Varsta ideala pt a face copkii

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

si eu zic ca nu conteaza varsta biologica. copilul trebuie sa apara doar cand cuplul este solid si matur. trebuie sa existe disponibilitate pentru ingrijirea bebelusului, maturitate psihica si emotionala, si, nu in ultimul rand, resurse pentru ingrijirea lui. aparitia unui copil nu trebuie sa duca la sacrificii majore materiale si nici la schimbarea radicala a stilului de viata al cuplului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns somalc spune:

eu cred ca este bine sa ai primul copil (asta in cazul in care vrei 2, sau chiar mai multi) pana in 30 de ani. iar pe al doilea pana in 35..... eu cam asa am facut.
pe primul l-am avut la varsta de 27, iar pe fetita la 34.....cam mare diferenta dintre ei, cei drept dar sincer nu mai visam sa il fac si pe al doilea - a fost un "accident fericit"!!!
acum .....fiecare femeie cand se simte pregatita fizic si psihic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Parerea mea este ca , copii se fac devreme !!
Eu l-am nascut cu o luna prima de a implini 38 de ani. Tarziu, foarte tarziu.
Din pacate un copil are nevoie nu numai de dragostea parintilor si a celor din jur( ma refer bunici , frati, matusi etc), in primul rand este prioritar sa-i oferi protectie ,alimente , haine , asistenta medicala. Daca nu ai resurse cum procedezi ?

mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui somalc

eu cred ca este bine sa ai primul copil (asta in cazul in care vrei 2, sau chiar mai multi) pana in 30 de ani. iar pe al doilea pana in 35..... eu cam asa am facut.
pe primul l-am avut la varsta de 27, iar pe fetita la 34.....cam mare diferenta dintre ei

exact la fel si la noi, dar mie nu mi se pare asa mare diferenta, e ideal pentru gelozii mai putine si mai rare, mai mult timp pt cel mic, cel mare deja intelege/face deja lucruri singur

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Eu cred ca nu exista o virsta anume pentru facut copii. E bine insa sa ii facem cind avem maturitatea de a ne asuma responsabilitatea cresterii lor. Indifereent de conditiile sociale si materiale. Si mai bine, atunci cind ne aflam intr-un cuplu solid in care ambii isi doresc respectivii copii.

E preferabil sa nu ii facem cind in cuplu exista probleme de fond, in speranta ca vor solidifica (iar ma fac de pomina cu cuvinte inventate?) cuplul. In mod sigur efectul va fi contrar. Si e preferabil sa nu ii facem daca inca nu suntem pe picioarele proprii fiindca nu e fair sa le aruncam altora inca o grija si o povara in plus. Spun preferabil fiindca nu este o reteta absoluta pentru dezastru la fel cum nici cealalta nu este neaparat suficienta pentru succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Vin cu cu o alta idee...oricum e tirziu ... da de ce nu va distrati voi bine si tare pina la 40...si apoi faceti citi copii vreti?

Nu poti sa-mi spui mie ca nu e mai bine sa pleci cu 7 iubiti in 7 concedii diferite in loc sa pleci de tinara doar cu acelasi sot si cei 2-3 copii.

Ba sa stii ca e mai bine:)) Experienta personala. Io-s asa, mai fragila psihologic. Prefer sa nu bocesc dupa fiecare iubit aa ca am gasit unul care chiar face cat toti, m-am maritat cu el, am facut doi plozi si a divortat:)) Asa ca-s singura in concediu cu doi plozi:)):))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Io l-as face si pe-al treilea acum Am prietene care au facut copil la 38, 39 si 43 sau 44 si au iesit super sanatosi si ok. Bine ca tipa care a nascut la 44 a avut bani pentru toate investigatiile posibile si imposibile, nu se gandea daca are bani de inca o analiza sau mai bine asteapta. Cred ca pe masura ce creste varsta, in Romania trebuie sa ai mai multi bani pentru investigatii, pentru ca sistemul nu acopera mai nimic si aceste investigatii chiar sunt importante.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghelada spune:

Cand iti da Dumnezeu un copil este perfect, pentru ca el stie sigur de ce ti l-a dat, indiferent de varsta.

Daca vorbim teoretic este ideal sa facu primul copil la 26-27 de ani, oricum pana in 30 de ani, apoi pe al doilea pana in 33-35 de ani.

Indiferent daca mamele sunt perfecte la orice varsta, copilul are nevoie si de suflul tineretii, de voiosie, de chef de alergat si harjoneala, de rabdarea parintilor.

Eu am facut-o pe amy la 30 de ani si inca nu am curaj sa ma gandesc daca sa il fac pe al doilea, desi imi doresc teoretic 2 copii. Dar m-am schimbat foarte mult. Cand aveam 27 de ani, am avut ocazia sa stau cu nepotelul meu, carui ai-am fost a doua maa. Il luam peste tot, mergeam in parc, atunci cand ne intalneam in familie stateam doar eu cu el, ma jucam, nici nu manacam macar, il hraneam...
Ei acum pot spune ca fac acelasi lucruri cu Amy a mea, insa de multe ori trag de mine, as vrea sa fie cuminte, cand ea trage de mine sa ma hrjonesc cu ea, eu as motai putin. La serviciu m-am aglomerat, sunt obosita etc... iar rabdarea clar mi-a scazut...
Daca il fac pe al doilea si poate nu va fi asa cuminte ca iubita mea Amy , ce ma fac? probabil te intaresti atunci, insa daca nu prea ai ajutor din partea printilor e foarte greu... plus ca sanatatea mi s-a subrezit simtitor...
Deci.... teoretic la 26-27 primul. Practic, cand ti-l da Dumenezu il primesti cu drag, pentru ca viata iti ofera multe si daca ai bunavointa si credinta treci peste toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Varsta ideala cred ca ar fi undeva pana in 30 de ani. Pentru ca parintii sa fie tineri (desi asta nu garanteaza o mai mare disponibilitate si rabdare pentru copil) si ca sa fii cat de cat mai sigur ca apuci sa-i vezi maricei.
Eu intotdeauna mi-am dorit sa am primul copil pana la varsta de 25 de ani. Si totusi am facut fetele la aproape 38 de ani (doua dintr-un shut) pentru ca asa a fost sa fie. M-am casatorit destul de tarziu (de fapt nu am prea vrut sa ma casatoresc deloc de frica sa nu ajung sa divortez) si pe de alta parte chiar daca imi doream un copil nu vroiam sa-l fac in afara casatoriei.
E greu, mai ales ca noi nu mai avem parinti deci fetitele nu au bunici, dar asta este! Rabdare am, poate mai multa decat la tinerete, ele cresc, imi umplu viata de bucurii (si tensiuni). Insa a cam inceput sa ma lase sanatatea, incet, incet apar tot felul de probleme si temeri. Pentru ca un copil e o responsabilitate pe viata. Si tare as vrea sa apuc sa le vad la 20 de ani si cat de cat pregatite pentru a lua viata in piept. Singurul lor avantaj e poate, ca se au una pe alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina_g spune:

Buna fetelor!
eu zic ca varsta ideala de a face copii este cand stii ca te poti descurca si il doresti.
eu sunt insarcinata cu primul copil in 26 saptamani si am aprope 22 ani si sotul aproape 34 ani.bb nu a fost planuit dar a fost sa fie si am hotarat amandoi sa il pastram, pot sa zic ca sotul si-a dorit cu mai multa ardoare ca mine un copil.de distractii sunt satula, iar de iesit in club nici nu ma gandesc, imi pierise cheful de asa ceva de dinainte sa raman insarcinata.

Asa ca sfatul meu: daca simtiti ca se poate, inainte cu curaj.

Mergi la inceput