Otita antibiotic

Otita antibiotic | Autor: ruxandraru

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, Tudor (3 ani) a facut o otita insotita de dureri sinistre, azi noapte au inceput, azi am fost la Budimex. Medicul i a prescris, printre altele, Amoksiklav, insa a uitat (...) sa mi spuna/ scrie pe reteta cite zile sa ii dau cei 5 ml la 8 ore. Cum nu stiu cum sa mai dau de el, va intreb daca stiti ce si cum. Ma mai gindisem ca poate trebuie sa ii dau sticla respectiva si asta sa fie reperul, de aceea n a precizat cite zile?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Teoretic antibioticul se da minim 5 zile.
Multa, multa sanatate

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

Si eu stiu ca se da minim 5 zile antibioticul. La control nu mai trebuie sa mergi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Cu siguranta va trebui sa mergi la control, iar antibioticul cu siguranta trebuie sa i-l dai minim 5 zile. daca tot ai ajuns la Budimex, cand mergi la control, cauta-l pe Dr Buruiana (junior caci tatal lui stiu ca era grav bolnav) - pe puiul meu l-a operat primavara trecuta (avea 2 ani jumatate atunci) si am fost f multumiti de felul in care am colaborat.
Sanatate multa la puiut

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Teoretic - da' chiar ca la carte! - Amoksiklav se da intre 7 si 10 zile (nu 5 zile, aia e o legenda; se poate da mai mult de 10 zile, daca microbul si medicul cer asta ), si se da o doza (la voi, 5 ml) la 12 ore, NU la 8.

Eu i-as da timp de 7 zile, la 12 ore (deci 24 doze). Ar fi bine sa fie insotit de Nurofen (de 3 ori pe zi, dupa mancare, doza recomandata pt varsta si greutate - scrie pe cutie) macar 3 zile. De obicei, in otite se indica (si) antiinflamator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

Ella, mi a dat si nurofen, plus niste pic pt urechiusa si altele pt nas.
Nu mi a spus sa revin pentru control...
Vestea buna e ca de la prinz copchilu nu s a mai plins de dureri la ureche, incep sa sper la o noapte linistita.
Acum nu stiu ce sa spun de control, poate o fi vazut o forma usoara sau incipienta de otita? Nu ma pricep, asa ca doar presupun. Pe medic il cheama Manole- Gavrilescu, middle aged si mi a inspirat incredere. Abia acasa am observat ca n am durata pt antibiotic, nu jur ca nu mi a spus pe gura, dar eram dupa o noapte alba... Insa pe reteta n a scris, doar la asta.
Multumesc de sfaturi, o sa ii dau 5-6 zile si vedem cum merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Daca ai inceput cu antibiotic...da-i cel putin 7 zile...(aici se dau 10 zile).
In caz de otita bacteriana, administrarea antibioticului doar 4-5 zile poate face mai rau decat bine...(nu scapi de toate microorganismele si in 2 sapt, ele prolifereaza si face otita din nou...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Buna!
Eu iti spun din experienta mea cu Maria, fiica mea cea mare.Noua ne-a dat dr orl-ist antibiotic 8 zile.De ce? L-am intrebat ; si a raspuns < ca sa fie acoperita perioada>.Nu am inteles, dar copilul s-a facut bine.
Ne-a interzis sa-i fac baie vreo 2 sapt( i-am facut totusi dusuri si i-am pus vata in urechi, sa nu-i intre apa).
Multa sanatate!
E ff important sa-si sufle nasucul, ori de cate ori e nevoie si imp sunt picaturile de nas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

OK, va multumesc frumos! Sanatate si vou!

Mergi la inceput