vojta o terapie care merita bagata in seama

vojta o terapie care merita bagata in seama | Autor: isi

Link direct la acest mesaj

dupa 2ani si jumatate de vojta intensiva din care 1,5anila sibiu si restul invatata in germania ma consider in masura sa dau sfaturi la cei interesati de aceasta terapie .fetita mea are 4 ani si a fost diagnosticata tetrapareza spastica .Momentan frecventam MUNCHEN-UL santem foarte multumiti de cei de acolo sant intradevar profesionisti.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Sant convinsa ca poti da sfaturi,,,orice mama care isi iubeste copilul si vrea ca el sa se recupere ,merge cu el la terapie si se implica ,,,in patru ani de vojta sau bobath poate da sfaturi,,,e in firea omului sa vrea sa invete mai ales cand e legat de viata copilului....
Nu stiu daca mamele de aici au nevoie de sfaturi,,,,si daca au, cred ca sant in numar mai mic cele care au nevoie de sfaturi despre cum sa faca vojta decat cele care doresc informatii despre alte centre de recuperare,despre strainatate ,,,despre cat costa si cum ai ajuns acolo..
Daca chiar vrei sa ajuti,ptr ca stiu ca ai ajuns printr-o fundatie in germania,,,ajuta cu date ,adresa si cum ai reusit sa ajungi acolo cu bani putini.
Marea majoritate sant familii care nu isi permit sa mearga pe cont propriu,(costuri foarte mari) si atunci o fundatie ar fi salvarea multora.
Din pacate multi stiu dar pastreaza ptr ei top-secret,,,si asta ar fi adevaratul ajutor sa ajuti si alte familii sa ajunga acolo fara costuri exagerate....
Imi cer scuze daca te-am suparat ,,,nu asta era intentia mea dar ma gandesc ca daca tot vrei sa faci ceva util atunci sa fie util cu adevarat.
Multa sanatate tie si fetitei tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Isi,te rog s ne spui mai multe despre terapia care se face la Munchen.Care este programul zilnic al unui copil cu paralizie cerebrala si prin ce e diferit fata de cel din centrele romanesti.
Poti,de asemenea sa ne dai un site unde sa intram si sa citm mi mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katharina.k spune:

buna fetelor , fetita mea a fost diagnosticata de la nastere cu sindrom down , si am facut terapie vojta pt recuperare aici in romania . eu am fost f multumita de evolutia ei . asa ca se pot face lucruri bune si in tara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isi spune:

am ajuns in germania auzind printre kinetoterapeuti cei de la Sibiu ca un anume doctor neurolog ar fi printre cei mai buni din europa si ca are capacitatea sa isi dea seama ce sanse are copilul sa mearga si cand se va ridica in picioare[ in acea perioada stateam la sibiu in chirie si faceam cu isi gimnastica de 3 ori\zi ]am ajuns in germania cu ajutorul C.V.adica un an vojta la sibiu probabil cei din germania au hotarat sa ne schimbe soarta si au reusit momentan mergem la gradinita normala [tot la recomandarea celor din germania]facem gimnastica vojta de2-3\zi acasa cu mama .Programul in germania este destul de lejer noi nu stam internati,de fapt totul consta intr-o vizita la neurolog apoi un program de o ora pe zi la un profesor kinetoterapeut care stabileste ce program are nevoie copilul apoi incepe invatarea de catre mamica a executarii terapiei vojta la prima vedere este dificil dar profesorii reusesc pe mama sa o invete exercitiile care nu sant asa de grele precum par dupa circa 5 sedinte de obicei se reuseste invatarea exerciitilor necesare copilului .Terapia vojta are un efect mult mai bun daca este facut acasa de catre parinte in liniste si in plus exista certitudinea in cazul meu ca face exerciitile corecte .Ce pot sa spun decat ca noua nemtii ne-or schimbat viziunea asupra terapiei si reusim sa avem o viata aproape de normalitate ,am reusit sa trecem cu brio de obstacolele care le-am avut mai avem foarte mult de lucru si sa nu uitam ca tota viata v-a trebui sa ne luptam cu boala si asta ne-or invatat cei din germania ca sta in puterea noastra sa schimbam destinul fetitei noastre .Am auzit pe forum ca vojta nu merge decat pana la o anumita varsta ,total neadevarat se practica vojta si pe copii de peste 10 ani intradevar exercitiile sant diferite si nivelul de complexitate creste dar ce se cere si ce se spera din efectuarea terapiei ,in romania pare de necrezut .De exemplu pentru ISI se incearca evitarea unei operatii la sold [displazie de sold]cu exercitii vojta pentru unii pare de necrezut intradevar cu timpul odata cu invatarea parintelui de noi exercitii nivelul de comlexitate a execitiilor creste .continuarea din pacate in alta zi timpul nu-mi permite sa mai stau la calculator .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresel spune:

mesaj pentru isi

Sunt Crina din Bistrita-Nasaud,am un baitel Rares de 7 ani diagnosticat cu tetrapareza spastica.Am facut vojta la Sibiu in urma cu 5 ani.Am stat in chirie acolo 6 luni.Acum am fost la intalnirea cu nemtii si suntem foarte tentati sa mergem in Munchen.Am citit ca aveti experienta in acest sens si as vrea sa vb mai amanuntit.Ar fi utila o adresa de email si/sau un nr.de tel.Astept cu mare interes si nerabdare un semn de la dumneavoastra.Multumesc,Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cello spune:

Crina, cum ai ajuns sa te vezi cu nemtii? Te rog, indruma-ma si pe mine pentru fetita mea pentru ca vrem sa mergem si noi. Un site ai putea sa ne dai? Fetita mea are 3 ani si are tetrapareza spastica cu elemente extrapiramidale.
Multumesc mult.

Mergi la inceput

la sibiu vin nemtii de 2 ori pe an pentru pregatirea viitorilor kinetoterapeuti si atunci primesc dintre copii cu care lucreaza kinetoterapeutii la sibiu ,deci primul pas este sa ajungi la sibiu internat la spital apoi sa te programezi exista avantajul ca acolo vin profesori kinetoterapeuti internationali care conduc cursurile, adica cam cei mai buni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresel spune:

Vreau sa-mi cer scuze ca nu am raspuns pana acum,dar nu am mai intrat pe forum in ultima vreme.Noi am facut Vojta la Sibiu in urma cu 6 ani,am pastrat relatia cu kinetoterapeut-ul si in plus in ultimii ani avem un kineto care a urmat cursul de vojta la Sibiu si asa am putut lua legatura cu nemtii.Am fost deja de 2 ori in Germania,suntem super multumiti.Merita sa mergeti si voi.Eu o sa ma interesez care e modalitatea cea mai simpla sa ajungeti in Germania la kinderzentrum din munchen.Lasa-mi o adresa de e-mail si tinem legatura.Anul acesta ,in octombrie stiu eu ca vin nemtii la sibiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Vojta am facut si noi 3 ani si jumatate,in Bucuresti,la Nicolae Robanescu cu doamn Oana Dinu.Am fost foarte multumita de dumneaei.

Mergi la inceput

ma bucur ca cei care au beneficiat de pe urma terapiei vojta ,isi scriu impresiile ,este foarte important sa ne scriem ce facem cum decurg lucrurile deoarece daca scrie o singura persoana nu este credibila trebuie sa ne facem timp sa ne ajutam unii pe altii ,numai asa putem sa aflam ce este mai bun pentru copii nostri .Apropo de nemti ei vin la sibiu si in mai dar atunci noi sintem programati la Munchen

Mergi la inceput