BRAVO VIVI! Pufuleti Ian-Feb (122)
Raspunsuri - Pagina 13
gratiana77 spune:
Povestea nasterii buburuzei este una simpla pt ca totul s-a desfasurat cu repeziciune, dar pot sa spun ca e ceva unic sa iti tii bebele in brate si asta o zic eu, care inainte de a ramane insarcinata nu iubeam copiii. Am luat decizia de a face unul, in primul rand la insistentele de ani de zile ale sotului meu si, in al doilea rand, gandindu-ma ca amandoi suntem singuri la parinti si un urmas trebuie sa fie. Am ramas insarcinata chiar in luna in care mi-am planificat pt ca vroiam sa fac un bebe varsator ca taica-su. Din momentul in care am vazut cele 2 liniute totul s-a schimbat pt mine. Egoismul a disparut ca prin farmec si ceea ce conta era doar bebele care crestea in burtica mea. Si lunile au trecut, buburuza crestea in burtica o data cu nerabdarea mea de a o vedea si a o tine strans in brate ca pe cea mai mare comoara din lume. Asteptam sfarsitul lunii ianuarie sa merg la control si sa imi spuna doctorul: "gata, maine nasti". Si chiar asa s-a intamplat.
In 25 ianuarie am fost la spital la control. Colul era deschis si aveam deja dilatatie de 3. Doctorul m-a chemat a doua zi la prima ora cu bagajul gata facut. Am plecat de la spital euforica fara sa mai pun vreo intrebare desi de dimineata imi pregatisem o lista.
Acasa am definitivat bagajul si, pt ca nu aveam somn, toata noaptea m-am gandit la cum va arata buburuza mea, la piciorutele si manutele ei pe care nu ma voi satura sa le tot pup.
In dimineata zilei de 26 ianuarie la ora 08,00 am fost la spital, in 30 de minute mi s-a facut internarea si m-a preluat dr. Dupa un ultim control, la 09.30 am primit perfuzia, au inceput contractiile (mai putin dureroase decat imi inchipuiam eu)si dilatatia din ce in ce mai mare. Vazand ca nu e chiar asa de groaznic am refuzat sa mai imi fac epidurala fiind convinsa ca pot sa nasc si fara ea.La 11.45 am ajuns in sala de nasteri iar peste 45 de minute a venit pe lume buburuza. Momentul in care dr.mi-a pus bebelina pe burta a fost incredibil,am uitat si de durere si de tot. Mi-au dat lacrimile de fericire.Era asa de frumoasa, cu pielicica fina si buzitele tuguiate. Nu credeam vreodata ca poti trai astfel de momente. Si cand imi spuneau mamicile ce inseamna sa ai un copil nu credeam ca el reprezinta un intreg universul.
Acum suntem acasa de sambata, incercam sa ne acomodam si sa ne facem un program. Inca am putin lapte pt buburuza dar cu putin efort si perseverenta cred ca o scot la capat. Imi place la nebunie sa o privesc cum face tot felul de mutrite in timp ce doarme si cred ca nimic nu poate egala aceste clipe.
de buburuza Amaris-Stefania
poze
catalutza81 spune:
Mai vroiam sa zic ceva...legat de tarate. Pe mine m-a tot batut mama la cap ca uite a facut un saculetz din tifon pt tarate pt Irina sa o spalam. Io imi radeam in sinea mea ca doar ma gandeam ca am cumparat mustella sa ma mai scuteasca cu taratele :)))))))) dar citind la voi am sunat-o sa o intreb...mi-a zis ca se pune asa cum a zis cristies la limpezit si ca ajuta la curatarea pielii si ca o protejeaza de deshidratat. A zis ca la mine asa a scapat de niste bubitze care ii facusera paru' permanent. Asa ca, ce sa zic, fetele dati inainte cu taratele
. Se pare totusi ca nu mustella le stie pe toate 

.
Si ca sper ca imi rascumpar lipsa de pana acum cu atatea posturi ![]()
Catalutza
38+
Irina
AMR 2 saptamani
lorex spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tomaca Buna tuturor, Am revenit si am citit printre pagini capitolele noi. Noi suntem bine, ne revenim incet dar sigur, iar bebe este un mancacios frumusel si cumintel. S-a nascut intr-o dimineata cu cod galben de ger si ii place mult caldura (cand am ajuns pe 26 la maternitate la 6.30 erau -15 grade). La ora 9.55 s-a nascut Tudor Ioan de 3.8 kg si 52 cm cand implinise exact 38 saptamani la mami in burtica. Scor apgar 9 caci la cezariana mai greu 10. Eu am avut cerclaj de la 24 s si am stat la pat toata prioada. N-am scos firul inainte de cezariana din cauza vremii dificile ca sa nu ma tot plimb si sa fim mai siguri. Si bine am facut caci inainte de operatie s-a scos firul si in 30 min aveam dilatare de 2 cm, incepuse travaliul. Tudor nu mai avea loc de loc, caci mami a avut o burtica mai mica pentru voinicia lui (uter usor bicorn), asa ca deabia astepta sa iasa, era cu o mana ridicata la cap si piciorusele mai inghesuite. Acum recuperam, caci avem tot spatiul din lume. Bun venit si noilor colegi pufuleti colegi de odisee. ![]() ![]() ![]() mami tomaca si bebe Tudor Ioan |
Welcome, Tomaca!

Am operat schimbari la listutza, scz de erori!
Am rez si cu Sorina dar nu-i stiu numele copilului ei.
Lorex - Pufuletus Dependentus de 36+ ....cu
Bobitza si.. cu morcovetus de 13 kile
roco1617 spune:
Felicitari Victoria recuperare usoara si bine ai venit pe lume bebe Ioan !!!!!!!!

Lorex scuze ........am sa iau aminte pt data viitoare .

lorex spune:
Gratiana....emotionant........

lorex spune:

BRAVO VIVI!!! 
BINE AI VENIT DIONISIOS!!! 

mitumac spune:
Gratiana...foarte frumoasa povestea voastra...sa fiti sanatosi si sa va bucurati de bb.
39 
mitumac spune:
Bravooooo VIVI....speram ca totul este ok si ca vei intra pe fagasul normal...legat de colestaza...sa dea DD sa ai parte de medici capabili si un bb sanatos.
39 
lorex spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roco1617 Lorex scuze ........am sa iau aminte pt data viitoare . ![]() ![]() ![]() |
scumpa, nu-i nevoie sa ceri scuze
, te roooog!
nu te-am certat, ti-am spus ca poate nu stiai ca din cauza asta

sper sa nu te fugaresc, sa intri mai des pe la noi pls

lorex spune:
Tomaca, tu spuneai ca ai de vanzare oxitocina??
Cris.D, tu cand ai pus cercei Emei? Cum a fost?