Bobocei de sept-oct 2008 (253)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

sanziana, acomodare usoara! Va sta cineva cu baietii tai, sau ii dai la gradi?
Eu am senzatia (de fapt pe zi ce trece e mai mult decat o senzatie... da bine inspre certitudine) ca nimeni nu poate sta cu ai mei acasa.
Nici mama nici socrul nu fac fata amandurora pentru mai mult de ingrijiri primare (mancare, schimbat pampers), fiecare se descurca cu atata, doar pentru unul singur.
Adica nu-l pot lasa pe socru-meu cu amandoi daca prinde si o perioada de masa, pentru ca nu mananca pe rand, navalesc unul peste altul si nu stiu de ce nimeni nu e in stare sa faca fata acestei situatii.
Nu mai vorbesc de culcat Radu (doar mama poate...) de jocuri, cantece, activitati.... asa ca voi incerca gradi + bunicii cand sunt bolnavi...
edit: de fapt urma intrebarea retorice "de ce ar sta un strain cu ei si ar reusi sa le faca fata, daca nici rudele care chiar tin la ei nu reusesc..." / dar am uitat de ea pe parcursul logoreei...

Babytza .

Ma chemi pe mine la unghiute, dea?

Ramona, nu mi se pare ok jucaria aia pt varsta lor, nici macar pt Teo. Baga in gura la greu si alea par destul de mici ca sa fie inghitite, Doamne fereste...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui babytza

Citat:
citat din mesajul lui piolica

babytza, succes in afacerea cu unghiutele. o sa vinzi oja sau o sa te ocupi de tot, adica manichiura, pedichiura?
(cind o sa-ti mearga tie afacerea bine si daca o sa ai nevoie de cineva pt machiaj profesional pt clientele tale cu unghiute frumoase, sa-mi spui. cunosc pe cineva care e fff priceputa )

Multumesc mult
Sunt distribuitor pe Bucuresti la produsele astea, dar voi si lucra personal cu ele. Le folosesc deja de mai bine de 2 ani si sunt foarte multumita de ele. Eu imi pun unghii de vreo 10 ani, cunosc pe pielea mea toate produsele din Romania...astea mi s-au parut foarte bune
Pe langa gama de geluri si de unghii false, au o intraga gama de produse de ingrijire pentru unghii naturale si creme de maini. Si tot ce tine de manichiura, pedichiura, ingrijire, oje si fel de fel de strasuri swarovsky, floricele...etc Spre deliciul Tinei care va avea parte de ele mai mereu de acum in colo
O sa fac manichiura cu gel(constructie mai exact) si oja cu uscare la lampa (avantaj ca tine mai mult, pana la doua saptamani pe unghie)
Si eu ma pricep la machiaj, am facut cursuri 6 luni intensiv. Am si diploma de la ministerul muncii pentru cosmetica + machiaj Am machiat si la prezentari de moda in Italia la Fashion week , la Ibitza si la Saptamana Modei de la Bucuresti.

Babytza si puiiValentina David

suna fff bine ce o sa faci! Mult succes!

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Sinziana, mult curaj, mamico! Sa ne spui cum a fost prima zi!
Ada, tu te-ai gindit cu cine o sa-ti lasi baieteii in eventualitatea unei intoarceri la scirbici? sau nu te mai intorci, esti belfera. Numai sotul meu spune ca eu sint bogata si-mi permit sa stau acasa...hihihi! :):):)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

piolica, pe site-ul ala rusesc e un buton sus, TRANSLATE si-ti traduce in engleza

babytza, Sanziana, bafta multa de job!! o as fie bine, sunt convinsa!

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

da, pai asta incercam sa explic...

ii voi da la gradinita, incepand din martie cred, cel mai tarziu aprilie, ca sa trecem impreuna prin acomodare, pana in septembrie cand ma intorc la scarbici. (in fine pt mine a fost intotdeauna o placere, dar acu am un sef... care face serviciul scarbici)
In perioadele cand vor fi raciti (eu voi incerca sa-mi iau medical, dar stiu de data trecuta de la Teo ca, desi am dreptul la el, este o blasfemie) va sta mama cu ei, si socrul probabil, Doamne ajuta sa-i tina balamalele. Daca nu... am pus-o...

edit: daca nu, cum spune sotul meu... stau acasa sau imi iau un serviciu unde nu e o blasfemie sa ai medical... si dau copiii la stat..(brrr...) ca e mai ieftin si daca nu muncesc eu nu ne permitem (mai) nimic.

edit2: desi eu inca visez ca sotul isi va gasi peste hotare super jobul ala care-l va plati pentru super-calificarile pe care el le are... si voi face bb3... si voi sta acasa.... [big grin] prin australia or smth...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

piolica, pe site-ul ala rusesc e un buton sus, TRANSLATE si-ti traduce in engleza

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

aha, o sa ma uit. altfel scoteam rusa lu' mama de la naftalina:) hihihi

vreun site in limba dulce romaneasca nu stii? ceva cu rochite pt fetite, ca vreau pt Elsa. daca nu stii, nu-i bai. pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Sanziana, acomodare usoara si sa treci usor peste prima saptamana..si evident peste toate cele care vor urma

