Despre copii si viitor: Legea Invatamantului

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Lamuriti-ma si pe mine va rog.
Fii-miu face 6 ani la sf lunii decembrie. Sa inteleg ca trebuie sa il duc la scoala din septembrie?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Nu, conform legii noi trebuie sa aiba 6 ani impliniti la 15 septembrie ca sa poate incepe pregatitoarea.
Oricum ma indoiesc ca se va aplica noua lege de anul asta, deja se fac inscrierile la scoli etc. pe legea veche.
Iar legea veche banuiesc ca o stii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

"Dezbaterea publica" a fost, de fapt, un dialog al surzilor. De ochii lumii, sa se bifeze ca fiind facuta. Reflectarea cea mai buna a atitudinii pe care o are ministerul fata de "beneficiarii actului de invatamant" e cat se poate de plastic zugravita pe chipul si in atitudinea Melaniei Vergu care vadit agasata in aparitiile televizate, de faptul ca e nevoita sa asculte opinia altora, nici macar nu se mai oboseste sa mimeze dialogul. Pt ei au fost doar opinii exprimate de masa de manevra pentru ca ministerialii si parlamentarii sa-si legifereze deciziile in ochii societatii civile!

"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu inteleg nimic cu grupa pregatitoare. Daca se muta grupa pregatitoare la scoala inseamna ca se face dupa 6 ani? La 6 ani nu intra in clasa intii? Eu credeam ca devine obligatorie - dar la gradinita - nu ca se muta la scoala...

Intra in vigoare noua lege in septembrie?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Noua lege intra in vigoare in 2013.
Asa cum am mai spus o data dar nimeni nu a avut ochi de citit.

Va dura mai mult de septembrie pana la aparitia normelor metodologice.
Asta este inca o dovada ca aceasta lege nu este facuta pe genunchi si nici nu va fi bulvesatoarea mediului scolar.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

viviana - daca citesti art 313 de la sfarsitul proiectului de lege apar unele exceptii referitoare la bac si clasele a noua cum ca ar intra in vigoare in 2012/2013, grupa pregatitoare nu e la exceptii.
Normele vor fi publicate in 12 luni de la intrarea in vigoare a legii sa zicem ar fi in 2011, sa inteleg atunci ca din 2011 ar intra in vigoare trecerea gr. pregatitoare la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Am si eu o intrebare: in ce alte tari mai exista liceul de 3 clase? Daca se aproba acest lucru, liceul de la noi va mai fi recunoscut in alte tari, nu vor fi probleme????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

N-am apucat sa citesc legea, doar ce am auzit discutii la televizor. As vrea sa stiu daca intr-adevar s-a desfiintat titularizarea si profesorii vor fi nevoiti sa-si reinnoiasca contractele anual iar cel care va avea ultimul cuvant va fi directorul scolii respective. Da va fi intr-adevar asa, ii asteapta zile foarte grele pe profesori/invatatori pentru ca vor fi la cheremul directorilor. Probabil ca veti zice ca se incurajeaza performanta. Eu zic ca performanta nu va fi incurajata chiar deloc. Se va incuraja coruptia. Se stie ca directorii scolilor sunt numiti tot politic, cu toate concursurile lor. Se vor purta ca pe propria lor imparatie. Si se va crea un haos. Parerea mea.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Pozele_mele

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Ellinia, si eu cred acelasi lucru. Nu stiu la ce s-o fi gandit Funeriu! Pe mine m-a dezamagit rau de tot acest om si i-am dat credit! De fapt, daca stau sa ma gandesc, spunea omul ca a lucrat cu nu stiu ce somitate in nu stiu ce domeniu (chimie parca), a mai spus ceva si de Nobel (scuze, nu am retinut detaliile). Apoi, daca ai lucrat cu oameni valorosi si tu decizi sa lucrezi in administratia japoneza, ma intreb (abia acum!!!) de ce oare???? Omul asta cred ca va distruge si ce mai era bun in invatamantul romanesc!
Si inca un lucru care pe mine ma cam lasa fara cuvinte: elevul trebuie sa aiba portofolii la toate materiile! Dumnezeule! Cati elevi are un profesor? Cat de corecte vor fi aceste portofolii si caraterizari date elevilor???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Am inteles ca se va dezbate legea pe 26 mai in parlament si ca bac-ul va incepe sa fie aplicat cg. noii legi incepand cu 2012 iar clasa 9-a la liceu din 2013. Despre pregatitoare nu au spus nimic.
In 2013 sigur nu va mai fi F. ministru, le lasa cartoful fierbinte altora care eventual la fel de infoiati ca si el vor veni cu o noua lege. 20 de ani de experiente in invatamant si tot nu se mai termina.

sirimie, in art 25 din lege scrie ca varsta min. pentru pregatitoare e de 6 ani, asta fiind clasa 0. Nu stiu de cand se aplica, ma intreb daca ei stiu.

Mergi la inceput