buna!INGERASUL meu are 2 ani, in urma rezultatelor de urina a reiesit IU cu e coli peste 100000|ml,simptome nimic,doar ca urina are miros ciudat. a mai facutIU cu e coli in vara dar atunci avea temp. peste 38 timp de 3-4 zile, si nici pofta de mancare. DE UNDE SE IA ACEASTA BACTERIE? carne vita nu mancam, o schimb de 4-5 ori pe zi, baie la 3 zile, acum iarna,nu stiu de ce sao feresc. LAMURITI MA,
E coli, se gaseste in flora normala a intestinului gros...de asta infectiile urinare la fetite sunt mai comune decat la baieti. Incearca cand o stergi la fundulet sa incepi de la pipi inspre funduletz, si nu invers. Si dupa fiecare kaka spalata imediat...
Draga Adria.bh,chiar azi am fost si eu la urolog cu fetita mea,ca si ea a tot facut IU in ultimul an.Ea a facut si ecografie si cistografie si totul e normal.Singura cauza la ea e constipatia,drept pt care tb sa urmaresc indeaproape cite grame de fibre va minca pe zi,cita apa va bea si mai ales va tb sa faca pipi cam la 2-3 ore,asa mi-a zis,va tb sa aiba scaun in fiecare zi,mi-a prescris chiar si un laxativ.Deci urmareste un pic aceste aspecte,ca-s f importante si desigur igiena,stersul corect la fund,spalatul zilnic.
Multa sanatate!