Babytza, Ibitza zici?.Exotic

I-am luat azi lui David carticica cu apa - http://www.store 4 kids . ro/produse.php?meniu=produse&marca=galt&categorie=carti&id=74bf8a1748fc5bd410fdb07952963613...nu stiu daca e pe acelasi principiu ca tablita aia Tomy pe care o aratati voi pe aici, dar eu una sunt placut impresionata de ea.Eu mai mult ca David deocamdata (e oricum pentru copii mai maricei) dar sigur il dau pe brazda si pe el

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

apropos de medical, eu am ramas tare uimita cind am comparat sistemul din ungaria cu cel din franta. In ungaria aveai dreptul la 16 zile platite de firma de concediu medical, dupa astea 16 zile dosarul era trimis la asigurarile sociale si ei decideau daca te platesc sau nu. Nu stiu cum dracu faceau ungurii de la mine din echipa, dar in fiecare luni si vineri aveam citiva bolnavi - in special de gastro (adica se cacau pe ei, scuze de detalii) sau o raceala subita vinerea, cind joia erau bine mersi. Insa cind ajungeau la a 16-a zi, nu mai erau bolnavi!!!! Sau daca erau, veneau la munca! Eu mai faceam misto de unii si le spuneam ca daca prevedeau ca vor fi bolnavi, nu si-ar fi luat aiurea medical ca sa se duca la plaja la balaton!
Mi-a venit unu bolnav o data si l-am trimis acasa, mai sa-mi sara la beregata ca el sta la birou, in cond in care pina atunci se bronzase la greu la Balaton, spunindu-mi ca el nu-si permite sa stea acasa, in cond in care misunau virusii prin el! L-am trimis la doctor pe banii firmei ca sa ma convinga ca e apt de munca! M-a scos din titini! Sper ca nu e niciun ungur pe aici, sincer, astia sint o natie de bezmetici!
In fine. In Franta e pe invers! Primele 3 zile de concediu medical nu se platesc!!!!!! Ei zic ca daca ai o mica boala, nu-i grav, te duci la munca. Insa, aici sistemul e de asa natura, ca oamenii cind sint intr-adevar bolnavi stau acasa in recuperare (aici e nebunia cu 35 de ora pe saptamina, asa ca ai vreo 10-11 zile de recuperare pe an pt cei cu contract de 40 de ore). asa ca atunci cind esti intr-adevar bolnav iti iei din zilele de recuperare, iar cind nu esti bolnav si vrei sa mergi la plaja spui direct ca vrei recuperare!!!! si uite asa scade absenteismul aiurea! pe care eu ajunsesem sa-l urasc in ungaria!

insa daca ziceti ca in Ro, mort-copt trebuie sa te duci la birou, atunci echiar ca e de necrezut!

Ada, mult succes cu emigrarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Citat:

insa daca ziceti ca in Ro, mort-copt trebuie sa te duci la birou, atunci echiar ca e de necrezut!

Vio, sunt sigura ca depinde si de la companie la companie.Eu de exemplu sufar de migrene.Adica am zile in care efectiv sunt leguma deci nu pot face nimic.Si ori ma duc la birou si ma trimit ei acasa daca ma incapatanez eu sa stau ori sun si zic ca nu pot sa ma duc.Si in cei 4 ani de cand lucrez aici nu mi s-a cerut macar o data concediu medical pe ziua aia in care nu m-am dus.Au luat-o de 'buna' si ura si la gara.
Am o colega care e racita de doua zile.Suntem incurajati sa anuntam si sa nu venim la birou si sa mergem la medic.Ea sta acasa si nu cred ca ii va cere nimeni medical..totusi probabil ca va aduce ea daca depaseste 2-3 zile.
Deci cred ca depinde mult.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Citat:

Vio, sunt sigura ca depinde si de la companie la companie.Eu de exemplu sufar de migrene.Adica am zile in care efectiv sunt leguma deci nu pot face nimic.Si ori ma duc la birou si ma trimit ei acasa daca ma incapatanez eu sa stau ori sun si zic ca nu pot sa ma duc.Si in cei 4 ani de cand lucrez aici nu mi s-a cerut macar o data concediu medical pe ziua aia in care nu m-am dus.Au luat-o de 'buna' si ura si la gara.
Am o colega care e racita de doua zile.Suntem incurajati sa anuntam si sa nu venim la birou si sa mergem la medic.Ea sta acasa si nu cred ca ii va cere nimeni medical..totusi probabil ca va aduce ea daca depaseste 2-3 zile.
Deci cred ca depinde mult.

cred ca am generalizat eu aiurea, stiind ca s-a mai vorbit de asta!

scuze!
ma bucur sa aud ca se merge pe incredere. In Ungaria nu prea se putea, cel putin la firma la care am lucrat eu, pt ca aceste absente erau inevitabil lunea si vinerea. Le spuneam zilele Balaton! :):):)
aveam citiva in care aveam incredere deplina, insa aia erau aproape toti straini. daca-mi amintesc bine am avut 2-3 unguri in echipa care erau onesti, unul era cu piciorul rupt si venea la serviciu, pina i-am dat un laptop acasa si lucra de acolo. in rest... numai balatonisti:)

Mergi la inceput