cineva care nu a facut vaccinul la bebe?
Raspunsuri - Pagina 3
andre_ea spune:
E, si daca tot m-am implicat, hai sa zic mai departe.
La unii copii pojarul poate avea complicatii foarte serioase, daca nu ma insel se poate ajunge chiar la meningita (sper sa nu gresesc) si uneori chiar la deces.
Unii trec usor peste boala, altii insa nu. De aceea trebuie cantarit bine inainte de a lua o decizie.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
niculaelaura spune:
Buna,
Scopul pentru care am deschis aceasta discutie este tocmai acesta: sa stabilim avantajele si dezavantajele acestui vaccin, si poate chiar a vaccinurilor in general...
Eu nu am plecat de la premisa ca vaccinurile sunt inutile, dar am plecat de la simpla intrebare: este ok sa iau de bun cuvantul cuiva si sa-mi intep copilul in nestire cu diverse tipuri de virusi? Adica chiar asa sa fie...doctorii sunt centrul universului,unicii detinatori ai adevarului? Sa ma ierte Dumnezeu dar din pacate, dupa ce am avut tot felul de experiente prin spitale, datorita unor probleme de sanatate, respectul meu pentru ei este aproape inexistent...
In Romania de azi este foarte simplu: ai bani se uita la tine, nu ai bani te lasa sa mori... Atunci cum sa am incredere oarba in asa ceva? Cum sa am incredere ca nu isi iau comisioane la numarul de copii vaccinati cu vaccinul produs de firma X sau Y? Si pana la urma sa zicem ok, isi iau comisionul dar macar sa fie informati nu? Adica ati intalnit un doctor pediatru care sa va spuna ceva de genul: " de cand profesez aici doar X la suta dintre copii au avut rectii negative la vaccinul DTP... La vaccinul ROR s-a constatat o eficacitate in procent de... Este foarte simplu pentru ei in ziua de astazi, au calculatoare, dureaza cateva minute sa introduci datele unui copil, sa tii o evidenta a micutilor de care ar trebui sa ai grija...
Noi cei mari ii speriem pe micuti cu Bau-Bau...Asa si medicii ne sperie pe noi parintii cu posibilele complicatii ale pojarului... Dar mie de exemplu nu mi-a spus nimeni : din X de copii care nu au facut vaccinul au ajuns nu stiu cati la spital in stare grava( Doamne fereste)... Eu asta caut date si nu vorbe goale, asa pot sa spun si eu multe... Dar inainte sa spun am preferat sa imi fac mica mea baza de date si sper ca din ce in ce mai multe mamici sa spuna povestile lor, sa pot face un studiu adevarat. Mi-ar fi placut sa fie si mamici cu copii mai mari, care au deja ani buni de cand au facut vaccinul, pentru ca din cate am citit multe dintre efectele secundare ale vaccinurilor apar abia mult mai tarziu.
Parerea mea este ca in ultimul timp prea ne-am obisnuit sa punem un diagnostic destul de evaziv atunci cand nu stim foarte bine ce se intampla... Din ce in ce mai des aud de boli ereditare, fara nici o dovada ca lucrurile ar sta chiar asa... Nu stim ce are omul, nu-i nimic, dam vina pe genetica, domeniul care mai are inca de clarificat multe dileme...
Nu exista zi sa nu vad la Tv, in presa sau pe net un caz cu un bebe grav bolnav: cu diverse forme da cancer sau cine stie ce alte complicatii... Nu spun ca mediul in care traim nu are influentele lui, dar deja nu mai vorbim doar de copilasii de la oras care au probleme... Si ma refer la orase pentru ca ele sunt cele mai poluate si aici nu prea ai posibilitatea sa cultivi in gradina mancare sanatoasa pentru copilasi. NU pot sa nu ma gandesc ca un punct comun pe care il au copilasii indiferent de mediul in care se dezvolta este vaccinarea...
In privinta obligativitatii vaccinarii, in legatura cu doamna doctor care va obliga la vaccinare, se pare ca dansa nu cunoaste legea, probabil lafel de putin cat isi cunoaste meseria (intamplator in atributiile unui medic pediatru intra si cunoasterea cadrului legislativ in care se desfasoare activitatea sa). Singurul cu drept de decizie in privinta vaccinarii este parintele copilului si nici un vaccin nu este obligatoriu in mod legal. Desigur ca statul a gasit o maniera "sa bage totusi anumite vaccinuri pe gatul" parintilor amenintand ca micutii nu vor fi primiti la gradinite... Totusi, ma indoiesc ca acestia vor fi refuzati in institutiile respective doar pentru ca si-au exercitat dreptul liberei alegeri... Nimeni nu are dreptul sa ingradeasca libertatea unui om si alegerile sale. Avand in vedere ca nu s-a obosit nimeni sa faca o statistica clara a eficacitatii acestor vaccinuri cum ar putea raspunde in cazul unui proces? Ca au hotarat respingerea micutilor la gradinite ca asa vor ei??
NU spun ca toti medicii sunt neinteresati sa-si faca meseria, sunt si oameni care execeleaza in acest domeniu dar din pacate sunt prea putini... Asa cum, din pacate, dintre cei care sunt medici buni, prea putini sunt cei care nu se uita in buzunarul tau inainte sa te ajute cu ceva...
Noi deocamdata nu am facut ROR si balanta inclina deja sa il refuz. Am facut insa DTp-ul de nu stiu cate ori si pana acum am observat: dupa vaccin bebe nu face febra, nu se inroseste piciorul, nu se umfla. In schimb sunt schimbari clare de comportament: este nervos,nu-i convine ninic:nu vrea in brate dar nici pe jos, nu vrea in casa, nu vrea in carut afara... In plus 3 zile abia mananca, nu mai vrea sa doarma la pranz si plange din orice... Sincer eu m-am cam saturat ca o data la cateva luni sa stau 3 zile in crize de plans si sa il vad tafnos si refuzand mancarea. Ca rasplata nici macar nu mi se garanteaza ca vaccinul ar fi eficient 100% in caz de ceva... Ceva fiind de exemplu o boala precum difteria care nu a mai aparut de mai bine de 100 de ani... De ce nu se scot virusii pentru aceasta boala din vaccin? De ce trebuie sa devenim purtatori? Pentru ca exista posibilitatea sa mai apara? Desigur acest lucru ar fi posibil daca lumea nu ar mai face vaccinul, daca ar trece cateva zeci de ani si cineva "i-ar da drumul" intentionat din laborator... Asa cum s-a intamplat cu Ebola, Aviara si alte gripe mai recente...
Corina spune:
Anna mea(7 ani jumate) a facut toate vaccinurile obligatorii aici!!Am refuzat sa ii fac vaccinul contra hepatitei B si contra varicelei(consider ca e inca prea nou ca sa ii cunoastem consecintele).Intre timp Anna a luat varicela la scoala,deci acum nu mai avem nevoie de vaccin!! Ce vroiam sa va spun este ca Anna nu a facut niciodata vreo reactie la vaccin,nici febra nici altceva!!
In schimb,si aici copiii nevaccinati nu sint primiti nici la gradi nici la scoala!!
In plus ,in Franta ,schema de vaccinare se aplica si la adulti,adica la 10 ani odata trebuie facute rapeluri,dar nu la toate vaccinurile,eu fac numai la tetanos(nu am voie sa fac alte vaccinuri din cauza unei boli autoimune!).
Voila!
lisa79 spune:
Grija mare cu vaccinul de varicela...ca uitati-va la noi...e mic procentaj de a face reactie,dar noi am afcut. febra a trecuit,acum sunterm pline de pete din cap pana in vf degetelelor. nu va zic cat e de groaznic sa o vad cum se scarpina,cum se freaca de mine. vrea numai in brate...regret ca i l-am facut.
niculaelaura spune:
Gata am votat mica printesa Ana. Sa fie sanatoasa si sa creasca mareeee si frumoasa!!!!
niculaelaura spune:
Acum am vazut: Ana s-a nascut pe 29 ianurie 2009, noi pe 28 ianuarie 2009... Suntem mai mari cu 1 zi
mayaione spune:
Eu am facut tot ce era inclus in schema de vaccinuri, ce a fost optional am refuzat. Cel pt varicela e destul de discutat asa ca am refuzat sa i-l fac. La celelalte nu a avut nicio reactie adversa. La ROR parca a durut-o ceva mai mult locul injectarii dar cam atat. L-a facut la 1 an si 3 luni. M-a mirat ca nu a luat varicela, s-a pupat si jucat doua zile cu un baietel cu varicela la munte, nu ne-am dat seama ce avea copilul, apoi l-au dus la dr si ne-au sunat ca are varicela. Am tot asteptat sa faca si nu a facut, desi dr ne-a zis ca e f contagioasa. Oricum mai bine sa le faca cand sunt mici, ca fetita chiar ar fi nevoie ati vazut cand ramanem gravide ca ne fac analize pt anticorpi.
andre_ea spune:
Laura, cred ca iti dai seama ca nu poti face un studiu serios pe un forum. Poti doar cere opinii.
Uite aici o statistica despre pojar, facuta la nivelul a 32 tari europene, si preluata dintr-un jurnal medical britanic: http://bmartinmd.com/2009/01/measles-in-europe.html
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
gabitza2005 spune:
Citat: |
Nu vreau sa ma implic in polemici referitoare la vaccin, dar vreau sa va spun un fapt apropo de afirmatia de mai sus. In anul 2006 in primavara in Romania a fost epidemie de rujeola (pojar). Ministerul sanatatii a hotarat atunci vaccinarea antirujeolica a copiilor de la 7 luni. Boala nu este eradicata, daca asta incercati sa sugerati. Doresc sanatate tuturor copiilor. |
Baietelul meu este nascut in 2005 ,cand s-a luat aceasta masura avea 9 luni si a fost vaccinat. Exista o perioada in care poate sa faca reactie la vaccin ei bine el nu a facut in perioada indicata ci imediat dupa a facut temperatura mare si scaune moi asa ca a fost diagnosticat cu enterecolita. Poate asa a fost dar eu nu as baga mana in foc.
Imi aduc aminte ca la spitalul Grigore Alexandrescu primeau doar copii cu pojar si era plin spitalul - nu cred ca e de glumit cu pojarul.
Citat: |
Nu exista zi sa nu vad la Tv, in presa sau pe net un caz cu un bebe grav bolnav: cu diverse forme da cancer sau cine stie ce alte complicatii... Nu spun ca mediul in care traim nu are influentele lui, dar deja nu mai vorbim doar de copilasii de la oras care au probleme... Si ma refer la orase pentru ca ele sunt cele mai poluate si aici nu prea ai posibilitatea sa cultivi in gradina mancare sanatoasa pentru copilasi. NU pot sa nu ma gandesc ca un punct comun pe care il au copilasii indiferent de mediul in care se dezvolta este vaccinarea... |
Ce vreau sa-ti zic noi mergem foarte des la tara si iti spun ca acolo copii nu fac decat vaccinurile obligatorii. Optionalele se platesc si imi spunea o mamica ca ea nu are atatia bani sa dea pe vaccin.
Acolo acum 2-3 ani a fost si epidemie de oreion fimiu era acolo in vacanta si nu s-a imbolnavit
Si faptul ca auzi tot timpul despre astfel de cazuri -chiar crezi ca nu au existat mai de mult? Sa fim seriosi nu stiam sau nu aflam noi. Crezi ca acum 20 ani se stiau asa multe lucruri despre cancer sau alte boli? Ca un exemplu una dintre strabunicile mele a avut 12 copii dintre care au supravietuit 3 nu ar putea sa-ti spuna nimeni din ce cauza : s-au imbolnavit si au murit. Asa ca eu una cred ca medicina moderna are si ea beneficiile ei.
Noi i-am facut baietelului toate vaccinurile mai putin cele gripale si cel pentru varicela. Varicela a facut acum 2 saptamani si din fericire a fost o forma usoara fara temperatura sau alte complicatii si cu putine bubite dar am auzit de colegi de ai lui care au facut forme destul de severe.
niculaelaura spune:
Chiar daca nu este un studiu in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca a fost facut pe parcursul a doar 2 ani iar ceea ce caut eu este de durata, lunga durata... Iata concluziile care se pot desprinde:
1) Studiul este incomplet pentru ca nu ia in calcul copii celor 32 de tari apartinand spatiului UE care nu au facut vaccinul ROR. De aici se desprind 2 posibilitati pentru cei nevaccinati: fie au facut pojar fie nu au facut. De ce nu sunt si ei luati in calcul? De ce nu s-au informat pana la capat? Eu de exemplu nu am luat pojar de la fratele meu, iar la nalizele de sarcina aveam anticopii, fapt care mi-a explicat si imunitatea...
2) Luand cifrele date, respectiv 12.132 cazuri de pojar pe parcursul a doi ani, din care 7 s-au soldat cu deces, rezulta un procent de 0,576 decese datorate complicatiilor bolii!!!!!!!!!! Cred ca procentul este comparabil cu cel al copiilor care au facut reactii adverse destul de urate la acest vaccin... Dar desigur ca nu este in interesul companiilor producatoare sa faca un studiu despre copii care au avut de suferit de pe urma vaccinarii...
3) urmarind tabelul prezentat, la copii cu varste mai mari, nu este specificat daca u fost vaccinati sau nu... Lucru care intereseaza in mod deosebit, cel putin pe mine. Pentru ca daca au fost totusi vaccinati si vaccinul nu si-a facut efectul si pe perioada mai lunga, asta inseamna ca este ineficient nu?
4) "In 2006, 10 cases of acute measles encephalitis* (including the 2 deaths) were reported. Six of those affected had not been vaccinated; one had received a single vaccine dose; and the vaccination status was not known for the remainder" Chiar asa sa fie? Adica 10 cazuri de encefalita, din care 6 copii nevaccinati, unul doar o singura doza si restul nu se stie??? Pai de ce nu se stie? Poate pentru ca erau vaccinati???
Eu lucrez ( pana sa intru in concediu) in cercetare si pot sa-ti spun ca un studiu serios nu introduce date incomplete niciodata!!!! Mai precis: daca nu esti sigur de niste date varianta corecta este sa nu le iei in calcul. De obicei tot in cercetare,asa procedeaza unii mai putin seriosi, cand nu ai suficiente date, iar o parte din ele nu sunt tocmai ce iti doresti faci o afirmatie de genul" nu se stie cu siguranta" " nu este o certitudine" sau " nu am avut suficienete informatii"...
Un studiu serios l-as putea face daca multe mamici ar da date concrete, pana la urma o mama observa cel mai bine comportamentul copilului in timp... Asta este ceea ce ma intereseaza de fapt: copii vaccinati si copii nevaccinati, cum s-au comportat in timp si unii si altii: sunt sanatosi, s-au dezvoltat armonios, sunt irascibili sau nu, sunt atenti, sunt activi, etc...
Va repet: eu nu am tras o concluzie dar nici nu ma reped sa apar producatorii de vaccinuri si sa-mi intep copilul doar pentru ca asa mi se spune ca este bine.
Daca mai gasiti studii de acest gen chiar va rog sa-mi mai dati si mie link-ul.
Sa ma scuzati daca am "disecat" textul studiului dar este o deformatie profesionala si nu am facut asta cu rautate, din contra va multumesc pentru text si imi cer scuze ca nu l-am gasit sufiecient de complex.