iritatie urita la fundulet

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Ce vaccin i-ai facut? Ai schimbat scutecul de curand?

Am patit-o si eu cu fetita mea, de la un sirop de tuse sau de la un antibiotic(picaturi ptr nas)...exact in perioada dintre Craciun si Anul Nou...era mititica rosie toata la fundulet si plangea de durere...i-am dat cu cele mai bune creme, cu ulei, degeaba..i-am oprit siropul de tuse si picaturile de nas si am lasat-o cat mai mult timp fara pampers, chiar si noaptea..si o spalam cat mai des la fundulet dar nu i-am mai dat cu nici o crema. Dupa 3 zile a inceput sa apara o imbunatatire si sa nu o mai usture asa tare, apoi usor, usor si-a revenit.
Am intrebat pediatra de la spital(ca a noastra era in vacanta) si a zis ca de la sirop e posibil sa fi avut o reactie...iar cand am intrebat-o pe a noastra a zis ca e imposibil de la sirop sau picaturi..deci ce sa mai cred....

Sfatul meu e sa speli copilul cat mai des la fundulet si sa il lasi fara pampers cat de des poti...iar daca un vezi in urmatoarele zile o imbunatatire, mergi la medic

Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009

Inainte***Dupa...sa inceapa votarea

http://b1.lilypie.com/4v3op2.png

Printesa noastraStefi, mamitu' nostruStefi...creste...Stefi, buburuza mica Primul CraciunStefi, deja fetita mare :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

La noi a functionat REVIKEN, dupa ce orice altceva a dat gres (vreo luna).

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

'neata !
ce mai face micutul ? si-a revenit ? mai are diaree ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avstef spune:

SI noi am avut asa o problema acum vreo luna. A inceput tot cu fundulet iritat, probabil din cauza ca avea scaunele moi. Apoi intr-o noapte a fost tare agitat si dimineata cand l-am schimbat avea deja rana si bineinteles scaun (l-am verificat noaptea de cateva ori de scaun si nimic).Rana avea o secretie apoasa, deci urat de tot. Medicul mi-a recomandat REVIKEN si inainte de aplicare sa-i dau cu apa termala. Reviken-ul merge foarte bine, ramane pe plaga, deci protejeaza. Dar m-am gandit eu ca trebuie sa existe ceva care sa izoleze plaga perfect de actiunea urinei si a scaunului. Si asa a fost, am gasit la URGO, PANSAMENT SPRAY, (pansament lichid sub forma de spray), e mai scump (aprox 35 ron) dar isi merita toti banii . Izoleaza perfect, e rezistent la apa, nu a trebuit sa-l las pe baietel fara pampers si in 3-4 zile deja eram cu rana inchisa, doar roseata. Bineinteles spalat si schimbat imediat ce a avut scaun.
Va doresc insanatosire grabnica !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avstef spune:

Am uitat sa precizez ca spray-ul merge la copii peste un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Si noi am patit rau cu o iritatie..i s-a intins si la putzulica Era bordo, era "horror" saracu de el
Si pediatra ne-a prescris: ELOCOM si a trecut repede (3 zile), dar...iritatia a fost de la scutece. Nu stiu daca am voie sa spun marca de la care s-a iritat asa ca... ia in considerare si treaba asta.
Ideea este ca decand am schimbat scutecele nu am mai avut probleme niciodata de 6 luni decand a trecut iritatia respetiva.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

a trecut diareea cu ceai de menta.l-a vazut pediatra acasa a venit pe 500.000 lei vechi.ne-a zis sa continuam citeva zile cu ce a veam,adica himalaya,inca mergem pe ea ca sa vedem daca isi face sau nu efectul.parca s-au mai potolit si acum le-am vazut clar cite erau si cum se facuse.daca nu se intervine repede la iritatiile astea e jale.
bine ca s-a oprit diareea.facuse moale unul dupa altul deja si eram pe ginduri.i-am pus zahar ca sa bea caci refuzase initial menta.

multumesc pentru rabdare si ajutorul tuturora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea37 spune:

Buna-ziua!
Am o problema cu fetita mea de 1,5 ani si ma gandesc ca poate cineva a mai trecut prin asa ceva. Acum peste o luna a avut mai multe scaune moi si i s-a prescris si biseptol (pe care i l-am dat fara biotics cat trebuia, ulterior i-am dat si ecoflorina si biotics) scaunele s-au reglat dar i-au aparut niste bubite in zona genitala. Eu o schimbam cum imi dadeam seama ca a facut iar kaki si initial am crezut ca e o opareala. Dr. pediatra i-a prescris alb. de metil si nidoflor cu care i-am dat 2 sapt. si s-au diminuat mult dar nu au disparut. Apoi i-a prescris cutadem, care i-a facut rau in doau zile au devenit in relief si evidente ca niste cosuri care stau sa se coaca.Am mers la medicul dermatolog care i-a prescris Fucidin M (cu cortizon) si o alifie pe baza de zinc, ambele nu au adus imbunatatiri dupa 5 zile de tratament.Actual, arata ca niste cosuri,in relief si s-a inrosit pielea si pe labii (de la cortizon). Cand o schimb ar vrea sa se scarpine, cred ca o manaca si o ustura.
Nu mai stiu ce sa fac? Sa merg iar la pediatra sau la dr. dermatolog care au gresit pana acum?
Eu ma gandesc sa nu fi fost initial o iritatie de scutec(de la opareala) si poate apoi sa fi facut o candidoza(de la biseptol) sau poate e o eczema? Oricum a primit si antifungice(Fucidin) si antibiotice si nu trec. Azi am lasat-o mai mult fara scutec si o sterg numai cu apa termala/fiarta la fund de ceva vreme.Va rog sa imi dati ceva sfaturi, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Am patit si eu o data cu baiatul ceva asemanator cu ce spui tu, sunt 15 ani de-atunci, deci poate se gasesc acum si alte remedii. Noi am ajuns la un dermatolog in varsta care ne-a spus sa folosim tamponari usoare cu streptomiconazol sau solutie castelani, cred ca acum se gaseste facut de TISS (e o sticluta cu un lichid roz inchis, un dezinfectant cum ar fi albastrul de metil) alternativ cu ungventul Jecolan care se folosea la arsuri, pe baza de untura de peste, ca acesta reface rapid epiteliul afectat. Deci spalam copilul cu apa calda si sapun si dadeam la un schimb de scutec prin tamponari doar pe bubite cu castelani, care le usca si apoi la schimbul urmator, dupa spalat dadeam cu jecolan.
Ca regula dupa acea experienta urata , n-am mai folosit niciodata servetele umede la toaleta de dupa kk ci numai spalat cu apa calda si sapun, iar pentru igiena normala la cel mai mic semn de roseata-opareala cat timp au avut copiii pampers, am folosit crema de galbenele.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea37

Buna-ziua!
Am o problema cu fetita mea de 1,5 ani si ma gandesc ca poate cineva a mai trecut prin asa ceva. Acum peste o luna a avut mai multe scaune moi si i s-a prescris si biseptol (pe care i l-am dat fara biotics cat trebuia, ulterior i-am dat si ecoflorina si biotics) scaunele s-au reglat dar i-au aparut niste bubite in zona genitala. Eu o schimbam cum imi dadeam seama ca a facut iar kaki si initial am crezut ca e o opareala. Dr. pediatra i-a prescris alb. de metil si nidoflor cu care i-am dat 2 sapt. si s-au diminuat mult dar nu au disparut. Apoi i-a prescris cutadem, care i-a facut rau in doau zile au devenit in relief si evidente ca niste cosuri care stau sa se coaca.Am mers la medicul dermatolog care i-a prescris Fucidin M (cu cortizon) si o alifie pe baza de zinc, ambele nu au adus imbunatatiri dupa 5 zile de tratament.Actual, arata ca niste cosuri,in relief si s-a inrosit pielea si pe labii (de la cortizon). Cand o schimb ar vrea sa se scarpine, cred ca o manaca si o ustura.
Nu mai stiu ce sa fac? Sa merg iar la pediatra sau la dr. dermatolog care au gresit pana acum?
Eu ma gandesc sa nu fi fost initial o iritatie de scutec(de la opareala) si poate apoi sa fi facut o candidoza(de la biseptol) sau poate e o eczema? Oricum a primit si antifungice(Fucidin) si antibiotice si nu trec. Azi am lasat-o mai mult fara scutec si o sterg numai cu apa termala/fiarta la fund de ceva vreme.Va rog sa imi dati ceva sfaturi, multumesc.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput