constipatie

constipatie | Autor: aqua80

Link direct la acest mesaj

baietelul meu are aproape 8 luni.pediatra ne-a dat fier de la 5 luni pt ca-i alimentat la san.acum ia 10picaturi de fier+10 pic vitamina c natural .problema mea este ca baietelul se constipa de la fier.chiar daca mananca fructe si bea suc de fructe nu iese zilnic afara iar scaunul este tare.am incercat si cu siropul lass baby si degeaba.iese doar cu supozitor cu glicerina.ce pot face in acest caz?si ce cereale imi recomandati?am auzit de cerealele novalac cu prune.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Aqua, dar din moment ce ii dai fructe inseamna ca nu mai e alaptat exclusiv.
II dai fe de 3 luni incontinuu? Nu i-ai mai facut niste analize intre timp? Dupa atata timp ar fi trebuit sa se observe o schimbare a deficitului si implicit a dozei recomandate.
Daca ii dai si legume ar trebui sa-si compenseze din deficit (daca ii dai brocoli, fasole verde, avocado, sfecla).

In principiu nu e o problema un kk la 2 zile, daca nu il doare cand face.

Si Nestle are niste cereale cu prune pe care le-am testat. Nu stiu de Novalac.

Ce fructe ii dai? - banana constipa, de ex.

Incearca sa-i dai avocado si in fructe, chiar e laxativ. Iar cand ii faci piure de legume sa-i pui o lingurita de ulei de rapita sau de samburi de struguri+porumb, (crud, adica nefiert).

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aqua80 spune:

am inceput cu 5 picaturi de fier pana am ajuns la 10 pic de fier pe zi.pediatra a spus ca trebuie luat sa nu faca bebe anemie pt ca mananca san.piureul de fructe il fac din mar,avocado,mango,para,suc de portocale si un praf de cereale (nestle 5 cereale, nu am stiut ca nestle are cereale si cu prune...am sa caut).
de iesit iese fara durere dar se screme mititelul de se face rosu la fata.m-ai stiu o mamica care alapteza ca si mine ii da micutei fier tot de atata timp fara nici o analiza si de la pediatra diferita.
eu zic ca nu are rost sa-miintep copilul degeaba acum,e prea mic sa merg cu el la analize plus ca stiu mamici care nu dau fier copiilor si tot se confrunta cu constipatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Daca nu doare, nu plange, nu face "gloante" nu se cheama ca e constipat. Si Th se screme si se inroseste ca racul cand face kk, si face de 2-3 ori pe zi, in functie de ce si cat mananca. Iar Matei era constipat si avea lipsa de fier si papa numai formula.

Si noua ne-a recomandat pediatra fe doar din "ochi", e un fel de moda la pediatrii de "rit vechi" ca sa zic asa. Eu m-as feri de suplimente daca nu au justificare medicala.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput