HAI BUBU,BALY,LINIOARA!!Pufuleti(120)
Raspunsuri - Pagina 11
oani_2002 spune:
cris_mario -
Eu inca nu scot nici o agitata. Astept sa vad ce zic medicii. Sper sa mai stea Alexandra cateva zile la caldurica, dar daca nu, scoatem noi si majoretele si tot ce trebuie sa te incurajam. Sa ne spui, da?
| Citat: |
| citat din mesajul lui alicredo mie nu-mi raspunde nimeni? acum am citit pe net si tensiune mare e asociata cu preclampsia...sper sa nu fie cazul![]() ![]() 39+ ![]() |
Stai linistita, nu te panica. Poate fi asociata, dar mai probabil sa fie din cauza de stres, de nesomn, de inceput de travaliu...
la varsta asta a sarcinii. Si da, travaliul poate sa debuteze si cu dureri de spate. Oricum vezi cum evolueaza durerile astea si daca se stabilizaeaza, maine mai masori o data tensiunea, da? 
37 +
Lucas +
André (30.01.2006)
cristies spune:
| citat din mesajul lui alicredo mie nu-mi raspunde nimeni? acum am citit pe net si tensiune mare e asociata cu preclampsia...sper sa nu fie cazul![]() ![]() 39+ ![]() |
Eu nu-ti raspund ca sper sa nu fie cazul
Daca totusi este... o sa-ti faca niste magneziu si o sa fii ok.
Si o sa te monitorizeze mai atent.
si mai subtire cu sarea!Cristina,
de gargaritz Alexis.Povestea zilei de 6.01.2010
oani_2002 spune:
citat din mesajul lui cristies si mai subtire cu sarea!Cristina, de gargaritz Alexis.Povestea zilei de 6.01.2010 |
Exact, redu sarea (multu´ Cristina
) Mainile, picioreale sunt umflate?
37 +
Lucas +
André (30.01.2006)
cristies spune:
Cris.mario, asteptam vesti inainte sa scoatem agitatele.
Fetele de langa cortina (si de o parte si de alta) fiti pe faza sa facem mare galerie la Cris.mario, ca altfel se supara Alexandra pe noi.
Cristina,
de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
cristies spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui oani_2002
Exact, redu sarea (multu´ Cristina ) Mainile, picioreale sunt umflate? 37 + Lucas + André (30.01.2006) |
Oani, esti la 4 mesaje de prima steluta!

Cristina,
alicredo spune:
fetelor....acum va iubesc.
...e nashpa rau cu preclaampsia asta...letala si ptr mama si ptr fat
nu m-am panicat...astept sa se intample ceva,ori nasc ori imi scade tensiunea pana maine si se potolesc apele..sarat nu mananc.parca nu mai scot verigheta asa ushor de pe deget.
ma bag la somn...v-am pupat si multumesc
39+ 
oani_2002 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui cristies
Oani, esti la 4 mesaje de prima steluta! ![]() Cristina, de gargaritz Alexis.Povestea zilei de 6.01.2010 |
Iupiiii! Sa ma bucur?!
Iti dai seama ca daca vede asta al meu sot "ma omoara"? Eu nu sunt in stare sa termin porcariile alea pt serviciu si scriu 100 de mesaje pe net?

Hai sa ajung odata la steluta aia, trimit asta si iti raspund intr-un alt mesaj la subiectul "temperatura in camera"
37 +
Lucas +
André (30.01.2006)
oani_2002 spune:
| citat din mesajul lui alicredo fetelor....acum va iubesc. ![]() ...e nashpa rau cu preclaampsia asta...letala si ptr mama si ptr fat nu m-am panicat...astept sa se intample ceva,ori nasc ori imi scade tensiunea pana maine si se potolesc apele..sarat nu mananc.parca nu mai scot verigheta asa ushor de pe deget. ma bag la somn...v-am pupat si multumesc![]() 39+ ![]() |
Heeei! Scot
la tine! Lasa tu medicii sa puna diagnostice! Daca preeclampsia e asa, atunci de eclampsie ce mai zici?Nu zic ca nu-i bai, dar nu-i nici dracul chiar atat de negru. Daca si maine ai tensiunea mare se vor gandi probabil la inducere sau cezariana (pt ca ai deja 39 sapt) sau iti fac analize si mai asteapta, in functie de protocolul clinicii.
PS: eu verigheta nu o mai port de vreo 2 luni si nu ma simt umflata, dar uneori, dimineata, ma strangea tare.
Somnic usor!
37 +
Lucas +
André (30.01.2006)
cristies spune:
| citat din mesajul lui alicredo fetelor....acum va iubesc. ![]() ...e nashpa rau cu preclaampsia asta...letala si ptr mama si ptr fat nu m-am panicat...astept sa se intample ceva,ori nasc ori imi scade tensiunea pana maine si se potolesc apele..sarat nu mananc.parca nu mai scot verigheta asa ushor de pe deget. ma bag la somn...v-am pupat si multumesc![]() 39+ ![]() |
Nu te panica, boala este letala daca nu este descoperita si daca in timpul travaliului ti se dau medicamente care cresc tensiunea. Dar e primul lucru care ti-l face la spital cand te internezi, asa ca nu e cazul.
Eu am avut (ajunsesem in timpul travaliului la 17 cu10-11
) si nu stiu ce medicamente mi-au dat dar stiu ca nu mi-au dat Ergomet (ajuta la revenirea uterului dupa nastere) care este contraindicat pentru cei cu tensiune.Si ca sa fii complet linistita, acum am tensiuea constant 11 cu 7, deci dupa nastere iti vei reveni din punctul asta de vedere cu siguranta.

Cristina,
oani_2002 spune:
Cristina, sper ca tu vorbeai despre asta...daca nu, imi cer scuze, dar eu weekend-ul asta am citit chiar din 5 in 5!
De fapt, nu prea am ce sa-ti raspund, ca am vazut ca stii bine teoria. Iti confirm ca asa stiu si eu. Prematurii si cei cu greutate mica la nastere pierd caldura pe la picioruse si pe la capusor, deci ciorapei si caciulita. De ob, intre 2,5kg si 4 kg, reusesc sa-si mentina temperatura singurei intr-o camera cu 18-20 de grade si nu mai au nevoie de o sursa externa de caldura. Peste 4 kg, ei pot termoregla eficient, adica isi regleaza temperatura bine, in functie de ambient. Dr Spock si medicii de aici zic ca nu trebuie imbracati mai gros decat adultii si ca temperatura de 18-20 de grade e adecvata. Eu stiu pe propia-mi piele ca 18 grade in casa, cand am venit in Portugalia, mi se parea frugut, iar acum cand ii zic mamei la telefon isi pune mainile in cap (ea are 23 de grade iarna, in casa).Deci, tine un pic de obisnuinta.
Eu sunt tare de acord cu Dr Spock, ca bebelusul isi regleaza temperatura la fel de eficient ca si adultul, atata timpo cat nu-i prea infofolit, astfel incat sa nu-i mai permita sistemului sa functioneaze corespunzator.
Si o alta chestie, toti copiii portughezilor traiesc in casa fara caciulita, la 16-20 ºC si nu patesc nimic. Si asa l-am crescut si eu pe al meu. Purta caciula 20 minute dupa baita, ca insista mama, cat sugea, apoi dormea fara.
Acum fiecare face cum crede, ca exista atatea teorii cate carti si cati medici! Pana la urma, eu cred ca fiecare mamica isi alege sistemul de crestere al puiutului cat mai apropiat de ceea ce simte ea ca-i bine. Si faca foarte bine! Important e sa fie linistita si impacata, ca bebele tot asa creste si cu si fara caciulita!
you all.
37 +
Lucas +
André (30.01.2006)