lui e formata din dans?? Ca daca da, maaaamaaa ce ma tenteaza! (nu ca as fi in stare de prea multe, dar...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

ema nu-i vorba sa nu-i dai dulciuri la copil si eu am copil care vrea dulce dar depinde cum il obisnuiesti. Nu trebuie sa considere ca fiecare masa trebuie sa se termine cu un desert dulce! Devine un drog in timp si este nociv fiindca si daca le faci in casa folosesti zahar sau miere si este tot nociv din cauza cantitatilor. Eu nu-i refuz la copil dulce dar daca eu nu fac, nu mananc tot timpul atunci el crede-ma trec zile si nu cere. Am fost la mare, caldura mare si el mi-a cerut in 12 zile de 3 ori inghetata. Nu-i obisnuit nu considera ca dulcele este un lucru obligatoriu de mancat.Bea apa multa, mananca iaurturi sau fructe intre mese(gustare).Are 5 anisori si inca nu a baut nici un suc acidulat. Daca pe noi nu ne-a vazut cu ele el de unde sa se obisnuiasca? Si eu fac(rar) orez cu lapte sau gris cu lapte dar in rest mananca prajituri la evenimente: zile de nastere, sarbatori.

Am in jurul meu cunostinte care-s dependente de dulce, exact ca si tine mama lor tot timpul le facea prajituri, mancau deserturi si acuma cand nu sunt la mama acasa isi substitue nevoia de dulce cu ce gasesc. Dulcele daca se poate ar trebui tratat ca un drog.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Amin!
Ai perfecta dreptate!

Citat:
citat din mesajul lui puskin

Allure, la mine de exemplu nu merge numai cu sport. Daca nu tin si dieta nu slabesc sub nici o forma.

Asa e si la mine
De aia trebuie mincat sanatos fara abuzuri + sport.

Lumi promit ca nu mai zic nimic. N-am vrut sa te supar

Sigur ca oricine poate sa tina diete cind ajunge la cutit dar cu ce pret? Nu e mai bine sa eviti? Stiti ce frustrant este sa treci de la o dieta cu de toate la una restrictiva?
As vrea sa ma intorc in timp si sa-mi dau suturi in fund cind mincam platouri de placinte si beam fanta la 12 noaptea rar ce-i drept, pe la chermeze...iar de zi cu zi, mincam si eu tot biscuiti, corn cu ciocolata, napolitane si consideram ca e normal.
Uitindu-ma in urma, cu experienta de acum, vad mai bine: faina si zaharul = Moartea Alba

Ma duc sa pasc niste frunze sa-mi pot lua pastilele. Ma intorc.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Allure , dar ce simtomatologie ai?

ultima data cind am facut analize de singe (acum un an) mi-au iesit bune cu exceptia infectiei cu H pylori...nu am nici o durere de stomac, scaune foarte regulate si normale; in trecut aveam o chestie ciudata: dupa ce mincam imi ghioraia stomacul infiorator citeva minute, cu zgomot de se auzea de la distanta..am facut o cura cu argila si s-a mai atenuat dar am observat ca tot mai face din cind in cind in functie de ce maninc (la dulce, intotdeauna)
N-am luat antibioticele prescrise de medic (HP Pak) pt ca am citit ca nu au rata mare de succes si au efecte secundare nasoale.
In ultimele luni insa am sesizat ca noaptea spre dimineata am o agitatie nasoala in intestine ca si cum ceva ar fermenta puternic, in special in zona de jos a abdomenului...destul de zgomotos si neplacut. Inca nu am dureri, singe in scaun sau alte prostii.
Am fost la control la gastroenterolog si mi-a zis ca n-am nimic. Mi-a recomandat doar sa tratez bacteria ca sa nu fac ulcer.

Am istorie de infectii urinare, cistite, etc foarte mare. Cind beau apa de la surse "necurate" imediat le fac. De exemplu cind fusei in Arizona, n-am avut timp sa-mi iau o sticla de Evian ca era sa pierd avionul din cauza boilor de la securitate si am fost nevoita sa beau apa "de avion" neimbuteliata care era apa de chiuveta ordinara si cu gust infect...La citeva zile am simtit discomfortul: am momente cind fac pipi des (fara dureri) desi nu beau mult. Nu e grav dar o am. Mi-a zis si de ea chinezul care m-a analizat zilele trecute (mi-a dat niste pastile pentru) Cum puii mei o fi stiut??

Mi-a mai zis si de niste chisturi ovariene si chiar fibrom uterin ...eu sper foarte tare sa se fi inselat pt ca am facut ecografie transvaginala si abdominala asta vara si nu mi-a iesit nimic (dar mai stii??). Din ce am inteles eu, ca vorbea o engleza fooooaarte defectuoasa, infectia cu candida ar fi mama tuturor relelor in corpul meu...nu m-as mira pt ca o am de ani multi-multi si din ce-am mai citit, pare-se ca netratata afecteaza o gramada de sisteme in corp, tu stii mai bine.

And last but not least, am o durere lombara pe stinga care ma supara de vreo 2 ani dar in ultima vreme s-a inrautatit ca ma incomodeaza la munca si nu numai. Musculatura in zona cu pricina este extrem de contractata si nu cedeaza nici cu mama masajelor, stretchingului sau altor metode de manipulare mecanica. Durerea e locala si intensitatea difera in functie de cit de obosita sint, desi am zile cind ma trezesc si ma doare iainte sa ma ridic din pat (o simt in somn).
Sportul ajuta dar nu rezolva. Mai nou, de vreo citeva saptamini s-a mai ivit o crampa musculara in zona inghinala pe dreapta...ceva ciudat, nu e de la sport sigur...ma tine foarte tare, uneori si cind merg, citeodata la anumite miscari muschiul e complet inhibat pentru o secunda...masajul local ajuta doar temporar, simt muschiul foarte tensionat dar nu stiu cauza; putea fi ceva la coloana dar razele X au iesit foarte bune...putin probabil sa fie vreun disc bulit, dar mai stii? o sa ma duc la Chiropractor sa le analizeze si sa-si dea cu parerea daca e nevoie sa cer un RMN...ma tem ca e pierdere de vreme; am stiut precis ca razele vor iesi bune si ca ma radiez degeaba dar boii astia nu te trimit la RMN pina nu faci raze...asta e protocolul.

In fine, am scris epistole...daca intelegi ceva, da-ti si tu cu parerea, orice impresie conteaza, apreciez efortul de a citi si oferi o sugestie

Eu merg pe ambele variante: tin dieta asta anti-candida si iau pastilele de ierburi date de chinez (daca nu ma vindec, nici rau nu-mi pot face, sper) si mai merg si pe la investigatii in functie de recomandari. La antibiotice sint EXTREM de reticenta...numai daca stiu ca mor si nu e scapare altfel, ma rezum la ele.

Deus nu am indicatii precise decit dieta fara zahar si starch pt 2-3 luni minim. A mentionat el sa scot din dieta si alimentele acide (rosii, citrice, otet etc) din cauza problemei cu stomacul. Deci nici apa cu lamaie nu mai pot avea dimineata ...ciudat, ca lamaia e alcalina...

Nici la dusmani nu doresc...

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

si am uitat sa adaug alergii sezoniere cu care m-am pricopsit in ultimul an... plus in ultimele zile (de fapt prima data a inceput in Arizona, am zis ca de la stres si emotii :))o iritatie cutanata pe gat in partea stanga, o roseata puternica cam cit juma de palma cu mincarime teribila care apare si dispare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Allure, durerile astea de care vorbesti imi par destul de cunoscute, si eu zic ca-s de la sport. Ridici cumva si greutati? Faci efort mare? Eu am patit-o de la greutati, o contractie musculara atat de putrernica, incat m-a tinut vreo 2 luni - dureri nasole rau de tot. Nu mi-a trecut nici cu masaj, nici cu medicamente gen midocalm, care relaxeaza musculatura ci cu proceduri - fizioterapie. Ce mi-a relaxat muschii au fost curentii interferentiari.
Eu ti-as sugera sa mergi la un nerolog sau ortoped.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iarina

Allure, durerile astea de care vorbesti imi par destul de cunoscute, si eu zic ca-s de la sport. Ridici cumva si greutati? Faci efort mare? Eu am patit-o de la greutati, o contractie musculara atat de putrernica, incat m-a tinut vreo 2 luni - dureri nasole rau de tot. Nu mi-a trecut nici cu masaj, nici cu medicamente gen midocalm, care relaxeaza musculatura ci cu proceduri - fizioterapie. Ce mi-a relaxat muschii au fost curentii interferentiari.
Eu ti-as sugera sa mergi la un nerolog sau ortoped.

"Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde

nope...nu ridic greutati mari
durerile de spate au inceput progresiv pe vremea cind nu faceam sport...cazul de care zici tu (contractii musculare sau "muscle strain" cum zic astia pe aici) apare brusc de la o miscare gresita si durerea e acuta in momentul instalarii, te blochezi si cu greu iti revii. la mine durerea are aspect cronic...stiu sa fac diferenta bine intre ele ca cu asa ceva lucrez :)

dar e bine de stiut de curentii aia interferentiari; luni am intilnire si cu un fizioteraput, o sa-l intreb de ei.
mersi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ema
Allure,aceeasi bacterie este in cazul meu raspunzatoare de toate relele...foarte rau ca nu ai eradicat-o cu antibiotice...vestea rea e ca nu se opreste numai la ulcer...stiu pe pielea mea pina unde poate ajunge.Eu zic sa investighezi mai profund problema...eventual mai multe opinii ...vorbesc de HP...

pai asta si fac, investighez problema pe toate fetele, dar nu e numai una, sint mai multe

antibioticele imi dau infectii teribile cu candida, ca nu pot trai de mincarime...ma maininca si pielea si tot. Eu am zis ca n-oi muri astea 2-3 luni de dieta pina scap de ciuperca si pe urma oi vedea si cu restul

stiu persoane care au facut tratamentul ala pt HP degeaba si asta ma demoralizeaza chiar aici pe forum era o fata care zicea ca l-a facut fara rezultat si dupa aceaa avea dureri de stomac
...pastilele astea te rezolva pe o parte si te zapacesc pe alta. eu cred ca este un motiv pt care am facut acea infectie si pe ala vreau sa-l depistez si sa-l eradichez...sint de principiu sa tratez cauza, nu efectul.

sint asa de imbibata de antibiotice ca nu cred ca-si mai fac efectul la mine; acum vreo 6 ani am facut o infectie urinara urita cu frisoane si antibioticele prescrise de med de familie mi-au accentuat-o teribil ...atunci m-am suparat rau de tot si i-am zis ca nu mai iau pastile ci ma duc la acupunctura...toata lumea zicea ca sint nebuna sa tratez streptococul cu acupunctura, dar aveam de ales??? guess what? dupa 2 saptamini de sedinte de acupunctura si moxabustie, m-am vindecat. Am facut urocultura din nou si mi-a iesit curata
Cind am intrebat-o pe chinezoaica cu pricina cum functioneaza acupunctura mi-a zis ca intareste sistemul imunitar si il face capabil sa omoare singur bacteria. Frumos, nu?

In ultima instanta o sa ma intorc la ea pentru tratament dar este enorm de scump si probabil de data asta am nevoie de mult mai multe sedinte...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ema

hai va rog frumos...dulciuri fara zahar nu exista?care-si i-au dulceata din fructe...am scris cumva torturi gogosi fristi creme si alte de astea?Sa nu cadem in extrema cealalta...exista dulciuri sanatoase...totul e sa faci o vizita unu doi cinci nutritionisti si-ti iei notite.Si da,fac o foaie de placinta subtire,fac o clatita ca baza...pe care pun fructe...nici un gram de zahar...si totusi le pot numi dulciuri ptr. ca-s dulci in final de la fructe.

e vorba de "dependenta de dulce"...sanatos, nesanatos, nu mai conteaza; cind tu n-o sa mai fii linga ei sa le faci dulciuri sanatoase, s-ar putea sa devina dependenti de alea nesanatoase, asta incearca lumea sa zica

ah, opriti-va de vorbit despre dulciuri ca mor de pofta...din telina si salata verde n-am iesit zilele astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Allure , tratamentul pt. HP este foarte bun si are niste medicamente banale care se folosesc in alte sute de boli banale.
Dureaza o sapt.
Si daca ala nu da rezultate se face o asociere din 4 medicamente.
Oricum tratamentul se face obligatoriu doar la pers. care au rude de gradul 1 cu cancer gastric , in rest se face la cerere.

Pt. problema cu spatele doar un RMN te lamureste.
Iar pt. candidoza , a fost o pacienta taara care avea candidoze recurente si nu ii treceau nicicum. A facut un tratament pt. stimularea imunitatii cu vit. C injectabil si Polidin , dupa tratament n-a mai aut nici o problema.

Si eu sunt dependenta de dulciuri din cauza bunicii care face saptamanal , a mamei care imi cumpara si face si ea prajituri non stop ...

***Fur is for petting**

[url=http:/www.4animals.ro/ajuta.html/]Ajutati animalutele[/url]

[url=http:/http://www.adoptiicaini.ro]Adoptii catei[/url]
[url=http:/http://www.adoptiipisici.ro]adoptii pisici[/url]

Mergi la inceput