Varsta ideala pt a face copkii
Raspunsuri - Pagina 11
mimonix spune:
Uite-ma si pe mine, cireasa de pe tort
Exact ce va doreati, o mama cu un copil facut la tinerete (25 de ani) si unul la "batranete" (40 de ani). Parerea mea...treaba cu fiziologia tine in mod cert de "materialul clientului".Eu ambele sarcini le-am dus fara absolut nicio problema, ambele nasteri au fost perfecte chiar daca cea de la tinerete a fost naturala si cealalta cezariana . Reparatiile au fost spontane, am iesit din spital in 3-4 zile nou nouta
La capitolul kilograme pot sa spun ca la prima am luat 30 de kg
, la a doua numai 15 ....vergeturi , fireste, mai multe la tinerete ca deh
30 de kg nu-s de colea!
Din punct de vedere afectiv...la 25 de ani eu mi-am dorit EXTREM de mult copilul, ta'su a zis ca e prea devreme bla-bla...Dupa ce au aparut frustrarile legate de lipsa de socializare, concedii "plangacioase", lipsuri materiale....am fost "bolnava" si m-am gandit ca poate a avut dreptate dar ce sa mai fac...eram deja mamica . Apoi anii au trecut, au venit banii, cariera, tot ce-si poate dori omu'....Copilul a crescut, mamica tanara eram, concedii pe plaja X si Y...si a aparut surpriza ,BB2. De data asta eu am fost panicata ingrozitor si ta'su fericit
Problema s-a pus asa: pe primul l-ai vrut tu, pe asta il vreau eu
Deci...si uite asa s-a intamplat minunea, ca nici aacum nu-mi vine a crede ca acest copil exista cu adevarat, ca este al meu,ca a fost totul realitate si nu vis. Sora lui beneficiaza din plin de atentia mea distribuita mai mult spre prichindel
(si totusi nu e scapata de sub control, mai ales ca stau acasa toata ziua
) iar prichindelul il privesc acum cu cu totul alte sentimente si alti ochi decat la 25 de ani. Nu mai am nicio frustrare, nicio grija materiala, nu mai dau din pinteni ca vreau la club (nu-mi trebuie) iar cariera, va spun drept, mi se pare o porcarie acum. E drept, privesc asta dupa ce am trecut "prin" ...dar sa stai cu zecile de ore, cu zilele, doar la servici...sa te sacrifici acolo pe altarul firmei , sa te zbati ca sa fii remarcat, sa plangi in pumni ca ti-o iau altii inainte...sa stai cu orele in trafic facand un doi de mininaveta...sa vii tarziu si obosit, sa ratezi ce-i mai frumos in viata : zambetul copilului, soarele de pe cer (ca deh, pleci cu noaptea-n cap si vii noaptea) , toate astea cred ca nu inseamna sa traiesti...Abia acum incep sa inteleg ce este viata cu adevarat de parca m-am nascut si eu abia ieri! Dar sa stiti ca sevrajul a fost greu 
In ceea ce priveste cati ani voi avea cand copilul va avea 20
, aici e greul! In primul rand ca societatea romaneasca nu concepe sa faci copii asa tarziu, se uita lumea crucis. Mai ales ca mai ai unul si sunt facuti cu acelasi barbat, o Doamneee, ca ceva sigur nu e in regula! Stau si eu si ma gandesc uneori ca bunica mea ,cea care m-a crescut,avea 44 de ani cand m-am nascut eu....nu-mi pica bine! Mamica?Bunica? Nu mi-e clar statutul uneori. Dar sper sa fie bine in final, sa nu-mi pierd mintile si sanatatea asa curand, sa nu fiu o povara pentru copiii mei, incerc sa privesc cu optimism viitorul. Iata ca fara sa stiu constat aici, pe DC, ca traiesc dupa moda din Spania
Iar prietena mea , colega mea de facultate, care a emigrat in Germania in '90, a facut primul copil la 40 si al doilea la 42 si n-are niciun stres.Mi-a explicat ca lucrurile s-au schimbat de cand a crescut durata de viata, de cand a evoluat stiinta, si ca in occident asta e o varsta absolut normala pentru a face copii. Nu de alta, dar la 60 esti in floarea varstei mai nou...ai timp destul de croaziere, de plaja, de tot ce vrei ![]()
Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
Vlad Alexandru (UN AN... spre doi)
Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea 
Nicoleta spune:
Mimo 
------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...
blackpanterro spune:
Mimonix, tare mi-a placut postul tau! Multa fericire in continuare! :)
Adriana
9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Eseea spune:
Mimonix, chiar cireasa de pe tort esti!! esti absolut fantastica la cum ai stiut sa "expui" problema. Felicitari si...copilarie placuta!

Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
mralu spune:
Buna
Situatiamea este urmatoarea:bb1 a aparut in facultate (in vacanta an 4-an 5)-varsta mea 23 ani,bb2 a aprut dupa 4 ani si un pic-varsta mea 27 ani, bb3 tb sa se nasca in cca 2 sapt -varsta mea 31ani.
Foarte simpatica a fost evolutia parerilor celor din jur.
La primul copil: inconstientilor, nebunilor, stati in camin, ce-o fii in capul vostru.
La al doilea copil: eee, varsta e aproape buna, desi d-abia ai inceput serv (de 3 ani)...
Acum la cel de-al treilea copil -cei care nu ne cunosc-era si timpul sa aveti un copil....
In acaesta ultima sarcina am fost foarte des intrebata daca este primul: de unde trag concluzia ca asta este varsta de nastere corecta(asteptata)a primului copil.
La cel mare -care este acum cls aII-a sunt cea mai tanara mamica.
La d-soara la gradi sunt la medie ...
Sa vedem la bb3 cum o fii.
Mie nu mi se pare o mare diferenta(in afara de partea cu experienta)
intre copii,diferenta care sa derive din varsta noastra la nasterea lor.
buflea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui grati.ela Base a lasat mostenire o vorba: "iarna nu-i ca vara". Poti avea copii buni, sanatosi si fericiti la orice varsta (mai nou e bine spus orice |
Nu stiu daca ti-a fost mi greu ca erai mai batrana sau pentru ca mai aveaiinca un copil mai mare cu 10 ani, care avea alte nevoi decat un bebe ...de asta spuneam eu ca e bine ca copiii sa fie apropiati de varsta, ca este mai usor pentru parinte sa se focuseze (dublu) pe acelasi tip de activitate. Si au am o prietena care are copiii la diferenta de 7 ani - ala de 3 ani vrea la tobogane, ala de 10 ani vrea la film, filme la care ala de 3 ani nu rezista. Ala de 3 ani vrea sa vada Dora the explorer, ala de 10 ani vrea Hanna Montana ..si tot asa. Normal ca e mai greu.
grati.ela spune:
Buflea, Dudu a fost un copil dorit. Banuiam ca nu va fi usor dar sincer nu stiam exact cum va fi. Nu ma plang, suntem maturi, ne+am impartit sarcinile, avem fiecare momentele speciale cu fiecare copil in parte si momente de grup, suntem fericiti. Varsta in sine nu e o problema, psihologic vorbind. Problemele specifice varstei exista insa. Eu de exemplu am pierdut o sarcina inainte de a-l avea pe baiat...m-am simtit vinovata ca nu am decis sa am bebe 2 mai devreme...la 20 de ani stresul are alta culoare, e aerul acela mereu proaspat care-l tine la distanta...eram gravi cu bebe2 in luna a 7-a si am fost nevoita sa stau la servici pana la 1 noaptea, pe scaun, in fata calculatorului...nu am prevazut ca voi sta atat de mult dar obligatiile de serviciu, faptul ca nu puteam parasi barca la nevoie, constiinciozitatea...la 20 de ani nu aveam obligatii...
repet, un copil este binevenit intotdeauna!
buflea spune:
Ai si nu ai dreptate ... eu am avut 2 sarcini, una la 35 si una la 36 de ani si am muncit, 10 ore pe scaun, in fata computerului, pana cu 1 zi inainte de fiecare sarcina ... adica joi m-am dus la serviciu si vineri am nascut ... si cred ca daca aveam programare la cezariana dupa amiaza bagam si vineri jumatate de zi
(exagerez - dar mie chiar mi-a lacut sa ma duc la serviciu ca acasa ce faceam, stateam si ma apucau toate alea de frica)... si nu am pierdut nici una dintre sarcini. Deci asta cu organismul care scapa sarcinile din cauza de stat in fund pe scaun nu prea tine. Este asa cum spunea cineva, materialul genetic, plus ca fiecare sarcina e diferita, nu poti da vina pe varsta - eu la prima sarcina am vomat in primele 3 luni de n-am stiut de mine - la a doua nici nu mi-am dat seama ca sunt insarcinata in primele 3 luni.
pitzinuca spune:
ardeiash - daca te simti pregatita si tu si cei din jurul tau, go ahead. sa ne spui ce ai hotarat! 
eu am nascut la 27 si acum la 33 juma vine si al doilea. as fi vrut mai devreme dar nu eram pregatiti. nici acum daca stau sa ma gandesc la rece nu suntem. dar, ... cine mai gandeste? ![]()
a fost o bucurie imensa sa vad cele 2 liniute din nou. o sa fie greu poate, cel mare (e super cand zic ”cel mare”
) o sa fie in clasa 1, si probabil o sa fi solicitant. sper doar sa nu fac greseli sa neglijez pe vreunul din ei. So help me God!
eu
, cu
(DPN 20.08.2010), andi
(24.06.2003) si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."