Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *61*
Raspunsuri - Pagina 8
Roxxy80 spune:
Buna seara! Pe noi ne mai tineti minte?
Stiu ca nu am mai scris de multisor dar, din pacate chiar nu pot tine pasul cu voi. Toata ziua sunt prinsa cu astia mici. Ff mult timp il dedic lui Matei. E la varsta cand invata f f mult si fac diverse jocuri educative cu el. Cred ca un sfer din zi mi-l petrec citind povesti, desenand, construind tot felul de castele si turnuri lego, lipind, decupand, plastilina etc. Din pacate nu am reusit sa ies prea afara cu ei in ultima luna. Nu pot impinge carutul pe zapada sau pe gheata si mi-e imposibil sa ies cu Maria in brate si cu Matei de mana.
Si acum sa va povestesc si despre printesa mea adorabila. La 4 luni jumate avea 7,700 kg si 66 de cm. Rade non-stop, deja e experta la rostogolit, e f interesata de jucarii (e atrasa de cele care canta si au lumini), dar cel mai mult o intereseaza fratiorul ei Matei. Cand apare el in incapare nu o mai intereseaza absolut nimic, e mereu cu ochii pe el si rade cu gura pana la urechi. Azi ma uitam la ei de dimineata cum o pupa Matei cu atata drag si ei ii radea toata fata. Maria papa doar laptic. Diversificarea o vom incepe la 6 luni.
Am uitat sa va spun ca am avut si botezul pe 16 ianuarie. Eu nu m-am simtit extraordinar de bine pt ca amandoi puii erau cam bolnaviori. Invitatii s-au simtit destul de bine. Nu a fost un botez pretentios. L-am organizat la un local in apropiere de Pitesti si au fost 30 de invitati (20 dintre ei erau cumnati, cumnate, mame si tati ).
Uitati si un link cu poze cat de cat recente: http://picasaweb.google.ro/roxanavelcea/Craciun2009InPatru?feat=directlink
Va pup cu drag pe toate!
techila spune:
seara buna duamnele,
am fost la mama azi si am mancat placinta cu dovleac. nu i-a iesit prea buna, dar vaca din mine oricum a basculat...asa...ca sa fie...
intre ispravile de azi mentionez varsatul sucului de portocale pe bebe cu ochi si mai departe in tot patul, dar tot e bine ca l-am varsat pe partea lui sotz
si mai bifez si o caruta de draci pe care ii vars pe cine imi iese in cale
la capitolul Premiul "generatoreasa anului/mama demarorului' vreau sa multumesc familiei mele, sotzului meu care imi lasa in grija incarcarea zilnica a bateriilor, sa multumesc fanilor mei care ma sustine si tuturor celor care ma iubeste
AI LOV IU RUMENIA, AI LOV IU OL!!!
Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
Lullaby_2009 spune:
Cristina Ana copaceii i-am am plantat la tara, desi sa stii ca am avut recolta de capsuni (la ghiveci) anu' trecut la garsoniera. Le-am mancat pe toate trei.
diamar78 spune:
Roxxy, ce totala e Maria cu ochelarii de soare. Ce frumos ca-i acorzi atata timp lui Matei.
mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!
happy_uka spune:
Am corectat linkul cu hohotele.
Uka, cea mai fericita mamica de C a r i n a - 14 septembrie 2009
Fragutza spune:
Uka, cat de draguta e Carinuta ta! Abia astept s-o aud si pe Natalie razand in hohote.
Poza asta mi-a placut cel mai mult:
http://picasaweb.google.com/Carina.Milea/LunaA5a#5428840074603872706
de Natalia (03.09.09)
aidaciolac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui happy_uka Vreti sa vedeti o carinoasa care rade in hohote? |
e totalaaaaaa
Azi Erik a facut pentru prima oara fata de rusinat m-am stricat de ras
hapilica noi totii pomii fructiferi care i-am plantat au si rodit al doilea an. Nu stiu de ce , asa sunt pomii astia adusi de la unguri. Si de la casa de unde ne-am mutat , in primavara lui 2008 a adus Laci si niste aluni turcesti si in toamna cand ne-am mutat i-a luat si i-a sadit aici unde stam (am lasat multi meri italienesti , cele mai bune mere care le-am mancat vreodata , italiencele stiu , merii aia din zona Bolzano si pruni si nuci si ciresi din alea rosii carnoase , visini , caisi , piersici ... toti rodeau).Nah , si sigur ca in primavara lu 2009 nucii nu au rodit si cand am mers sa imi cumpar flori de la unguru ala, i-a povestit ca nu a rodit si a stiut imediat ca a fost mutat si a zis ca daca nu rodeste in primavara asta atunci el in fiecare an o sa ne dea o sacosa cu nuci
...revin
aidaciolac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hepilica ...cand stai la tara te faci taran . pai la ce ma mai pricep? doar la agricultura si generatoare.... si stai un pic ca sefa la sectiunea "FEMEIA PRICEPUTA - CUM SA SUPRAVIETUIM LA TARA " si nominalizata la premiul "GENERATORUL ANULUI / EOLIANA IN FUNCTIUNE " este Techila . buna ziua dna techila! cum mai merge generatoru'? |
ce tare esti sa stii ca imi placi mult.
