importanta arondarii pt. inscriere scoala

importanta arondarii pt. inscriere scoala | Autor: criadi

Link direct la acest mesaj

Cat de important este criteriul arondarii pentru inscrierea la scoala? M-am trezit ca nu apartin de scoala la care vreau sa-mi inscriu copilul care e cea mai aproape de mine si este cotata ca fiind buna. Secretara mi-a spus sa revin peste vreo luna si pot sa inscriu doar daca nu se ocupa locurile dar "slabe sperante" dupa cum s-a exprimat. Voi v-ati lovit de asta? Cum ati procedat? Exista argumente pe care sa le invoc in sprijinul meu? Depinde exclusiv de director sau pot "apela" la bunavointa secretarei sau eventual a invatatoarei la care doresc sa ajunga?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Nici noi nu apartinem de scoala unde va merge Stefan, dar cand mi s-a comunicat acest lucru, dupa cateva secunde de pauza, a urmat si precizarea: nu este un impediment. Important, din punctul meu de vedere, este ca dialogul sa aiba loc cu persoana care tine evidenta inscrierilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Buna,

La o scoala de fite ARONDAREA este criteriul dupa care dai sau nu atentii, donatii celor implicati. De exemplu sunt nenumarati copii care locuiesc in afara orasului la scolile de fite. Care oare sa fi fost criteriul ca doar nu dau examen? Mai exista si alte criterii gen: locul de munca al parintilor, frati in scoala dar nu stiu cat conteaza; Eu as propune ca la scolile de fite sa se dea test de aptitudine sa nu mai existe donatii sau spagi daca doresti sa inscrii copilul acolo.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE
Eu as propune ca la scolile de fite sa se dea test de aptitudine sa nu mai existe donatii sau spagi daca doresti sa inscrii copilul acolo.

Aptitudine pentru ce?!

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

In functie de profil: Daca e clasa de engleza sa dea un test la engleza, daca e de dans test la dans, daca e de muzica la muzica. Altfel mi se pare ca singurul criteriu este unul care nu are legatura cu invatamantul adica relatii, spaga. Prefer ca motivul pentru care copilul meu nu este acceptat la o scoala sa fie ca nu are talent/este prost decat ca nu am eu relatii/nu vreau sa dau cadouri sau spagi.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criadi spune:

Eu nu vreau scoala de fite, e o scoala de cartier dar care e bine cotata si ma gandesc ca daca sunt multi doritori iar numarul de clase prestabilit (sau usor modificabil) pare logic ca criteriul de departajare sa fie cel al arondarii. Intrebarea mea e daca d.p.d.v. legal mi se poate interzice inscrierea pe acest motiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Criadi, ai citit comunicatul asta: http://www.edu.ro/index.php/pressrel/11330

Reiese de aici obligatia inscrierii cu prioritate a celor care locuiesc in apropierea scolii, dar nu se pune problema refuzarii inscrierii.

Noi nu locuim in oras si la inscriere am si intrebat daca e vreo problema. Mi s-a spus clar ca nu exista nici o interdictie si ca imi pot inscrie copilul la ce scoala vreau. E adevarat, ca am inscris-o la o scoala de cartier nu la cea mai cea .

Mergi la inceput