Varsta ideala pt a face copkii

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la noi eram destui care avem copii la 10 ani de la terminarea liceului.
Eu evident aveam copilu cel mai mare, aproape 6 ani avea, am si fost cu ea la intrunire:)
Cu 2 copii eram cred numa 3 fete.

Si suntem generatie de artisti, unii nu ca mine cu creionu si boabele, ci de partea cealalta a baricadei pe scena world wide:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

De curiozitate - ce liceu au terminat Sabina ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Ardeiash, daca tu iti doresti, de ce nu?
Mama m-a nascut cand avea 41 ani si jumate. Tata avea 47. Stiu ca mama a dus sarcina fff usor, fara probleme (si nu aveau nici eco pe atunci).

Imi amintesc ca am fost cateodata trista ca nu am cunoscut decat o singura bunica, dar nici asta nu-i asa tragic. Iti inchipui, nascuta in Romania, unde cam toti faceau pe atunci copii destul de devreme, imi mai ziceau unii cand eram la joaca afara ca ma cauta bunicul (stupoare, ca eu nu aveam bunic :))) Dar mai mult ma amuzam pe chestia asta. Mama a aratat intotdeauna foarte tanara si nu au fost confuzii. Imi inchipui ca acum nu s-ar intampla asta, majoritatea (cel putin aici in Austria) fac mai tarziu copii. Poate nu la 40, dar in jur de 35 (femeile). Cred ca iti povestesc din perspectiva mea, pentru ca scrisese Nicoleta ca se gandeste cum e pentru copil.
Parintii mei au fost si cam exagerat de protectori, dar nu stiu cat are de-a face cu varsta si cat cu felul lor de-a fi si mediul unde am crescut.

Mama mea spune acum des ca ar fi bine pentru mine sa fie ea mai tanara, ar putea sa ma ajute cu copiii. Insa eu de fiecare data ii repet ca sunt fericita ca m-a facut si ca este cea mai buna mama din lume pentru mine asa cum este . Acum imi dau seama ca as trebui sa i-o zic si mai des.

OK, dar ca sa revenim la subiect: Eu am nascut-o pe fiica-mea la 28 de ani, si am fost pe departe prima in cercul meu de prieteni. Abia acum au inceput sa apara alti bb-i, cand ea are deja 6 ani. Intr-un fel, daca as putea alege si as sti ca voi naste acelasi minunat copil, as prefera s-o fac si pe ea mai tarziu, as fi reusit sa am mai multa ordine in viata (oare?) si ar fi fost poate mai usor, daca nu as fi fost singura intre amicii mei cu copil. Asa e clar ca am plecat pe drumuri diferite, nu pra intelegea nimeni pe atunci grijile mele si eu nu mai puteam tine pasul cu ei.

Sper sa te hotarasti in asa fel incat sa fii fericita!

PS: Danat, urmaresc cu interes ce se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Adina, eu ma gandeam la problemele de alta natura (sa nu aiba malformatii sau boli, desi este posibil sa se intample si copiilor cu parinti mai tineri).

Acum, in legatura cu ce ziceai tu, mama avea 44 si tata 49 cand s-a nascut sora mea. Ea are acum aproape 14 ani. Si este destul de "nebagata" in seama, mama il are pe tatal ei la ea (are 91 de ani si fireste ca este cam bolnav...) si nu are ochi decat pentru el (bunica a murit acum 7 ani si atunci au inceput problemele mamei cu inima... acum este extrem de speriata ca isi va pierde si tatal). Tata lucuieste acum la tara cu mama lui care are 90 de ani... Ea este cam singura pe lume (ne are pe noi, surorile mai mari, insa noi avem familiile noastre, copii...). Eu as vrea sa o ajut sa iasa cumva din cercul asta vicios (la telefon imi spune ca vrea si ea atentie!) si sa o aduc la vara pe aici... dar mai mult ce pot face? Eu mi-am propus sa o ajut in facultate (parintii sigur vor fi atunci la pensie si va fi greu financiar), si sotul meu este de acord. As dori sa pot face mai multe pentru ea, dar ce? O intreb uneori ce-si doreste si nu aflu mare lucru...

------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mai este un aspect, daca ar fi fost si ea copil unic, facut la batranete, situatia ar fi fost poate alta. Nu a fost un copil dorit in sensul clasic (hai sa mai facm un copil), insa macar de la nastere toata lumea a indragit-o, este si frumoasa, si isteata!

------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariyana spune:

..pana la urma e vreo problema daca ai copii dupa 30 de ani???in ziua de azi se cam sustine ca nu e bine!!!???care ar fi dezavantajele????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

lic g enescu

apropos de asta. m-am gandit si la generatiile anterioare, cei mai mari ca noi, ei da, au facut copii mult, mult mai tarziu.
Cei care au venit dupa noi si ei au facut copiii mai repede. Poate ca a fost totusi si chestia cu Revolutia , ca acuma avem grupa f mici la facultate, cica e perioada in care oamenii nu a facut copii, tin minte ca erau cate 18-20 in clasa la 1-4 (in liceul de muzica, anii dupa 95')

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Base a lasat mostenire o vorba: "iarna nu-i ca vara". Poti avea copii buni, sanatosi si fericiti la orice varsta (mai nou e bine spus orice), ca gravidutza sa nu ai probleme nici la 60 de ani, ca mamica sa fii iubitoare si la 100... Pe Ozi am nascut-o la 26 de ani iar pe Dudu la 35. La 26 eram o poezie, nimic nu era greu, aveam disponibilitate maxima pentru unicul copil, aveam o inconstienta a varstei...Dudu mititelul a venit cand Ozi era in clasa a IIIa, cand au inceput lectiile multe, cand copilul mare avea deja program (inot, limbi straine), cand ne venise cheful de bantuit prin lume. Sarcina nu a fost grea neaparat dar mi-am facut griji pt fiecare junghi...ce sa zic, copiii-s bineveniti oricand dar tre sa tinem cont ca desi pe-afara vopsim gardul inauntru sta ascuns leopardul (si oasele au varsta, nu pot fi intinse, botuxate...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

treaba ta inbox....poti sa te mariti cu cine vrei si cind vrei
dar cind dai de greu greu sa nu vii sa ma intrebi pe mine ca "de ce tocmai yo o patesc"
daca am spune toti ca alegerea facuta e cea mai buna ..pai inseamna ca mai bine de atit nu se poate...si orice om logic stie ca asa ceva nu exista....cu voi se duce la naiba progresul

Guestus ( nikul ti-l citesc cum se scrie :)) stii cum va suna subiectul meu? " Na, ca si yo o patii!", fiindca yo stiu ca orcine o poate pati- asta e diferenta...stii fiecare crede ca el e exceptia, ca altfel ne-am duce naiba, nu ne-am mai casatori nu am mai face copii si adio progres.

"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Am avut la odisee mamici de 35 de ani care au dus sarcina perfect, s-au descurcat f bine cu bebe si acum deja sunt la munca si fac fata cu brio la serviciu + bb, ba mai si ies in oras, la munte bla bla. Si colege de varsta mea, 23-24, care au avut probleme. Conteaza "materialul clientului", care poate fi "rezistent la vreme", si conditiile in care se desfasoara sarcina, nasterea etc.

Io l-am dus pe Cristi in burtica la 23, nascut la 24. Mi-am dorit sa fiu mama tanara, chiar am asteptat prea mult, dupa capul meu, din cauza ca trebuia sa ne gasim casa. Si pana la urma am zis stop, am ramas gravi si casa... a venit inainte sa se nasca bb. In conditii de criza pe piata imobiliara samd.

Dar mai puneti un factor la socteala: sotzul. Al meu e cu 20 de ani mai mare decat mine si nu cred ca la 55 de ani (daca asteptam eu pana la 35 ai mei) ii mai ardea de schimbat pampersi.

Io nush unde ma incadrez dupa legea Guestus, ca teoretic din cuplul nostru numai io's in ilegalitate. No, ce fac, amu' tre' sa ma lase barbatu' ca nu-s conforma???

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput