Carne tocata de pasare
Astazi am facut prima data piftelute si perisoare din carne de pasare pe care am tocat-o eu. Compozitia se tinea de maini nu prea puteai sa lucrezi cu ea, in orice caz geu. Exista vre-un truc? Banuiesc ca trebuia sa pun mai putin ou sau apa (am adaugat un pic ptr ca asa fac la carnea tocata de vita sau porc si ies mai fragede). Aveti retete incercate?
... De multe ori noi ne surprindem la gindul ca nu e drept ca Dumnezeu sa iubeasca, fara masura si fara socoteala, chiar asa pe oricine, calcind orice buna rinduiala si orice īnchipuire a noastra despre dragoste.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Raspunsuri
alintaroma spune:
Ica eu gatesc de citiva ani buni de acuma doar cu carne de pui. Am inlocuit-o in absolut toate dish-urile inclusiv sarmale . Chiftelele si perisoarele le fac absolut ca si cum le faceam inainte cu carnea de vita/porc si nu am nici o problema. Eu folosesc doar piept de pui dezosat si il arunc in food procesor cu restul ingredientelor si iese perfect. Drept e ca eu nu pun apa deloc ci doar un ou - doua in functie de cita compozitie am si cind le formez o fac cu miinile umede.
La perisoare: pun 1 lbs piept de pui cu o ceapa mica tocata, condimente, o mina orez, un ou si patrunjel verde tocat.
Chiftele: piept de pui, o ceapa mica tocata, usturoi pisat, condimente, 2-3 felii de piine alba muiata in apa/lapte si scursa, un cartof ras pe razatoarea mica, 1-2 oua, verdeata (marar, patrunjel) si uneori mai pun si cite o lingura de mustar si ketchup.
Le formez cu miinile umede si le coc la cuptor in tava pe hirtie de copt.
mina spune:
Eu fac chiftelele de pui cam la fel ca Alintaroma, doar ca adaug in plus morcov, telina si uneori dovlecel, date pe razatoarea cea fina. Si nu pun painea inmuiata, daca pun cartoful ras. A, si fara suc de rosii sau mustar. Facute asa, cu mai multe legume, chiftelele nu se mai lipesc de mana. Bine, recunosc cinstit ca eu nu prea ma omor sa modelez chiftelele sau perisoarele. Chiftelele le iau cu lingura si le turtesc pe hartia de copt (ca sa scap sa nu mai adaug faina). Perisoarele le fac in felul urmator: iau cu lingurita udata cu apa rece din compozitie si le dau drumul in ciorba care fierbe. Nu ies ele f impecabile ca si forma, dar castigul de timp compenseaza pe deplin.
Un alt truc ar fi sa toci carnea la robot dar sa o lasi bucati mai mari, nu pana devine piure.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
monica-elizabet spune:
si un picut de ulei
eu fac si sarmale tot cu pui si curcan
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Tala spune:
eu la chiftelute mai pun si putin lapte (o lingura pt ca se aramesc mai frumos - stiu asta de la un bucatar, nu-s eu asa desteapta) si o lingurita de ulei si tot ce gasesc legume prin casa.
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
alintaroma spune:
Mina si eu mai pun morcov si/sau pastrinac ras in chiftele cind am chef. De fapt nu cred ca fac de 2x aceasi compozitie dar mi-a fost rusine sa zic ca arunc si eu acolo dupa inspiratie si nu dupa o reteta anume.
Eu ulei adaug doar la compozitia de sarmale nu la perisoare sau chiftele.
Si da uitasem ca folosesc si ground turkey 98% lean.
Ica 1975 spune:
Multumesc ptr retete
Mina, hartie de copt sau hartie parchemin? Am sa incerc si eu trucul cu lingurita la perisoare
Alina, eu nu pun la chiftelute miez de paine si nici cartof, daca pun faina de naut crezi ca merge?
Cine este omul, ca sa carteasca impotriva Celui ce a facut cerul si pamantul?
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
cosminiq spune:
Salut fetele!!!
Ce pofta amde parjolute.Am sa fac si eu diseara cand ajung acasa.Ciorbica de perisoare tocmai ce am terminat-o.Copilutul meu ar manca toata ziua ciorba de perisoarecat mai multe perisoare...ii plac la nebunie
Eu parjoalele le fac cand cu carne simpla de pui(piept)sau amestec cu putina carne de vita, apoi morcov dat pe razatoarea mica(chiar vreo 2 buc),usturoi,cartof dat pe razatoare si scurs de zeama,2 felii de paine (apa,lapte..)2 oua,sare ,condimente si putin patrunjel.Daca e prea moale pun putin pesmet si o lingura de ulei de masline.Apoi le scot dupa prajeala pe servet.SUPER BUNE
cosminiq spune:
Ica ,eu cu naut nu am facut si nici nu am auzit
Faina se mai foloseste dar nu e prea indicat dupa parerea mea.Mai degraba pesmetul.
Se pot face si din carne de pui,putin usturoi pt gust,un ou ,sare si putin pesmet parjolute(chiftele) mai mici care se prajesc in ulei incins fara a mai fi necesar sa se intoarca.Sunt super gustoase
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
cosminiq spune:
O zi buna fetele!!
Spor la bucatareala.Chiar daca e sarbatoare azi ceva de papica tot tr sa facem!!
crissandrada spune:
Buna fetelor.
Cum faceti chiftelele la cuptor? In tava de la cuptor puneti hartia de copt si apoi direct chiftelutele modelate si gata? Date la cuptor? Mai trebuie ulei sau ceva?
Multumesc.
Criss de Alessia si Andrada