Frustrari generate de functionarii publici !

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelabahrim spune:

mergem si la serviciu pasapoarte? in urma cu trei ani am facut in Romania pasapoartele copiilor, in regim de urgenta, am platit taxele care trebuiau platite pt pasapoartele copiilor si in final am asteptat 2 saptamani sa-mi dea pasapoartele. ce e mai rau e ca trebuie sa le facem iar in luna mai, ma ia cu fiori numai la gandul prin ce trebuie sa treaca iar copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns torna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

O da, mi-am mai amintit ceva despre reforma in administratie, cam de unde trebuie inceputa ea: stiati ca, declaratiile de impunere la CAS se trimit pe hartie si pe ... discheta ? Eu m-am invrednicit in ianuarie sa fac cumparaturile administrative pentru firma si am primit pe lista de la colega mea contabila dischete. Au facut ochi mari cei din Cora si din Flamingo cand le-am cerut dischete... Deci cam in ce an au ramas intepeniti functionarii nostri si sistemul lor minunat ? Ca eu nu mai folosesc dischete de prin '99 ?

Ca trebuie folosite si dischete asta n-ar fi neaparat o problema,daca le-ar si lua in seama cineva.
Acum vreun an imi trebuia o adeverinta de asigurat de la Casa de Asigurari de Sanatate, insa nu figuram asigurata, desi contributia era platita la zi de firma,ce-i drept aflata in alt judet, insa declaratiile erau trimise luna de luna, totul ar fi trebuit sa fie in ordine. De la Casa incearca sa-mi spuna ca probabil nu s-au depus declaratiile de la firma: la ghiseu, prin posta sau pe net. Demonstrez ca totusi s-au trimis, conform legii, prin posta, cu confirmare de primire. Raspunsul a venit naucitor: "Aaaa, pai ne vin prin posta saci intregi de dischete, cine sa se ocupe de ei, ca de-abia facem fata la cozile de la ghiseu!" De atunci se foloseste net-ul, dar am inteles ca nici varianta asta nu functioneaza perfect. Asa ca ne putem astepta oricand la surprize, cand ti-e lumea mai draga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu vin cu un exemplu pozitiv, de la serviciu Pasapoarte , cand i-am facut pasaportul fiicei mele, m-am dus dimineata la ghiseu, era o functionara tare draguta, mi-a spus ce acte imi trebuiesc, era destul de aglomerat, m-am dus apoi pe la ora 4 sa vad daca sunt toate actele in regula-aceeasi functionara mi le-a verificat, apoi am venit cu copilul (fi-mea era intr-o perioada antisocializare, anti intrat in locuri care nu le cunostea), ii spusesem functionarei ca fi-mea e cam "gica contra", mi-a raspuns zambind ca sunt pregatiti pentru astfel de copii, m-au uimit cata rabdare au avut, pana la urma fi-mea a plecat super incantata de acolo! Am intrebat-o pe functionara daca a stat la "ghiseu" toata ziua, si mi-a zis ca da ( doar o vazusem si eu in decursul aceleiasi zile in acelasi loc), insa zambetul si bunavointa nu ii disparusera, iar eu stiu ca legea prevede sa stai 6 ore la programul cu publicul ( si nu degeaba se prevede termenul asta, orice om are o limita)! De ce era tot acolo, nu stiu, probabil lipsa de personal sau mai stiu eu ce probleme ! Era intr-o joi, cand cei de la serviciu pasapoarte au program pana la ora 18. Pasaportul l-am ridicat fix intr-o saptamana, fara taxa de urgenta.

Insa am avut si experiente mai putin palcute si nu neaparat la cei de la "stat", ci la banci, seriviciul de telefonie-internet, electrica, serviciile de telefonie mobila etc. Am observat insa, ca la operatorii privati clientul are mai multa rabdare, pe cand la stat se duce deja tzafnos , desi pestetot sunt servicii care se platesc.

Cred ca multe dintre probleme ar putea fi evitate daca la conducere ar fi oameni competenti, buni organizatori, care sa identifice problemele, sa identifice care angajat este facut sa lucreze cu publicul si care nu- fiindca sunt oameni si oameni, iar cand se face cobinatia "sistem prost pus la punct"+ angajat recalcitrant si incapabil de comunicare se ajunge la frustrari de ambele parti.

"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Pentru mine fuctionarii publici sunt, in functie de importanta institutiei la care lucreaza si lipsa concurentei, un fel de sf. Petre la poarta raiului.
Cei care stau la coada sunt toti calmi si asteapta in liniste bunavointa acestui mare om. Apoi apar eu, clientul recalcitrant si coleric, care este certat imediat de compatriotii smeriti: lasati-l pe domnul functionar, ca stie dansul cum e mai bine.
Ca saracul are o munca asa grea, are de a face cu tot felul de oameni dificili si este tare stresat.Mai ales ca n-a putut intra deloc pe net sa mai scrie niste mesaje, pe tel. are vreo cinci beep-uri si nici sa fumeze nu poate din cauza atator clienti nervosi.
Problema se va rezolva de la sine cand fiecare isi va face meseria, pe care si-a ales-o, cum se cuvine.Si la urma urmei nici nu mai e nevoie de atatia functionari in ziua de azi, s-ar putea rezolva cel putin 80% online si ar putea dormi si dansii linistiti.Sau ar putea gasi un job complet lipsit de stres, cum au cei de la coada....

p.s cei cu "sa nu generalizam", lucrati in bransa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirchea

Pentru mine fuctionarii publici sunt, in functie de importanta institutiei la care lucreaza si lipsa concurentei, un fel de sf. Petre la poarta raiului.
Cei care stau la coada sunt toti calmi si asteapta in liniste bunavointa acestui mare om. Apoi apar eu, clientul recalcitrant si coleric, care este certat imediat de compatriotii smeriti: lasati-l pe domnul functionar, ca stie dansul cum e mai bine.
Ca saracul are o munca asa grea, are de a face cu tot felul de oameni dificili si este tare stresat.Mai ales ca n-a putut intra deloc pe net sa mai scrie niste mesaje, pe tel. are vreo cinci beep-uri si nici sa fumeze nu poate din cauza atator clienti nervosi.
Problema se va rezolva de la sine cand fiecare isi va face meseria, pe care si-a ales-o, cum se cuvine.Si la urma urmei nici nu mai e nevoie de atatia functionari in ziua de azi, s-ar putea rezolva cel putin 80% online si ar putea dormi si dansii linistiti.Sau ar putea gasi un job complet lipsit de stres, cum au cei de la coada....

p.s cei cu "sa nu generalizam", lucrati in bransa?

Ai dreptate.
Mama, ce mi-a placut aia cu Sf Petru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Eu am avut o experienta tare neplacuta la consulatul din Chicago.
Conform legii ai dreptul sa aplici pentru certificat de nastere romanesc pana la varsta de un an a copilului.
Eu am fost cu o luna inainte de termen si tot m-a luat o functionara la 3 pazeste "ca de ce am venit asa tarziu???"

Si ce mi s-a parut culmea culmilor: desi am platit cash 40$ pe certificat (in 2005) nu au vrut sa imi dea chitanta chiar daca am cerut. Mi-au raspuns f. tafnos ca ei nu elibereaza chitanta indiferent cum si ce platesti...
Oare cine beneficiaza de banii acestia ???????????
Intr-o tara in care primesti chitanta si pentru un cent si in care niciodata nu vei primi guma de mestecat/bomboane in loc de rest mi se pare culmea nesimitirii.
Dar inca o data: bucatica aia de camera era teritoriu romanesc (cu obiceiuri si mentalitati romanesti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Si yo am avut niste preteni cu experiente nasoale la jegul de ambasada US din bucuresti. Auzi si tu..sa-i tina in strada pe ploaie si vint si frig ...ce este nene asa greu sa le fixezi o ora cind sa vina si atunci sa si intre? da deh..la cit creier au la ce te poti astepta. mai dai si 100 euro taxa de viza...si mergi sa dai banii la o banca..pierzi timpul de drum...ca parca la ambasada nu se poate plati.....
Dar lumea stie cit creier au asa ca ii intelege.
in plus te pun sa ai vii cu 1 vagon de documente...acte pe pamint...acte de casa ...adeverinta de salariu...sa le juri ca nu ai rude emigrate ilegal in US.
Da deh...aia din US vad doar birocratia din Ro..ca aia din US nu trebuie comentata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Rabdare sa aveti!!
Chestia cu mentalitatea merge si la sistemul privat. Poate sa faca omu ce ar face, mentalitatea nu se schimba.
Primesc azi pe outlook de la departamentul relatii publice al corporatiei unde lucrez un email in care ni se zice ca trebuie actualizate datele la banca la care ni se vireaza pe care salariul. Ni se dau si niste formulare de printat si complatat si se precizeaza ca trebuie trimise la departamentul financiar. Ma uit pe formulare, vad ca sunt exact cele completate in noiembrie la banca, atunci cand m-am dus sa actualizez datele. Sun la financiar, imi raspunde o domnita draguta si imi zice ca nu stie daca eu trebuie sa le mai completez. Suna peste 5 minute si imi spune: " Da, trebuie sa le completati si dv, ca aceste formulare sunt noi , din noiembrie. Va rog data viitoare nu mai sunati la acest departament, nu este de datoria mea sa va raspund"
Ce intelegeti din asta? Am zis ca ma duc acasa, caut formularele cu stampila bancii cu tot, fac copie si le trimit.. ca deh. formulare vor...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Si yo am avut niste preteni cu experiente nasoale la jegul de ambasada US din bucuresti. Auzi si tu..sa-i tina in strada pe ploaie si vint si frig ...ce este nene asa greu sa le fixezi o ora cind sa vina si atunci sa si intre? da deh..la cit creier au la ce te poti astepta. mai dai si 100 euro taxa de viza...si mergi sa dai banii la o banca..pierzi timpul de drum...ca parca la ambasada nu se poate plati.....
in plus te pun sa ai vii cu 1 vagon de documente...acte pe pamint...acte de casa ...adeverinta de salariu...sa le juri ca nu ai rude emigrate ilegal in US.
Da deh...aia din US vad doar birocratia din Ro..ca aia din US nu trebuie comentata.

macar iti dau chitanta, ca asta era baiul. si daca vii inainte cu o luna de teremenul final, esti ok, mai putin la romani. necesitatea actelor nu defineste birocratia, ci modul in care e aplicata legea - in cazul povestit de Carolyne e vorba despre coruptie: bani neinregistrati. in cazul povestit de tine, banuiesc ca e vorba de tafna refuzatului, ca prea stii in amanunt cum decurge procesul. actele solicitate nu-s de florile marului - trebuie sa dovedesti ceva, ca meriti viza. si chitanta aia e buna pentru dovedit ca ai platit. ca daca nu o ai, aceeasi tanti obraznica poa sa te someze sa mai platesti de cincispe ori, pe motiv ca n-ai tidula la mana. evident ca e mai rau daca stai la coada in ploaie, mai ales de cand s-au inventat umbrelele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

macar iti dau chitanta, ca asta era baiul. si daca vii inainte cu o luna de teremenul final, esti ok, mai putin la romani. necesitatea actelor nu defineste birocratia, ci modul in care e aplicata legea - in cazul povestit de Carolyne e vorba despre coruptie: bani neinregistrati. in cazul povestit de tine, banuiesc ca e vorba de tafna refuzatului, ca prea stii in amanunt cum decurge procesul. actele solicitate nu-s de florile marului - trebuie sa dovedesti ceva, ca meriti viza. si chitanta aia e buna pentru dovedit ca ai platit. ca daca nu o ai, aceeasi tanti obraznica poa sa te someze sa mai platesti de cincispe ori, pe motiv ca n-ai tidula la mana. evident ca e mai rau daca stai la coada in ploaie, mai ales de cand s-au inventat umbrelele.

nimic

Nu sunt de acord mereu cu Guestus dar aici are dreptate si nu este nici pe departa tafna refuzatului.Mi-am mai luat vize de la mai multe consulate , cei drept nu in Romania, dar ca cel USA in Bucuresti, nu am mai intalnit.Te tin in strada si daca mai ai si norocul sa se lucreze pe la ei prin spate pe acolo, sa vezi ce mizerie si ce praf manaci cateva ore cat stai la rand.
Iar cu chitanta normal ca-ti dau ca doar taxa nu o platesti la ei la ambasada ci la banca.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput