Bobocei de sept-oct 2008 (254)
Raspunsuri - Pagina 5
300 spune:
Nocom, ma tot gandesc la voi dar n-am apucat sa scriu din motive de inamic public. Ada stie cum scriem NOI pe messenger.
Tzitziri, din acelasi motiv sus-mentionat n-am apucat sa retractez public ce-am scris la adresa lui TA. El ma ajuta f. mult in masura timpului disponibil (lipseste cam 12h) si o pune si el pe Anda pe primul loc, desigur. Eu sufar de sindrom premenstrual prelungit si vad doar bilele negre. Azi mi-a lasat cafea si a indurat cu stoicism vorbele mele in doi peri. Mai precizez ca ma sprijina si profesional si isi doreste o sotie cu un post cu perspective si odata ce-a vazut ca imi surade ideea a fost primul care m-a impins sa aplic la el... A spus ca daca pot e pacat sa nu incerc, ca nu vrea sa aiba o atitudine retrograda, asa cum s-a intamplat cu parintii lui intr-o situatie asemanatoare.
Una peste alta este un sot si tata foarte bun, dar presupun ca stresul si faptul ca noi nu locuim singuri isi spun cuvantul de ambele parti. Si faptul ca efectiv vorbim limbi diferite, un cuvant sau expresie banala ne suna total diferit, exact ca in cartea aia pe care o citisem demult cu barbatii sunt de pe marte, femeile sunt de pe marte.
Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
gaia.nevia spune:
hai sa va stresez cu un sondaj. Cata apa beau copiii zilnic?
Al meu socru s-a gandit ca am o vita prea banala si s-a apucat sa mi-o condimenteze spunandu-mi ca ar fi bine sa-l controlez pe Radu la glicemie, ca nu cumva sa aiba diabet.
Dar ce v-a venit sa va ganditi la asta? Bea mult prea multa apa!!!
Radu bea minim 600ml apa zilnic, plus un biberon de 250 cu lapte.
Stiti ceva de asta? Are cineva o parere avizata?
Merci.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
300 spune:
Ada nu e foarte multa apa. Anda bea lapte (mult, de cae ori apuca) plus apa sau ceai cand are posibilitatea, sa zic minim jumatate de cana cu pai, dar se duce si la o cana si aproape zilnic mananca ciorba, deci alt lichid. Am inteles ca minim jumatate de kil de apa trebuie sa bea si ei zilnic. Cum R bea lapte doar o data, trebuie sa compenseze cu ceva.
Simptome de diabet mai sunt: transpiratia abundenta si mirositoare - e un miros care aduce a mere verzi), urinat des si cand se apropie o criza urinat foarte rar... Iarasi daca se scarpina mult ar mai un semnal de alarma, precum si lipsa poftei de mancare in anumite cazuri am vazut-o asociata cu diabetul. Dar chestiile astea luate doar cate una nu spun nimic.
Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
babymom75 spune:
Ada, sa stii ca si eu ma gandeam ca viata ta e prea simpla, asa ca are dreptate socrul tau sa ti-o mai condimenteze cate-un pic . Numai ca, imi pare rau sa te dezamagesc, de data asta nu si-a prea ales un subiect adecvat: un copil mic necesita intre 90-100ml/kg/zi. Spune-i sa gaseasca altceva cu care sa te streseze. Poate ca nu mananca suficient, sau ca manaca prea mult... ca al meu, clar: e subnutrit!
Si Dragos bea multa apa.
LE: unele carti de pediatrie (chiar acum ma uit in una), zic chiar 120-135 ml/kg/zi
bitza2008 spune:
Salutare!
Noi iar am avut o noapte cu n treziri si pe la 4 umblam cu Lucas in brate. Avem toti caninii deci nu e asta...eu banuiesc ca e de dorul lui tati ati patit asa,careva? Asa face de duminica de cand a plecat tati,in fiecare noapte.
Luminita ce strengar e Robi
Andy.p deci are bunavointa. Sunt sigura ca o discutie in doi rezolva problema, poate se simte neglijat.
Nocom sper sa veniti cu vesti bune de la dr. Sanatate Dariei!
Nerantula si eu ma gandesc la adoptie. I-am zis sotului sa adoptam un copilas din Haiti,dar el nu vrea ca se teme sa nu facem diferenta intre Lucas si un copil adoptat. Cu plecarile lui...nu prea vad o solutie...eu asa imi inchipui ca va fi mereu...toata viata pe drumuri.
Dya al meu sot e plecat acum sa-l ajute pe fostul sef,ca vrea sa deschida un restaurant. Deci face de toate electrician,tamplar,zugrav,barman si sa supravegheze noii angajati.
bitza2008 spune:
Ada si Lucas bea multa apa,suge la san,bea 600-700 ml lapte.
Am si eu 2 intrebari:
1. de cate ori fac ai vostri kk/zi? Lucas face cam de 3-4 ori/zi nu moale,nu mucus si soacra mea ma tot intreaba ca ce are de face asa mult?Vezi, Ada,am si eu pe cineva de-mi baga cuie in suflet!
2. Lucas are pe obraz un punct rosu, ca o piscatura de tantar de peste o luna. Ce poate fi? O fi de la DA?
lala77 spune:
Ada, asta da destrabalare!
Laureta, imi pare rau. Asa patesc eu cu Anna de la un timp, tot din cauza unui dinte care nu vrea sa iasa si gata. De vreo doua seri ii dau Nurofen seara la culcare si doarme tun pana la 5.30. N-ai incercat sa-i dai niste nurofen sau paracetamol; poate se mai calmeaza si doarme.
Nerantula, sa treaca norii. E de la hormoni, deci ai simptome.
Alessia, imi pare rau.La 30 de ani!
Noi ne pregatim sa plecam la plimbarica. Avem iar muci, deci, da, ati dedus corect: mergem iar la gradi.
Anna incepe sa spuna "maaa" -cand ma striga pe mine si la bona striga "tantiiiii" E super haioasa.
Gaia, noi bem apa de rupem. Anna adica. Am urmarit-o si bea cam 1.5 litri doar apa. Plus supe si lapte. Continuu cere "ap".Si in timpul mesei bea ca altfel nu mai mananca.Si i-am facut analize si e ok.
Cred ca imi seamana ca eu beau ca 3-4 litri zilnic; efectiv imi8 e sete. Si m-au analizat pe toate partile, mai ales cat am fost gravida. N-am nimic nici cu glicemia,nici tensiune, nici rinichii n-au nimic. Si nu mananc sarat, din contra. Asa sunt eu.
Bitza, in functie de cat mananca, Anna face kk de 3 ori sau de 5 ori zilnic.Si nu e moale, e normal. Asa a fost mereu. Are tranzit bun. Nu-ti explic ce bun era in primele sapt...
De pata nu stiu ce sa-ti spun; o fi de la DA sau s-o fi iritat de la ceva.
Gata cafelutza- inapoi la munca si apoi la plimbarica.Va pupam.
Nocom spune:
Salutare,
Nu am mai fost la dr azi, nu m-am hotarat la care sa ma duc.... Om schimb am iesit cu daria afara, era atat de frumos si de cald!!!! S-a simtit tare bine si cand am intrat in casa nu avea febra deloc, desi trecusera 4 ore de la ultimul antitermic. Acum abia astept sa se trezesca sa vad cum e....
Ada Daria bea cam 400 ml apa/zi si mi se pare putin. Am vazut ca ti-a raspuns si babymom, deci nua re rost sa intru in amanunte....
bitza eu sigur n-as rezisa atata fara tati langa mine, nu neaparat ca nu ma descurc fizic dar psihic as fi terminata dupa 5, max 7 zile!!! Se poate ca Lucas sa-i simta lipsa lui tati, dar nu stiu daca si in somn.... Adica stiu sigur ca Daria ii simte lipsa lui Matei cat timp e la gradi, il cauta si il strga prin casa, vine la mine cu o bluza de-a lui si o strange tare in brate... sa fii orb sa nu vezi si sa nu intelegi ce vrea... Dar in somn nu stiu daca si-ar putea exprima astfel emotiile....
Referitor la intrebarile tale, Daria facea kk pana acum 3 luni, de 6 ori/zi, nu avea diaree, pur si simplu la cat manca atat trebuia sa iasa.... Acum face de 3 ori pe zi, dar s-a ingrasat luna asta 600gr...deci, eu cred ca fac atat de des pe cat le cere organismul la cantitatea de mancare pe care o infuleca La a doua intrebare, habar n-am.
gaia.nevia spune:
babymom, sarumana
11kg x 125ml = 1375ml... pe acolo suntem si noi, uneori bea 3 cani din alea cu pai, alteori 4-5...
Caca facem de 2 ori pe zi minim (fiecare, si Teo si Radu cam la fel).
Teo face moale si cam puturos, si tot zic ca-i fac analize si stau cu cutiutele alea in frigider nu stiu de cand.
La Radu consistenta e mai buna.
Maxima e de 5, mai mult de atata inseamna ca e altceva si bagam o smecta de control. Si niciodata ca apa, daca e ca apa, e clar...
Gaia, mumã pentru voi:
gaia.nevia spune:
Bitza, si Radu face exact la fel cand plange dupa mine. Teo plange si dupa ta-su...
si TL ma tot ameninta ca va pleca sa lucreze in nustiuce tara si abia peste vreun an, daca ii merge bine si aranjeaza totul pe acolo, ne ia si pe noi... deci... e greu, stiu ca e... numai cand lipseste o saptamana ma apuca toti nervii.
Gaia, mumã pentru voi: