Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *62*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Continuare,avantaje/dezavantaje la carriers.Scuzati ca pic si eu ca nuca-n perete in mijlocul altor discutii,dar vreau sa finish cu asta,ca am tot zis ca scriu si-am amanat..

Sling

Noi nu prea l-am folosit pt ca la inceput cand l-am cumparat Josh il ura de-a binelea...si n-am putut nicicum sa-l conving sa stea acolo cu totul inauntru(pozitia cradle parca ii zice,in care bebe intra cu totul).Materialul la BabaSling nu este elastic,plus ca se regleaza f greu,nu are inele.Imi place mult pozitia pe sold si-l mai folosesc din cand in cand pt asta.Ma doare insa umarul dupa cam o ora de purtat.Josh a reusit sa adoarma in el de vreo 2 ori si e tare greu atunci,ca se lasa cu toat agreutatea pe mine si eu nu-l tin decat pe un umar.

Avantaje si dezavantaje la sling nu scriu,pt ca nu prea am folosit si nu sunt in masura.

Ergo

Foarte trainic,il folosesc alternativ cu wrapul/babynest.Fara baby insert este recomandat doar dupa 4-5 luni,de fapt din momentul in care bebe poate sa desfaca piciorusele ok ca sa si le poata scoata pe lateral fara sa-l doara aceasta.Cu baby insert se poate folosi de la nastere am inteles.Eu nu l-am mai cumparat si pe acela,i-am bagat piciorutele inauntru si l-am tinut in pozitia broscuta.E f bun pt dormit in el,copilul are capul perfect sustinut la spate pt ca inca nu e asa de lung incat sa iasa din el,ii vine capsorul fix pe marginea aceea de unde incepe gluga.Cand mai creste si iese din el capul ii poate fi sustinut cu gluga,in timp ce doarme.
Greutatea este distribuita f bine insa eu am avut momente cand m-a durut mijlocul(mai ales in perioada in care il puneam cu piciorusele inauntru).

Avantaje:
-tine la plimbari lungi de cateva ore
-bebe poate dormi linistit (Josh a dormit si 3 ore in el)
-are gluga aceea care-l fereste de soare/ploaie etc si pe care o -poti pune dupa ce adoarme fara sa simta,sunt niste capse sus pe umar
-are buzunar in fata destul de incapator

Dezavantaje:

-este destul de mare si cam greu de impachetat/pus in bagaj cand pleci undeva la drum
-se pune un pic mai greu,trebuie sa lasi copilul jos intai
-vara probabil ca o sa fie putin prea gros pt bebe

Wrap fix/BabyNest

Incape fara probl intr-o poseta de marime medie.Se pune foarte usor,chiar si cand il ai pe bebe in brate.Easy de luat oriunde,de folosit in casa,cam peste tot.Greutatea e ff bine distrubuita,nu dor umerii absolut deloc,nici mijlocul dupa ore bune de purtat.
Nu trebuie sa te infasori cu kilomeri de material,e subtire si nu exista riscul de supraincalzire,deci ok vara zic eu.
Se poate confectiona usor,din aprox 3m de material(bumbac+spandex,un fel de material de tricou dar mai grosut).Cusut bine de mana(cusaturi duble,intarit bine la capete) sau la masina.Sunt doua benzi de cate 1 m care se cos ca doua inele trecute unul prin altul.Din alta bucata de aceeasi latime cu inelele si de cam 1,5m lungime se va confectiona o centura care se va incinge pe mijloc si peste bebel ca sa-l sustina bine.

Avantaje

-f usor,se poate lua oriunde fara sa fie incomod la bagaje(mai ales cand plecam undeva fara masina)
-greutatea distribuita ff bine,bebe poate fi purtat pe perioade lungi de timp
-se poate pune ff usor,chiar si atunci cand esti cu bebe in brate
-you can do it yourself,la costuri f mici
-f bun vara
-se poate pune copilul in el si cu fata catre exterior

Dezavantaje

In cazul nostru,faptul ca se doarme mai greu in el,pt ca Josh nu accepta sa-i trag materialul peste cap.isi lasa capsorul pe umarul meu si eu i-l sustin in timp ce doarme.

Cam asta,daca imi aduc aminte mai scriu ca nu pot sa ma concentrez deloc,Josh topaie in Jumperoo langa mine si vrea atentie.

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

"Babies can't be spoiled...only nurtured." "Babies, like food, only get spoiled if they are left unattended on a shelf."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Neatza!
Nela, uite aici gasesti reteta de tiramisu a Moniqai. E bestiala si sigur iti iese crema tare daca ai rabdare sa lasi galbenusuirle pe foc pana se ingroasa mai mult. Eu le-am amestecat cu mixerul tot timpul cat au stat in baia de aburi ca sa nu se lipeasca:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147915&whichpage=11

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Neatza!
Nela, uite aici gasesti reteta de tiramisu a Moniqai. E bestiala si sigur iti iese crema tare daca ai rabdare sa lasi galbenusuirle pe foc pana se ingroasa mai mult. Eu le-am amestecat cu mixerul tot timpul cat au stat in baia de aburi ca sa nu se lipeasca:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147915&whichpage=11

POZE

Cristina, multumesc tare mult. Gata, am salvat-o. Nu stiu cum de mi-a scapat sa fac asta din prima.
Am vazut pozele cu Ema de dimineata, este o frumoasa. Imi plac ochii aceia la nebunie, mostenire de la mama.

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Ioanna, iti spun si eu cu intarziere La multi ani si iti doresc sa ai o viata frumoasa si fericita mereu!
Dana, ce frumoasa este Ana si ce frumos ii sta imbracata in cadoul de la Raluk! Super costumasul!
Multumesc mult tuturor fetelor care mi-au sugerat idei de cadouri. Astazi mi-am propus sa merg in Mall Cotroceni si pe urma mai vad eu.
Monique, am vrut sa te sun ieri, dar cred ca mi-am sters din greseala numarul tau de telefon, ca nu l-am mai gasit! O sa ma uit sa vad daca il gasesc pe mailul comun.
Monica, asta cu FIV-ul nu am inteles-o nici eu, dar nu am vrut sa comentez. S-a luat vreo fata de cele care au facut FIV? Ca eu chiar nu imi amintesc. Oricum, mai bine nu mai dezvoltam subiectul ca nu vreau sa ne mai certam aiurea.
Manga, ce fain ca va mutati! Va doresc multa, multa fericire in noua casuta!
Eu sambata mi-am facut o tona de analize si azi sau maine iau rezultatul. Ca de obicei in astfel de situatii mi-e o frica de nu mai stiu de mine. Pana le primesc nu mai sunt om, sper sa nu fie nimic in neregula.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

dana15 iti urmaresc posturile cu atata interes cum nici nu-ti inchipui. eu cred ca tu esti atat de inteleapta si iti cresti baietii atat de frumos. pentru mine mesajele tale sunt pline de inspiratie si de intelepciune.

ioi, Ioana scumpa!!! tare mi-as dori sa fiu eu mamica despre care vorbesti! si mie imi place tare mult de ea, cum gandeste, cum isi creste flacaii...ii trimitem pupicii si bratul de flori Dianei!

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Ieri Andrei s-a urcat in patut langa Emma, s-a asezat langa ea si in timp ce o mangaia pe obrajor si ii zicea cu muuult drag "Beeebe!!!" a incercat sa o diversifice cu o chifteluta. Noroc ca am ajuns la timp sa i-o iau din gurita, dar cred ca tot a simtit putin gustul ala fain de prajeala.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Ioana, La Multi Ani cu intarziere pentru ziua de ieri! Iti doresc sa fii fericita si mai ales sanatoasa.

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Angelli, ce faina e poza aia! Si ANdrei adora sa se joace cu ustensilele de bucatarie, chiar am vrut sa ii cumpar o bucatarie de jucarie, dar nu m-a lasat sotul ca a zis ca e joc de fetite! (da, ca el nu se apropei de bucatarie decat ca sa manance, nici nu poate concepe ca un barbat ar putea sa faca mancare, de ex.)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

dana15 iti urmaresc posturile cu atata interes cum nici nu-ti inchipui. eu cred ca tu esti atat de inteleapta si iti cresti baietii atat de frumos. pentru mine mesajele tale sunt pline de inspiratie si de intelepciune.

ioi, Ioana scumpa!!! tare mi-as dori sa fiu eu mamica despre care vorbesti! si mie imi place tare mult de ea, cum gandeste, cum isi creste flacaii...ii trimitem pupicii si bratul de flori Dianei!

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Ioana mama lui Carol Ioan

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraiulia spune:

Neatza, frumoasele mele!!

Yo nu prea mai apucai sa scriu, de citit am mai citit pe sarite.

Lullaby, mi-am amintit de capsuni. Am ras si eu..oho.

Am vazut si un pui dulce care doarme cu ustensilele de bucatarie exact cand citeam despre jucarii si necesitatea lor.

LEgat de jucarii(prea multe), nu pot inca sa-mi dau cu parerea. Cred ca ma voi adapta si in functie de personalitatea ei. In plus, este un subiect la care inca ma gandesc. Pana acum, n-am avut cand, avand in vedere cum ne-au luat pe noi lucrurile pe sus.

Vazui si pe Ana cu un cadouas de la Raluk. Frumoasa tare!!

As mai zice multe, dar tre sa plecam la cumparaturi. IAR!!! Everyday.
Mai sunt 6 zile pana la botez...

Va pup cu drag si am fugit!!!

Mergi la inceput