Despre copii si viitor: Legea Invatamantului

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Dar nu a lucrat in administratia japoneza, a fost cercetator la politehnica (banuiesc ca asta ar fi echivalentul) din Osaka. Asta din CV-ul lui oficial.
Aha, deci de-asta baga el chimia peste tot :), e specializarea lui.
Am urat chimia sincer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

www.edu.ro/index.php/pressrel/13638" target="_blank">http://www.edu.ro/index.php/pressrel/13638

www.edu.ro/index.php/pressrel/13637" target="_blank">http://www.edu.ro/index.php/pressrel/13637

Liceul (scuola superiore) in Italia are o durata de 5 ani. Elevii incep liceu la sfarsitul clasei a 7-a dupa absolvirea a 4 clase de scoala primara (scuola elementare) si a inca 3 clase in ciclul gimnazial (scuola media). La sfarsitul liceului, elevii sustin un examen national (echivalentul bacalaureatului din Romania), examen numit "Maturita".
Orele se tin de obicei intre 8.00 si 14.00, inclusiv sambata.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

viviana-am vazut comunicatele de presa si ultimul format al proiectului, nu e explicit de cand intra gr. pregatitoare la scoala, va intra in vigoare cumva dupa ce apar normele deci perioada probabila 2011?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

CameliaBianca, el spunea ca a lucrat si in administratie, l-am vazut/urmarit la Nasul, era prima lui aparitie.

Viviana, multumesc.
Deci unii au 5 ani de liceu, noi il facem 3! Bun asa!

Mergi la inceput

Cu toate ca nu am citit nicaieri, sunt mai mult ca sigura ca nu vor incepe de anul acesta.

Oricum nu inteleg de ce invatamantul de la 6 ani sperie atat de mult.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

viviana, pe mine nu ma sperie, mi-e ciuda ca in mod normal ar fi mers la 6 ani in clasa 1-a, nu la pregatitoare, deci pierde un an.

cl, inseamna ca asa e dar probabil nu a avut o functie foarte inalta, altfel cred ca isi trecea in CV detalii.
http://www.euro-pdl.ro/files/cv/Daniel_Funeriu.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

viviana- nu faptul ca ar incepe copilul la 6 ani sperie sau ma rog asta e parerea mea ce cine va preda la clasa zero stiind faptul ca in orice an ar intra in vigoare partea cu pregatitoarea ar exista bobocei de clasa intai si zero in acelasi timp iar invatatoare doar pentru una din cele doua clase.Normal deja te gandesti spre ce invatatoare ai dori sa i calauzeasca pasii copilului timp de 4 ani dar daca nu stii cine/cum e greu asta sperie.

Daca ai copii mai mari ( eu am unul care termina acum a patra si o fetita de aproape 5 ani) intelegi ce inseamna o invatatoare care se ocupa de copii, rezultatul muncii depuse si eventual o invatatoare care e debutanta nu vreau sa ma lungesc prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Viviana, mai toti am mers la 6 ani - vb de generatia noastra, insa acum mai toti merg la 7 deci preferi ca al tau sa fie in turma, sa nu fie in urma turmei.
Ce nu e clar cu legea este exact asta: cine va calauzi turma asta de la clasa 0 ??? Si unde ? Si mai ales cand.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Puteti sa le scrieti alesilor despre ceea ce nu va convine la lege si motivele. Eu asa voi face.
Aici e comisia invatamant CD
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?idc=9

Mergi la inceput

Boboceii vor fi calauziti tot de o invatatoare.

Trebuie inceput de undeva. Daca se suprapune nu va fi nicio nenorocire. Asa cum n-a fost nici cand s-au suprapus cei care au terminat facultatea de 4 ani cu facultatea de 3 ani.

Da am copil, in clasa a VI, si a mers la scoala la 6 ani.
Nu, nu a fost greu si s-a integrat cu toate ca a prins si blestematiile lui Androneasca.

Ce a fost greu de citit ca in Italia liceul incepe din clasa a 7?
7,8,9,10,11 - 5 ani. Termina dupa XI clase.

Credeti ca conteaza atat de mult cand si cat dureaza liceul? Diploma de bac va fi recunoscuta in Europa.

Acel portofoliou educational care mie mi se pare extraordinar iti da tie ca parinte masura valorii si competentelor copilului tau.
Iarasi nu inteleg de ce sperie asta.

Eu dupa 6 ani de scoala, (cu un copil de 9.60) habar nu am care sunt adevaratele ei competente. Habar nu am spre ce sa o indrum. Stiu doar ca nu ii place matematica.
De ce sa alerg prin scoala dupa 14 profesori in loc sa citesc frumusel un portofoliu educational?

In 4 ani in scoala primara, pe la sfarsitul clasei a Iv-a am primit o singura caracterizare a copilului de la invatatoare. Ii obligase ministerul sa faca. Si tin minte ca a oftat din toti rarunchii.
Ei bine, pe mine ca parinte, acea caracterizare m-a ajutat enorm in gimnaziu si ma va ajuta in continuare. Pur si simplu mi-a deschis ochii.
Am sunat-o de Paste sa-i multumesc si sa-i spun ca nu a fost in van.

Mie mi se pare ca aceaste schimbari sunt binevenite. Iar marea lor legitimitatea o da faptul ca nu vor fi impuse in graba.

vivi

Mergi la inceput