**Zmeurici de iulie-august 2009 (26)**

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noce spune:

La multe lunite fericite si multi ani sanatosi, Oliver si David! Si mamicilor dragi!

Alinutsa, aproape ca m-ai indus in eroare! Atata te-ai plans de kilograme, incat mi te imaginam plinuta bine si cand am vazut azi pozele am avut o revelatie. Arati foarte bine! Iar Eric e frumusel foc! Ma intreb daca l-am mai vazut in poze si s-a schimbat sau nu l-am mai vazut pana acum.

Uliiasi, ai citit despre attachment parenting si cosleeping?
Sper ca nu te superi ca te intreb, eu am auzit din sarcina despre attachment parenting (multumita Motanei) dar am tot amanat sa citesc pana de curand. De cand am citit, nu l-am mai pus pe Filip sa doarma singurel si l-am tinut cat mai mult aproape de mine. Ziua in marsupiu in casa, afara cand se plictiseste de carut il duc in brate si imping carutul cu o mana (e foarte distractiv in zapada!). Rezultatul imediat e ca toti 3 dormim mult mai bine noaptea, iar ziua Filip plange putin spre deloc. Pe termen lung sunt o gramada de avantaje enumerate. Eu am citit pe sarite ce ai scris tu, poate nici nu e nevoie sa-ti spun despre asta, dar am retinut mamica obosita&bebe smiorcait.

Nu cred ca e o problema sa-i dai fructe si legume noi, atat timp cat bebe n-a avut nici o manifestare alergena. Noi i-am dat ieri pt prima oara sfecla rosie fierta, marar si patrunjel crude si .. mango, care i-a placut fff mult. Ar fi ramas la masa forever cu bucatica de mango in manuta. Azi ii dam pt prima oara ardei si dovlecel fierti. Am incercat si cu mar copt dimineata, dar nu l-a atras si n-am insistat. Dintre banana si mar si eu aleg tot banana, il inteleg.

Theea, sa fiti fericiti in casuta noua!

Moniland, am retinut ca spanacul se da de la 8 luni, pt ca are oxalati, care nu sunt buni pentru bebei. Avocado noi i-am dat si ii place foarte mult. Poti sa le dai in manute daca e copt si moale, pt ca are o textura usoara, Filip il mananca cel mai usor.

Inutsa, super ca a reveit lapticul! Sa-l pape Bia sanatoasa! Ce homeopat iei pt lactatie, ricinus communis? Eu de-asta iau de vreo 2 saptamani si abia saptamana viitoare ajung la o homeopata, dar cred ca e ok.

Clara, mi-au ramas in suflet pozele de pe plaja! Mi-a placut ce ai scris despre diversificare, pertinent si clar. Foarte haios merge Brice de-a busilea! Tot cu spatele?

Pofta mare la pranzic la toate zmeuricile!

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
Odiseea sarcinii
Travaliul

www.happyrooms.blogspot.com/" target="_blank">happy rooms

www.youtube.com/watch?v=WsDLEiVGqsQ&feature=player_embedded" target="_blank">25 de motive pentru a fi vegetarian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumim de incurajari!

Eu stiu ca la 7 luni trebuie sa se sprijine pe picioare daca e sustinut. Asta nu face Vladimir. Bine, nici altele, dar asta ma ingrijoreaza pe mine mai mult. Moni, hipotonie e si "diagnosticul" lui Vladimir. Acum sper sa fie genetic mai moale si sa se rezolve cu gimnastica. El e combinatia perfecta intre Maria si Stefan. Maria era hipotona in partea superioara, iar Stefan la picioruse. Vadimir e din cap pana in picioare . Kinetoterapeuta mi-a spus ca trebuie sa am rabdare si ca ea deja simte diferente, la a 4 sedinta. Ar fi fost totusi indicat sa merg un pic mai devreme, asa cum am simtit si eu .

Nu sunt prea vorbareata, ca am o groaza de griji pe cap de la copii la serviciu si timp ioc... Dar ne reintram noi in forma .

Pupam cu drag zmeuricile si le dorim sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Alinutza,ce fain ai slabit....6 kg in 3 sapt...wow....si cred ca de la atata sport slabesti si foarte frumos si uniformEric e un dulcePooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONITZA86 spune:

Ponyce rau imi pare de zmeurelul tau dar fi optimista ca rezultatele de sange vor iesi bine!e bine ca macar nu-l chinuie foarte mult dermatita si nu e plangacios!!
sa va faceti bine repede!!!

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput

POOh m-am zapacit de tot!!!!scuzee

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu sunt iar nervoasa..iar nu a mancat Eva..dimineata i-am dat brinzica d evaci+pars is mai mult mi-a scuipat-o nici tzitizc nu a vrut..acum la 14 i-am dat supa (am revenit la legumele radacioase initiale+carne de pui) si din 215 g a mancat pana la 135 g ..din care a si vomitat un jet ca si-a facut greata..tzitzi iar nu a vrut..nu stiu ce sa ii mai fac

Oare unde mananca noaptea nu are chef ziua..nu stiu...

Mi-am cumparat si cantar de bucatarie sa cateresc gramele..sunt ce sa mai...

Ai vostrii cat mananca....in lingurite sau grame?..ca ori eu am pretentii prea mari, ori ea nu mancanca..ori nu mai stiu eu nimic

Un pahar de Avent de 200 ml e mult????????Pentru mine e un vis....

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Mergi la inceput

Blanca de ce nu incerci sa faci o pauza de o zi sau doua sa nu-i mai dai nimic doar tzitzi si eventual cereale seara daca vrea si apoi poate o sa manance,nu stiu imi dau si eu cu parerea.
DE ce iti zic asha pentru ca si Stefania a avut vreo trei zile cand nu avrut sa puna gurita pe nimic si nu i-am mai dat o zi decat tzitzi si ceai(cereale nu vrea),a doua zi am incercat din nou sa-i dau branzica ,favorita ei si a revenit la normal.Daca te ajuta cu ceva!!.Ea mananca cam asha:
la 10-11 100-150g iaurt simplu sau cu fruct
14-15 200g piure de legume
18 150 piure de fructe
si intre tzitzi.
Fi perseverenta si nu te intrista are si perioada ei!!!

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

hello

raspund printre picaturi..am lucrat toata noaptea si profit si acum cat doarme Eric
so..sa le luam la rand

Meleea si mie se pare ca strumfii nostri seamana. Au si acelasi nume..de ce nu ar semana?? Oricum amandoi o sa faca furori in randul fetelor cu ochii lor

Corinna, multumesc, esti o scumpa. Astept sa scrii cum merge diversificarea cu Maria.

Moniland nici Eric nu are reflexul asta. El ar sta permanent in picioare, insa singura miscare pe care o face este sa se bataie de sus in jos, nicidecum inainte.

Monica de cand sunteti diagnosticati cu dermatita? Ti-a spus pediatrul sa aveti grija la alimentele pe care le introduceti? Ma gandesc ca in Italia sunt medicii mai relaxati...mie mi-a recomandat intreruperea diversificarii si a o reiau de-abia la 8 luni.

noce eu sunt destul de contrariata apropo de diversificare. Introducerea alimentelor am facut-o relativ lenta, fara sa stiu de problemele cu dermatita. Insa din ce am citit, am facut doua greseli: am introdus un aliment nou in combinatie cu altul si i-am dat mar crud. Se pare ca introducerea unui aliment nou nu trebuie facuta in combinatie cu altceva....de aici si frustrarea mea ca nu-i pot da copilului mai multe alimente in fata sa aleaga el ce-i place sau ce pofteste in ziua respectiva. A avut o reactie urata la marul crud: s-a facut rosu pe fata, gat, ceafa si bubite pe piept...ziceai ca l-a batut careva cu urzica. Iritatia i-a trecut rapid in jumatate de ora, insa pielea a ramas uscata si se pare ca ii provoca si mancarimi.
Multumesc frumos pentru aprecieri...insa am in prezent 76 de kg (si e imens de mult in comparatie cu inaltimea mea de 1,59 m).

Motana multam mult pentru pontul cu blogul respectiv. Imi fac putin timp liber si-l pritocesc putin.
Motana, io sunt in plina terapie de soc...adica ma duc la sala (fitness) de trei ori pe saptamana cu antrenor personal si stau in medie cam o ora si jumatate, chiar doua. De trei ori pe saptamana ma duc si la un centru de tratamente corporale (Silhouette) si ma framanta si aia, si trag de mine in toate partile. In plus am si dieta hipocalorica data de nutritionistul centrului, calculata in funnctie de preferintele mele si de metabolismul bazal. Imi este al naibii de greu sa fac toate astea, dar ajunsesem disperata dupa ce in decembrie cu sarbatorile, am acumulat vreo 3 kg automat.
O aduc si pe mama la Bucuresti..nu are ce sa faca saraca

inutsa

uliiasi, giova multumesc mult. Ma gandesc ca poate pentru Eric nu e grava problema pentru ca nu stie gusturile ca sa aiba pofte. Ma cam darama pe mine pentru ca eram pregatita psihic ca o sa scap de problemele de alimentatie dupa ce trec la diversificare..si se pare ca mai rau e. Eric se trezeste in continuare la 2 ore noaptea sa pape...iar ziua bea lapte putin si des..deci tot la 2 ore...si chiar si dupa masa de solide tot se pare ca nu e satul. Sa ajung si eu la pediatra in Bucuresti si sa o iau la rost cu schema de diversificare (glumesc)..sa-i dea copilului un porc ca nu se satura si pace

mqqm la multe lunite lui Oliveru' scump. Si eu sper sa fie ceva trecator, cu toate ca dermatologul m-a cam bagat in "sedinta", in ideea ca mai toata viata va trebui o atentie mai deosebita, deoarece are "teren alergen pronuntat"

