Visul
Am avut un vis in noaptea de Craciun. Mergeam pe o plaja, iar Domnul pasea alaturi de mine.
Pasii n-i se imprimau pe nisip, lasand o urma dubla: una a mea, cealalta a Lui. Atunci mi-a
trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezinta o zi din viata mea. M-am
oprit ca sa privesc in urma si am vazut toti pasii care se pierdeau in departare, dar am
observat ca in anumite locuri, in loc de doua urme, nu era decat una singura.
Am revazut filmul vietii mele...ce surpriza! Locurile in care nu se vedea decat o singura urma,
corespundeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste, de rea vointa,
zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari sau de indoiala, zile de nesuportat,
zile in care si eu fusesem de nesuportat.
Si atunci, intorcandu-ma spre Domnul, am indraznit sa-i reprosez: "totusi ne-ai promis ca Vei fi
cu noi in toate zilele! De ce nu Ti-ai tinut promisiunea? De ce m-ai lasat singur in cele mai grele
momente din viata, in zilele cand aveam cea mai mare nevoie de Tine?" Iar Domnul mi-a raspuns: "Dragul
meu, zilele pentru care n-ai vazut decat o urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am
purtat pe brate!"
(dupa Ademan Barras - poet brazilian)
MirelaV
Raspunsuri
ad_risnov spune:
Foarte frumoase cuvinte, Mirela!!!
Le stiam mai de mult, dar, din pacate, atunci cand ne este greu le uitam asa de usor ...
Nimic nu e ce pare a fi.
Uite stiu si eu o poveste care are acelasi inteles cu cea postata de tine:
Intr-o zi Dumnezeu si Sf. Petru poposesc la casa unui om sarman. Sunt asezati la masa saraca a bietului om, sunt culcati pe o rogojina, insa cu mare caldura sufleteasca din partea gazdelor. Peste noapte Dumnezeu ii spune lui Sf. Petru: Maine acest om va fi rasptlatit pt. bunatatea lui!
A doua zi dimineata omul cel sarman isi gaseste vaca moarta in grajd. Era singurul lui ajutor in lupata cu saracia.
Dumnezeu si Sf. Petru pleaca mai departe.
Poposesc de asta data la casa unui om bogat care ii pune la masa cu slugile si ii culca intr-un grajd ce sta sa cada peste ei. Noaptea, Dumnezeu ii spune lui Sf. Petru: maine acest om va fi rasplatit pt. faptele lui.
A doua zi uimire in randul slugilor: grajdul cel darapanat era ca nou.
Cei doi drumeti pleaca si in drumul lor Sf. Petru il intreaba pe Dumnezeu: Domane, cum ai putut sa dai un necaz asa de mare bietului om amarat care ne-a cinstit cu ce avea el mai bun si l-ai binecuvantat cu o bucurie pe cel bogat care ne-a tratat ca pe niste slugi, nu ca pe oaspeti???
-Fiule, ii raspunde Dumnezeu, nimic nu e ce pare a fi. La cel sarac a vrut sa vie mortea in noaptea cu pricina sa-i ia nevasta. Asa ca am facut sa-i ia vaca si sa-i ramana soata alaturea, iar la cel bogat a doua zi cadea grajdul cel darapanat si s-ar fi ivit dintre zidurile lui o comoara uriasa care l-ar fi facut pe bogatas si mai bogat si mai nedrept cu oamenii lui. Asa ca i-am reparat grajdul, iar comoara va ramane in veci zavorata intre zidurile lui.
Adriana in 22 de saptamani
toni spune:
Foarte frumos "Visul".De fapt e pura realitate.De fiecare data cand trecem prin greutati ne gandim ca suntem singuri.Insa Dumnezeu e alaturi de noi.El ne iubeste si ne poarta de grija.El ne stie si pe dinauntru si pe dinafara.El este un Parinte model.
Sa invatam de la El cum trebuie sa ne purtam cu copilasii nostrii.Sa incercam sa-I intelegem suferinta atunci cand gresim noi fata de El.Sa-I patrundem lacrimile atunci cand nu mai vrem sa auzim de El.Siu sa-I copiem devotamentul atunci cand va fi nevoie.
El ne invata acel gen de iubire care se face nu "pentru ca" ci "in ciuda acestor lucruri".
Simonel spune:
quote:
Initial creeata de MirelaV
Am avut un vis in noaptea de Craciun. Mergeam pe o plaja, iar Domnul pasea alaturi de mine.
Pasii n-i se imprimau pe nisip, lasand o urma dubla: una a mea, cealalta a Lui. Atunci mi-a
trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezinta o zi din viata mea. M-am
oprit ca sa privesc in urma si am vazut toti pasii care se pierdeau in departare, dar am
observat ca in anumite locuri, in loc de doua urme, nu era decat una singura.
Am revazut filmul vietii mele...ce surpriza! Locurile in care nu se vedea decat o singura urma,
corespundeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste, de rea vointa,
zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari sau de indoiala, zile de nesuportat,
zile in care si eu fusesem de nesuportat.
Si atunci, intorcandu-ma spre Domnul, am indraznit sa-i reprosez: "totusi ne-ai promis ca Vei fi
cu noi in toate zilele! De ce nu Ti-ai tinut promisiunea? De ce m-ai lasat singur in cele mai grele
momente din viata, in zilele cand aveam cea mai mare nevoie de Tine?" Iar Domnul mi-a raspuns: "Dragul
meu, zilele pentru care n-ai vazut decat o urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am
purtat pe brate!"
(dupa Ademan Barras - poet brazilian)
MirelaV