reactie Infanrix
Fetita mea a facut marti vaccinul Infanrix de 2 luni. Ieri am observat o umflatura rosie si tare la umar, la locul unde a facut unul dintre vaccinurile din maternitate. are cam 5 mm diametru si ieri avea un punct galbui la mijloc, iar azi toata suprafata umflata are galben pe dedesubt (pare a fi puroi). in jurul umflaturii mai este o suprafata tare, iar la locul intepaturii de pe piciorus, unde a fost facut infanrixul, este de asemenea o zona intarita. alte reactii nu a avut, nu a facut febra.
pediatra nu raspunde la tel, iar la spital parca nu m-as duce, ca mi-e sa nu culegem ceva de pe acolo. s-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)
Raspunsuri
roli25 spune:
Umflatura de la umar nu are legatura cu Infarix-ul. Este reactia vaccinului BCG din maternitate. E ok, asa trebuie sa fie, inseamna ca a prins vaccinul. Nu umbli acolo, bubita sparge si face cojita care o sa cada.
Reactia de la Infanrix e doar umflatura de la piciorus. Pui rece. Nu e nimic grav.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
AngeliquedeS spune:
E normal, sa stii, si asa cum spunea roli, nu are nicio legatura cu Infanrixul. Sa nu incerci sa spargi "buba" sau sa storci puroiul. La fel, daca o sa se sparga singura, sa nu te sperii. Pe piciorus poti sa ii pui o felie de lamaie, face bine la umflatura, se retrage. Pupici!
Barfe
arcadia spune:
va multumesc, m-am linistit
am crezut ca are legatura cu infanrixul deoarece a aparut dupa ce l-am facut, si zona intarita ca si la piciorus. nu ma gandeam sa umblu la bubita, astept sa treaca si sper sa nu ramana semn prea mare
dicirstea spune:
Nu o sa ramana, Theo face 8 luni si abia se mai cunoaste o impefectiune a pielii. La Calin nu s-a facut asa?
Ca stiu ca eu m-am speriat de la Matei..
Pentru umflatura de la piciorus poti lua un gel cu arnica, e bun sa-l ai in casa pentru vanatai, chestii din astea care vor veni
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
alex_andra spune:
Da, la vaccinul din maternitate asa se intampla. Eu nu m-am speriat cand a facut eva, ca ma prevenise o prietena din timp Si la fel a facut si la infanrix.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
unombun spune:
vineri a facut si baiatul meu acest vaccin-adica ieri si de atunci e miriit,plinge,doare burtica,nu mai maninca.Ati avut asa ceva?
alex_andra spune:
eu personal nu am avut la eva stfel de reactii, dar am vazut la copii prietenelor mele ca se mai poate intampla. poate sa faca si un pic de febra.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Isis_23 spune:
Mandra mea n-a avut nicio reactie adversa la niciunul din vaccinurile de pana acum.Dupa ce l-am facut sapt.trecuta pe cel de un an,a facut febra 39,fara pofta de mancare(doar tzatzi!).Ma speriasem putin,dar am citit proospectul si e normal.I-a trecut cu supozitor si nurofen.
Mami de Edith
http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/
arcadia spune:
Di, mi-am amintit dupa ce am scris ca ceva a facut si Calin la umar, dar parca era mai mic guguloiul...lui i-a trecut, nu se mai vede mare lucru. si Ioanei a inceput sa ii treaca, de altfel.
merci pentru sfat, e super caci chiar am in casa un stick cu arnica special pentru copii, sper sa ii treaca cu asta zona intarita de la piciorus, chiar ma intrebam cu ce sa ii dau acolo ca sa treaca