Despre copii si viitor: Legea Invatamantului

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Nu va mai fi al profesorului de scoala generala ci al profului/comisiei ce va corecta.

Daca copilul va avea ghinionul sa pice la admitere cu 10 copii din parinti cu 3 urechi i se va fura startul.

Coruptia la nivel de admitere in liceu i-a facut initial sa schimbe vechea admitere cu cea actuala cu medii si testari nationale.
Si uite ca nu a mers.

corect!

Coruptia in acel caz nu putea decat sa egalizeze. O lucrare perfecta ramanea perfecta dupa barem. Un copil foarte bun nu putea fi tras in jos, ci unul prost adus sus.
Si mi se pare mai redusa coruptia posibila intr-un singur examen pri comparatie cu cea zi de zi, ani de zile la care este expus orice cuplu profesor elev.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

corect AB!

la romana se merge mult pe creativitate, intelegerea textului...vad ca si la mate au inceput sa insiste pe probleme de logica, ceea ce e de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

N-a spus mai nimic ministrul pe hotnews, eu lasasem intrebare inca de aseara dar a fost sarita. In general a raspuns la ce i-a convenit , a repetat raspunsuri, nu a raspuns NIMIC concret.
"Respectul fata de profesori incepe cu modul in care statul intelege sa asigure si sa incurajeze formarea profesionala a acestora. De aceea este important ca formarea profesorilor sa fie de inalta calitate."

Bla bla bla. A primit nshpe intrebari despre grupa pregatitoare daca incepe sau nu de anul asta la scoala, daca s-au facut studii despre capacitatea scolilor de a prelua 2 generatii etc. le-a ignorat, in schimb e plin de "raspunsuri" precum cel de mai sus.
Ca maine pleaca si vine altul care va incerca sa carpeasca sau sa "revolutioneze" si el sistemul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui CameliaBianca

N-a spus mai nimic ministrul pe hotnews, eu lasasem intrebare inca de aseara dar a fost sarita. In general a raspuns la ce i-a convenit , a repetat raspunsuri, nu a raspuns NIMIC concret.
"Respectul fata de profesori incepe cu modul in care statul intelege sa asigure si sa incurajeze formarea profesionala a acestora. De aceea este important ca formarea profesorilor sa fie de inalta calitate."

Bla bla bla. A primit nshpe intrebari despre grupa pregatitoare daca incepe sau nu de anul asta la scoala, daca s-au facut studii despre capacitatea scolilor de a prelua 2 generatii etc. le-a ignorat, in schimb e plin de "raspunsuri" precum cel de mai sus.
Ca maine pleaca si vine altul care va incerca sa carpeasca sau sa "revolutioneze" si el sistemul.

Oare de ce nu ma mira...
Pe pariu ca nu apuca sa se aplice nici varianta asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Ati vazut noua minune de la senat?
Pregatitoarea ramane la gradinita, scoala incepe la 6 ani dar gimnaziul va fi de 5 ani si liceul de 4 ani, in total 13 ani de scoala!

Asa a iesit din comisie, sa vedem ce se va vota in plen, senatul este camera decizionala. Asta am citit intr-un ziar, n-am urmarit la tv, stiti ceva mai mult? Sunt sanse sa treaca asa legea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Sunt curioasa unde va fi ca si locatie pana la urma grupa pregatitoare(gradi ori scoala) si cine va preda asta in cazul in care se va organiza la scoala ca totusi nu e clar.

Conform proiectului la art 327
(2) Prin exceptie de la prevederile alin.(1):
a) masura introducerii clasei pregatitoare în învatamântul primar intra în vigoare începând cu anul scolar 2011 – 2012;

Art. 28. – (1) Învatamântul primar se organizeazeaza si functioneaz#259;, de regula, cu program de dimineata.
(2) În clasa pregatitoare sunt înscrisi copiii care au împlinit vârsta de 6 ani pâna la data începerii anului scolar. La solicitarea scrisa; a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi înscrisi în clasa pregatitoare si copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, pâna; la sfârsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare

Mergi la inceput

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2010-10-28-7982441-0-varianta-finala-legii-educatiei.pdf

Varianta finala pe care si-au asumat raspunderea azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

Ce a fost greu de citit ca in Italia liceul incepe din clasa a 7?
7,8,9,10,11 - 5 ani. Termina dupa XI clase.

pai se pare c-a fost greu de citit, inclusiv pentru cine-a scris

Citat:

Liceul (scuola superiore) in Italia are o durata de 5 ani. Elevii incep liceu la sfarsitul clasei a 7-a dupa absolvirea a 4 clase de scoala primara (scuola elementare) si a inca 3 clase in ciclul gimnazial (scuola media).

la mine cel putin, sfarsitul clasei a 7-a a insemnat clasa a 8-a. deci 8,9,10,11,12.

ma scuzati, acum ma intorc sa termin topicul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, am gresit. Imi cer scuze.

Bine ca ai vazut! Altfel ramanea o balarie...

Hai ca mai editez o data (ca mi-am amintit): eu chiar am crezut in socoteala mea si chiar ma miram de ce unii nu vad ceva ce sare-n ochi.

Si ma mai intreb de ce nu e fi-mea buna la mate

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, cu majoritate de voturi, ca Legea educatiei este neconstitutionala constatand ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern deoarece si-a asumat raspunderea pe o lege care era deja in dezbatere parlamentara, anunta Agerpres.

Mergi la inceput