Faza cu taranirea Noi cand ne-am mutat la tara (1200mp teren aveam) Laci repede ca trebuie sa punem in gradina blablabla. Io da , sigur , doar ca trebuie sa ma ajute ca eu nascuta si crescuta la oras ... si Emma nici nu avea 1 an ... Si am pus primul an , in afara de morcovi si albitura s-a facut tot , dar tot frumos si gustos aranjat in congelator ... Al doilea an iar s-au facut dar nu am mai pus cartofi ca era prea multa munca la ei + gandacii de colorado + ca noi nu prea folosim cartofi. Dar in astia 2 ani Laci m-a tocat ca trebuie mers zilnic si stat toata ziua in gradina si dinastea. Sigur ca i-am explicat ca nu trebuie ca doar am avut recolta super si plus copil mic + plimbari ... Si atat mi-a tocat nervu ca el a facut tot ca in al treilea an i-am zis ca eu nu mai pun mana pe nimic sa vad cum se face gradina la fel de frumoasa. Nici macar mazarea nu am cules-o ca am zis ca nu pun mana , nici macar o ceapa verde nu luam din gradina sa vada cum e daca nu pun mana si asa a ramas ca in anul ala s-a facut doar ceapa si mazarea care le-au recoltat e cu Emma si in rest nimic.
In toamna l-am tras la raspundere si i-am propus ca daca vrea gradina ca anii trecuti sa isi ceara scuze. Nah , scuze nu am auzit asa ca nici gradina nu am mai avut
Si daca tot ati deschis subiectul mi-ati dat ideea sa plantez ceva anul asta cu toata sacaiala facuta de sot doar sa am galerie
madalina84 spune:
UKA ce scumpa e Carinuta cum rade ea in hohote
LULLABY sarumana esti o scumpa
ROXXY sa-ti traiasca crestina,e o scumpa,mie mi-u placut pozele cu ei doi$
TECHILA ce pofta mi.ai facut de dovleac copt,mie azi mi-a bagat Iri mana in castron si iti cam dai seama ce-a reusit sa faca
HEPILICA super ideea cu plantatul bradului
AIDA ,ce era mai important nu a rodit,eu sunt inebunita dupa nucile alea verzi
CRISTINA sper sa gasesti cadoul ideal pentru nasi
Apropo se boteaza si in post,eu in post am avut botezul.
D-ZEU MI-A TRIMIS RASPLATA
IRINEL ANDREI
POZE CU NOI
o perioada din viata mea Rasplata a sosit
hepilica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui aidaciolac
e totalaaaaaa Azi Erik a facut pentru prima oara fata de rusinat m-am stricat de ras hapilica noi totii pomii fructiferi care i-am plantat au si rodit al doilea an. Nu stiu de ce , asa sunt pomii astia adusi de la unguri. Si de la casa de unde ne-am mutat , in primavara lui 2008 a adus Laci si niste aluni turcesti si in toamna cand ne-am mutat i-a luat si i-a sadit aici unde stam (am lasat multi meri italienesti , cele mai bune mere care le-am mancat vreodata , italiencele stiu , merii aia din zona Bolzano si pruni si nuci si ciresi din alea rosii carnoase , visini , caisi , piersici ... toti rodeau).Nah , si sigur ca in primavara lu 2009 nucii nu au rodit si cand am mers sa imi cumpar flori de la unguru ala, i-a povestit ca nu a rodit si a stiut imediat ca a fost mutat si a zis ca daca nu rodeste in primavara asta atunci el in fiecare an o sa ne dea o sacosa cu nuci ...revin Aida ... |
...sa-ti explice fata.
pomii astia care zici ca au rodit in al 2-lea an poate nu erau "pui". poate avusesera ceva ani in urma de cand au fost prinsi. noi toti pomii i-am luat de la o statiunea pomicola din ro si cand i-am plantat erau mici si subtiri ca niste nuiele. erau de fapt niste bete. normal ca astia rodesc mai tarziu. daca insa iei pomi mai maturi, ei rodesc mai repede, evident. iar nucul nu rodeste mai repede de 8 ani sigur. nu 8 ani de la plantare, ci 8 ani de cand s-a nascut el . cine stie de cand fusese prins nucul ala pe care zici ca l-ai luat tu.
pe urma daca ii fertilizezi cu chimicale pot rodi mai repede. mai sunt niste soiuri de nuci modificate genetic care rodesc dupa 4 ani.
am 300 de pomi in curte - stie fata ce vorbeste.
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.