Varsta ideala pt a face copkii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Asta e si visul meu.
Sa mai fac un copil cand fii-mea va avea cel putin 15 ani.
Am in jurul meu 3 astfel de familii, care mie mi se par superbe! Deosebite! Este ceea ce imi doresc.
Am avut-o pe Alexia la 23 de ani. Cand ea va avea 15 ani, eu voi avea 38. Deci, perfect!

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ardeiashule dac-ai stii tu ce pe sufletul lui "moi" e acest subiect... (si suntem de varste foaaarte apropiate)

Hobby

www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank"> .... "Ok, everybody, that's a wrap!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Pt mine e pana in 30 de ani! Am vrut sa fiu mama tanara :), la gradi nu mai are nici o mama 27 de ani .
Varsta nu prea conteaza in general, important e sa ii doresti si sa iti permita buzunarul(ok asta e important pt mine :D)

Spor la facut bebe! :)

Adriana 9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

si io ziceam la fel acum cativa ani si chiar ma pusesem pe treaba, ma documentam de peste tot, doctori, analize, pe aici eram non stop, dar din pacate n-am mers pana la capat iar acum chiar nu e momentul. intr-un fel... si parca din zi in zi am senzatia ca nici nu se va mai intampla.
mi se pare tare, tare ciudat sa faci primul copil la peste 35 de ani, asta daca il voi putea face, binenteles. oare mai sunt multe femei asa, ca mine?

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Stefiuta, la noi a fost usor ca am ramas usor gravizi dar pt cuplurile care incearca ani de zile mi se pare normal sa aibe copiii atunci cand se intampla chiar daca e la peste 35 de ani.

Adriana 9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

O cunostinta de-a mea a incercat si tot incercat sa ramana insarcinata. Degeaba. Pe la 45 de ani ma suna trista si imi zice "draga, cred ca am intrat la menopauza, ca nu mai am avut CM de vreo trei luni". Asta e, am incercat sa o incurajez cum m-am priceput mai bine, zicea ca isi fac planuri sa infieze un copil daca acum chiar nu mai are sanse.... Peste o luna ma suna iar zicandu-mi "ce crezi, menopauza mea MISCA!!!". Ramasese insarcinata cand nu mai se astepta.
Deci, draga mea, daca trupul tau iti urla ca simte nevoia de un bebe, daca si "musiu" vrea, dati-i bice, ca nu e deloc tarziu.
Bafta, si sa ne tii la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Nasa copilului meu a avut copilasii mai tarziu ;primul la 38,al 2-lea la 41...si surpriza-surprizelor la 47 de ani chiar de ziua ei a programat cezariana pentru cel de al 3-lea,in iulie a implinit 2 anisori,si e perfect sanatos!.sa nu spuna careva ca e inconstienta ...nasica....doar e medic ginecolog...Deci se poate.BAFTA SI SA VINA BEBELE!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

eu am 23 de ani, si o am pe patricia de 5 lunite. mi-am dorit-o la varsta asta. pana in 30 mai vreau unul si pana in 35 inca unul. eu cred ca imi e mai usor acum decat mai tarziu poate pt ca am rabdare mai multa acum. eu am avut o mamik tanara si am vrut sa-i urmez exemplul pt ca am fost tare mandra de ea mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

uauu! ce de mamici! si cum se simt? e totul ok? chiar totul nu cred ca e...
multam fain dragele mele pt incurajari, din pacate eu nu mai formez un cuplu adevarat, in sensul cuvantului, ma chinui de 2 ani de zile sa supravietuiesc cu necazurile mele iar "proiectul" bebe nu e tocmai potrivit acuum.
dar poate o sa iasa soarele si pe strada mea si sa stiti k o speranta mica, mica ink mai am...

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Dupa mine, perioada optima de facut copii este intre 30 si 35 de ani, cu diferenta de max 2 ani intre ei.

Acum sa argumentez ...

Copilul pune in general orice alte prioritati pe hold si are "cere" in primii 5-6 ani atentie si dedicatie sufleteasca si materiala maxima. Cam pana la 30 de ani, mama are timp sa isi construiasca o profesie (atentie, am spus profesie nu cariera) si sa capete putina experienta in profesia respectiva, astfel incat partea proesionala sa poata ramane constanta in momentul aparitiei copilului.
Sa nu imi spuneti ca profesia se poate face si mai incolo ca nu este atat de usor, ba este chiar foarte greu. Nu mai exista energia tineretii, lipsa de griji, disponibilitatea si chiar curiozitatea de a face orice, efortul intelectual este mai mare, perceptia evenimentelor este mai diferita ...nu spun ca nu se poate, se poate dar este mult mai greu si cu mult mai multe sacrificii.

Apoi, dupa mine, perioada 20-30 de ani este perioada cea mai frumoasa a tineretii si a nebuniilor de orice fel - incepand de la a pleca in gasca cu prietenii, a trai viata fara griji si fara responsabilitati, a trai fara planuri si sacrificii, a lua fix ceea ce iti ofera ziua de maine. Familia si apoi copiii inseamna commitment, inseamna sacrificii, inseamna cumpatare si calcule financiare, inseamna planuri de viitor serioase, inseamna gatit si dat cu aspiratorul ... parca e pacat ca toate astea sa inceapa la 20 de ani.
Ah ! Si mai am un argument - copiii facuti mai tarziu vor avea avantajul unei mame pensionare gata sa-i ajute fara prea mari sacrificii.

Cat despre diferenta intre copii, cu cat sunt mai apropiati cu atat vor creste impreuna, isi vor securiza legatura, vor avea amintiri comune (si bune si rele), vor avea prieteni comuni plus ca sunt si mai usor de urmarit ca parinte ... de ex vor avea activitati si cand ii duci acolo, ii duci pe amandoi, pe cand la o diferenta de 10 ani ce faci cu cel mare cand cel mic vrea in parc al tobogane ...cresc separat cand e diferenta mare si ajung maturi fara a se cunoaste unul pe altul.

Acum la final sa va spun izvorul acestei teorii - eu am facut copiii la diferenta de 1 an, unul la 35 de ani si unul la 36.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Vin cu cu o alta idee...oricum e tirziu ... da de ce nu va distrati voi bine si tare pina la 40...si apoi faceti citi copii vreti?

Nu poti sa-mi spui mie ca nu e mai bine sa pleci cu 7 iubiti in 7 concedii diferite in loc sa pleci de tinara doar cu acelasi sot si cei 2-3 copii.

Mergi la inceput