Trombofilia o cauza a infertilitatii - 21 -
Raspunsuri - Pagina 10
mami_vreau spune:
Buna,
Am revenit si eu la acest subiect deoarece se pare ca voi merge mai departe cu fiv-ul din martie!
so... al meu medic mi-a spus ca mutatia mea o are 40% din populatie si ca el nu o considera anormala! mi-a spus sa iau totusi 5 mg/zi de acid folic! voi ce ziceti, e suficient? imi recomandati sa mai iau si altceva?
Laura
mutatia MTHFR C677T heterozigota
rocris75 spune:
Laura, eu am pierdut 2 sarcini. Si mutatia mea e foarte frecventa, si s-ar putea sa iau Clexane doar mai tarziu in sarcina, dar aspenter tot iau dinainte.
Ma abtin sa zic ceva despre medicul tau, in afara de faptul ca eu l-as schimba. Pentru foarte multi medici suntem doar statistici, nu li se pare nimic grav in a pierde o sarcina-doua la varsta mica. Vrei sa risti? Mai bine mergi la Uscatescu sa vezi ce zice si ea.
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
georgia_c spune:
va intrebam cateva pagini in urma despre nebunia ca o analiza importanta in profilul trombo , sa iasa in sept 2009 in val normale , si apoi in ian 2010 sa fie in afara limitei ..era vorba de antitrombina III (sept 2009-86% , ian 2010-70%.. val normale >80%)
pt ca nu am primit un raspuns si am citit fel de fel de balarii care mai de care mi-am facut programare la dr avram
am vorbit asa :
daca a iesit buna prima data nu exista motive ca a doua oara sa iasa prost (antitrombina III).. eu totusi o voi repeta
mi-a zis ca exista clinici care recomanda la fiv ,aspirina etc , chiar si clexane, chiar daca nu are pacienta un profil care sa indice trombo
intr-un final , m-a lamurit spunandu-mi ca da si la mutatia mea care nu este cine stie ce , ar cam trebui sa iau bobite(de fapt eu asta vroiam sa aud , parerea dansei daca sunt necesare sau nu "bobite"-- chiar si clexane , chiar daca dansa nu este o adepta a lui caci e inca destul de controversat , beneficii vs efecte adverse -nu am citit nu am putut sa intru in detalii)
ceea ce m-a descumpanit (stiam dar nu prea imi venea sa cred ) este ca mi-a zis ca da , int-un context clinic , pe care nimeni nu il stapaneste clar , se poate ca mutatiile de trombo sa dea infertilitate .. si da , m-am apucat sa sap pe afara , si acolo am vazut , ca asta este si parerea celor de afara
ceea ce nu a reusit sa ma lamureasca , si aici e o problema majora , de ce , daca se stie ca poate genera probleme de implantare , ziceam de ce nu se da si pe cm natural un tratament ?.. mare dilema pt mine
mi-a spus ca fata de analizele pe care le am facute (profil trombi II )ar trebui sa fac homocisteina
mi-a zis ca nu este indicat sa iau b-uri sau alte alea decat daca am un deficit
cam astea au fost cele discutate cu dna dr , daca imi mai amintesc ceva mai completez
ma bate gandul sa ma duc si la dr usca de la fundeni sa vedem , ea ce-mi zice ...
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Multumita lui Dumnezeu si voua Alex traieste www.alexiatoma.ro
Alina e o fata tanara ca si noi .. isi doreste familie si copii ..s-o ajutam sa-si indeplineasca visul
http://alinadonescuumanitar.blogspot.com/2009/10/poveste-de-viata_1788.html#comments
MTHFR C677T genotip heterozigot
mami_vreau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rocris75 Laura, eu am pierdut 2 sarcini. Si mutatia mea e foarte frecventa, si s-ar putea sa iau Clexane doar mai tarziu in sarcina, dar aspenter tot iau dinainte. Ma abtin sa zic ceva despre medicul tau, in afara de faptul ca eu l-as schimba. Pentru foarte multi medici suntem doar statistici, nu li se pare nimic grav in a pierde o sarcina-doua la varsta mica. Vrei sa risti? Mai bine mergi la Uscatescu sa vezi ce zice si ea. 2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot |
rocris eu spuneam de medicul meu ginecolog! nu am fost inca la un hematolog! am amanat putin vizita la hematolog deoarece nici nu stiam daca voi mai face fiv-ul deoarece am amh foarte scazut!
offff... tare mi-e teama ca nu ajung la uscatescu ca stau super rau cu timpul!
Laura
mami_vreau spune:
georgia ce intelegi tu prin "bobite"? sorry da' nu am inteles si sunt tare curioasa mai ales ca avem aceeasi mutatie! este vorba de aspenter cumva?
si eu vreau sa fac homocisteina! oare in cat timp se primeste rezultatul acestei analize la synevo?
Laura
rocris75 spune:
Da, am inteles. Si eu ma bazez pe ginecolog, ca la el o sa merg in timpul sarcinii, nu la Uscatescu. Dar daca el iti zice din start sa iei pt. trombofilie doar acid folic, mi se pare cam putin. Ok, am inteles, nu toti medicii prescriu Clexane, dar Aspenter tot cred ca ar trebui sa iei. Mie Uscatescu mi-a spus Aspenter de 75 luni, miercuri si vineri si cand raman gravida o sa-mi faca o schema de tratament.
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
georgia_c spune:
mami .. bobitele , generic vorbind tratament pt trombo
dr avram nu este "fan" clexane , merge pe varianta clasica cu aspenter , insa mie mi-e teama ca s-ar putea sa nu fie suficient
am si o nelamurire ... poate suna prosteasca intrebarea , sper sa nu
am vazut ca se discuta ca inainte de homicisteina, sa avem o alimentatie bogata in carne ; sincer nu inteleg de ce trebuie sa avem o anume "atitudine" (care s-ar putea sa nu ne caracterizeze ) fata de aceasta analiza ..adica , pe scurt , eu nu sunt o consumatoare de carne , de ce trebuie sa-mi modific comportamentul , care poate duce si la un rezultat ireal ... pls help ..chiar vreau sa fac analiza asta
am pus si 2 link-uri , gasite asa pe site-uri ro , in care ..unul zice ca nu este necesara o pregatire speciala , iar in unul ca pacientul nu mananca cu 10-12ore inainte
Recomandari
Recomandari pentru determinarea homocisteinei:
- evaluarea deficitului ereditar enzimatic (cistationinsintetaza B) ce determina homocistinurie;
- anemie megaloblastica;
- malnutritie (deficit de vitamina B6/B12 sau acid folic);
- evaluarea riscului cardiovascular/de tromboza venoasa.
Pregatire pacient
Pacientul nu va manca cel putin 10-12 ore inaintea efectuarii testului.
http://www.i-medic.ro/analize/test-homocisteina-sange
EDIT:pt ca ma cenzureaza pe unul dintre link-uri am postat ceea ce e scris in articol ...linkul este acest topic este si pe site-ul Desprecopii , si pe motorul de cautare dati analiza homocisteina si acolo explica o gramajoara de lucrusoare)
Albert Einstein
Alina e o fata tanara ca si noi .. isi doreste familie si copii ..s-o ajutam sa-si indeplineasca visul
http://alinadonescuumanitar.blogspot.com/2009/10/poveste-de-viata_1788.html#comments
balanta_tm spune:
mami_vreau, sa zic, sa nu zic....
Pai ce daca are 40% din populatie MTHFR C677T? Cu ce iti foloseste tie sa stii ca o au si altii? La unii se manifesta mutatia, la altii nu...Daca esti tu printre cei la care se va manifesta?
Ma tot intreb de ce le-o fi asa teama medicilor din Europa de Est sa prescrie Clexane?
Pai eu, nici nu am zis bine 'buna ziua' in Austria, ca au si precizat ca trebuie sa iau Clexane si vitamine (Buri)...Pe vremea aia aveam doua mutatii: protrombinica si MTHFR C677T. Intre timp, m-am pricopsit si cu a treia mutatie si au zis sa maresc doza de Clexane la 0.6 ml/zi din Z1 de stimulare. Iar pe toata perioada de inhibare iau cate un Thrombo ass de 100 mg/zi.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
georgia_c spune:
ooo.. balanta , buna intrebare .. si eu sunt curioasa de ce se feresc medicii ro de clexane ..mie avram mi-a zis clar ca ea nu e prea deschisa fata de clexane ...tot mai ajung la ea si chiar o intreb
stii care e chestia ..toate studiile astea sunt facute afara , cam degeaba cautam noi prin diverse colturi in ro .. de ex am vazut ca afara se practica levonox (aceeasi chestie cu clexane .. oare ..sigur ???.. aceeasi problema o am io cu eutyrox , afara se da altceva... ei si uite asa ma intreb ..chiar sunt 100% acelasi lucru .. sau e ca la mutu ..cu 100% natural dar are si un pic de sibutramina asa ..de pofta )
Albert Einstein
balanta_tm spune:
georgia, cand TSHul meu a ajuns la 2.2, mi-au scris sa incep tratament cu 25 mcg L-thyroxin (am inteles ca are aceeasi substanta activa ca si Euthyrox, dar ca are reactii adverse un pic mai blande) si ca pana nu isi revine TSHul in jur de 1, nu incepem nici un FIV, ca sunt prea multe riscuri. Pai la noi, cred ca daca aveam TSH peste 4 se gandeau sa imi prescrie ceva...
Da, asa este, Lovenox = Clexane.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala