Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *61*
Raspunsuri - Pagina 21
santorini spune:
Seara buna fetele! In week-end-ul asta nu prea am stat pe acasa. Ieri ne-am plimbat cu tati prin parc si a fost o vreme super azi am fost pe la socri, asa ca o sa incerc sa recuperez pana maine! Vreau insa sa le urez sarbatoritilor de azi La multi ani!
Ama
Luca si Matei
Maria
sa cresteti mari si sanatosi, sa fiti cumintei si sa va bucurati parintii!
IoanaSa fii fericita si implinita alaturi de baietii tai
!
Multumesc Mami si pisa si Kawa pentru precizarile referitoare la wrap
. Am mai exersat dar parca tot prea jos ajunge Andrei desi eu il strang cat pot. Mai incerc!
Uca ce vesela e Carinuta, si nu se intimideaza deloc in fata camerei!
fetita frumoasa. Si sta super bine in fundulest! Am vazut ca intrebai de figurinele de pe pereti. Eu le-am cumparat de pe bebelusultau.ro dar pe urma am vazut si la Real si chiar erau ceva mai ieftine. Noi suntem incantati de ele! Abia astept sa se incalzeasca si sa ne plimbam iar prin parc. Ieri cand am fost cu Adi in parc am trecut pe langa intrarea dinspre lac a mall-ului si am vazut locul unde era terasa Bourbon si m-am gandit ce frumos o sa stam noi la vara acolo cu copilasii!
Lucia
pe Davidelu cel cu ochii albastrii. Mami ce frumos e el in cada! Sper ca i-au trecut petele. Daca nu sa stii ca eu am intrebat la posta si au si plicuri mai mari deci chiar pot sa-ti trimit din mostrele de crema de la cumnata mea pentru ca am o gramada si ea mi-a spus ca sunt speciale pentru problemele de genul celei pe care o descrii tu. Poti sa imi trimiti adresa ta pe PM!
Cam atat am reusit sa recuperez! Va pup, va doresc noapte buna si revin maine cu restul de recuperari!
de
Andrei-Alexandru (24.08.2009)
BOTEZ
POZE DE ANDREIUTZ NAZDRAVAN
crocodana spune:
raluk ce flacau frumos si vorbaret ai tu acolo! si cum se joaca el cu tati! pupam dulce sa treaca colicii noaptea..de doua nopti are si Ama si stim cum e!!
,
de
Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
hepilica spune:
mai, zau daca am avut intentia sa isc asemenea valuri. m-am dus in urma sa vad ce am scris si daca am gresit cu ceva...ca citind mesajele voastre mi s-au parut toate de bun simt.
ce m-a surprins este ca nu am crezut ca cineva imi va spune vreodata ca i-am creat starea asta:
. dana15 – vroiam de mult sa-ti spun ce mamica feminina si frumoasa esti.
oricum am recitit mesajul meu de vreo 2 ori si nu mi se pare nimic in neregula cu el. desigur, gandindu-ma ca voi, ca si mine, acceptati orice parere.
E ceva rau in a cumpara baby cook pentru a-mi face mie munca usoara? Pai pe considerentul asta ajungeam, aici la tara unde traiesc, ca acum sa merg in gumari prin noroi si cu broboada in cap sapand in gradina si carand apa cu galeata.
E ceva in neregula ca o fertilizare in vitro costa vreo 3000 de euro si ca am facut vreo 3 pana acum in dorinta de a avea un copil?
In fine...
h. 
de
minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
Dana15 spune:
Hepilica prin faptul ca am mentionat starea aceasta
..
..nu o lua te rog ad literam; vroiam de fapt sa recunosc ca ieri ma enervase mesajul tau si intr-un fel ma bucur ca am reusit sa ma abtin sa rapund pe moment, pentru ca probabil nu as fi fost deloc politicoasa si saream la cearta ca un curcan
..si poate ieseam cu margelele ciufulite..hai ca glumesc..si revin mai tarziu ca trebuie imbaiata copila!
Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
crocodana spune:
dana ce ma bucur ca ti-a placut cioco si ai descris-o asa de frumos!
fetele!
,
de
Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
raluk16 spune:
Sa ma exprim si eu ca l-a linistit acuma mami pe pui, desi trebuie sa pape... vai ce a plans de la masa anterioara pana acum
si de gaze, si de gingii. Incepe sa cante de bucurie cand imi bag degetle pe la gingiile lui... Si apoi se uita in ochii mei cu niste ochi...
si incepe sa planga tot uitandu-se la mine, ca si cum ar fi disperat de ce eu, repet EU, mama lui, nu-l pot ajuta 

. Iar l-am dat cu calgel degeaba. Am bagat picioare de Sophie, am bagat din alea reci... toate minunile tin vreo doua minute si apoi iar plange...
Revenind la subiecte. Vreau si eu sa spun ca mi-a placut ce a spus Mama_si_pisa si nu consider ca asta ne-ar face frustrate. Din contra, era impotriva frustrarilor. Sunt pe acest forum si mamici care napadite de invazia reclamelor in lant s-ar simti ca nu sunt mamici bune pentru ca ele nu pot oferi aceste lucruri copiilor lor. Ma gandesc la moda wrap/sling, de exemplu. Poate erau mamici care nu-si permiteau asa ceva, dar noi aici toata ziua laudam ce extraordinar de armonios va creste bebeul. E clar ca ar fi putut exista mamici care nu isi permit si care s-ar fi simtit prost de bombardamentele astea de informatii de reclama. Am ales sa dau un exemplu pe care il am, ca sa nu se simta ca atac pe cineva.
Oricum, toate gadgeturile se impart in doua: care sunt ca sa ne usureze noua, mamicilor, munca (gen babycook), si care sunt cica pentru bebei (gen jumperoo (Croco scrisesem deja cand ai zis tu, asa ca mi s-a parut comic sa-l las ca exemplu)). De exemplu, daca finantele mi-ar permite si as considera ca merita babycook-ul (inca nu stiu cat costa), l-as lua doar daca as merge undeva in vacanta si as avea nevoie doar de un aparat mic, ca sa nu duc si oala de abur si blender. Pentru ca, avand oala de fiert la abur si blender separat nu mi se mai pare ca fac o economie de spatiu daca il cumpar si babycook-ul
. Dar daca nu il iau va asigur ca nu stau frustrata uitandu-ma dupa el in pozele voastre
, puteti sa le puneti linistite. Gadgeturile pentru bebei eu consider ca de fapt tot pentru noi le luam. Ei nu le observa nici prezenta, nici lipsa. Al meu pana acum cel mai tare a apreciat o punga plina de chestii de aruncat de la imprimanta. A stat cu coatele pe masa in brate la mine si prindea punga si o lovea de masa razand in hohote.
Cred ca in general frustrarile vin din ceva complexe (
cum am zis eu ca sunt invidioasa pe Luci ca a slabit, dar uite ca asta nu pot cumpara de nicaieri
). Si pentru a le ajuta pe acele fete sa nu se simta complexate cred eu ca a scris Mama_si_pisa acel frumos post.
Probabil fiecare avem punctele noastre slabe. Al meu nu a fost niciodata banul. Noi eram printre saracii blocului inainte de revolutie. Aveam un tv mic alb-negru castigat de tati la ceva concurs la televiziune prin anii 80. In rest, banii scrisi pe caiet ca sa ajunga. Jucarii doar primite mostenire, haine la fel. Din moment ce nu aveam cunostinte in Ungaria, cioco eu am gustat doar dupa revolutie
, banane si portocale la fel. Ei bine, aveam vecini cu masina (uau) si tv color, cu jucarii multe in cutii de carton (dublu uau), care incercau sa-mi faca in ciuda sa isi pape bananele (puse la copt pe frigider sus) de fata cu mine. Nu m-au atins niciodata, nu intelegeam ce vor...
Mai tarziu au reusit ai mei prin munca multa sa se mai ridice. Eu niciodata nu le-am cerut bani, nici cand eram in facultate si aveam nevoie de ceva. Imi era prea rusine. Imi cumparau si in liceu o pereche de blugi pe an si altii isi cumparau una pe luna, dar nu aveam nici o treaba cu asta. M-am invatat astfel sa-mi cumpar lucruri clasice, care sa nu se demodeze in sezonul urmator. Am invatat sa economisesc pentru ceva mai important. Am invatat valoarea banilor. Nu am fost niciodata genul de copil care cere ceva (nici vorba de scandal cum vezi la rasfatatii din ziua de azi) cand merge la magazin.
Daca va vine sa credeti, cand se intalnesc socrii mei cu parintii mei ii intreaba cum m-au crescut asa. Ai mei sunt putin mai instariti si socrii nu inteleg cum de nu am devenit un copil profitor. Fetele lor ii cam belesc de bani pentru ca le-au cumparat tot timpul de toate, fara sa fie utile si fara sa le explice valoarea lucrurilor. Acum au probleme mari cu ele, cu scandaluri si cu lipsa mare de respect pentru ei (nu vreau sa dau detalii, ca poate mai exista si alti domni zero care citesc, dar e vorba de o lipsa MARE de respect)... Imaginati-va ca ai mei au vrut sa-mi ia o masina cand eram la facultate in Cluj si eu nu i-am lasat, le-am explicat ca ma descurc mult mai bine si mai repede in aglomeratia aia cu trolebuzele.
Unde vreau sa merg cu postarea asta plictisitoare? (apropo, Dana, super la obiect postarea ta
) Vreau sa spun ca asa imi doresc sa ajunga si copilul meu, sa aprecieze cadourile primite, nu sa arunce jucariile peste muntele de jucarii pe care le are deja, sa strice orice pentru ca sigur va primi altele... Vreau sa stie valoara banilor cand va creste mare si nu mi se pare o alegere daca il rasfat sau nu, mi se pare ca il trimit handicapat in viata daca il invat rasfatat in genul asta.
Cunosc multi tineri oameni de varsta mea care nu se angajeaza nicaieri, ci ii belesc pe parinti, pentru ca nu li se pare logic sa lucreze o luna intreaga pentru 1000 ron, cand in facultate erau obisnuiti cu aceeasi suma doar bani de buzunar, pentru distractii fara sa lucreze deloc... Am un verisor asa si parintii sunt disperati si nu mai stiu ce sa se faca cu el.
Hepilica
am vazut ca te intrebi ce ai spus. Nu sare nimeni aici sa te atace, Doamne fereste! Doar ca mie cel putin din postarea ta imi reiesea ca le consideri frustrate pe cele care nu cumpara toate gadgeturile posibile, ca sigur stau cu fata in pumni si spun (cu nasul ca la pinocchio incercand sa se incurajeze) ca se poate creste copilul si asa... Mie drept sa spun mi se pare din contra, ca aceasta cumparare excesiva daca as practica-o ar arata o frustrare si un complex pe care vreau sa mi-l acopar. O lipsa mare pe care am avut-o si m-a afectat. (dau exemplul soacrei din nou, ea e disperata sa faca mancaruri numai cu carne la toate felurile de mancare tot timpul, chiar daca restul familiei ii mai cere si o ciorba de legume de exemplu, doar pentru ca nu a avut carne cand a fost mica si a simtit aceasta lipsa) Cumparatul lucrurilor care o ajuta pe mama e altceva. Dau iar exemplul wrapului. Pai mi s-ar fi rupt mainile de cand vrea carat asta micu', noi asa facem plimbarile in oras. A meritat banii. Dar nu blamez pe cineva ca nu si-l cumpara, crezand ca sunt frustrate uitandu-se la pozele mele.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
septoct2009 spune:
Poftiti la capitol nou numai cu atmosfera placuta si bebei sanatosi si neplangaciosi
61
raluk16