**Zmeurici de iulie-august 2009 (26)**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Michelle dar tu esti in lista, ai mai scris la noi. te asteptam mai des pe aici.
Tanimi de ce sa-i dai fier asa dupa ureche? si analizele la bebei sunt foarte relative..,.daca fata e ok nu vad de ce sa-i dai.
Dienutza vezi ca in loc de smantana poti pune si iaurt, daca vrei sa-l faci in casa.
eu de azi dim. am pus si inca nu e gata. dupa ce a mers ap. 4 ore, l-am inchis si mut borcanasele de pe calorifer intre perne.
Uliiasi maine plecati? drum bun sa aveti.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Buna fetelor!
Multumim pentru urari! Astazi Lukas-James a facut 6 lunite!
Nu am scris de multicel dar sa stiti ca si eu v-am mai citit din cand in cand. !
Noi suntem bine , sanatosi si la fel ca si voi ne lovim mereu de aceleasi probleme.Am inceput diversificarea de la 5 luni si o saptamana si acum suntem deja la 3 mese de solide.Fructe dimineata, supita de legume si carnita la pranz , iar seara cereale. In rest laptic la cerere.
Michelle sa sti ca si noi am avut aceiasi problema cu capu aplatizat pe partea stanga caci dormea numai asa. Acum si-a revenit caci am facut cu el exercitii pentru gat si l-am obligat sa doarma pe partea cealalta. Oricum mie mi-a spus doctorul ca toate aceste probleme se rezolva pana in 1 an jumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Alinutza,wow ce de cremeAdvantanul nu-i corticoid?il dai si pe fata cu el?La noi bubitele nu sunt chiar asa de pronuntate......roseata ii apare destul de rar,si mai ales sub barbie,pe gat....Pe gambe are pielea aspra-aspra,fara lotiune i se descuameaza pielea....iar pe obarjori si vad niste bubite mai in relief,care fff. rar se inrosesc....L-am vazut pe Eric intr-o poza cu obrajii plini de bubite si rosii-risii....asa urat a reactionat la mar?Balazs a papat mar crud si totul a fost ok....defapt pana acum nu am avut nici un fel de reactie la alimentele introduse......Ma gandesc ca nu e o lege sa dezvolte o alergie....Desi mie mi-e frica la introducerea lactatelor....Am un fix cu intoleranta la lactoza.....Wow,carne,oua doar dupa 2 ani?Sunt tare curioasa ce iti va zice pediatra din Bucuresti......Dienutza,la voi diversificarea decurge fara probleme?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Am inceput sa citesc si eu un ghid practic pentru cersterea copilului pana la 5 ani.....si am pus in practica un lucru in care spunea ca daca copilul tot arunca jucariile ,sa le arunc si eu de sus in jos si sa spun "jos".....o inceput sa rada piticul meu intruna ...asa s-o distrat.

Ma scuzati am citit dar trebe sa reiau ca neuronul meu inca nu s-a vindecat de aia imi este greu si cu invatatul....ca sambata iar am examen

Blanca si al meu are zile si zile ...cateodata nu vrea deloc ,ia o lingurita si apoi nu mai vrea si cateodata mananca tot castronul....in ultima vreme ma bucur la cateva lingurite....dar am observat un lucru daca vedeca ma inervez si tot incerc sai dau nu mai vrea sub nici o forma....daca vede ca rad cu el si ma bag in jocul lui manca cu pofta....asa ca de acum incolo tre sa-mi iau detergenti buni pt haine pt ca va trebuii sai fac pe plac si sa-l las sa manance cum vrea el.Multumim pentru retele de iaurt si branzica

Tanimi frumos scaunelul,acum stiu si eu cam ce fel de scaunel sa-i iau. Numai 200ron....pana la cate kg este ?

Michelle81 stai linistita ca am mai auzit cazuri ...de la dormit pe o parte sa nu fie capusorul uniform ...inceraca sa-l pui sa doarma si pe partea stanga.

Galarina ce frumos sta Ana in bumbo...de unde l-ai luat ...la ce pret?

theea felicitari pt dintisori si noua casuta.

