Apartament in bloc nou Bucuresti

Apartament in bloc nou Bucuresti | Autor: erer

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,

Am si eu o intrebare: si-a achizitionat cineva anul trecut sau anul asta un apartament intr-un bloc nou? Ma intereseaza din experienta personala preturi, zone, calitate etc... Pe mine ma bate gandul la 2 sau 3 camere in functie de preturi.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Da. Am facut contractul acum 3 ani, trebuia sa fie gata acum 2 ani...nu e gata nici acum si am trecut printr-un adevarat cosmar sa recuperam suma achitata.
Calitate proasta, preturi mari si ce cel mai grav la blocurile noi si nimeni nu-ti spune asta...intretinere apartamentului ajunge sa fie aproape dubla decat in blocurile vechi.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erer spune:

Multumesc de raspuns, Roli. Imi pare rau.. Sa inteleg ca ati renuntat la a cumpara un apartament intr-un bloc nou?

Mergi la inceput

Dupa ce am studiat piata 3 ani si am vazut cum stau lucrurile am luat un apartament de 4 camere intr-un bloc vechi cu banii pe care ii dadeam pe 3 camere in bloc nou. Pe langa pret, avantajele sunt: locatie aproape de centru, spatiu mult mai mare ( numai balcoanele insumeaza aproape 15 mp), iar blocul este mult mai bine facut decat ce am vazut la blocurile noi. Cat despre intretinere nici nu poate fi vorba sa aiba vreo legatura cu sumele care se achita la blocurile noi, unde am auzit de sume intre 8-15 milioane, iar noi platim 3 milioane in luna de iarna.

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Eu am niste verisori care si-au luat apartament cu 3 camere intr-un bloc nou din Bucuresti si nu prea sunt multumiti.Parchetul s-a umflat in unele locuri, cand a fost frig au ramas fara apa deoarece au inghetat tevile, plus ca bucataria este mai mica decat era prevazuta la inceput.

alexia_07

Mergi la inceput

Roli, Alexia, multumesc ca mi-ati raspuns. Vad ca nu e de bine ce scrieti..

Pana la urma nici nu stiu ce sa fac. Ma asteptam ca lucrul nou e mai bun decat cel vechi, dar vad ca nu e asa. Poate mai sunt experiente..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Noi ne-am mutat in bloc nou exact de 1 an. Pot sa spun ca suntem multumiti de calitatea constructiei si putin nemultumiti de calitatea finisajelor (in special parchetul care e din lemn de esenta moale si se zgarie foarte usor). Si la noi a intarziat predarea cu cca 7 luni dar ne-am primit ceva despagubiri). Inca o pacaleala ar mai fi curtea (gardul) promisa care nu s-a mai realizat, adica in parcarea interioara intra cine vrea (cu piciorul) si cine escaladeaza bordura (cu masina), iar parcare subterana inca nu este data in folosinta.
In rest despre intretinere nu e chiar asa cum aud la altii: platim fix 100 lei/luna administrarea si cheltuieli comune si peste asta ce consumam pe contoarele noastre (apa rece, gaz, curent). Camerele sunt foarte mari si inalte si se incalzesc mai greu dar ne-am obisnuit sa ne simtim bine si la 20-22 grade in casa. Apartamentele sunt vandute in proportie de aproximativ 50% si pretul si modalitatea de plata inteleg sa se negociaza, asa ca poftiti la noi.
www.noor.ro

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

roli25, noi am vandut un ap. vechi de 4 cam de suprafata la jumatate din asta nou pe care l-am cumparat, si ala era bloc din '69, clar nu era asa de rezistent ca astea noi, si tehnologia si metariale erau altele. Cel putin din punctul asta de vedere sunt mult mai linistita in blocul asta nou, are niste ziduri groase....
Mai exact asta e apartamentul http://www.noor.ro/noor/platinum.php

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Eu am luat doua, ca era promotie. Unul a avut intarziere la predare 1 an, unul doar 1 luna. In ambele parti finisajele au fost bune si foarte bune, nu am avut de comentat, doar ca la unul am fost inundata de vecinul cu 2 etaje mai sus, chiar in ziua semnarii contractului. Desi am 2 tot nu pot sa te indrum, tu stii cel mai bine ce iti trebuie, cati bani ai de dat si unde vrei sa stai. Pentru mine a meritat in ambele parti.
Acum daca ai bani sau posibilitatea unui credit, ai mai multe varinate decat am avut eu acum 3 ani, cand trendul era de crestere si nu puteai negocia nimic.

Intretinerea (partea ce tine strict de administrarea complexului-sume ce nu se platesc la un apartament vechi) este de 0.45 e/mp, in cazul meu = 45 euro/luna - la cel mai mare apartament, si am receptioner in holul blocului 24h/24, garaj la subsol, parculet pentru copii si zona buna.

Pentru unul din ele am vandut apartament de 2 camere cf 1 sporit, in bloc din 88. Desi suprafata era ~ egala, in cel din 88 tevile comune erau jalnice, desi era din caramida tot trebuia izolat, usile de la intrarea in bloc erau din termopan, dar se spargeau geamurile periodic, ma certam cu vecinii pe locul de parcare, scara blocului si ghena erau vesnic murdare, desi era intr-o zona centrala si aveam femeie de servici si loc de parcare platit la primarie.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dana d

roli25, noi am vandut un ap. vechi de 4 cam de suprafata la jumatate din asta nou pe care l-am cumparat, si ala era bloc din '69, clar nu era asa de rezistent ca astea noi, si tehnologia si metariale erau altele. Cel putin din punctul asta de vedere sunt mult mai linistita in blocul asta nou, are niste ziduri groase....
Mai exact asta e apartamentul http://www.noor.ro/noor/platinum.php

Fetele mele

In functie de perioada cand au fost construite, blocurile vechi sunt si ele de mai multe calitati. Noi am luat in bloc din 80 si e foarte bine facut. Am trecut o vara si o iarna (vara racoros, iarna calduros), intr-adevar ziduri groase...se pare ca dupa 77 au imbunatatit standardele de constructie.

BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

Eu am luat doua, ca era promotie. Unul a avut intarziere la predare 1 an, unul doar 1 luna. In ambele parti finisajele au fost bune si foarte bune, nu am avut de comentat, doar ca la unul am fost inundata de vecinul cu 2 etaje mai sus, chiar in ziua semnarii contractului. Desi am 2 tot nu pot sa te indrum, tu stii cel mai bine ce iti trebuie, cati bani ai de dat si unde vrei sa stai. Pentru mine a meritat in ambele parti.
Acum daca ai bani sau posibilitatea unui credit, ai mai multe varinate decat am avut eu acum 3 ani, cand trendul era de crestere si nu puteai negocia nimic.

Intretinerea (partea ce tine strict de administrarea complexului-sume ce nu se platesc la un apartament vechi) este de 0.45 e/mp, in cazul meu = 45 euro/luna - la cel mai mare apartament, si am receptioner in holul blocului 24h/24, garaj la subsol, parculet pentru copii si zona buna.

Pentru unul din ele am vandut apartament de 2 camere cf 1 sporit, in bloc din 88. Desi suprafata era ~ egala, in cel din 88 tevile comune erau jalnice, desi era din caramida tot trebuia izolat, usile de la intrarea in bloc erau din termopan, dar se spargeau geamurile periodic, ma certam cu vecinii pe locul de parcare, scara blocului si ghena erau vesnic murdare, desi era intr-o zona centrala si aveam femeie de servici si loc de parcare platit la primarie.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

multumesc mult, suna mai bine.
Poti sa-mi spui in ce zona sunt si macar aproximativ in jurul la ce sume au fost? Pe mine ma intereseaza 2 sau 3 camere si ce imi spui tu suna bine. Pe urma ma apuc si eu de cautat si cerut oferte, dar vroiam sa aud din experienta cuiva care locuieste/si-a cumparat.

Mergi la inceput