Moniland e super avocado pentru bebei. Se recomanda chiar ca si aliment de inceput, deoarece este foarte bogat in nutrientii necesari bebelusului.

pooh...pup si pe Balazs pentru suferinte. De asta imi este si mie frica: recoltatul analizelor. Am citit tot felul de povesti de groaza..si stai linistita nu este pentru ca e copilul mai grasun..cica ar trebui niste competente mai speciale sau multa experienta din partea asistentei pentru recoltat sange de la bebelus.
Dermatologul la care am fost este un medic foarte recunoscut in Iasi si chiar in tara...are competente si in pediatrie..si am noroc ca face parte din cercul nostru de prieteni si stiu ce-i de capul ei. Dupa ea ar trebui amanata diversificarea acum...si reinceputa foarte lent..un aliment pe saptamana. Mare grija la patrunjel, pastarnac, telina (in general legumele aromate) ca cica au potential alergen. Ea spune ca oul si carnita se da de la 2 ani la copiii atopici. Te doare capul. Mie mi-a dat Trixera de la Avene sa-i pun in cadita de baie. Apoi il spal cu apa la o temperatura 32-34 grade (cam ca apa de vara)...il spal cu Lipikar Syndet de la La Roche Posay. Ii fac masaj (dar nu pe zona afectata) cu Lipikar Baume, iar pe zonele afectate ii dau in strat subtire cu Advantan. In doua zile i-a trecut toata roseata. Dupa ce ii trec bubitele, roseata...advantanul se da o data la 2 zile timp de o saptamana, apoi o data pe saptamana.
Eu astept sa ajung si in Bucuresti sa vad exact ce alergii a dezvoltat. In cel mai sigur caz are alergie la proteina laptelui de vaca.
Mai vorbim pe subiect

revin mai spre seara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Blanca, ai verificat rosu in gat, afte bucale, dintisori?
Iar la gramajul pireutului..., fetele mele nu au mancat nicodata mai mult de 150 ml. Ele mananca intre 120 si 140 ml pireut. Nici nu le fortez ca nu are niciun rost. In urma cu 2 zile, Irina facea mofturi la mancare. Nu a vrut pireut de fructe nu i-am dat. Mi-am zis ca mananca supica. Atunci era somnoroasa si nu a vrut sa manance, nu am insistat, iar la ora 18 a mancat si supica de la pranz si laptic. Asa m-am prins ca de fapt nu are nico pb cu alimentatia.
Ti-as sugera sa nu o fortezi cu mancatul. Nu i se intampla absolut nimic daca sare peste o masa. Ce greutate are? La 6 luni, "Larousse pt copii" indica o greutate medie de 7,1 kg (5,9 - 8,8). Si nu uita ca acum se formeaza celulele adipoase, doar e fetita si ii sta mai bine mai subtirica.
Poate si faptul ca stie ca mananca noaptea are o influenta asupra poftei de mancare de peste zi. Nu stiu ce sa zic ca fetitele mele de cateva luni nu mai mananca noaptea.
Pooh, of ce chin pe Balasz cu luatul sangelui. Cred ca e nasoala rau dermatita aceasta. Citesc mesajele tale si a le Alinutzei si imi dau seama cat de complicat e si aveti mult mai multa treaba. Dar asta nu stine o vesnicie, nu-i asa?
Noce, nu stiam ca spanacul e > 8 luni. Bine ca mi-ai zis.
Cornelia, stii ce mi se pare mie ciudat?! e ca citind despre hipotomie, Irina nu se incadreaza acolo. Ea e f. activa, si singura pb e ca nu are prea multa forta in picioruse atunci cand sta in picioare. Dar cand e pe burta, de ex, isi ridica funduletul si vrea in 4 labe, dar bineinteles ca nu reuseste. Dar se impinge in picioruse sa se tarasca, bineinteles cu ajutorul meu. Sunt curioasa cand mergem la terapeut ce va spune, avand in vedere ca are o uriasa experienta cu copilasii hipotonici. Voi faceti sedintele cu kineto? Cat dureaza o sedinta?
Alinutza, dansator il faci pe Eric cu miscarile sus-jos.

Intreba cineva zilele trecute despre seminte. Tocmai am citit ca e pericol de sufocare.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Meleea vin si eu la "dat cu parerea". Daca ai sistem isofix la masina si sunteti "plimbareti" eu zic ca merita sa luati scaunel cu isofix: se fixeaza mai usor, mult mai bine si sunt mai sigure pentru bebe. Noi am optat pentru http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydisplay17A_67%2B904_10751_14570_filter_set_-1_14570_10001_14570. Eu sunt multumita de cum se aseaza, cum sta bebe in el, si mai mult la zonele de contact cu pielea copilulul este un material "friendly", bumbac, spre deosebire de alte scaunele la care materialul era unul sintetic, transpiracios.

www.picasaweb.com/gatarba

Nina & Iarina

Mergi la inceput