Moniland puiului meu ii placea sa pasesca de mic...cred ca am si filmulet cu el pe la 3 lui,logic il tineam eu el atingea cu varfurile si alerga....pe la 5 luni pasea dar cate un pas la juma de minut....acum incet incet devine din nou interesat de pasit.

monica2008 cate cuvinte stie puiutul tau...cred ca o sa fie un mare vorbaret.

flosideea am vazut si noi pozicile , ce baietel scump ai.

Pooh imi pare rau ca o trebuit sa treceti prin astea....eu stiu cum e ca din cauza pediatri faine de la Odobescu care me-a dat drumu din spital prea repede,puiul meu o trebui sa faca perfuzii la 3 saptamani o saptamana de zile si iau facut analizele si inainte si dupa si cand am vazut ce fel de asistente ca-mi venea sa le bat....or incercat prima ora cu un ac gros la un copil mic de 3 saptamani care nici nu avea vene si logic i-o spart vena si apoi de abia o incercat cu un ac subtire.Plus ca fluturasul o trebuit schimbat de vreo 2 ori,saracutul cum avea manutele si piciorusele mi se rupea sufletul sa-l vad asa ,dar n-am avut de ales.

Laura.s ce ai descoperit in urma cercetarilor despre Nan ca m-ar interesa si pe mine.Multumesc frumos pt informatia despre "instrument"...in cazul in care nu mai are micaalsa in plus o sa luam si noi de la carrefur.

MONITZA86 Arielul profesional lichid merge si in masina automata?

andra_80 refacere rapida puiului tau.

La multe lunite :
David Andrei de Uliiasi
Oliver Nicholas de mQQm
Octavian Teodor de Daniela2880
Stefan Daniel de Alina
Lukas Gabriel de Michelle81
Daria Ioana de Dilaural
Lukas James de maya.maya
Denis Andrei de reghi
Ernest samuel de Lacriedith

Dienuta79 e un dulce Albert.

alinutza78 imi pare rau ca a facut alergie la mar....eu i-am dat mar crud si nu a avut nimic pe cand noi avem alergie la para,cum i-am dat para cum i-au aparut bubite rosii pe tot corpu,bubite ciudate ca niste blande si pana au disparut sau uscat ciudat ...acum numai are nimic dar nici n-am mai incercat para.Noi bagam un fruct pe saptamana si o leguma la 2 -3 zile....niciodata nu bagam 2 alimente noi in aceeasi zi.
Noi avem crema de la mustela ne dam dupa baita sau inainte sa iesim afara putin pe fata...noi iesim in fiecare zi afara

Va si revin cand mai ma lasa pilu meu

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)
Poze Denis
www.youtube.com/watch?v=kKC9YvD0qaQ" target="_blank">Denis rade
www.onetruemedia.com/shared?p=9e2987701899744bd26de6&skin_id=701" target="_blank">Denis 0-3luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Pooh sa stii ca la noi merge bine cu diversificare,chiar nu a facut alergie la nici o leguma si la nici un fruct, a avut la inceput cand i-am dat prima oara portocala niste bumburuti rosii pe burtica,eu ziceam ca e de la ea,dar erau chiar de la dermatita,lui ii aparea dermatita doar pe burtica.
De ieri am inceput sa-i dau si galbenus de ou, nu a avut nici o reactie si mananca legumele la fel de bine.De maine vreau sa-i bag si ficatel de pasare.
Aici nu se gaseste telina,postarnac si radacina de patrunjel, ii pun la pireu:cartof,dovlecel,praz,pastai de fasole si brocoli,carne vita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

pooh pana am ajuns la Advantan am parcurs mai multe etape. Stiu ca are corticoizi (am doctorul in casa..plus ca eu is calare pe net), dar ajunsesem la un punct cand nu mai aveam nicio solutie. Cand am fost prima data la dermatolog mi-a zis ca ajung la cortizon si am refuzat categoric. Desi paradoxal pentru mine care nu am incredere in medici, pe tipa o stiu de multi ani si ii stiu competentele. Insa tot am fost impotriva. L-am dat pe Eric cu Pediatril de la Avene, cu Cicabio de la Bioderma...m-a dus capul sa-l dau si cu galbenele si wow...s-a inrosit si mai tare. Mai tarziu am gasit un articol in care scria ca pe rani deschise no way cu galbenele. In timpul asta, iritatia se extindea, iar Eric isi facea rani si mai mari cand se scarpina. Cu Advantan l-am dat doua zile si o sa-l mai dau o data pe saptamana. I-au trecut bubitele..instant. Iar Trixera si celelalte creme de la Roche Posay i-au facu o piele foarte fina..si el avea inainte portiuni uscate pe corp (mai ales la pliuri).
Si eu sunt curioasa ce o sa zica pediatra in Bucuresti. Ma intereseaza ce analize recomanda...mi-e groaza sa-i iau sange unui copil atat de mic...pe de alta parte nu pot sa merg mai departe cu frica in san ca poate dezvolta alergii la orice aliment.
uite aici informatii mai detaliate legate de alergenii alimentari (am gasit-o la ghiocei de martie aprilie)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145450&whichpage=11

uff..tre' sa ma intorc la lucru, am maine dead-line

PS La multe lunite Stefan Daniel de Alina si David de uliiasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Buna seara!
Citim si citim dar nu scriem prea des.
Am inceput si eu diversificarea. Da! spun bine, eu, nu Maria-Catalina. De 5 zile am mancat 3 zile morcov, 2 zile pastarnac, azi am mancat pastarnac si dovleac. Ce sa zic, mananc sanatos ca fata mea.... Prima zi i-am dat doua varfulete de lingurita cu morcov. A treia oara a dat afara primele 2 varfulete si laptele de dimineata. A doua zi atata s-a strambat cand i-am atins buzele cu lingurita ca nici nu am mai incercat. A treia zi a plans de-i sarea camasa-n spate.Apoi am zis ca nu i-o place morcov si i-am dat pastarnac care e super dulce si bun. \nuuu! Nu deschide gurita, iar daca o deschide un pic trebuie sa fiu pe faza. Daca reusesc sa-i dau un pic, tine in gurita si apoi scuipa tot si se stramba toata. Azi nu a vrut pastarnac la pranz asa ca seara am fiert un pic de dovleac bucati mai mari, i-am pus pe farfurioara si am lasat-o pe ea. S-a repezit, a luat o bucata, direct la gurita dar cand a atins cu limba a scuipat tot si gataaaaa asta a fost. Asa ca noi nu am inceput diversificarea, am inceput.. nici nu stiu ce am inceput. Am inceput sa incercam.Oricum pediatrul mi-a spus ca trebuie sa incerc si sa nu renunt. Acum e momentul cand trebuie sa invete sa mestece si sa inghita altceva decat lapte iar daca nu incerc acum mai tarziu o sa fie ff greu. Maine habar nu am ce sa-i mai dau. Ciudat e ca deschide gurita la lingurita cu vitamine, la lingurita cu apa dar nu la mancarica. De parca stie ea ce ii dau.
Asa de mult dureaza pana invata sa deschida gurita la mancare sau e zmeurica mea mofturoasa? Nu ma asteptam, credeam ca o sa mearga foarte usor.Inca se mai uita la noi cand mancam si intinde mana dar...Asta e, nimeni nu s-a nascut invatat nu?
Va pupam si felicitari pentru asa zmeurici mancacioase ce aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Unguras
Frumoasa diversificarea ta! Poate era timpul sa mananci sanatos
Maine poti sa-i dai banana, pentru multi bebelusi e irezistibila. Si, la fel, poate sa o pape ea.
La noi, succes ca banana n-a avut nimic. Azi i-am luat-o un pic din manuta sa o mai decojesc si a inceput sa tipe, sa planga in jumatatea aia de minut cat i-am luat-o. Cand i-am dat-o inapoi era cel mai fericit.

Astazi a venit matusica lui Filip din Anglia cu o geanta plina de hainute (+ 2 prosopele delicioase). De cateva ore ma uit la ele incantata, nu-mi vine sa le bag la spalat. Sunt atat de frumoase ... Cred ca daca am locui intr-o tara mai civilizata, bugetul familiei ar fi serios afectat. Mie nu-mi place shoppingul de fel, dar la cat sunt de frumoase, mi-ar fi greu sa ies din magazine. Cel mai mult imi plac cele de la primark, care am inteles ca sunt cele mai ieftine acolo. La noi ar fi lux daca s-ar gasi. Si pentru mine ce as mai cumpara.. Aici n-am nici un spor, mai rau ma enervez cand merg in magazine. Zici ca firmele astea de pe afara fac marfa speciala pentru Romania.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
Odiseea sarcinii
Travaliul

www.happyrooms.blogspot.com/" target="_blank">happy rooms

www.youtube.com/watch?v=WsDLEiVGqsQ&feature=player_embedded" target="_blank">25 de motive pentru a fi vegetarian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

am reusit performanta sa-l fac pe Edi sa in jet.
I-am dat iaurt cu piureu de fructe, nu i-a placut, am insistat de vreo 3 ori si mi-a vomat copilul.
Sunt curioasa daca iaurtul care e pe calorifer e mai ducle, caci asta cumparat nu i-a placut.
revin sa va citesc, daca ma lasa Edi- tocmai s-a trezit.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Sal'tare!
Am fost azi si la dr de familie. Deci, sa mor eu de stiu ce recomandari sa urmez: pediatra imi zice sa mai astept cu diversificarea, date fiind belele Biei din ultimul timp, si sa ii dau tzitzi si mucilagiu, lapte praf daca e nevoie. Dr de familie imi zice de saptamana viitoare sa incepem cu supica de legume, legume pasate, apoi branza calcica , mar copt; pana la 7 luni [adica in max 10 zile] sa ajung sa ii dau 2 mese de lapte [dimineata si seara] si in rest supa, branza si alte din astea.
Acu eu nu pot sa zic ca am fost usa de biserica si nu i-am dat nimic, acum vreo 10 zile i-am dat mar ras [proasta idee, dupa cum spunea si alinutza, i-au aparut bubite, dar slava Domnului ca i-au trecut repede], i-am mai dat morcov ras si cam atat.
Ma dispera cand se contrazic medicii in opinii, cand la mijloc e Bia. Nu stiu daca o sa se tina ea satula 3 sapt numai cu lapte. Si am uitat sa intreb daca pot sa ii bag macar faina de orez in lapte, sa se tina si ea mai satula. Cu Milupa de morcov era OK, dar tre sa renuntam la el in cateva zile si ea s-a obisnuit deja sa pape pireul de morcov, ma tipa daca nu ii dau.
Greu... greu...

giova eu asa si nu am gasit ricinus communis, am umblat la multe farmacii dar nu il au. Acu nu pot sa zic ca am fost la toate farmaciile, dar la cate am fost, nu aveau.
Am un produs homeopat trimis de mama, se numeste Lactogal, cam parsiv la gust, dar ce sa-i faci...
Apropo de el, am o rugaminte: poti sa ma ajuti cu traducerea catorva fraze din italiana, din prospectul produsului, daca nu ti-e greu
Si noi avem scaun auto chicco, si e sintetica textila aia. Offff, sa ii fac si eu husa de bumbac ca ne asteapta drum lung si e naspa daca transpira
Aparatul ala de facut iaurt nu consuma mult curent, am si eu si e ok. dar cum spuneai si tu, face in mult timp iaurtul
POze cu noul look?

blanca nu te mai stresa cu refuzul Evei. Da-i tzitzi cat vrea si alt tip de mancare cat accepta, incetul cu incetul o sa dea de gust. mamica suparata!

pooh de azi ii dau si eu cu trixera avene pt ca are pielea f f f uscata pe umeri, Dumnezeu stie de ce, ca folosesc mustela pt spalat si ulei de masline. Voua va ajuta trixera asta? il dai un anumit nr de zile?
naspa cu luat de sange la bb...

noce nu iau ricinus, nu l-am gasit, dupa cum am scris mai sus. Iau Lactogal de azi, si astept sa vad "minuni"
Ti-am citit blogul si e f frumos cum descrii tu viata de mamica

Fetelor, stiti cumva daca sucul de aloe consumat de mama ii face rau bebelusului alaptat?. Eu am inceput sa iau un suc de aloe, 100% NATURAL PT DETOXIFIERE, DAr nu stiu sigur daca e ok. dr de familie nu a stiut ce sa-mi zica. Prospectul produsului e in italiana si nu inteleg toate cuvintele.

Nu ma mai lasa printesa sa scriu, e agitata din cauza vaccinului.
V-am si fug!

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 5 luni

bebelusha in burtica

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput